X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Agrafka gratulacje! :) Ciekawa jestem zdjęcia Twojego maleństwa :)

Mad8 ja rodziłam tego samego dnia co Ty, czyli w zeszłą sobote i juz w zasadzie rana mi nie dokucza, moge robić wszystko, siadam i wstaje tez normalnie, jedyny dyskomfort czuję w toalecie i przy kąpieli, bo przeszkadzają mi te szwy...mam ich sporo bo nie dośc ze mnie nacinali to jeszcze popękałam, ale chyba wszystko dobrze sie goi :)

U mnie inny problem - z oczkami małego - zaczeły mu ropieć :/ mama mówiła mi żeby przemywać mu rumiankiem, ale czytałam że może on uczulać i przemywam mu solą fizjologiczną na jałowym gaziku, ale ta ropka cały czas sie zbiera...
    Na dodatek kikut pępka z wierzchu przysechł i chce się już oderwać, ale pod nim widać jeszcze resztę niezagojoną i trochę się sączy z tamtąd coś żółtawo-czerwonego, mam nadzieje ze to nie ropa...

Jutro bedzie połozna u mnie to będę ją musiała wypytac o to wszystko...

A zaraz idziemy na pierwszy krótki spacerek :)

Mój Antoś też ma problem z oczkami, nie ominela nas wizyta u okulisty bo sol fizjologiczna nie pomagała, potem dostalismy kropelki sulfacetamid, polecam do oczyszczania 2 kropelki 4 razy na dobę, ale okazało się że antek ma zatkane kanaliki łzowe i nic mu nie pomoże dopóki się nie odetkają i codziennie mu masuję tzn wyciskam rope, okulista mi pokazał jak no i już tej ropki wychodzi bardzo malo, a dodatkowo ropiliśmy badanie na bakterie w tej ropce i wyszlo ze gronkowiec ale nie pamietam jaki.

paaolka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    U mnie ta sama syruacja. Ze styczen. A prywatnie 90zl i ide 4.11.

Ja to dostałam termin przy wyjściu ze szpitala i tylko potrzebowałam skierowania od rodzinnego ale to jak bylismy z małym to nam wypisała lekarka i na usg główki ze wzgledu na krwiaka, który na szczęście sszedł juz cały ale teraz jest taki dolek po nim mam nadzieje że to sie wyrówna

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się zaczyna kręcić:-D

Anoolka, pestka, Nelly, paaolka, Kasiula09, misiulka2000, DeLaCruz, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka,tak ja jem schabowe smażone,dzis tez jadlam.

Ja po wizycie u tesciowej, uff

Jutro usg bioderek :)

DeLaCruz, Anoolka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Scęście dobrze pamiętam że to wam w ciąży podczas usg coś wyszło z nerkami ?
    Tak. U nas w jednej nerce byl zastoj moczu 8mm. Po porodzie skontrolowano przez usg i bylo ok. Przed wyjsciem drugi raz i tez w nerce czysto. Lekarz powiedzial ze widocznie byl nie wysikany i duzo moczu wiec w nerce zostalo ale juz nic nie ma wiec to nie wada. 16.12 mamy usg glowki i brzuszka to sprawdzimy raz jeszcze.
    A u was jak? Bo chyba tez cos bylo?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Coś się zaczyna kręcić:-D
    Oby juz na dobre! 3mam kciuki :)

Jesli o kupki chodzi to Kubus prezy sie czasem robiac je i poplakuje gdy slychac ze robi w pieluszke. Ale nie wybudza sie przez to tylko dalej spi. Nic mu nie podaje na to. Jak tak sie zdarza gdy akurat nie spi to mu podkurczsm nozki by latwiej poszlo i klade na brzuszku i pierdzi glosno jak z armaty usmiechajac sie tak jakby chcial podziękować ze mu pomoglam :)
    Myslalsm tez ze ma plesniawki ale na ostatniej wizycie powiedziano nam ze te biale plamki na dziaslach i 3 biale kropki na podniebieniu to gruczoly jakies wiec uf.. ciesze sie ze jest taki bezproblemowy. Bo widzd ze u was jsk nie kolki to oczka itp..

lubek lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Czy ktoś puszcza swojemu maluszkowi do snu biały szum? Jeżeli tak, to na jak długo i co najlepiej się sprawdza?
    Ja kiedys suszac wlosy przy marudnym synku zauwazylam ze po minucie suszenia zasnal.. sciagnelam polecona aplikacje na telefon baby sleep instant. Sa tam 15 min dzwieki: suszarki, odkurzacza, pralki, pozytywki, bicie serca, jadacego auta i pociagu, prysznica i strumyczka i malego uspokaja tylko i wylacznie suszarka. Gdy widzs ze oczka sie kleja a nie moze zasnac to wlaczam ta suszarke i pada szybko sluchajac jej dzwieku. Maz jak to zobaczyl to tez sciagnal i juz nie raz w ten sposob uspil malego bez problemu gdy bylam poza domem lub robilam cos a on sie nim zajmowal:) odkurzanie przy niespiacym kubie konczy sie tak ze gdy zaczynam odkurzac ma oczy jak 5xl. Gdy koncze (ok 10-15min) to synek juz spi :)

Nelly, lubek lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Dziewczyny rozpakowane - czy zauwazylyscie u swoich dzieci zielonkawe kupy? Nam sie zdarzyly ostatnio ze dwie zoltozielone i jedna mala zielona. Najgorzej, bo byly w nich tez pasma sluzu. Czytalam, ze to moze zwiastowac alergie pokarmowa, ewentualnie (co moze miec u nas miejsce), ze maluszek pije zbyt duzo pierwszego mleka, zbyt malo tego bardziej wartosciowego. Kolezanki bardziej doswiadczone mamy mnie uspokajaja, dodatkowych objawow raczej nie mamy, na kolke chyba Tymek jest jeszcze za maly. Jak jest u Was?
    Nie chce straszyc. Napisze tylko co to oznaczalo u mojego chrzesniaka. Byly zielonkawe sluzowate kupy i byl to objaw mukowiscydozy. Jednak sa tez inne objawy jak spanie z otwarta buzka, mocno slony pot i ogolnie caly bobas gdy sie go caluje, slabe przybieranie na wadze. No i placz calymi dniami bo z powodu braku lekow bolal go brzuszek. Przez to ze mam chorego w rodzinie to na te rzeczy zwracalam szczegolna uwage. Po 5 tyg nadal nie mamy telefonu w sprawie wynikow badan przesiewowych a to dobry znak. Chrzesniaka zdiagnozowano juz gdy mial 3 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 21:41

lubek lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny mam do was pytanie czy myslalyscie juz o antykoncepcji po porodzie? tyle tego jest ze nie wiem co wybrac. Jak pojde do gina to sie zapytam.
    Ja wybieram przerywany ;) chcemy miec jeszcze bobaski wiec niech "gora" zdecyduje kiedy :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytalam :) myslalam ze bede miala wiecej zaleglosci ale tylko 17 stron przez tyle dni :O mamusie pochloniete opieka nad maluchami i ogarnuaniem domu.

Moj Kubys spi od 20. Przed 00 pewnie bedzie glodny :)

Agrafka i Nutella :) coz za data hihi no nic! Gratulacje :)

• Nelly Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście, dzięki za odpowiedź. Ja parę dni temu ściągnęłam sobie kilka plików z białym szumem i puszczam córeczce przy zasypianiu. Rzeczywiście szybciej zasypia, a zachęcona książką H. Karpa "Najszczęśliwszy śpioch w okolicy" zostawiłam parę razy włączony szum na czas drzemek lub na noc i skutek jest rewelacyjny: maluch śpi grzecznie w swoim łóżeczku i budzi się co 3 godziny na karmienie, a nie co pół godziny w naszym łóżku na przytulanie. Więc przytulamy się w czasie czuwania, a w czasie snu śpimy i wreszcie także ja mogę odpocząć :-)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to chyba od poczatku wie ze noc to noc.. gdy po 20 zasnie to potem wstaje tylko i wylacznie jesc. Zaplacze i go dostawiam. Albo odlatuje przy cycu albo po chwilu gdy go odkladam do lozeczka czy gondoli (zalezy w ktorym pokoju jestem) :) a w dzien nie ma tak ze odloze i zasnie. Albo przy cycu albo na rekach albo bujany ale tak sam sobie to ciezko w dzien :) madra dziecina.

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak zwykle poszłam spać i przeszło:-/ także dziś oksytocynka, mam nadzieję że pójdzie po małej dawceskoro mam własne skurcze:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    I jak zwykle poszłam spać i przeszło:-/ także dziś oksytocynka, mam nadzieję że pójdzie po małej dawceskoro mam własne skurcze:-)
    Powodzenia, i jak najmniej bólu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pulpecik usnął mi na brzuchu, wczoraj był dzień płaczu to teraz będzie odsypiac, noc była spokojna,to tez odpoczełam.
    Dzis usg bioderek o 15, oby bylo ok.

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jakie witaminy bierzecie po porodzie?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    dziewczyny, jakie witaminy bierzecie po porodzie?
    Ja biore te same co w ciazy mi ginka powiedziala zebym je nadal brala

age.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez :

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Scęście, dzięki za odpowiedź. Ja parę dni temu ściągnęłam sobie kilka plików z białym szumem i puszczam córeczce przy zasypianiu. Rzeczywiście szybciej zasypia, a zachęcona książką H. Karpa "Najszczęśliwszy śpioch w okolicy" zostawiłam parę razy włączony szum na czas drzemek lub na noc i skutek jest rewelacyjny: maluch śpi grzecznie w swoim łóżeczku i budzi się co 3 godziny na karmienie, a nie co pół godziny w naszym łóżku na przytulanie. Więc przytulamy się w czasie czuwania, a w czasie snu śpimy i wreszcie także ja mogę odpocząć :-)
    Nelly masz może tę książkę w wersji elektronicznej?

Kajaoli lubi tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ