X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    pestka z tego co sie orientuje to chyba idzie sie do urzedu stanu cywilnego wypenia wniosek i od reki wydaja ale pewna na 100 procent nie jestem
    własnie tak mi się wydawało, ale nie byłam pewna, dzięki:)

Kasiula09 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Dziewczyny on od godz wisi na piersiach, zasypia a jak go biorę do odbicia to odbija i płacze...już nie wiem, czy sie jednak najada :( spróbuje z herbatka Felmatiker, może pokarmu będzie więcej. Mam jakis kryzys dzisiaj...

Pestka, nie martw sie. Moj tez nieraz dlugo je albo przerywa co 15 minut, odbija i placze - ale to dlatego, ze ma lekkie wzdecia i kolki. Moze twoj to tez ma? Wtedy trzeba go ponosic i pomasowac plecki albo brzuszek.
    Jesli maly jest zdrowy tzn. ma energie i przybiera na wadze to nie musisz go dokarmiac mm.
    Mi w szpitalu powiedziano zebym w domu jak najczesciej przystawiala do piersi to zaczne produkowac tyle mleka ile moj synek potrzebuje.
    A co ci mowil pediatra? Ktos wogole cos ci poradzil w tej kwestii czy eksperymentujesz sama?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz odebral juz dwa dni po urodzeniu, nawet poltora, w srode kuba sie urodzil w piatek rano juz byl akt. musisz miec ze soba akt malzenstwa jesli nei ma go w tym urzedzie bo slub byl w innym miescie, i dowod osobisty swoj i meza... odr azu imie podajesz. u mnie bezplatnie dostaje sie ten odpis aktu urodzenia. teraz tydzien mamy czekac na pesel, a z nim mozna zalatwiac becikowe.
    pestka wrote:
    Scęście ssa, a potem zasypia. Dałam mu trochę mm i zasnął...będę próbować z Femaltikerem, mam nadzieję, że pojawi sie u mnie więcej mleczka.

A powiedzcie mi jak to jest z aktem urodzenia dziecka? Skąd i kiedy?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez mowil ize przystawiac, przystawiac i jeszze raz przystawiac, az zacznie sie produkowac tyle ile chce dzieciaczek. jesli by sie nei najadal tym co pije z cycuszkow to by plakal, wydzieral sie najzwyczajniej bo bylby glodny..

Kajaoli lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Dziś pierwszy spacer dookoła kościoła ;)
    Jak już się oswoi ze świeżym powietrzem ruszymy w miasto ;) Z Piotrusiem chodziłam 2 razy dziennie po min. godzinę-dwie i już miałam dość tych samych miejsc. Czasem z nudów zdarzało mi się dojść do Zalesia, no ale teraz na początku będę się kręcić dookoła w okolicach domu, bo pora roku trochę gorsza (Piotruś urodził się w kwietniu, więc przewijanie, karmienie itp. to nie był taki problem, teraz będzie gorzej...).
    Najgorsze jest to, że u nas od czerwca remont bloku i nie zrobili jeszcze podjazdu :( położyli dechy na schodach, ale takie dla samobójców...na razie mąż jest na urlopie, ale co będzie później to nie wiem. Ja po cesarce, wózek, Magdalenka i Piotruś...hmm.
    Jak się już ogarniemy i będziemy miały stałe pory spacerów to ja bardzo chętnie umówiłabym się na wspólne dreptanie po Piasecznie.

No tak, u nas to nie bardzo gdzie jest chodzić, nawet nasz park nie wygląda jak park..a i tak jest daleko dość... no ale ja jestem oczywiście chętna na spacerki :) zobaczymy jak pogoda będzie nam sprzyjać, miejmy nadzieje że jesien nie będzie bardzo deszczowa...
    Co do Twojego bloku to już z opisu wiem o którym mowa... ;) faktycznie jaja sobie robią...sama się dziwie jak tamtędy przechodzę co oni tak przeciągają i coraz większy rozgardiasz się wokoło robi...patrząc na te wasze schody tez bym się bała z dzieckiem po nich chodzić, a tu jeszcze wózek musisz wtargać... może to wina wspólnoty mieszkaniowej, może kasy mało mają na ten remont i dlatego tak się przeciąga...u nas podjazd jest, ale tez zrobili rozgardiasz przed klatką, bo płytki skuli na początku wakacji, ten beton spod spodu moknie w czasie deszczu i zarasta mchem, a płytki skute stoją z boku i coraz więcej ich ubywa...nie wiem co mieli na celu skuwając je...ech nasze wspaniałe osiedle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 17:24

Kaszulator lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w szpitalu kazali przystawiać i to robiłam. Byłam tylko 2 dni tam z małym, i już w drugiej dobie jadł mi z piersi. Cały czas najpierw go karmię piersią i przewijam.
    Pręży się też niestety...tak mi go szkoda:( Herbatka mi się robi, w niej jest koper włoski też to może pobudzić pracę jelit u Franeczka. Zobaczymy. Popłakałam sobie i już mi lepiej;) Dziekuję dziewczyny za wsparcie i radę! Jesteście nieocenione inaczej bym oszalała;)
    Cały czas będę go przystawiać, pokarmu w końcu musi się naprodukować i tyle. Będę uparta :) A może nie miałam nawału, bo mały cały czas mi z piersi jedzonko ściaga..? To też w sumie jest możliwość..

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliczne maluszki :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ele101.jpg

ao12., Zielono mi:-))))), lubek, Monica, Kasiula09, sylwia1985, ataga4, Kajaoli, paradise, nadzieja!!!, Aniqa, anka_a, ania.g, agatas, Kakabaka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus, Małgosia śliczna. Niech zdrowo rośnie :)

Scęście Kubuś to przystojniaczek :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ele101.jpg
    Śliczności :D Tylko schrupać ;)

pestka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Małgosia zaraz po wyjściu z brzuszka

http://i62.tinypic.com/11v6xdx.jpg

Małgosia dziś

http://i58.tinypic.com/302m2bq.jpg

Śliczna ta twoja córeczka ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    no wlasnie najgorsze sa te opowiastki tesciowki o porodzie : jak to ona rodzila ze pocieli ja cala i ze byl to koszmar i ze na moim miejscu wykupilaby cesarke- ale na litosc boska to bylo 37 lat temu i czasy sie zmienily- mowie jej to caly czas a ona i tak swoje no co za baba

Co za baba z tej twojej teściowej! Po co takie rzeczy gada, przecież to nie ona będzie teraz rodzić 8-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiutek słodziuchny :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejq ale kochane te dzidziolki.
    Tak sie juz chce swoje... Ehhh :-)

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym juz chciala zobaczyc Nikusia bo jestem ciekawa do kogo bedzie podobny i wogole ale tak cholernie sie boje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus, Małgosia jest przeurocza <3 śliczna dziewczynka! Dzięki za opisanie porodu, dajesz wiarę jeszcze nierozpakowanym, że nie jest tak tragicznie jeśli oczywiście ma się odpowiednie nastawienie.

Na Kubusia i Franka też nie mogę się napatrzeć :) małe słodziaki.

Ja to nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak będzie wyglądać Lilka ;) chciałabym już ją zobaczyć.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, twój maluszek sie najada,o to sie niemartw bo pobiera tyle ile chce.
    Ja tez nieraz martwie sie o pokarm bo hania coraz bardziej łapczywa.
    U mnie wyglada to tak:
    Ssie cyca i zasypia przy nim wiec troszke nim poruszam albo wyciągne to zaraz ssie dalej, ale jakbym chciala ja przelozyc do wozka to od razu ryk, do tego mecza ja co chwila gaziki,wiec tez sie krzywi,pręży i placze przy jedzeniu.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, my od wczoraj już w domu. Postaram się Was nadrobić. Gratulacje nowym Mamom :-)

Kajaoli, anka_a, Zielono mi:-))))), paaolka, Aniqa, Strokrotka, ao12., agatas, pestka, Nelly lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:26

Strokrotka, misiulka2000, Kasiula09, paaolka, lubek, Zielono mi:-))))), Aniqa, MartaR.., paradise, agatas, Kajaoli, Monica, anka_a, Kakabaka, sylwia1985, pestka, nadzieja!!!, Nelly lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:26

Kasiula09, paaolka, lubek, ao12., Zielono mi:-))))), Aniqa, MartaR.., misiulka2000, paradise, Kajaoli, Monica, anka_a, Kakabaka, nadzieja!!!, ataga4, Nelly lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ