Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ah! I jeszcze jedno!
Nie kupiłam żadnych Oilatum bo wierzyłam, że nie będa mi potrzebnehaha, położne się mnie pytały jak długo go przenosiłam, bo ma suchutką skórkę!
więc dostałam oilatum i olejek arganowy bodajże od położnej znajomej, dam znac jak sie sprawdza na 'wrażliwym' pacjencie;)
MOI lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPestka,ja nawał tylko w 3 dobie,i troche w 4 ale to juz nie nawal,potem juz nie.
Super ze mialas wsparcie,moj tez byl przy mnie i zdecydowanie bylo mi z tym lepiej.
Dobrze ze juz jestescie w domu a maly ladnie cyca mleczko.
Ja duzo pije zeby miec mleko bo Hania coraz bardziej łapczywa.
Ja nienawilzam skory Hani, niewymaga jego, czasami jej nasmaruje buźke, czasami ciałko olejkiem z pestek migdałów,ale na codzień nie używam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 20:50
-
moj tez ma sucha skorke, na nadgarstkach, na dloniach, miedzy paluszkami u stopek i dzs na brzuszku zobaczylam, wiec go po kapieli w oilatum jeszcze oliwka posmarowalam tak tyci tyci
ja nawal mialam w 3 dobie! oj coz to za bol... myslalam ze mi cyce eksploduja, twarde jak granaty, skora naciagnieta do granic mozliwosci ze nawet maly nei mogl sutka znalesc bo byl wyplaszczony od tego naciagniecia skory i temepratura w nich 100 stopni chyba boooze! tak jak opisalam smutasowi, sciagalam na wkladke, robilam prysznicem na zmiane zimne i cieple kapiele i wyciskalam i karmilam malego dalej az po 2 dniach z laktatorem odeszlo. teraz nie mam zadnego problemu -
nick nieaktualny
-
MOI wrote:Niestety nie
Pocieszajace jest to, że szyjka ruszyła i rano był 1cm rozwarcia, w ciągu dnia brzuch się napinal, a teraz boli na dole jak na @...
Nie polecam przenoszenia ciąży... badania są bolesne, zwlaszcza sprawdzanie czystosci wód plodowych
Kochana to uparciuszek...
Aż boję się co będzie u mnie jak nie urodzę do 9 to mam się wstawić do szpitala...Pocieszeniem może jest to,że w szpitalu w którym będę rodzić jest tak,że od razu podpinają kroplówe z oxy i działają w temacie wywołania i nie męczą tyle dni. Ale z drugiej strony naczytałam się,że ponoć skurcze są bardziej bolesne ale szybciej się rodzi. Już sama nie wiem,tyle ile porodów tyle opini
Może w pełnie coś się wydarzy 8.10Moja Juleczka w pełnie została poczęta to może zechce w pełnie wyskoczyć....jeżeli wierzyć w te fazy księżyca hehe
Trzymaj się kochana...myslami jestem z Tobą :-)CałuskiMOI lubi tę wiadomość
-
Mitaka gratulacje!
super że maleństwo już z Tobą
czekamy na szczegóły i zdjęcie
Pestka super że opisałaś swój poród, widać że łatwo nie było, ale Franio wszystko Ci wynagrodziłja się coraz bardziej boję porodu sn...jak opisujecie to cierpienie to az mnie wszystko na dole boli...no ale w sumie tak chyba będę rodzic, wskazań do cc nie mam... może dam rade, w końcu tyle kobiet rodzi
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
a ja mam urodzinki 25.10, ale bym nie chciała przenosić, wiec nie licze na prezent urodzinowy..
to i tak jest nasz miesiąc - poza urodzinami moimi i teraz synka, mamy tez kolejną - tym razem okrągłą 10 rocznice związku z mężem
rocznica ślubu była w sierpniu..ale teraz będziemy chyba świętować dopiero
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:29
ataga4, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
paaolka wrote:no aż trudno w to uwierzyć że to tak szybko minęło...
ja byłam na początku klasy maturalnej, on zaczynał studia
noo a jak spojrzy się teraz w tył i pomyśli ile rzeczy przez ten czas się wydarzyło, zmieniło itd to aż się sama buzia uśmiechanam też razem strasznie szybko mija czas
Pauletta, no proszę! To za tydzień świętujemypaaolka lubi tę wiadomość
-
paradise wrote:noo a jak spojrzy się teraz w tył i pomyśli ile rzeczy przez ten czas się wydarzyło, zmieniło itd to aż się sama buzia uśmiecha
nam też razem strasznie szybko mija czas
Pauletta, no proszę! To za tydzień świętujemy
Dokładniebuzia sama się śmieje
No to Wam dziewczynki życze pięknych prezentów urodzinowych w postaci maleństwi oby odbyło się to szybko i lekko
paradise lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam w tym roku 10 rocznicę ślubu tylko ze w grudniu.
paaolka wrote:a ja mam urodzinki 25.10, ale bym nie chciała przenosić, wiec nie licze na prezent urodzinowy..to i tak jest nasz miesiąc - poza urodzinami moimi i teraz synka, mamy tez kolejną - tym razem okrągłą 10 rocznice związku z mężem
rocznica ślubu była w sierpniu..ale teraz będziemy chyba świętować dopiero
paaolka lubi tę wiadomość
-
Sylwia nie nastawiaj sie zle. Wlasnie kol. Ktpra rodzila sn. 8 cm rozwarciam maly w kanale I koniec dalej stop i trzeba bylo ciac.'ale napisala "tak Ci sie wydaje Paula, kobieta w tym czasie jest jak skrzyżowanie kosmity z cyborgiem i swiadomosc ze zaraz bedziesz mieć dziecko nie w brzuchu a na rekach dodaje skrzydeł naprawde, w pewnym momencie juz o tym nie myslisz"
Moje obawy sactakie jak Twojeataga4, Nelly, anka_a, Kajaoli, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
moni28 wrote:Ja też mam w tym roku 10 rocznicę ślubu tylko ze w grudniu.
No to okrągła bardzo ładna rocznica ślubumy slubu to mieliśmy dopiero pierwszą w sierpniu, ale 10 rocznica bycia razem jest w tym miesiącu niedługo - 22.10
nie spieszyło nam się ze ślubem jakoś, ale od razu po slubie zaczelismy starania o dzidziusia no i w styczniu się udało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 23:03
Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość