Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
heja u mnie dzisiaj pojawil sie sluz taki troszke brunatny i rano nitka czerwonej krwi i brzuchol boli. Wlasnie sa rodzice. Mama sprzata a tato z mezusiem koncza kuchnie ,, dopieszczaja,, i moze bedzie dzisiaj juz gotowa
milego dniaDeLaCruz, Vilenka, ao12., anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:U nas pogoda nieładna, pada deszcz. Dzis robimy impreze góralską jako chrzciny Hani, ma być rodzinka, robiony kociołek góralski, oscypki i korboce już gotowe, sałatki i ciasta też
Mmmmm oscypki<3<3 kopsnij z jednego choć zjadlabym z kilo
-
pestka wrote:Mitaka, Moni no coś na rzeczy chociaż!
Mi się marzy, żeby nagle chlusnęły wody...i pędem do szpitala ! Nigdy nie myślałam, że będzie coś takiego mi się marzyć...ao12. lubi tę wiadomość
-
ania.g wrote:Dzień dobry
Przyznać się kto urodził w nocy
Paradise, do badania moczu nawet ogólnego zawsze pobieram mocz jak do posiewu. Czyli umyta i środkowy strumień. Potem mocz nie może za długo stać w pojemniku i cieple, trzeba go oddać jak najszybciej do laboratorium. Pewnie u Ciebie jest wszystko ok, tylko trzeba powtórzyć badanie.
Miłego weekendu
No mam nadzieję, w poniedziałek powtórzę badanie i zobaczę co mi wyjdzie
Też bym zjadła oscypka! Uwielbiam jeania.g lubi tę wiadomość
-
mitaka wrote:Też bym tak chciała albo żeby w nocy się zaczęło - wstaje - jadę i już a tak to się zastanawiaj za chwilę, jutro, za tydzień?
tylko czekam, mam nadzieję że wody chlusną no i w tedy wiesz co trzeba robić, nie musisz się zastanawiać kiedy ''TO'' nastąpi. Po za tym że odchodzi mi ten czop to nic innego się nie dieje, no może że jestem trochę nie spokojna, i nerwowa.
-
Strokrotka wrote:https://ekspert.streetcom.pl/pl/secured/user/share-registration/52bd5961f6e9e2865bee1a5d2c060678
Laski ja własnie się zarejestrowałam na tej stronie Streetcom. Kolezanka mi poleciła, ze przesyłają rózne produkty do testowania. Ona np własnie dostała wielką paczkę zup winiary jako niby ambasadorka, a teraz mają wchodzić kampanie dzieciece i mają przesyłac jakies produkty dla dzieci do testowania. Ogolnie sa rózne produkty, do jedzenie, picia, sprzatania itd.
Moża ktoras tez bedzie miała ochote.
Za darmo to i ocet słodki -
nick nieaktualnyDziewczynki wklejam wam wieści od Scęśia
Czujemy sie swietnie ale wychodzimy po 5 dniach tj w poniedzialek. Poniewaz lekarze licza skonczone tygodnie a Kuba urodzil sie w 36+6 to zapisali 36tc i wczesniactwo dlatego chca go dluzej poobserwowac on uczy sie jesc cyca a ja byc mama ciezko mu szlo do dzis z tym cycem bo ma malenki pyszczek a moj sutek jest ho ho wiec dostawal na zmiane z cycem butle by napewno byl najedzony ale dzis juz kawaler wie o co kaman i jedzie na cycu ja czuje sie naprawde super jak na 2 dni po operacji. Robie wszystko praktycznie bez problemu. kucam, siadam i wstaje, siedze po turecku, zginam nogi pod cyce i wgl rana co i raz zaszczypie w miejscuu gdzie szwy wychodza nawet nie korzystam z przeciwbolowych i sa w szoku ze inne to ciagle po prochy przychodza mam nadzieje ze u was wszystko dobrze. Ciekawi mnie co u mamusiek, jak chrzciny Hani i co z Charliem pozdrawiam kazda i was w domku nadgonie tak sie prezentujemyAnoolka, sylwia1985, DeLaCruz, Nelly, ania.g, MOI, Tilapia, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Widzę że już niejedna dziś może zostać mamusią
Nie raz słyszałam że nie ma co panikować jak czop odchodzi i warto jechać do szpitala dopiero jak skurcze są regularne i w miarę częste no chyba że ma być cesarka
Właśnie jestem na fb i Kubuś jest przesłodki
lubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O matko, nie sądziłam że to powiem, ale zazdroszczę Wam tych odchodzących czopów. Przynajmniej wiecie że coś się dzieje. Mnie też się marzy nagłe odejście wód
Poza tym muszę się poskarżyć ze nagle zaczęłam puchnąćJeszcze dwa tygodnie temu mój przybór wagi na całą ciążę wynosił 6,5 kg. A od tamtej pory, czyli w ciągu 14 dni, doszło mi nagle 2,5! Jestem tym trochę przerażona. Doktorek nie zlecił mi żadnych badań na następną wizytę, ale chyba zrobię we wtorek na własną rękę, bo boję się zatrucia ciążowego
-
nick nieaktualny
-
poczwarkah wrote:O matko, nie sądziłam że to powiem, ale zazdroszczę Wam tych odchodzących czopów. Przynajmniej wiecie że coś się dzieje. Mnie też się marzy nagłe odejście wód
Poza tym muszę się poskarżyć ze nagle zaczęłam puchnąćJeszcze dwa tygodnie temu mój przybór wagi na całą ciążę wynosił 6,5 kg. A od tamtej pory, czyli w ciągu 14 dni, doszło mi nagle 2,5! Jestem tym trochę przerażona. Doktorek nie zlecił mi żadnych badań na następną wizytę, ale chyba zrobię we wtorek na własną rękę, bo boję się zatrucia ciążowego
Poczwarkah, spoko loko ja przytylam przez cala ciążę 19 kgI wcale się tym nie przejmuje, przy tym jestem niska to wyglądem jak klops
Będę się martwić później jak nie będę mogła wszystkiego zgubić
W drugim trymestrze miałam taki czas, ze przez dwa tygodnie 5kg mi przybyło
Zawsze mowilam, ze jak będę a ciąży to nie dopuszcze do tego żeby przytyc więcej niż 15 kg, ale to się tak bezwiednie dzieje mimo tego ze więcej nie jem, ze mam to w nosiePewnie od siedzenia w domu na L4
DeLaCruz, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Poczwarkah to pewnie puchnięcie..ja też puchnę no i mam skoki ciśnienia...Dostałam leki na to i jest trochę lepiej. Taki urok mojej końcówki widocznie;) Jak nie masz białka w moczu i wyniki są ok to nie ma się co martwić
Zmierz sobie ciśnienie dla pewności.
-
nick nieaktualnymama86 wrote:Poczwarkah, spoko loko ja przytylam przez cala ciążę 19 kg
I wcale się tym nie przejmuje, przy tym jestem niska to wyglądem jak klops
Będę się martwić później jak nie będę mogła wszystkiego zgubić
W drugim trymestrze miałam taki czas, ze przez dwa tygodnie 5kg mi przybyło
Zawsze mowilam, ze jak będę a ciąży to nie dopuszcze do tego żeby przytyc więcej niż 15 kg, ale to się tak bezwiednie dzieje mimo tego ze więcej nie jem, ze mam to w nosiePewnie od siedzenia w domu na L4
A też sobie obiecywałam że się nie spasę i też mam to w nosie
Będę gubić na spacerach z maluchem
Kakabaka lubi tę wiadomość
-
ja przytylam 5 kg od poczatku ciazy
wazylam 55 kg a teraz waze 60 kg przy wzroscie 163 ale tez czuje sie jak slon bo mi ciezko chodzic prosto bo Nikus ciagnie do przodu caly czas i plecy bola
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 11:58
-
Hej
Ja przez ostatnie dwa dni ciągle spałam, prawie całymi dniami. Chyba zbieram siły na poród
A mężuś kochany ogarnia cały dom, nawet gruntowne porządki w szafkach kuchni zrobił, a dzisiaj się bierze za okna. Mi zabrania :p Idę chociaż zasłony wstawić do prania
pestka, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
nick nieaktualny