X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Tak. U nas w jednej nerce byl zastoj moczu 8mm. Po porodzie skontrolowano przez usg i bylo ok. Przed wyjsciem drugi raz i tez w nerce czysto. Lekarz powiedzial ze widocznie byl nie wysikany i duzo moczu wiec w nerce zostalo ale juz nic nie ma wiec to nie wada. 16.12 mamy usg glowki i brzuszka to sprawdzimy raz jeszcze.
    A u was jak? Bo chyba tez cos bylo?
    No u nas niestety nie wysikał i będziemy musieli być pod kontrolą poradni nefrologicznej, ale pocieszali nas że powinien z tego wyrosnąć.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nie bylo mnie kilka dni, pochlonelo mnie rodzicielstwo :)
    Musze was teraz nadrobic i uzupelnic liste bo domyslam sie, ze wiele sie wydarzylo podczas mojej nieobecnosci.

A u nas stwierdzona przepuklina pepkowa ale podobno sa duze szanse, ze sama sie wyleczy.
    Lece was nadrabiac :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Nelly masz może tę książkę w wersji elektronicznej?
    Nie, mam ją tylko w papierze

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękna pogoda u mnie, bylismy już na polku z rozbeczaną hanusią, za niedługo zbieramy sie na usg bioderek, i do rodziców.

Byłam też dziś u dentysty! Nareszcie! Oczywiscie wszystko ok, uspokoilo mnie to bo dawno niebylam i sie troszeczke martwilam.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Scęście, dzięki za odpowiedź. Ja parę dni temu ściągnęłam sobie kilka plików z białym szumem i puszczam córeczce przy zasypianiu. Rzeczywiście szybciej zasypia, a zachęcona książką H. Karpa "Najszczęśliwszy śpioch w okolicy" zostawiłam parę razy włączony szum na czas drzemek lub na noc i skutek jest rewelacyjny: maluch śpi grzecznie w swoim łóżeczku i budzi się co 3 godziny na karmienie, a nie co pół godziny w naszym łóżku na przytulanie. Więc przytulamy się w czasie czuwania, a w czasie snu śpimy i wreszcie także ja mogę odpocząć :-)

Ubóstwiam tę książkę! :D Wszystkie rady sprawdzają się na Franku :)

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po usg bioderek i wszystko w jak najlepszym porzadku, nastepna wizyta za miesiąc bo podobno rutynowo są dwie. Antoś dzisiaj dal mi pospac aż do 9 i teraz po powrocie do domu znowu spi. Jest ostatnio taki grzeczny ze az nie chce zapeszac.

lubek lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja. Bylismy wczoraj u moich rodzicow pierwszy raz z malym- w dzien pieknie spal za to w nocy byl niespokojny-myslalam ze klimat wsi dobrze mu zrobi ale widac tylko w dzien bo w nocy powtorka z rozrywki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:20

Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, cały weekend spędziliśmy w 3 u moich rodziców na wsi. Adaś totalnie rozanielony i wybawiony. Codziennie babcia zabierała na spacery by rodzice chwilę odpoczeli bo młody w nocy nie dawał spać.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni czytam Jezyk niemowlat i juz czwarty dzien wyprobowuje technike Prostego Planu czyli: karmienie, aktywnosc, spanie - i jestem zadowolona bo wreszcie moge spokojnie cos porobic w domu.
    Efekty byly widoczne juz po dwoch dniach :)
    Dzis np udalo mi sie na spokojnie wziasc prysznic, godzinke pocwiczyc, przy nastepnej sjescie Charlego posprzatalam dom a podczas kolejnej - zrobilam domowy gulasz :)
    Jak tak dalej pojdzie to bede mogla sobie zaczac pracowac jak dzidzius bedzie spal :)
    Coraz bardziej podoba mi sie ta ksiazka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 19:35

Scęście, Anoolka, sylwia1985, Nelly, lubek, mitaka, pestka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się z domku, Majunia urodziła się 31.10.2014 :-) 3640 g i 56 cm. :-)

Kajaoli, Scęście, Aniqa, paaolka, Anoolka, sylwia1985, Nelly, lubek, ao12., misiulka2000, Kasiula09, mitaka, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny proszę prześlijcie mi na maila tez język niemowląt:) [email protected]
    u nas dobrze wszystko, ale martwie się bo mały ma już 15 dni a pępuszek jeszcze nie odpadł:( i jak patyczkiem przemywam to takie bardzo delikatnie zabrudzone:(

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane październikowe mamusie!
    Serdecznie Wam wszystkim gratuluję wspaniałych pociech!!!
    Cieszę się waszym szczęściem. Zaczynałam na tym wątku z Wami ale nie dane mi było dotrwać do końca. Mimo wszystko zaglądałam cały czas do was podczytując co u was słychać. Jeszcze raz serdeczne gratulacje!!!
    Kiedyś jako WANIULKA. <3

Kajaoli, Scęście, paaolka, Anoolka, Nelly, lubek, ao12., misiulka2000, Kasiula09, DeLaCruz lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Kochane październikowe mamusie!
    Serdecznie Wam wszystkim gratuluję wspaniałych pociech!!!
    Cieszę się waszym szczęściem. Zaczynałam na tym wątku z Wami ale nie dane mi było dotrwać do końca. Mimo wszystko zaglądałam cały czas do was podczytując co u was słychać. Jeszcze raz serdeczne gratulacje!!!
    Kiedyś jako WANIULKA. <3

Waniulka, super ze zajrzalas kochana :)

JusWik lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) moj syn dzis nie byl aniolkiem :P znaczy byl ale niespiacym :P wstalisny o 7 razem z tatusiem .. po wydojeniu w nocy obu cycow rano mu nie duzo lecialo u sie wkurzal i plul cyckiem. A ze glodny to i nie mogl zasnac. Poszlam szybko na sniadanie i dużo wody ale ciagle krol wzywal i sniadanie na raty. I ciagle chce cyca i sie wkurza ze nie leci a ja biedna nie mam kiedy wyprodukowac jak ciagle ciagnal. No i za cholere nie chcial zasnac bym miala czas na produkcje. Wiec jedna reka bawiac a druga sie szykujac wyszykowalam nas i poszlismy na spacer bo na nim zawsze spi. Poszlam do szwagra zony i tylko wszedl do domu i oczy jak 5zl i ciumkanie. A w cycach nadal malo bo minelo z 40min od wyjscia. No i nerwus sie krecil i krecil i tylko na rekach grzeczny. Poszlysmy na zakupy i znow minuta na powietrzu i maly spi a wrocilysmy i oczy jak 5zl. No ale mleczka juz troche bylo wiec wypil dwa cyce do zera. No i o 16.30 przyjechal po nas tatus. W aucie spal a w domu nie musze chyba pisac :P kapiel, cyc i zasnal o 18.30. A ja pije i jem jak glupia zeby mial mleko jak wstanie. Takze od 7 rano moj krolewicz spal moze z 1.5h a reszta to rece i cyc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 19:52

• paaolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka pamiętam Cię :) życze Ci zebys niedługo i Ty mogła cieszyc sie swoim małym szczesciem :*

Aniqa, ao12., JusWik lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idziemy na bioderka :)

Aniqa lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    witamy się z domku, Majunia urodziła się 31.10.2014 :-) 3640 g i 56 cm. :-)

Gratulacje!!! :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli ja tez mam jezyk niemowląt, ale mi narazie nieudalo sie zastosowac planu,
    Hania tak od 6 rano niespi do ok 9,potem jest senna i nawet usypiamy ją,i co z tego jak ma gazy i ją budzą a ona płacze, i tak caly dzień, co zasnie to kilka kilkanascie min i od nowa, noce mamy lagodniejsze bo pewnie zmeczona jest i spi wiecej.

Z bioderkami ok, mamy przyjsc po 12 tygodniu bo wtedy da sie dokladnie okreslic stan bioderek bo cos tam sie rozwija wtedy.

Chyba powoli zanika mi mleko, ratuje sie laktatorem. Bebiko na wszelki wypadek czeka,ale jeszcze napszczescie nie otwarte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie mam podobnie,czasem wydaje mi sie ze ona glodna, a jak dotykam cyce to miękkie jakby tam mleka nie bylo, jak scisne to cos leci. Ale widze ze czasem mała sie denerwuje jak ssa bo albo mało mleka albo za wolno leci. I czasem tak czesto chce ze naprawde niemam, tez jem prawie podwójnie i pije duzo wody zeby sie produkowalo.

‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ