Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Monica wrote:Cześć dziewczyny mam pytanie które może Wam się wydać głupie i oczywiste, ale tak sobie czytam i myślę czy zakupywać laktator??myślałam sobie tak a jak nie będę miała mleka i co wtedy:( zbędny wydatek. Jak uważacie czy wszystkie zakupiłyście laktatorki?Bardzo serdecznie dziękuje za odp. i gratuluję kolejnym rozpakowanym Mamusiom:)
Kupilam laktator Medela z polecenia poloznej, ktora jednak ostrzegala, zeby nie kupowac od razu tylko jak bedzie potrzebny. Pospieszylam sie z zakupem bo teraz sie okazuje, ze rzeczywiscie nie uzylam go jeszcze ani razu bo Charlie ma duzy apetyt.
Wiem natomiast, ze przyda sie za tydzien, kiedy to jestem umowiona u fryzjera a tata i synek zostana sami w domu wiec trzeba bedzie wczesniej odciagnac troche pokarmu na wszelki wypadek
Monica lubi tę wiadomość
-
mitaka wrote:HEJ dziewczynki wczoraj wyszlismy ze szpitala. Oluś urodził się 28 września po 11h ciężkich bóli krzyżowych (nie zycze nikomu)w 10 min sn. 3450 i 55 szczęścia
Pozdrawiamy wszystkie ciocie.
No wlasnie nie dawalas o sobie znac tu na forum i niektore z nas sie zastanawialy czy juz moze urodzilas
Gratulacje kochana! Caluski dla ciebie i Olusia
Wyglada na to, ze nie bylo latwo..
-
mama86 wrote:Ja tez na pewno będę się trochę krepowala dlatego licze na to ze pielgrzymek w szpitalu nie będę miala. Ale z drugiej strony chciałabym dłużej karmić i przecież nie będę się chowała przez kilka miesięcy z moim cyckiem
Także trzeba będzie jakoś to przetrwać. Chociaż pewnie przy kolezankach nie będę się tak wstydzila jak np. przy szwagrze czy tesciu
Ostatnio mialam okazje karmic synka w obecnosci osob trzecich i zarzucilam poprostu ozdobna chuste na ramie, ktora zaslonila piers i dziecko i juztrzeba tylko kupic chuste przewiewna.
-
nick nieaktualnypestka wrote:dziewczyny mam pytanko: jak mały za nic nie chce zasnac, prezy sie i płacze co chwile, i nawet wybudził sie po 20 min snu z płaczem, to kolka? jak mu pomóc?
pestka lubi tę wiadomość
-
Eh moze spróbuje dziś kropelek, mam bobotic. U nas karmionko:) piersi bolą jeszcze nieprzyzwyczajone ale sie hartujemy;)
dziewczyny nie bójcie sie porodu sn, boli ale wszystko jest do przezycia;)tym bardziej że macie potem takie małe cudo:):)i już o nicz sie nie pamieta;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 05:19
ataga4, anka_a, Kajaoli, sylwia1985, Nelly lubią tę wiadomość
-
Melduje się w dwupaku jestem tak zła aż mnie nosi lekarz to chyba myśli ze przychodzę do szpitala bo lubię poleżeć mam auto pod szpitalem jak mnie jeszcze powkurza to się wypisze powiedział żebym się nie nastawała ze dziś mi oxy podłączą grrr to na ch...j ja tu przyszłam poleżeć to w domu mogę i to w miłym towarzystwie Eh
-
Igorka rodziłam w 38tygodniu i przy ciśnieniu i cukrzycy nie powinno się trzymać ciąży dłużej a tu leżę i czekam na nie wiem co...bo to pacjentka szefa ważniejsza albo coś i ja mam mieć niskie ciśnienie. Zawsze jak zmienię zdanie w ostaniej chwili to na złe wychodzi a mogłam jechać ze swoją położną do innego szpitala juz dawno bym urodziła to nie uległam swojej dr to teraz mam nerwy i nic więcej zaraz obchod zobaczmy co powie mądrego tym razem
-
Acha, czyli chodzi o cisnienie. Moze postaraj sie z nim porozmawiac, wiesz, lekarze noeraz zmieniaja nagle zdanie bo okazuje sie, ze okolicznosci sprzyjaja.
Mam nadzieje, ze sytuacja szybko sie wyjasni. -
Kajaoli wrote:Marta, a uzasadnil chociaz dlaczego dzis nie podlacza?
Tak powiedział dokładnie żebym nie liczyła na podłączenie kroplowki bo jeżeli pani dr chciała mi ją podłączyć to mogła to zrobić i zostać i mnie pilnować a tak mam czekać na swoją dr.problem w tym ze ona jest w szpitalu dopiero we wtorek... Mówił tak jakby był zły a ja muszę to wysłuchiwac i jakby to była moja wina mam ich dość... -
nick nieaktualny