Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny kiedy wyszlyscie z maluchami na zewnatrz poraz pierwszy? My jeszcze nie wychodzilismy. Dzisiaj przyjdzie polozna wiec dopytam sie o pare rzeczy. Maly podkurcza nozki i steka przy tym jakby chcial kupe zrobic io placz przy tym-jedynie co pomaga to cyc lub noszenie-kurcze moze ma kolke
    My byliśmy z małą wczoraj na 1 spacerze czyli po skończonym 1 tygodniu :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny kiedy wyszlyscie z maluchami na zewnatrz poraz pierwszy? My jeszcze nie wychodzilismy. Dzisiaj przyjdzie polozna wiec dopytam sie o pare rzeczy. Maly podkurcza nozki i steka przy tym jakby chcial kupe zrobic io placz przy tym-jedynie co pomaga to cyc lub noszenie-kurcze moze ma kolke
    Ja w 7 dniu po urodzeniu, i teraz chodzimy codziennie,
    Rób mu masaż brzuszka tak 15 min po karmieniu,albo przykurczaj nóżki i rób nimi kółeczka.

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ac6ec54c45cf1fc7med.jpg

Mój Ignaś <3

My mieliśmy dzisiaj pierwsze werandowanie :) A położna ma nas odwiedzić w środę. Mam nadzieje, ze na dniach wyskoczymy juz na spacerki. Ohhh Mały sie budzi na jedzonko, a myslalam, ze sklece cos dłuzszego... :)

nick nieaktualny, sylwia1985, ao12., Nelly, ataga4, Kajaoli, agatas, pestka, misiulka2000, lubek, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu jaka cisza,
    Zaszczepiłam Hanie szczepionkami na fundusz i w oczach pielegniarki stalam sie wyrodną matką która żałuje stówki na szczepienie, kurcze te jej komentarze i spojrzenia ehh

Hania niepłakała, tylko troszke przy wkłuciach, ale zaraz szybko wziełam ją na ręce i juz niepłakała. Była dzielna. Moje kochane maleństwo,
    Teraz słodko śpi.

ao12., pestka, lubek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś przesłodki.m

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka jakas sesyjke mieliscie? ja sie tez zastanawiam czy malemu nie zrobic chociaz ciezko pewnie by bylo bo on ciagle wrzeszcy. Wy dziewuszki robiliscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:22

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Ja z moją Julcią jeszcze na spacerku nie byłam,bo u mnie paskudnie strasznie mgły całymi dniami, a jak sloneczko było to akurat miała tydzień a ja po cesarce...ale zaliczyliśmy za to kilka werandowań i promyczków słońca troszkę złapała :-)
    Sylwuś co do kolek to jeszcze to nie są kolki, tak jak u mojej Julci to mogą być gaziki po łykaniu powietrza podczas jedzenia...moja niunia 2 dni pod rząd miała to samo akurat była położna i zaleciła mi jej dać kropelki tak 2 razy dziennie (w południe i na wieczór)i teraz jak ręką odjął. Mówiła mi jeszcze coś o Espumisanie ale on jest od 1msc a ja podaję jej Delicol.
    A i daje jej jeszcze na brzuszek cieplutki termoforek z pestek wisni i też się uspokaja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:36

so22pqr.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    ac6ec54c45cf1fc7med.jpg

Mój Ignaś <3
    :)

Stokrotka, Ignas sliczny chlopczyk :) zdjecie tez super, idealna pamiatka :)

renatkach lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kurde a ja się kiszę w domu jak ten debil bo mi się wydaje, że za zimno 5-7 stopni :/ Jutro w takim razie śpiworek i poszli i my w trasę ;)

lubek, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my spacerujemy codziennie:) raz lało cały dzień to mały się werandował;)
    Franek też mi sie czasami pręży przy jedzeniu i własnie nie wiem za bardzo jak mu pomóc...dociskam nóżki, masuje brzuszek i dajemy mu bobotic kropelki, ale właśnie cos czytałam o delicalu...na prawdę pomaga?

Zielono Mi na co on jest właściwie?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie z innej beczki...
    Jak często przebieracie maluchy?
    Oczywiście poza sytuacjami gdzie maleństwo się całe pobrudzi

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Franek też mi sie czasami pręży przy jedzeniu i własnie nie wiem za bardzo jak mu pomóc...dociskam nóżki, masuje brzuszek i dajemy mu bobotic kropelki, ale właśnie cos czytałam o delicalu...na prawdę pomaga?

Zielono Mi na co on jest właściwie?
    Ja czytałam ostatnio że dziecko które sie pręży podczas jedzenia trzeba odbić i u mnie faktycznie zdaje to egzamin :)

• renatkach Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wychodzę codziennie teraz już nawet na godzinę a jak jest ładnie to na półtorej :) a pierwszy raz byliśmy na dworze następnego dnia po wyjściu ze szpitala na 15 minut. Karolinka miała wtedy 4 dni :) a ja też miałam CC, jakbym nie wychodziła z domu to chyba bym depresji dostała, a tak słonko dobrze robi od razu człowiekowi się żyć chce :) chociaż wychodzimy nawet jak nie ma słonka, tak naprawdę, byle nie pada. dzisiaj byłam półtorej godziny, wysuszyłam pranie na dworze, byłam na spacerku, a potem mała grzecznie spała. Dziewczyny nie bójcie się podwórka :) wam dobrze zrobi a maluszkom tym bardziej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:03

DeLaCruz, ao12. lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Anoolką, odbicie to podstawa.

U mnie Hania odsypia wczorajszy masakryczny dzień.

• renatkach Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przebieram z konieczności codziennie, a czasem nawet kilka razy, mała tak ulewa, że nawet śliniak czasem nie pomaga. Ale póki dobrze przybiera to się tym nie przejmuję.

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    a ja mam pytanie z innej beczki...
    Jak często przebieracie maluchy?
    Oczywiście poza sytuacjami gdzie maleństwo się całe pobrudzi
    Ja kilka razy dziennie ale to tylko dlatego że albo przesika pampersa albo uleje :P

• renatkach Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/584fda1cd394.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:19

Bergo, nick nieaktualny, Kajaoli, lubek, Nelly, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/529641de5312.jpg

Moja Karolinka :)

sylwia1985, Kajaoli, lubek, Nelly, DeLaCruz, ao12., paaolka, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Informuję że Gabrysia przyszła na świat sn 23.10 g. 17.17. O 6 rano odeszły mi wody ale później okazało się że tylko trochę. Od razu też dostałam lekkie skurcze które były regularne. Nie spieszylam się do szpitala. Byłam tam o 12. Potem się zaczęło ;-) wszystko się udało. Mała zdrowa i pięknie je z cyca.

Aha dzień przed szyjka długa i zamknięta :-) jedyne co to we wtorek odszedł mi czop cały bardzo długi u i gruby i z krwią.

sylwia1985, nick nieaktualny, pestka, Zielono mi:-))))), nick nieaktualny, lubek, Nelly, ao12., Kasiula09, anka_a lubią tę wiadomość

9qeydmw.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dajecie do odbicia? czy za ramie czy kladziecie na brzuszek? Czy po skonczonym jedzeniu czy np jak maluch oderwie sie od cycka i zaczyna sie prezyc?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ