X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah! I jeszcze jedno!
    Nie kupiłam żadnych Oilatum bo wierzyłam, że nie będa mi potrzebne :D haha, położne się mnie pytały jak długo go przenosiłam, bo ma suchutką skórkę! ;) więc dostałam oilatum i olejek arganowy bodajże od położnej znajomej, dam znac jak sie sprawdza na 'wrażliwym' pacjencie;)

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka,ja nawał tylko w 3 dobie,i troche w 4 ale to juz nie nawal,potem juz nie.
    Super ze mialas wsparcie,moj tez byl przy mnie i zdecydowanie bylo mi z tym lepiej.
    Dobrze ze juz jestescie w domu a maly ladnie cyca mleczko.

Ja duzo pije zeby miec mleko bo Hania coraz bardziej łapczywa.

Ja nienawilzam skory Hani, niewymaga jego, czasami jej nasmaruje buźke, czasami ciałko olejkiem z pestek migdałów,ale na codzień nie używam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 20:50

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez ma sucha skorke, na nadgarstkach, na dloniach, miedzy paluszkami u stopek i dzs na brzuszku zobaczylam, wiec go po kapieli w oilatum jeszcze oliwka posmarowalam tak tyci tyci :)
    ja nawal mialam w 3 dobie! oj coz to za bol... myslalam ze mi cyce eksploduja, twarde jak granaty, skora naciagnieta do granic mozliwosci ze nawet maly nei mogl sutka znalesc bo byl wyplaszczony od tego naciagniecia skory i temepratura w nich 100 stopni chyba boooze! tak jak opisalam smutasowi, sciagalam na wkladke, robilam prysznicem na zmiane zimne i cieple kapiele i wyciskalam i karmilam malego dalej az po 2 dniach z laktatorem odeszlo. teraz nie mam zadnego problemu :)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Mnie boli brzuch jak na okres...ale jeszcze jutro chciałabym zrobić zakupy z rańca :)
    Mnie boli od dawna, szczególnie nocami i jak widać nic to nie znaczy.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie dobrze opisany nawal, ja tak samo odczuwałam.
    A jak u ciebie z wysypianiem sie?

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Niestety nie :-( Pocieszajace jest to, że szyjka ruszyła i rano był 1cm rozwarcia, w ciągu dnia brzuch się napinal, a teraz boli na dole jak na @...
    Nie polecam przenoszenia ciąży... badania są bolesne, zwlaszcza sprawdzanie czystosci wód plodowych =-O

Kochana to uparciuszek...
    Aż boję się co będzie u mnie jak nie urodzę do 9 to mam się wstawić do szpitala...Pocieszeniem może jest to,że w szpitalu w którym będę rodzić jest tak,że od razu podpinają kroplówe z oxy i działają w temacie wywołania i nie męczą tyle dni. Ale z drugiej strony naczytałam się,że ponoć skurcze są bardziej bolesne ale szybciej się rodzi. Już sama nie wiem,tyle ile porodów tyle opini :-(

Może w pełnie coś się wydarzy 8.10 :-) Moja Juleczka w pełnie została poczęta to może zechce w pełnie wyskoczyć....jeżeli wierzyć w te fazy księżyca hehe

Trzymaj się kochana...myslami jestem z Tobą :-)Całuski

MOI lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka gratulacje! :) super że maleństwo już z Tobą :) czekamy na szczegóły i zdjęcie :)

Pestka super że opisałaś swój poród, widać że łatwo nie było, ale Franio wszystko Ci wynagrodził :) ja się coraz bardziej boję porodu sn...jak opisujecie to cierpienie to az mnie wszystko na dole boli...no ale w sumie tak chyba będę rodzic, wskazań do cc nie mam... może dam rade, w końcu tyle kobiet rodzi ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, tak czułam że już urodziłaś ;) troszkę Cię tutaj nie było. Gratuluje :)

Sylwia ja też chcę urodzić 10.10 w moje urodzinki ;) chyba lepszego prezentu nie mogłabym sobie wymarzyć <3

sylwia1985, paaolka, MOI lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam urodzinki 25.10, ale bym nie chciała przenosić, wiec nie licze na prezent urodzinowy.. ;) to i tak jest nasz miesiąc - poza urodzinami moimi i teraz synka, mamy tez kolejną - tym razem okrągłą 10 rocznice związku z mężem <3 rocznica ślubu była w sierpniu..ale teraz będziemy chyba świętować dopiero :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:29

ataga4, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no proszę Paaolka ładny staż macie! ;) my w lipcu mieliśmy 5 rocznice związku

paaolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to sie dopiero boje SN - pewnie spac nie bede z tego wszystkiego bo wiem ze musze sie psychicznie przygotowac na okropny bol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:30

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    no proszę Paaolka ładny staż macie! ;) my w lipcu mieliśmy 5 rocznice związku

no aż trudno w to uwierzyć że to tak szybko minęło... :) ja byłam na początku klasy maturalnej, on zaczynał studia ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise :-) :-). Tez mam urodziny 10.10 hihi :-)

paradise, paaolka lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    no aż trudno w to uwierzyć że to tak szybko minęło... :) ja byłam na początku klasy maturalnej, on zaczynał studia ;)

noo a jak spojrzy się teraz w tył i pomyśli ile rzeczy przez ten czas się wydarzyło, zmieniło itd to aż się sama buzia uśmiecha :) nam też razem strasznie szybko mija czas :)

Pauletta, no proszę! To za tydzień świętujemy :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    noo a jak spojrzy się teraz w tył i pomyśli ile rzeczy przez ten czas się wydarzyło, zmieniło itd to aż się sama buzia uśmiecha :) nam też razem strasznie szybko mija czas :)

Pauletta, no proszę! To za tydzień świętujemy :)

Dokładnie :) buzia sama się śmieje :)

No to Wam dziewczynki życze pięknych prezentów urodzinowych w postaci maleństw :) :) i oby odbyło się to szybko i lekko ;)

paradise lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    teraz to sie dopiero boje SN - pewnie spac nie bede z tego wszystkiego bo wiem ze musze sie psychicznie przygotowac na okropny bol
    Nie nastawiaj sie zle, dla ciebie bol moze byc niewielki.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w tym roku 10 rocznicę ślubu tylko ze w grudniu. :-)

paaolka wrote:
    a ja mam urodzinki 25.10, ale bym nie chciała przenosić, wiec nie licze na prezent urodzinowy.. ;) to i tak jest nasz miesiąc - poza urodzinami moimi i teraz synka, mamy tez kolejną - tym razem okrągłą 10 rocznice związku z mężem <3 rocznica ślubu była w sierpniu..ale teraz będziemy chyba świętować dopiero :)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise to ciekawe czy ktorej z dziewczynek uda sie wstrzelic. Jesli nie opijemy sokiem urodziny. :-)
    Nawet tp. Mamy blisko siebie :-)

paradise lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie nastawiaj sie zle. Wlasnie kol. Ktpra rodzila sn. 8 cm rozwarciam maly w kanale I koniec dalej stop i trzeba bylo ciac.'ale napisala "tak Ci sie wydaje Paula, kobieta w tym czasie jest jak skrzyżowanie kosmity z cyborgiem i swiadomosc ze zaraz bedziesz mieć dziecko nie w brzuchu a na rekach dodaje skrzydeł naprawde, w pewnym momencie juz o tym nie myslisz"

Moje obawy sactakie jak Twoje :-)

ataga4, Nelly, anka_a, Kajaoli, sylwia1985 lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• paaolka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Ja też mam w tym roku 10 rocznicę ślubu tylko ze w grudniu. :-)

No to okrągła bardzo ładna rocznica ślubu :) my slubu to mieliśmy dopiero pierwszą w sierpniu, ale 10 rocznica bycia razem jest w tym miesiącu niedługo - 22.10 ;) nie spieszyło nam się ze ślubem jakoś, ale od razu po slubie zaczelismy starania o dzidziusia no i w styczniu się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 23:03

Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ