Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyScęście wrote:Tak. U nas w jednej nerce byl zastoj moczu 8mm. Po porodzie skontrolowano przez usg i bylo ok. Przed wyjsciem drugi raz i tez w nerce czysto. Lekarz powiedzial ze widocznie byl nie wysikany i duzo moczu wiec w nerce zostalo ale juz nic nie ma wiec to nie wada. 16.12 mamy usg glowki i brzuszka to sprawdzimy raz jeszcze.
A u was jak? Bo chyba tez cos bylo? -
Kochane, nie bylo mnie kilka dni, pochlonelo mnie rodzicielstwo
Musze was teraz nadrobic i uzupelnic liste bo domyslam sie, ze wiele sie wydarzylo podczas mojej nieobecnosci.
A u nas stwierdzona przepuklina pepkowa ale podobno sa duze szanse, ze sama sie wyleczy.
Lece was nadrabiac
-
nick nieaktualnyDziewczyny piękna pogoda u mnie, bylismy już na polku z rozbeczaną hanusią, za niedługo zbieramy sie na usg bioderek, i do rodziców.
Byłam też dziś u dentysty! Nareszcie! Oczywiscie wszystko ok, uspokoilo mnie to bo dawno niebylam i sie troszeczke martwilam. -
Nelly wrote:Scęście, dzięki za odpowiedź. Ja parę dni temu ściągnęłam sobie kilka plików z białym szumem i puszczam córeczce przy zasypianiu. Rzeczywiście szybciej zasypia, a zachęcona książką H. Karpa "Najszczęśliwszy śpioch w okolicy" zostawiłam parę razy włączony szum na czas drzemek lub na noc i skutek jest rewelacyjny: maluch śpi grzecznie w swoim łóżeczku i budzi się co 3 godziny na karmienie, a nie co pół godziny w naszym łóżku na przytulanie. Więc przytulamy się w czasie czuwania, a w czasie snu śpimy i wreszcie także ja mogę odpocząć
Ubóstwiam tę książkę!Wszystkie rady sprawdzają się na Franku
Nelly lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
A my po usg bioderek i wszystko w jak najlepszym porzadku, nastepna wizyta za miesiąc bo podobno rutynowo są dwie. Antoś dzisiaj dal mi pospac aż do 9 i teraz po powrocie do domu znowu spi. Jest ostatnio taki grzeczny ze az nie chce zapeszac.
lubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Od kilku dni czytam Jezyk niemowlat i juz czwarty dzien wyprobowuje technike Prostego Planu czyli: karmienie, aktywnosc, spanie - i jestem zadowolona bo wreszcie moge spokojnie cos porobic w domu.
Efekty byly widoczne juz po dwoch dniach
Dzis np udalo mi sie na spokojnie wziasc prysznic, godzinke pocwiczyc, przy nastepnej sjescie Charlego posprzatalam dom a podczas kolejnej - zrobilam domowy gulasz
Jak tak dalej pojdzie to bede mogla sobie zaczac pracowac jak dzidzius bedzie spal
Coraz bardziej podoba mi sie ta ksiazkaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 19:35
Scęście, Anoolka, sylwia1985, Nelly, lubek, mitaka, pestka lubią tę wiadomość
-
witamy się z domku, Majunia urodziła się 31.10.2014
3640 g i 56 cm.
Kajaoli, Scęście, Aniqa, paaolka, Anoolka, sylwia1985, Nelly, lubek, ao12., misiulka2000, Kasiula09, mitaka, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny proszę prześlijcie mi na maila tez język niemowląt:) [email protected]
u nas dobrze wszystko, ale martwie się bo mały ma już 15 dni a pępuszek jeszcze nie odpadłi jak patyczkiem przemywam to takie bardzo delikatnie zabrudzone:(
-
Kochane październikowe mamusie!
Serdecznie Wam wszystkim gratuluję wspaniałych pociech!!!
Cieszę się waszym szczęściem. Zaczynałam na tym wątku z Wami ale nie dane mi było dotrwać do końca. Mimo wszystko zaglądałam cały czas do was podczytując co u was słychać. Jeszcze raz serdeczne gratulacje!!!
Kiedyś jako WANIULKA.Kajaoli, Scęście, paaolka, Anoolka, Nelly, lubek, ao12., misiulka2000, Kasiula09, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
JusWik wrote:Kochane październikowe mamusie!
Serdecznie Wam wszystkim gratuluję wspaniałych pociech!!!
Cieszę się waszym szczęściem. Zaczynałam na tym wątku z Wami ale nie dane mi było dotrwać do końca. Mimo wszystko zaglądałam cały czas do was podczytując co u was słychać. Jeszcze raz serdeczne gratulacje!!!
Kiedyś jako WANIULKA.
Waniulka, super ze zajrzalas kochana
JusWik lubi tę wiadomość
-
Hej hej
moj syn dzis nie byl aniolkiem
znaczy byl ale niespiacym
wstalisny o 7 razem z tatusiem .. po wydojeniu w nocy obu cycow rano mu nie duzo lecialo u sie wkurzal i plul cyckiem. A ze glodny to i nie mogl zasnac. Poszlam szybko na sniadanie i dużo wody ale ciagle krol wzywal i sniadanie na raty. I ciagle chce cyca i sie wkurza ze nie leci a ja biedna nie mam kiedy wyprodukowac jak ciagle ciagnal. No i za cholere nie chcial zasnac bym miala czas na produkcje. Wiec jedna reka bawiac a druga sie szykujac wyszykowalam nas i poszlismy na spacer bo na nim zawsze spi. Poszlam do szwagra zony i tylko wszedl do domu i oczy jak 5zl i ciumkanie. A w cycach nadal malo bo minelo z 40min od wyjscia. No i nerwus sie krecil i krecil i tylko na rekach grzeczny. Poszlysmy na zakupy i znow minuta na powietrzu i maly spi a wrocilysmy i oczy jak 5zl. No ale mleczka juz troche bylo wiec wypil dwa cyce do zera. No i o 16.30 przyjechal po nas tatus. W aucie spal a w domu nie musze chyba pisac
kapiel, cyc i zasnal o 18.30. A ja pije i jem jak glupia zeby mial mleko jak wstanie. Takze od 7 rano moj krolewicz spal moze z 1.5h a reszta to rece i cyc!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 19:52
-
nick nieaktualnyKajaoli ja tez mam jezyk niemowląt, ale mi narazie nieudalo sie zastosowac planu,
Hania tak od 6 rano niespi do ok 9,potem jest senna i nawet usypiamy ją,i co z tego jak ma gazy i ją budzą a ona płacze, i tak caly dzień, co zasnie to kilka kilkanascie min i od nowa, noce mamy lagodniejsze bo pewnie zmeczona jest i spi wiecej.
Z bioderkami ok, mamy przyjsc po 12 tygodniu bo wtedy da sie dokladnie okreslic stan bioderek bo cos tam sie rozwija wtedy.
Chyba powoli zanika mi mleko, ratuje sie laktatorem. Bebiko na wszelki wypadek czeka,ale jeszcze napszczescie nie otwarte. -
nick nieaktualnyScescie mam podobnie,czasem wydaje mi sie ze ona glodna, a jak dotykam cyce to miękkie jakby tam mleka nie bylo, jak scisne to cos leci. Ale widze ze czasem mała sie denerwuje jak ssa bo albo mało mleka albo za wolno leci. I czasem tak czesto chce ze naprawde niemam, tez jem prawie podwójnie i pije duzo wody zeby sie produkowalo.