X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mnie już nie boli krocze, czasem tylko jak długo pochodzę. A mam mega duże szycie aż po sam pośladek :"( Jak sobie czasem patrzę jak się goi to aż mi się chce wyć, jestem zacerowana i takie grube to wszystko jest :(
    A czasem krwawię, ale to już lekko, tylko podczas karmienia.
    Jedz żurawinę, to może przejdzie pieczenie pęcherza i dużo pij.
    Mi po ciąży zostało 4,5 kilo do mojej wagi "wyjściowej" i wszystko jest skumulowane na brzuchu...wiecie może od kiedy można zacząć ćwiczyć brzuszki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:13

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12 ja tez jak widze to ryczec mi sie chce ale mam nadzieje ze to zgrubienie przejdzie. To zazdroszcze ze juz cie nie boli mnie wszystko jeszcze ciagnie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Antek ma gronkowca w oczkach i zatkane kanaliki. Jak mu się nie polepszy przez masaż to będzie musiał mnieć przetykane.
    Ja też jestem zmeczona bo mój synek w nocy słabo spi

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie rana po cięciu przepięknie się zgoiła. Jeszcze w szpitalu na obchodzie parę razy słyszałam, że po mnie to nie widać, że rodziłam, ale dopiero w domu miałam możliwość obejrzeć się dokładnie w lusterku. I faktycznie, gdybym nie wiedziała którędy szło cięcie, tobym sama miała problem z wypatrzeniem blizny. Może to też kwestia szycia? Moja położna szyje tak jak przy operacji plastycznych - pod skórą, w dodatku nie ma żadnego zgrubienia.

DeLaCruz, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, współczuję. Życzę Antkowi szybkiej poprawy zdrowia, a Tobie spokojnych nocy!

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:07

• Nelly Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziwuszki a tak z innej intymnej beczki czy juz serduchowaliscie? Macie ochote? Ja oczywiscie jeszcze nie ale ochote mam a zwlaszcza moj mezus bo mowi ze teraz taka sexi jestem i mam pelny biuscik hihihi faceci.
    Ja akurat ochoty nie mam, zresztą boję się, że w środku jeszcze nie jestem całkiem zgojona. Wydawało mi się, że po to jest wizyta u gina po zakończeniu połogu, żeby ocenił, czy już ciało jest gotowe

ataga4, DeLaCruz, lubek lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, parę dni temu wyslalam ci zaproszenie do przyjaciółek, jakbyś zaakceptowała zaproszenie to podeslaabm ci mojego maila do wysłania ksiazki jzyk niemowląt :-)

• pestka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    A my właśnie z Franiem i psem wróciliśmy z godzinnego spacerku :) Było super! Zimno, ale słońce świeci - trzeba korzystać :) Franka załadowałam wrzeszczącego do wózka, ale w windzie już odjechał i przespał cały spacerek :)
    mój też tak ma:D Franki tak mają chyba ;P

DeLaCruz lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Pestka, parę dni temu wyslalam ci zaproszenie do przyjaciółek, jakbyś zaakceptowała zaproszenie to podeslaabm ci mojego maila do wysłania ksiazki jzyk niemowląt :-)
    jasne, już to robię, sorki :P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • anka_a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:53

• pestka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny ktore byly nacinane - kiedy przestalyscie krwawic i bolec krocze? ja jeszcze czuje - jeszcze mnie odpazylo od tych podpasek ale smaruje sudocremem ( hihihi) i jest lepiej ale jakos od 3 dni pecherz mnie boli i zapytam poloznej dzisiaj co tu robic

Mnie przestało boleć jakoś w drugim tygodniu...od półtorej tyg już nic nie czuje praktycznie:)

serduchować nie, bo sie boję, ale tęsknię za tym...pewnie dlatego, że dobrze się czuje, ale mimo wszystko sie boję, chce jeszcze trochę odczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:08

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się od wczoraj jesteśmy w końcu w domku :) Pierwsza noc za nami nie obyło się bez płaczu przy zasypianiu ale w nocy Zuzia spała w miare ok.

anka_a dzięki za rade zapamietam bo moja tez by wisiała na cycu, pomimo że possie troche, zasypia i potem znowu chce cyca i najgorzej sie denerwuje jak nie może złapać.

ao12., sylwia1985, anka_a lubią tę wiadomość

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    jasne, już to robię, sorki :P

Już Ci wyslalam wiadomość z mailem:-)

paradise lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kiedy idziecie pierwszy raz do pediatry? ja zarejestrowalam sie z malym na 27 listopada-wydaje mi sie ze to dobry termin. Ciekawe co bedzie robic? myslicie ze zaszczepi go poraz drugi? bo pierwsze szczepienie bylo w szpitalu.

Aha i czy wy wkladacie pieluche tetrowa jeszcze dodatkowo pomiedzy nogi malucha podobno na bioderka dobrze robi. Mi polozna mowila zebym tak robila ale sie nie da bo widocznie malemu jest niewygodnie i pacze a jak mu sciagne to sie uspokaja

Nelly lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny kiedy idziecie pierwszy raz do pediatry? ja zarejestrowalam sie z malym na 27 listopada-wydaje mi sie ze to dobry termin. Ciekawe co bedzie robic? myslicie ze zaszczepi go poraz drugi? bo pierwsze szczepienie bylo w szpitalu.

Aha i czy wy wkladacie pieluche tetrowa jeszcze dodatkowo pomiedzy nogi malucha podobno na bioderka dobrze robi. Mi polozna mowila zebym tak robila ale sie nie da bo widocznie malemu jest niewygodnie i pacze a jak mu sciagne to sie uspokaja

mój mąż jak zapisywał małą do poradni to oni sami wyznaczyli termin pierwszej wizyty na 7 listopad i od razu termin na szczepienie na 3 grudnia.

Pieluchy tetrowej ja nie wkładam.

age.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee chyba nic z tego nie będzie :-/ czop przestał odchodzić ok południa, skurczy brak, wody nie odeszły:-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • agatas Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Eeee chyba nic z tego nie będzie :-/ czop przestał odchodzić ok południa, skurczy brak, wody nie odeszły:-/

Kochana, mi czop odszedł w zeszłym tygodniu i do dzisiaj cisza. Skurczy z dnia na dzień coraz mniej, a tu już 42 tydzień się zaczyna :/ W czwartek mam się stawić do szpitala i to mnie najbardziej przeraża :( Uparte te nasze dzieciaczki...

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata tow czwartek idziesz tak jak ja...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale czop był cały z krwią, wczoraj po badaniu miałam sporo skurczy, a lekarz powiedział, że szyjka gotowa do porodu z rozwarciem 4 cm. Już miałam taką nadzieje, a teraz mam doła i jestem wkurzona:-(

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ