Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
paaolka wrote:Agrafka gratulacje!
Ciekawa jestem zdjęcia Twojego maleństwa
Mad8 ja rodziłam tego samego dnia co Ty, czyli w zeszłą sobote i juz w zasadzie rana mi nie dokucza, moge robić wszystko, siadam i wstaje tez normalnie, jedyny dyskomfort czuję w toalecie i przy kąpieli, bo przeszkadzają mi te szwy...mam ich sporo bo nie dośc ze mnie nacinali to jeszcze popękałam, ale chyba wszystko dobrze sie goi
U mnie inny problem - z oczkami małego - zaczeły mu ropiećmama mówiła mi żeby przemywać mu rumiankiem, ale czytałam że może on uczulać i przemywam mu solą fizjologiczną na jałowym gaziku, ale ta ropka cały czas sie zbiera...
Na dodatek kikut pępka z wierzchu przysechł i chce się już oderwać, ale pod nim widać jeszcze resztę niezagojoną i trochę się sączy z tamtąd coś żółtawo-czerwonego, mam nadzieje ze to nie ropa...
Jutro bedzie połozna u mnie to będę ją musiała wypytac o to wszystko...
A zaraz idziemy na pierwszy krótki spacerek
Mój Antoś też ma problem z oczkami, nie ominela nas wizyta u okulisty bo sol fizjologiczna nie pomagała, potem dostalismy kropelki sulfacetamid, polecam do oczyszczania 2 kropelki 4 razy na dobę, ale okazało się że antek ma zatkane kanaliki łzowe i nic mu nie pomoże dopóki się nie odetkają i codziennie mu masuję tzn wyciskam rope, okulista mi pokazał jak no i już tej ropki wychodzi bardzo malo, a dodatkowo ropiliśmy badanie na bakterie w tej ropce i wyszlo ze gronkowiec ale nie pamietam jaki.paaolka lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:U mnie ta sama syruacja. Ze styczen. A prywatnie 90zl i ide 4.11.
Ja to dostałam termin przy wyjściu ze szpitala i tylko potrzebowałam skierowania od rodzinnego ale to jak bylismy z małym to nam wypisała lekarka i na usg główki ze wzgledu na krwiaka, który na szczęście sszedł juz cały ale teraz jest taki dolek po nim mam nadzieje że to sie wyrówna -
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Scęście dobrze pamiętam że to wam w ciąży podczas usg coś wyszło z nerkami ?
A u was jak? Bo chyba tez cos bylo? -
KasiaMJ wrote:Coś się zaczyna kręcić
Jesli o kupki chodzi to Kubus prezy sie czasem robiac je i poplakuje gdy slychac ze robi w pieluszke. Ale nie wybudza sie przez to tylko dalej spi. Nic mu nie podaje na to. Jak tak sie zdarza gdy akurat nie spi to mu podkurczsm nozki by latwiej poszlo i klade na brzuszku i pierdzi glosno jak z armaty usmiechajac sie tak jakby chcial podziękować ze mu pomoglam
Myslalsm tez ze ma plesniawki ale na ostatniej wizycie powiedziano nam ze te biale plamki na dziaslach i 3 biale kropki na podniebieniu to gruczoly jakies wiec uf.. ciesze sie ze jest taki bezproblemowy. Bo widzd ze u was jsk nie kolki to oczka itp..lubek lubi tę wiadomość
-
Nelly wrote:Czy ktoś puszcza swojemu maluszkowi do snu biały szum? Jeżeli tak, to na jak długo i co najlepiej się sprawdza?
Nelly, lubek lubią tę wiadomość
-
lubek wrote:Dziewczyny rozpakowane - czy zauwazylyscie u swoich dzieci zielonkawe kupy? Nam sie zdarzyly ostatnio ze dwie zoltozielone i jedna mala zielona. Najgorzej, bo byly w nich tez pasma sluzu. Czytalam, ze to moze zwiastowac alergie pokarmowa, ewentualnie (co moze miec u nas miejsce), ze maluszek pije zbyt duzo pierwszego mleka, zbyt malo tego bardziej wartosciowego. Kolezanki bardziej doswiadczone mamy mnie uspokajaja, dodatkowych objawow raczej nie mamy, na kolke chyba Tymek jest jeszcze za maly. Jak jest u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 21:41
lubek lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny mam do was pytanie czy myslalyscie juz o antykoncepcji po porodzie? tyle tego jest ze nie wiem co wybrac. Jak pojde do gina to sie zapytam.
chcemy miec jeszcze bobaski wiec niech "gora" zdecyduje kiedy
-
Doczytalam
myslalam ze bede miala wiecej zaleglosci ale tylko 17 stron przez tyle dni
mamusie pochloniete opieka nad maluchami i ogarnuaniem domu.
Moj Kubys spi od 20. Przed 00 pewnie bedzie glodny
Agrafka i Nutellacoz za data hihi no nic! Gratulacje
-
Scęście, dzięki za odpowiedź. Ja parę dni temu ściągnęłam sobie kilka plików z białym szumem i puszczam córeczce przy zasypianiu. Rzeczywiście szybciej zasypia, a zachęcona książką H. Karpa "Najszczęśliwszy śpioch w okolicy" zostawiłam parę razy włączony szum na czas drzemek lub na noc i skutek jest rewelacyjny: maluch śpi grzecznie w swoim łóżeczku i budzi się co 3 godziny na karmienie, a nie co pół godziny w naszym łóżku na przytulanie. Więc przytulamy się w czasie czuwania, a w czasie snu śpimy i wreszcie także ja mogę odpocząć
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Moj to chyba od poczatku wie ze noc to noc.. gdy po 20 zasnie to potem wstaje tylko i wylacznie jesc. Zaplacze i go dostawiam. Albo odlatuje przy cycu albo po chwilu gdy go odkladam do lozeczka czy gondoli (zalezy w ktorym pokoju jestem)
a w dzien nie ma tak ze odloze i zasnie. Albo przy cycu albo na rekach albo bujany ale tak sam sobie to ciezko w dzien
madra dziecina.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nelly wrote:Scęście, dzięki za odpowiedź. Ja parę dni temu ściągnęłam sobie kilka plików z białym szumem i puszczam córeczce przy zasypianiu. Rzeczywiście szybciej zasypia, a zachęcona książką H. Karpa "Najszczęśliwszy śpioch w okolicy" zostawiłam parę razy włączony szum na czas drzemek lub na noc i skutek jest rewelacyjny: maluch śpi grzecznie w swoim łóżeczku i budzi się co 3 godziny na karmienie, a nie co pół godziny w naszym łóżku na przytulanie. Więc przytulamy się w czasie czuwania, a w czasie snu śpimy i wreszcie także ja mogę odpocząć
Kajaoli lubi tę wiadomość