X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja u mnie dzisiaj pojawil sie sluz taki troszke brunatny i rano nitka czerwonej krwi i brzuchol boli. Wlasnie sa rodzice. Mama sprzata a tato z mezusiem koncza kuchnie ,, dopieszczaja,, i moze bedzie dzisiaj juz gotowa

milego dnia

DeLaCruz, Vilenka, ao12., anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    U nas pogoda nieładna, pada deszcz. Dzis robimy impreze góralską jako chrzciny Hani, ma być rodzinka, robiony kociołek góralski, oscypki i korboce już gotowe, sałatki i ciasta też

Mmmmm oscypki <3<3<3 kopsnij z jednego choć zjadlabym z kilo :)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, Moni no coś na rzeczy chociaż! :)
    Mi się marzy, żeby nagle chlusnęły wody...i pędem do szpitala ! Nigdy nie myślałam, że będzie coś takiego mi się marzyć...;)

ao12., MOI lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Mitaka, Moni no coś na rzeczy chociaż! :)
    Mi się marzy, żeby nagle chlusnęły wody...i pędem do szpitala ! Nigdy nie myślałam, że będzie coś takiego mi się marzyć...;)
    Też bym tak chciała albo żeby w nocy się zaczęło - wstaje - jadę i już a tak to się zastanawiaj za chwilę, jutro, za tydzień?

ao12. lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Przyznać się kto urodził w nocy ;)
    Paradise, do badania moczu nawet ogólnego zawsze pobieram mocz jak do posiewu. Czyli umyta i środkowy strumień. Potem mocz nie może za długo stać w pojemniku i cieple, trzeba go oddać jak najszybciej do laboratorium. Pewnie u Ciebie jest wszystko ok, tylko trzeba powtórzyć badanie.
    Miłego weekendu :)

No mam nadzieję, w poniedziałek powtórzę badanie i zobaczę co mi wyjdzie ;)

Też bym zjadła oscypka! Uwielbiam je <3

ania.g lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

mitaka wrote:
    Też bym tak chciała albo żeby w nocy się zaczęło - wstaje - jadę i już a tak to się zastanawiaj za chwilę, jutro, za tydzień?

tylko czekam, mam nadzieję że wody chlusną no i w tedy wiesz co trzeba robić, nie musisz się zastanawiać kiedy ''TO'' nastąpi. Po za tym że odchodzi mi ten czop to nic innego się nie dieje, no może że jestem trochę nie spokojna, i nerwowa.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    https://ekspert.streetcom.pl/pl/secured/user/share-registration/52bd5961f6e9e2865bee1a5d2c060678

Laski ja własnie się zarejestrowałam na tej stronie Streetcom. Kolezanka mi poleciła, ze przesyłają rózne produkty do testowania. Ona np własnie dostała wielką paczkę zup winiary jako niby ambasadorka, a teraz mają wchodzić kampanie dzieciece i mają przesyłac jakies produkty dla dzieci do testowania. Ogolnie sa rózne produkty, do jedzenie, picia, sprzatania itd.
    Moża ktoras tez bedzie miała ochote.
    Za darmo to i ocet słodki :)
    trzeba tutaj jakies ankiety wypelniac. Zarejestrowalam sie ale chyba za darmo nic sie nie dostanie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wklejam wam wieści od Scęśia :)

Czujemy sie swietnie ale wychodzimy po 5 dniach tj w poniedzialek. Poniewaz lekarze licza skonczone tygodnie a Kuba urodzil sie w 36+6 to zapisali 36tc i wczesniactwo dlatego chca go dluzej poobserwowac on uczy sie jesc cyca a ja byc mama ciezko mu szlo do dzis z tym cycem bo ma malenki pyszczek a moj sutek jest ho ho wiec dostawal na zmiane z cycem butle by napewno byl najedzony ale dzis juz kawaler wie o co kaman i jedzie na cycu ja czuje sie naprawde super jak na 2 dni po operacji. Robie wszystko praktycznie bez problemu. kucam, siadam i wstaje, siedze po turecku, zginam nogi pod cyce i wgl rana co i raz zaszczypie w miejscuu gdzie szwy wychodza nawet nie korzystam z przeciwbolowych i sa w szoku ze inne to ciagle po prochy przychodza mam nadzieje ze u was wszystko dobrze. Ciekawi mnie co u mamusiek, jak chrzciny Hani i co z Charliem pozdrawiam kazda i was w domku nadgonie tak sie prezentujemy

Anoolka, sylwia1985, DeLaCruz, Nelly, ania.g, MOI, Tilapia, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam jak skopiować zdjęć :( żeby Wam wkleić

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Widzę że już niejedna dziś może zostać mamusią :)
    Nie raz słyszałam że nie ma co panikować jak czop odchodzi i warto jechać do szpitala dopiero jak skurcze są regularne i w miarę częste no chyba że ma być cesarka :P

Właśnie jestem na fb i Kubuś jest przesłodki :)

lubek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    nie mam jak skopiować zdjęć :( żeby Wam wkleić
    Ulcio może i dobrze bo ja np bym chyba nie była zachwycona że ktoś wkleja moje zdjęcie po porodzie na forum gdzie każdy może zobaczyć ;)

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, nie sądziłam że to powiem, ale zazdroszczę Wam tych odchodzących czopów. Przynajmniej wiecie że coś się dzieje. Mnie też się marzy nagłe odejście wód :)

Poza tym muszę się poskarżyć ze nagle zaczęłam puchnąć :( Jeszcze dwa tygodnie temu mój przybór wagi na całą ciążę wynosił 6,5 kg. A od tamtej pory, czyli w ciągu 14 dni, doszło mi nagle 2,5! Jestem tym trochę przerażona. Doktorek nie zlecił mi żadnych badań na następną wizytę, ale chyba zrobię we wtorek na własną rękę, bo boję się zatrucia ciążowego :(

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarko wystarczy chyba tylko mierzyć ciśnienie i zbadać mocz. Jeśli pomiary są ok i wyniki dobre to chyba nie ma co się martwić. Mi ostatnio zaczęły puchnąć palce u nóg i wyglądają jak serdelki ;)

• mama86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    O matko, nie sądziłam że to powiem, ale zazdroszczę Wam tych odchodzących czopów. Przynajmniej wiecie że coś się dzieje. Mnie też się marzy nagłe odejście wód :)

Poza tym muszę się poskarżyć ze nagle zaczęłam puchnąć :( Jeszcze dwa tygodnie temu mój przybór wagi na całą ciążę wynosił 6,5 kg. A od tamtej pory, czyli w ciągu 14 dni, doszło mi nagle 2,5! Jestem tym trochę przerażona. Doktorek nie zlecił mi żadnych badań na następną wizytę, ale chyba zrobię we wtorek na własną rękę, bo boję się zatrucia ciążowego :(

Poczwarkah, spoko loko ja przytylam przez cala ciążę 19 kg ;-) I wcale się tym nie przejmuje, przy tym jestem niska to wyglądem jak klops ;-) Będę się martwić później jak nie będę mogła wszystkiego zgubić ;-) W drugim trymestrze miałam taki czas, ze przez dwa tygodnie 5kg mi przybyło B-)

Zawsze mowilam, ze jak będę a ciąży to nie dopuszcze do tego żeby przytyc więcej niż 15 kg, ale to się tak bezwiednie dzieje mimo tego ze więcej nie jem, ze mam to w nosie ;-) Pewnie od siedzenia w domu na L4 ;-)

DeLaCruz, Kakabaka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah to pewnie puchnięcie..ja też puchnę no i mam skoki ciśnienia...Dostałam leki na to i jest trochę lepiej. Taki urok mojej końcówki widocznie;) Jak nie masz białka w moczu i wyniki są ok to nie ma się co martwić:) Zmierz sobie ciśnienie dla pewności.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Poczwarkah, spoko loko ja przytylam przez cala ciążę 19 kg ;-) I wcale się tym nie przejmuje, przy tym jestem niska to wyglądem jak klops ;-) Będę się martwić później jak nie będę mogła wszystkiego zgubić ;-) W drugim trymestrze miałam taki czas, ze przez dwa tygodnie 5kg mi przybyło B-)

Zawsze mowilam, ze jak będę a ciąży to nie dopuszcze do tego żeby przytyc więcej niż 15 kg, ale to się tak bezwiednie dzieje mimo tego ze więcej nie jem, ze mam to w nosie ;-) Pewnie od siedzenia w domu na L4 ;-)
    No ja przytyłam 22kg :P A też sobie obiecywałam że się nie spasę i też mam to w nosie ;) Będę gubić na spacerach z maluchem :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytylam 5 kg od poczatku ciazy :) wazylam 55 kg a teraz waze 60 kg przy wzroscie 163 ale tez czuje sie jak slon bo mi ciezko chodzic prosto bo Nikus ciagnie do przodu caly czas i plecy bola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 11:58

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja przez ostatnie dwa dni ciągle spałam, prawie całymi dniami. Chyba zbieram siły na poród ;) A mężuś kochany ogarnia cały dom, nawet gruntowne porządki w szafkach kuchni zrobił, a dzisiaj się bierze za okna. Mi zabrania :p Idę chociaż zasłony wstawić do prania :)

pestka, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka tylko że to Scęście chciała by wkleić no nic wklei pewnie sama :-)

• Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 9 kg, ale też jestem niska i przez to mój brzuch wydaje się ogromny :) przynajmniej dla mnie :) chyba wszystko poszło mi w brzuch ... A i ostatnio też zauważyłam ze lekko puchną mi palce, wiec chyba taki urok końcówek ciąż :)

7u22flw1a3vjzwk7.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ