X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Nasz bąk też szybciutko to robił:) teraz juz długo ta główkę potrafi utrzymać;)

maile zaraz pójdą;)

a co do diety to ja mam taka narzuconą przez położną dosyć mocną, mam zakaz ciemnego pieczywa(bo ciężkostrawne), wzdymających, gazowanego i wielu warzyw niestety...ale powoli niedługo będe je wprowadzać, bo potrzebuje przecież witaminek :)

dziewczyny a słyszałyście o karmi na laktację? ja w sumie z laktacją problemów nie mam, ale slyszałam, że położne polecają:) i chodzi za mna bezalkoholowe..przeczytałam, że można je wygazowac i pić:) co myślicie?

Hehe październikowe dzieciaczki to mocne i zdolne dzieciaczki :-)

Co do karmi to moja kumpela piła takie odgazowane, ale nic nie mówiła że na laktacje...ona po prostu je uwielbiała jeszcze przed ciąża :-)

Dziękuję za lekturkę :-)

so22pqr.png
  • staraczka83 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam, że karmi ma 0,5 promila ... więc to jednak alkohol.Chyba w którymś numerze Twoje Dziecko. Sama nie wiem jaka jest prawda bo piwa nie piję.
    Dużo napojów i dobrze zbilansowana dieta podobno lepiej działają.
    Wszędzie ostrzegają przed zbyt drastyczną dietą. Może nie kapusta kiszona ale nie sama marchewka ryż i mięso gotowane. W wielu krajach nie ma diety matek karmiących. Sama baaaardzo chciałabym karmić, chociaż u mnie w rodzinie jest z tym problem, mama, siostra nie karmiły. Wszelkimi siłami będę sie starała. Jestem już zaprogramowana Musi się udać!!:)))
    Podobno nastawienie też dużo daje.

ao12., Nelly, Anoolka, lubek, nadzieja!!!, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

• staraczka83 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za książkę....Ponieważ nie mogę spać w nocy, wiem co będę dziś robiła:)

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka83 wrote:
    ja czytałam, że karmi ma 0,5 promila ... więc to jednak alkohol.Chyba w którymś numerze Twoje Dziecko. Sama nie wiem jaka jest prawda bo piwa nie piję.
    Dużo napojów i dobrze zbilansowana dieta podobno lepiej działają.
    Wszędzie ostrzegają przed zbyt drastyczną dietą. Może nie kapusta kiszona ale nie sama marchewka ryż i mięso gotowane. W wielu krajach nie ma diety matek karmiących. Sama baaaardzo chciałabym karmić, chociaż u mnie w rodzinie jest z tym problem, mama, siostra nie karmiły. Wszelkimi siłami będę sie starała. Jestem już zaprogramowana Musi się udać!!:)))
    Podobno nastawienie też dużo daje.

Też mi się tak wydaję,że jakis tam procent alkoholu ma to karmi. Ja bym nie piła i nie to ,że nie lubie ale dla zasady alkohol to alkohol!!!!!! Ale że położne polecają....ciekawe!

Właśnie czytam artykuł na onecie o tej babce co w zeszły czwartek z 5 promilami trafiła do szpitala w 27 tyg.ciąży, oczywiście poroniła! MASAKRA....BRAK MI SŁÓW!
    A dziś znów jakaś na haju na amfie,musieli cesarkę zrobić....ona w ciężkim stanie i dziecko też! DRAMAT CO SIĘ DZIEJE....!!!!

so22pqr.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jadłyście może już jakieś dania z pieczarkami i jak reagują wasze dzieciaczki?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa.... lekarz stwierdził 4 cm rozwarcia i jak to określił "wszystko gotowe do porodu". Teraz jestem w domu, są skurcze, ale nieregularne i nie bolą:-) przed chwilą w czasie "korzystania z wc" poleciało mi dużo śluzu ze świeżą krwią, trochę się przestraszylam:-) wygląda na to, że zaczynamy:-D

Nelly, ao12., paaolka, Zielono mi:-))))), Aniqa, sylwia1985, ataga4, Kasiula09, mitaka, lubek, nadzieja!!!, anka_a, Magdzialenka lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ, trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród

km5svcqg6fuae1xg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile może być tego czerwonego śluzu/czopa? Bo ja mam całkiem sporo, ale to cały czas jest śluz z krwią, a nie sama krew:-)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ super! Bedziesz zaraz mamusią :)

Mi przed odejsciem wód własnie cały dzień taki śluz z krwią odchodził ;) potem jak te wody zaczeły odchodzić to na poczatku pomyślałam że po prostu więcej śluzu mi poleciało, ale jednak nie ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacie ależ tu cisza...co tam dziewczyny,rodzicie?:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka wyslesz mi na meila język niemowląt? Puszcze ci meila na priv.

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie sobie śpię grzecznie w domu:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Na razie sobie śpię grzecznie w domu:-)
    Odpocznij, może za niedługo sie cos zacznie.
    U mnie -4 stopnie, to tylko sie grzać.

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka czy ja też mogę prosić książkę na maila [email protected], tak się trochę wepchnę :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ślę książkę;)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Już ślę książkę;)

Dzięęęękuję :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale na prawdę tu cichutko...matko, aż strach! dziewczyny odzywać się, nie mam co czytać ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś pojawił się przeźroczysty śluz, a w nocy lekko różowy... czekam i czekam na coś więcej :D eh, chyba poskaczę na piłce.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie z Franiem i psem wróciliśmy z godzinnego spacerku :) Było super! Zimno, ale słońce świeci - trzeba korzystać :) Franka załadowałam wrzeszczącego do wózka, ale w windzie już odjechał i przespał cały spacerek :)

pestka, lubek lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek . Nie moge w to uwiezyc dzisiaj sie wyspalam-maly wstawal tylko 3 razy w nocy - jakis jego rekord chyba. Wycwaniakowal sie bo teraz tylko przy cycu usypia. Owszem daje mu butle ale mniej i jakos nie paja zachwytem wiec po zmianie pieluszki daje mu i tak cyca zeby sie uspokoil i zasnal.

KasiaMJ trzymam kciuki zeby szybko poszlo

co do przebierania ja przebieram zawsze po kapieli czyli co 2 dzien . Do karmienia podkladam sliniaczek lub pieluszke wiec nie brudzi sobie ubranka no chyba ze okupka jakims cudem co sie zdarzylo moze 2 razy to wowczas przebieram. Teraz wiem ze nie potrzebnie kupowalismy tyle ubranek bo polowa jest niewygodna w przewijaniu.Najlepiej sprawdzaja sie spodenki i jakis kaftanik. Z krotkim rekawkiem to chyba nie zaloze wogole bo chlodno a nie chce swetra zakladac bo mi sie biedaczek zgrzeje bo i tak w rozku spi

Dziewczyny ktore byly nacinane - kiedy przestalyscie krwawic i bolec krocze? ja jeszcze czuje - jeszcze mnie odpazylo od tych podpasek ale smaruje sudocremem ( hihihi) i jest lepiej ale jakos od 3 dni pecherz mnie boli i zapytam poloznej dzisiaj co tu robic

Dziwuszki a tak z innej intymnej beczki czy juz serduchowaliscie? Macie ochote? Ja oczywiscie jeszcze nie ale ochote mam a zwlaszcza moj mezus bo mowi ze teraz taka sexi jestem i mam pelny biuscik hihihi faceci. Przez ta diete nie mam wogole celulitu a wczesniej troszeczke na pupce bylo bo lubialam slodkosci- kurcze jak by to teraz utrzymac. Brzuszek jeszcze troszke zostal ale z kazdym dniem jest coraz mniejszy no i namietnie 2 razy dziennie smaruje go- narazie roznymi probkai bo mam tego strasznie duzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:06

anka_a lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ