X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również bardzo mocno gratuluję! :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margarita gratulacje:) zdrowka dla was

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia widzialas sznyta po cc? :) bo na fb ci wstawilam :P

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    sylwia jestes na fb? to ci wrzuce sznyta zaraz po operacji to moze ci sie odechce cc :P
    u Ciebie to bardzo ladnie wyglada. Wiem ze cc to operacja ale i tak ja zrobia w razie koniecznosci. Nie chcialabym jedynie zeby bylo tak ze mnie wymorduja naturalne a w koncu i tak zrobia cc bo to najgorszy scenariusz :(

Kakabaka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wtedy tak, wtedy szkoda tych calych meczarni... lepiej wiedziec od razu czy cc, a sn najlepiej jakb ysie udalo zkaonczyc pozytywnie bez cc.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    no wtedy tak, wtedy szkoda tych calych meczarni... lepiej wiedziec od razu czy cc, a sn najlepiej jakb ysie udalo zkaonczyc pozytywnie bez cc.
    dokladnie. Ja jestem nastawiona na naturalny porod - byle by mnie tylko nie wymeczyli a potem nie zrobili i tak cesarki bo przewalone

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dokladnie ja tez przy kolezankach jakos mniej bede sie wstydzila ale przy tesciach czy bracie mojego meza jakos tak dziwnie bedzie- no chyba ze beda na tyle inteligentni ze nie beda wowczas mi przeszkadzac w co watpie

Mi w szpitalu było wszystko jedno - karmiłam przy mężu współlokatorki. Do mnie przychodził tylko mąż, pielgrzymek nie chciałam. Zresztą zaczyna się sezon przeziębień, więc naprawdę warto ograniczyć odwiedziny z uwagi na maluszki. Przy pierwszym dziecku wstydziłam się karmić przy teściu itp., ale teraz wychodzę z założenia, że jeśli chodzi o rodzinę bliższą i dalszą to ona powinna się dostosowywać, a nie ja - karmię tam gdzie mi wygodnie. Podczas wyjść np. do restauracji itp. zawsze zabierałam jakąś chustkę, żeby się zasłonić.
    I tak najlepsza jest moja teściowa - jak karmię to dosłownie wchodzi między cycek a dziecko ;) no ale na szczęście nie mieszkamy razem, więc sporadycznie.
    Oj, Sylwia - Ty to masz z tą teściową, i tak chyba spokojnie to znosisz...

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy dziś na pierwszym wspólnym spacerze. Oczywiście wózek prowadził Piotruś i strasznie się denerwował jak chcieliśmy mu pomagać.
    Nasza Magdalenka upodobała sobie stałą porę na aktywność - pomiędzy 24 a 2 rano, od 4 dni o tej porze nie chce spać.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Margarita! :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące mam szybkie pytanko: zanim miałyście nawał dokarmiałyście dzieciaczki mm, nie?
    bo mój mały ssak pierwsze raz jadł z 20min już z cyca jednego w drugiej dobie(doradczyni laktacyjna mi pokazała, że faktycznie coś w piersiach już mam:))
    wczoraj też karmiłam go ładnie cycem, ale jako, że nawet nie wiem ile mam to dokarmiam go trochę mm. Dziś chce już tylko cycem bo chce żeby ten nawał przyszedł..i się martwie, że go nie ma, a nie chce już dokarmiać mm.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Margarita!:)
    Kaszulator zazdroszczę spaceru, już się nie mogę doczekać aż wyjdziemy:)
    Sylwia na prawdę współczuję teściowej:(

Na sali obok mnie rodziła dziewczyna, u której też skończyło się CC, a miałą 10cm przez 3h tylko maluszek nie mógł główką wejść dobrze w kanał...Mogli kurcze tyle nie czekać. Szkoda dziewczyny, że sie umęczyłą. Dlatego fajnie jest mieć od razu zaplanowane CC jak już, niz potem nagle jak Ci robią :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj 3 dni dostawal bebiko 1 plyn. bo za malo jadl z cycow. 3 doba nawal, sciaganie i jadl moje i tak zostalo do teraz :)

tofirus, pestka lubią tę wiadomość

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Dziewczyny karmiące mam szybkie pytanko: zanim miałyście nawał dokarmiałyście dzieciaczki mm, nie?
    bo mój mały ssak pierwsze raz jadł z 20min już z cyca jednego w drugiej dobie(doradczyni laktacyjna mi pokazała, że faktycznie coś w piersiach już mam:))
    wczoraj też karmiłam go ładnie cycem, ale jako, że nawet nie wiem ile mam to dokarmiam go trochę mm. Dziś chce już tylko cycem bo chce żeby ten nawał przyszedł..i się martwie, że go nie ma, a nie chce już dokarmiać mm.

Nasza Magda dostała mm raz w pierwszej dobie - ja leżałam po cesarce i nie mogłam podnosić głowy, co prawda położna położyła mi ją do karmienia, ale widocznie niewiele zjadła, bo spadł jej poziom cukru (miałam cukrzycę ciążową, więc bardzo często jej poziom kontrolowali). Później dostałam już ją na salę, karmiłam na żądanie (choć w drugiej dobie naprawdę niewiele leciało) i poziom cukru miała cały czas ok. W ogóle nie dokarmiam mm, to co zjada na pewno jej wystarcza, tym bardziej, że przybiera dobrze. Tak w ogóle to uwielbiam karmienie piersią, Piotrusia karmiłam półtora roku, zobaczymy jak teraz będzie :) Jak Franek ładnie je, to moim zdaniem możesz spróbować bez mm.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jutro pierwszy spacerek :)

• pestka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator a kiedy miałaś nawał?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dalej utrzymują sie wysokie cukry,nie zawsze ale musze uważac, cholercia musze sie zapisac do poradni na wizyte.

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Kaszulator a kiedy miałaś nawał?

Chyba w 4 dobie, ale nie jakiś straszny. Po prostu czułam, że mam bardzo dużo mleka, jak przerwa w karmieniu była dłuższa. Tylko ja mam tak, że mi mleko samo wypływa, jak mam dużo mleka, więc ulga przychodzi sama. Ale jak Franek ładnie ssie i słyszysz jak przełyka to wszystko w porządku. Nie wiem, czy nawał jest obowiązkowy. Na pewno wskazany jest spokój i wiara we własne możliwości - to wiem po pierwszym dziecku :)

pestka, lubek lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A mi dalej utrzymują sie wysokie cukry,nie zawsze ale musze uważac, cholercia musze sie zapisac do poradni na wizyte.

Na pewno 6 tygodni po porodzie powinnyśmy zrobić test obciążenia z 75g glukozy i ewentualnie wtedy do poradni. Ja po porodzie rzuciłam się na białe buły, których nie jadłam kilka miesięcy, tym bardziej, że po cesarce to było w menu ;) Na razie jak mierzę to wychodzi mi ok, ale zobaczymy co dalej.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Na pewno 6 tygodni po porodzie powinnyśmy zrobić test obciążenia z 75g glukozy i ewentualnie wtedy do poradni. Ja po porodzie rzuciłam się na białe buły, których nie jadłam kilka miesięcy, tym bardziej, że po cesarce to było w menu ;) Na razie jak mierzę to wychodzi mi ok, ale zobaczymy co dalej.
    To wypadało by że za 2 tyg musze go zrobic,tylko musze miec skierowanie,wiec i tak musze do poradni.

• mad8 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gratulacje dla kolejnej mamusi.

MartaR wredny ten lekarz. Współczuję, że musisz mieć do czynienia z takim dupkiem i trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie.

Moni za ciebie też kciukam.

Ja wczoraj rano poserduchowałam z mężem a wieczorem dwa razy miałam bezbarwny śluz. Zastanawiam się czy to mógł być ten czop, ale nie wyglądało to jak w waszych opisach. No i od czasu tego serduchowania wydaje mi się, że zwiększyło się kłucie w szyjce. To kłucie strasznie nieprzyjemne jest. Nie rusza mnie jak Wojtek kopie po żołądku czy żebrach, ale każdy jego ruch to kolejne ukłucie (a rusza się często łobuziak). Wrrr

Ps. W rossmanie są jakieś promocje na pampersy, ale się nie przyglądałam dokładnie.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ