X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Nasz bąk też szybciutko to robił:) teraz juz długo ta główkę potrafi utrzymać;)

maile zaraz pójdą;)

a co do diety to ja mam taka narzuconą przez położną dosyć mocną, mam zakaz ciemnego pieczywa(bo ciężkostrawne), wzdymających, gazowanego i wielu warzyw niestety...ale powoli niedługo będe je wprowadzać, bo potrzebuje przecież witaminek :)

dziewczyny a słyszałyście o karmi na laktację? ja w sumie z laktacją problemów nie mam, ale slyszałam, że położne polecają:) i chodzi za mna bezalkoholowe..przeczytałam, że można je wygazowac i pić:) co myślicie?

Hehe październikowe dzieciaczki to mocne i zdolne dzieciaczki :-)

Co do karmi to moja kumpela piła takie odgazowane, ale nic nie mówiła że na laktacje...ona po prostu je uwielbiała jeszcze przed ciąża :-)

Dziękuję za lekturkę :-)

so22pqr.png
  • staraczka83 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam, że karmi ma 0,5 promila ... więc to jednak alkohol.Chyba w którymś numerze Twoje Dziecko. Sama nie wiem jaka jest prawda bo piwa nie piję.
    Dużo napojów i dobrze zbilansowana dieta podobno lepiej działają.
    Wszędzie ostrzegają przed zbyt drastyczną dietą. Może nie kapusta kiszona ale nie sama marchewka ryż i mięso gotowane. W wielu krajach nie ma diety matek karmiących. Sama baaaardzo chciałabym karmić, chociaż u mnie w rodzinie jest z tym problem, mama, siostra nie karmiły. Wszelkimi siłami będę sie starała. Jestem już zaprogramowana Musi się udać!!:)))
    Podobno nastawienie też dużo daje.

ao12., Nelly, nick nieaktualny, lubek, nadzieja!!!, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

• staraczka83 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za książkę....Ponieważ nie mogę spać w nocy, wiem co będę dziś robiła:)

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka83 wrote:
    ja czytałam, że karmi ma 0,5 promila ... więc to jednak alkohol.Chyba w którymś numerze Twoje Dziecko. Sama nie wiem jaka jest prawda bo piwa nie piję.
    Dużo napojów i dobrze zbilansowana dieta podobno lepiej działają.
    Wszędzie ostrzegają przed zbyt drastyczną dietą. Może nie kapusta kiszona ale nie sama marchewka ryż i mięso gotowane. W wielu krajach nie ma diety matek karmiących. Sama baaaardzo chciałabym karmić, chociaż u mnie w rodzinie jest z tym problem, mama, siostra nie karmiły. Wszelkimi siłami będę sie starała. Jestem już zaprogramowana Musi się udać!!:)))
    Podobno nastawienie też dużo daje.

Też mi się tak wydaję,że jakis tam procent alkoholu ma to karmi. Ja bym nie piła i nie to ,że nie lubie ale dla zasady alkohol to alkohol!!!!!! Ale że położne polecają....ciekawe!

Właśnie czytam artykuł na onecie o tej babce co w zeszły czwartek z 5 promilami trafiła do szpitala w 27 tyg.ciąży, oczywiście poroniła! MASAKRA....BRAK MI SŁÓW!
    A dziś znów jakaś na haju na amfie,musieli cesarkę zrobić....ona w ciężkim stanie i dziecko też! DRAMAT CO SIĘ DZIEJE....!!!!

so22pqr.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jadłyście może już jakieś dania z pieczarkami i jak reagują wasze dzieciaczki?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa.... lekarz stwierdził 4 cm rozwarcia i jak to określił "wszystko gotowe do porodu". Teraz jestem w domu, są skurcze, ale nieregularne i nie bolą:-) przed chwilą w czasie "korzystania z wc" poleciało mi dużo śluzu ze świeżą krwią, trochę się przestraszylam:-) wygląda na to, że zaczynamy:-D

Nelly, ao12., paaolka, Zielono mi:-))))), nick nieaktualny, sylwia1985, ataga4, Kasiula09, mitaka, lubek, nadzieja!!!, anka_a, Magdzialenka lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ, trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród

km5svcqg6fuae1xg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile może być tego czerwonego śluzu/czopa? Bo ja mam całkiem sporo, ale to cały czas jest śluz z krwią, a nie sama krew:-)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ super! Bedziesz zaraz mamusią :)

Mi przed odejsciem wód własnie cały dzień taki śluz z krwią odchodził ;) potem jak te wody zaczeły odchodzić to na poczatku pomyślałam że po prostu więcej śluzu mi poleciało, ale jednak nie ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacie ależ tu cisza...co tam dziewczyny,rodzicie?:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka wyslesz mi na meila język niemowląt? Puszcze ci meila na priv.

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie sobie śpię grzecznie w domu:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Na razie sobie śpię grzecznie w domu:-)
    Odpocznij, może za niedługo sie cos zacznie.
    U mnie -4 stopnie, to tylko sie grzać.

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka czy ja też mogę prosić książkę na maila [email protected], tak się trochę wepchnę :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ślę książkę;)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Już ślę książkę;)

Dzięęęękuję :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale na prawdę tu cichutko...matko, aż strach! dziewczyny odzywać się, nie mam co czytać ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś pojawił się przeźroczysty śluz, a w nocy lekko różowy... czekam i czekam na coś więcej :D eh, chyba poskaczę na piłce.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie z Franiem i psem wróciliśmy z godzinnego spacerku :) Było super! Zimno, ale słońce świeci - trzeba korzystać :) Franka załadowałam wrzeszczącego do wózka, ale w windzie już odjechał i przespał cały spacerek :)

pestka, lubek lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek . Nie moge w to uwiezyc dzisiaj sie wyspalam-maly wstawal tylko 3 razy w nocy - jakis jego rekord chyba. Wycwaniakowal sie bo teraz tylko przy cycu usypia. Owszem daje mu butle ale mniej i jakos nie paja zachwytem wiec po zmianie pieluszki daje mu i tak cyca zeby sie uspokoil i zasnal.

KasiaMJ trzymam kciuki zeby szybko poszlo

co do przebierania ja przebieram zawsze po kapieli czyli co 2 dzien . Do karmienia podkladam sliniaczek lub pieluszke wiec nie brudzi sobie ubranka no chyba ze okupka jakims cudem co sie zdarzylo moze 2 razy to wowczas przebieram. Teraz wiem ze nie potrzebnie kupowalismy tyle ubranek bo polowa jest niewygodna w przewijaniu.Najlepiej sprawdzaja sie spodenki i jakis kaftanik. Z krotkim rekawkiem to chyba nie zaloze wogole bo chlodno a nie chce swetra zakladac bo mi sie biedaczek zgrzeje bo i tak w rozku spi

Dziewczyny ktore byly nacinane - kiedy przestalyscie krwawic i bolec krocze? ja jeszcze czuje - jeszcze mnie odpazylo od tych podpasek ale smaruje sudocremem ( hihihi) i jest lepiej ale jakos od 3 dni pecherz mnie boli i zapytam poloznej dzisiaj co tu robic

Dziwuszki a tak z innej intymnej beczki czy juz serduchowaliscie? Macie ochote? Ja oczywiscie jeszcze nie ale ochote mam a zwlaszcza moj mezus bo mowi ze teraz taka sexi jestem i mam pelny biuscik hihihi faceci. Przez ta diete nie mam wogole celulitu a wczesniej troszeczke na pupce bylo bo lubialam slodkosci- kurcze jak by to teraz utrzymac. Brzuszek jeszcze troszke zostal ale z kazdym dniem jest coraz mniejszy no i namietnie 2 razy dziennie smaruje go- narazie roznymi probkai bo mam tego strasznie duzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:06

anka_a lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ