X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    najbardziej przez tydzień, po dwóch już jej nie czułam :)

Dzięki za odpowiedź. Ciężko mi się zajmować synkiem przez to nacięcie i nie mogę się doczekać aż minie.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wygląda na to, że zostałam sama? Leżę na patologii i czekam- pewnie do poniedziałku, no chyba, że lekarzom zechce się jutro coś zadziałać:-) dziwnie się czuję czekając niewiadomo na co. Dopiero po Usg będę coś wiedzieć.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    No to wygląda na to, że zostałam sama? Leżę na patologii i czekam- pewnie do poniedziałku, no chyba, że lekarzom zechce się jutro coś zadziałać:-) dziwnie się czuję czekając niewiadomo na co. Dopiero po Usg będę coś wiedzieć.
    Nie sama :) a ja ???? Przynajmniej juz jestes w szpitalu a ja caly czas w domu i sie zastanawiam czy te delikatne bole brzucha to juz jakis poczatek czy tylko sobie wmawiam . Najgorsze jest to ze kompletnie nie pamietam jaki to jest bol bo rodzilam 14 lat temu ;)

nzjddzu51633cvyn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Ciężko mi się zajmować synkiem przez to nacięcie i nie mogę się doczekać aż minie.
    jeszcze tylko chwila i będziesz śmigac :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Mika85 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiulka2000 wrote:
    Nie sama :) a ja ???? Przynajmniej juz jestes w szpitalu a ja caly czas w domu i sie zastanawiam czy te delikatne bole brzucha to juz jakis poczatek czy tylko sobie wmawiam . Najgorsze jest to ze kompletnie nie pamietam jaki to jest bol bo rodzilam 14 lat temu ;)

Ja też jeszcze jestem w duecie z córką ;)

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Kochane. Dzisiaj o 9:25 przyszla na swiat moja coreczka Alicja.

54 cm, waga 3320.

Zmeczone jestesmy ale ja mega szczesliwa:)
    Gratuluję, wypoczywajcie :-)
    Moja córcia też ma na imię Alicja :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:

Jeszcze ja, jeszcze ja :D
    Chyba najdluzej bede smigac z moim uparciuszkiem w brzuszku :) maly kombinator codziennie uskutecznia walke ze sluchawkami ktg i je zrzuca, przez co i 3 godziny mnie trzymaja.
    Dzisiaj juz skurcze 60% na monitorku a ja praktycznie nic nie czuje. I sluz podbarwiony. Plastra tez juz dzisiaj nie dostalam mimo ze wczoraj wieczorem na obchdzie mowili, ze mi rano wymienia na swiezy. Chyba sami uznali, ze nie ma potrzeby jeszcze konczyc ciazy, skoro i ja i malutka jestesmy w dobrej formie, a z dnia na dzien widac duze postepy.
    Maz sie smieje, ze mogla by juz wyjsc, bo nie chce mu sie w poniedzialek do pracy isc :P

Agrafka i Nutella wieeelkie gratulacje :D

Ile nas juz zostalo?

Sorka, ze sie tak rozpisalam, ale nuudno tu strasznie przez weekend. Nawet na porodowce cisza, zadna nie chciala dzisiaj rodzic ;)
    Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek

Anoolka lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Dzis o 9 przyszla na swiat przez cc moja mala M :-) pozdrawiamy
    Gratuluję, wypoczywajcie :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, Agrafka serdeczne gratulacje :-)

age.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :)
    Po dlugiej przerwie bez internetu w koncu jestem :) zaraz lece nadrabiac i komentowac wiec nie obrazcie sie ze komentuje cos co moze jyz jest wyjasnione itd bo lecac od poczatku zaleglosci nie bedd widziec :)
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom! 3mam kciuki za te co ominely porod pazdziernikowy hihj jesli takie jeszcze sa :)
    U nas wszystkobok. Maly grzeczny. Je i spi. Ma w dzien 2h czasu czuwania i po kapaniu ze 2h ale jest grzeczny i troche zajmuje sie soba sam a troche trzeba przy nim byc jednak narazie spokojnie wszystko przy nim mozna zrobic. Problemow zadnych nie mamy. Po 5 tyg przybral 1300g od momentu wyjscia ze szpitala i wazy juz 4200 :)
    Lece czytac te "setki" zaleglych stron! :)

lubek lubi tę wiadomość

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Usg, wyszło że młody waży 3500-3600, a 3 tyg temu lekarz powiedział że już jest 3600, więc się cieszę, że się nie sprawdziło:-) mam odklejony przez panią doktor pęcherz plodowy i jak się dziś nic nie zacznie samo, to jutro rano oksytocyna. Także mam nadzieję, że najpóźniej jutro będę mamą:-D

lubek, Mika85 lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję nowym mamusiom

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Miałam Usg, wyszło że młody waży 3500-3600, a 3 tyg temu lekarz powiedział że już jest 3600, więc się cieszę, że się nie sprawdziło:-) mam odklejony przez panią doktor pęcherz plodowy i jak się dziś nic nie zacznie samo, to jutro rano oksytocyna. Także mam nadzieję, że najpóźniej jutro będę mamą:-D
    Tego zycze :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    czy ja też bym mogła prosić o książeczke '' Język niemowląt''
    I ja :) na maila [email protected] :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Hej...a ja dziś zadzwoniłam do poradni preluksacyjnej zapisać małą na bioderka na Dworcowa w Olsztynie i termin na styczeń załamałam się:-( wiec zapisałam prywatnie na 4listopada koszt 150zł...
    U mnie ta sama syruacja. Ze styczen. A prywatnie 90zl i ide 4.11.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście dobrze pamiętam że to wam w ciąży podczas usg coś wyszło z nerkami ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 14:07

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka gratulacje! :) Ciekawa jestem zdjęcia Twojego maleństwa :)

Mad8 ja rodziłam tego samego dnia co Ty, czyli w zeszłą sobote i juz w zasadzie rana mi nie dokucza, moge robić wszystko, siadam i wstaje tez normalnie, jedyny dyskomfort czuję w toalecie i przy kąpieli, bo przeszkadzają mi te szwy...mam ich sporo bo nie dośc ze mnie nacinali to jeszcze popękałam, ale chyba wszystko dobrze sie goi :)

U mnie inny problem - z oczkami małego - zaczeły mu ropieć :/ mama mówiła mi żeby przemywać mu rumiankiem, ale czytałam że może on uczulać i przemywam mu solą fizjologiczną na jałowym gaziku, ale ta ropka cały czas sie zbiera...
    Na dodatek kikut pępka z wierzchu przysechł i chce się już oderwać, ale pod nim widać jeszcze resztę niezagojoną i trochę się sączy z tamtąd coś żółtawo-czerwonego, mam nadzieje ze to nie ropa...

Jutro bedzie połozna u mnie to będę ją musiała wypytac o to wszystko...

A zaraz idziemy na pierwszy krótki spacerek :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Heej :)
    Po dlugiej przerwie bez internetu w koncu jestem :) zaraz lece nadrabiac i komentowac wiec nie obrazcie sie ze komentuje cos co moze jyz jest wyjasnione itd bo lecac od poczatku zaleglosci nie bedd widziec :)
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom! 3mam kciuki za te co ominely porod pazdziernikowy hihj jesli takie jeszcze sa :)
    U nas wszystkobok. Maly grzeczny. Je i spi. Ma w dzien 2h czasu czuwania i po kapaniu ze 2h ale jest grzeczny i troche zajmuje sie soba sam a troche trzeba przy nim byc jednak narazie spokojnie wszystko przy nim mozna zrobic. Problemow zadnych nie mamy. Po 5 tyg przybral 1300g od momentu wyjscia ze szpitala i wazy juz 4200 :)
    Lece czytac te "setki" zaleglych stron! :)

Super, że u Was ok :)
    Masz super grzecznego tego synka! Nasz bąbel ma czuwania w sumie z 8h dziennie. Przez jakiś czas sam się zoba zajmuje, ale potem niestety zaczyna marudzic i trzeba go uspokajać, trochę ponosic i jest ok;)
    NO i niestety czasami męczą go gazy..nie płacze wtedy, tylko stęka biedny. A tak to dobrze :) My idziemy w środę go zwazyć i po recepte na szczepionki ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:55

Anoolka, lubek, Nelly, paaolka, Mika85, misiulka2000, sylwia1985, Kakabaka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilę bo Antek dzisiaj ładnie spi, w nocy niestety nadal budzi się 3 razy. Gazy również męcza go nadal i zadne kropelki nie pomagaja, w srode idziemy na masaż do Pani która wykonuje je u noworodków i podobno bardzo pomogła wielu osobom, mam nadzieje ze i nam pomoże. A jutro idziemy do lekarza odbioderek. Jutro pierwszy raz będę jechała z Antosiem sama samochodem bo mąż wraca od jutra do pracy.

Gratuluje wszystkim rozpakowanym a Chyba juz niewiele zostało w dwupaku. Tym życze szybkiego rozwiazania.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ