Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka wrote:Nasz bąk też szybciutko to robił
teraz juz długo ta główkę potrafi utrzymać
maile zaraz pójdą
a co do diety to ja mam taka narzuconą przez położną dosyć mocną, mam zakaz ciemnego pieczywa(bo ciężkostrawne), wzdymających, gazowanego i wielu warzyw niestety...ale powoli niedługo będe je wprowadzać, bo potrzebuje przecież witaminek
dziewczyny a słyszałyście o karmi na laktację? ja w sumie z laktacją problemów nie mam, ale slyszałam, że położne polecająi chodzi za mna bezalkoholowe..przeczytałam, że można je wygazowac i pić
co myślicie?
Hehe październikowe dzieciaczki to mocne i zdolne dzieciaczki
Co do karmi to moja kumpela piła takie odgazowane, ale nic nie mówiła że na laktacje...ona po prostu je uwielbiała jeszcze przed ciąża
Dziękuję za lekturkę -
ja czytałam, że karmi ma 0,5 promila ... więc to jednak alkohol.Chyba w którymś numerze Twoje Dziecko. Sama nie wiem jaka jest prawda bo piwa nie piję.
Dużo napojów i dobrze zbilansowana dieta podobno lepiej działają.
Wszędzie ostrzegają przed zbyt drastyczną dietą. Może nie kapusta kiszona ale nie sama marchewka ryż i mięso gotowane. W wielu krajach nie ma diety matek karmiących. Sama baaaardzo chciałabym karmić, chociaż u mnie w rodzinie jest z tym problem, mama, siostra nie karmiły. Wszelkimi siłami będę sie starała. Jestem już zaprogramowana Musi się udać!!))
Podobno nastawienie też dużo daje.ao12., Nelly, Anoolka, lubek, nadzieja!!!, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
staraczka83 wrote:ja czytałam, że karmi ma 0,5 promila ... więc to jednak alkohol.Chyba w którymś numerze Twoje Dziecko. Sama nie wiem jaka jest prawda bo piwa nie piję.
Dużo napojów i dobrze zbilansowana dieta podobno lepiej działają.
Wszędzie ostrzegają przed zbyt drastyczną dietą. Może nie kapusta kiszona ale nie sama marchewka ryż i mięso gotowane. W wielu krajach nie ma diety matek karmiących. Sama baaaardzo chciałabym karmić, chociaż u mnie w rodzinie jest z tym problem, mama, siostra nie karmiły. Wszelkimi siłami będę sie starała. Jestem już zaprogramowana Musi się udać!!))
Podobno nastawienie też dużo daje.
Też mi się tak wydaję,że jakis tam procent alkoholu ma to karmi. Ja bym nie piła i nie to ,że nie lubie ale dla zasady alkohol to alkohol!!!!!! Ale że położne polecają....ciekawe!
Właśnie czytam artykuł na onecie o tej babce co w zeszły czwartek z 5 promilami trafiła do szpitala w 27 tyg.ciąży, oczywiście poroniła! MASAKRA....BRAK MI SŁÓW!
A dziś znów jakaś na haju na amfie,musieli cesarkę zrobić....ona w ciężkim stanie i dziecko też! DRAMAT CO SIĘ DZIEJE....!!!! -
Aaaaaa.... lekarz stwierdził 4 cm rozwarcia i jak to określił "wszystko gotowe do porodu". Teraz jestem w domu, są skurcze, ale nieregularne i nie bolą
przed chwilą w czasie "korzystania z wc" poleciało mi dużo śluzu ze świeżą krwią, trochę się przestraszylam:-) wygląda na to, że zaczynamy:-D
Nelly, ao12., paaolka, Zielono mi:-))))), Aniqa, sylwia1985, ataga4, Kasiula09, mitaka, lubek, nadzieja!!!, anka_a, Magdzialenka lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pestka czy ja też mogę prosić książkę na maila [email protected], tak się trochę wepchnę
-
A my właśnie z Franiem i psem wróciliśmy z godzinnego spacerku
Było super! Zimno, ale słońce świeci - trzeba korzystać
Franka załadowałam wrzeszczącego do wózka, ale w windzie już odjechał i przespał cały spacerek
pestka, lubek lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Dzien doberek . Nie moge w to uwiezyc dzisiaj sie wyspalam-maly wstawal tylko 3 razy w nocy - jakis jego rekord chyba. Wycwaniakowal sie bo teraz tylko przy cycu usypia. Owszem daje mu butle ale mniej i jakos nie paja zachwytem wiec po zmianie pieluszki daje mu i tak cyca zeby sie uspokoil i zasnal.
KasiaMJ trzymam kciuki zeby szybko poszlo
co do przebierania ja przebieram zawsze po kapieli czyli co 2 dzien . Do karmienia podkladam sliniaczek lub pieluszke wiec nie brudzi sobie ubranka no chyba ze okupka jakims cudem co sie zdarzylo moze 2 razy to wowczas przebieram. Teraz wiem ze nie potrzebnie kupowalismy tyle ubranek bo polowa jest niewygodna w przewijaniu.Najlepiej sprawdzaja sie spodenki i jakis kaftanik. Z krotkim rekawkiem to chyba nie zaloze wogole bo chlodno a nie chce swetra zakladac bo mi sie biedaczek zgrzeje bo i tak w rozku spi
Dziewczyny ktore byly nacinane - kiedy przestalyscie krwawic i bolec krocze? ja jeszcze czuje - jeszcze mnie odpazylo od tych podpasek ale smaruje sudocremem ( hihihi) i jest lepiej ale jakos od 3 dni pecherz mnie boli i zapytam poloznej dzisiaj co tu robic
Dziwuszki a tak z innej intymnej beczki czy juz serduchowaliscie? Macie ochote? Ja oczywiscie jeszcze nie ale ochote mam a zwlaszcza moj mezus bo mowi ze teraz taka sexi jestem i mam pelny biuscik hihihi faceci. Przez ta diete nie mam wogole celulitu a wczesniej troszeczke na pupce bylo bo lubialam slodkosci- kurcze jak by to teraz utrzymac. Brzuszek jeszcze troszke zostal ale z kazdym dniem jest coraz mniejszy no i namietnie 2 razy dziennie smaruje go- narazie roznymi probkai bo mam tego strasznie duzoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:06
anka_a lubi tę wiadomość