X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    No i Antek się doigrał:-) jutro na 8 zgłaszam się na izbę przyjęć:-) zobaczymy co zadecydują, ale jest opcja, że urodzę 1 lub 2 listopada:-) nieźle;-)

Ja się muszę zgłosić 02.11:)

Żartuje sobie, że Alicja chce się urodzić tak jak babcia 02.11.

KasiaMJ jedno jest pewne w przyszłym tygodniu będziemy tulić nasze dzidziusie;)

Agrafka, Nelly, ao12. lubią tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się coś wydaje, że nie dotrwam do 2... wczoraj wieczorem zaczęłam odczuwać skurcze, dosyć bolesne, trwają do teraz, nieregularnie w odstępach od 5 - 15 min. :( oczywiście cała noc nieprzespana. I tak siedzę i liczę, męczące to :(

lubek, misiulka2000, Anoolka, Nelly, ao12. lubią tę wiadomość

• Nutella Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Mnie się coś wydaje, że nie dotrwam do 2... wczoraj wieczorem zaczęłam odczuwać skurcze, dosyć bolesne, trwają do teraz, nieregularnie w odstępach od 5 - 15 min. :( oczywiście cała noc nieprzespana. I tak siedzę i liczę, męczące to :(

To trzymam kciuki żeby wszystko się szybko rozkręciło i żebyś nie musiała się długo męczyć.

Agrafka lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agrafka tez bym juz chcial siedziec i liczyc skurcze :) o 15 wizyta u lekarza i pierwsze ktg mam nadzieje ze juz cos tam sie zmienilo przynajmniek skrocila sie szyjka :(

nzjddzu51633cvyn.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:

To masz szansę wyrobić się w październiku:-) powodzenia:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś trochę wystraszyłam. Filip rano zaczął wymiotować i to kilka razy. Mam wrażenie że zwrócił wszystko to co zjadł :( Zauważyłam że takie akcje zdarzają się po nocy i zastanawiam się czy nie nosić go w nocy do odbicia, tylko że później będę go musiała usypiać bez cyca, normalnie masakra :(

• paaolka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale tu cichutko w porównaniu z tym co było kiedyś i nie nadążąłam czasem nadrabiać...większość pewnie zajęta swoimi pociechami... ;)

Kobietki nierozpakowane bardzo mocno trzymam za Was kciuki! żeby dzidziolki zdecydowały sie juz wychodzić :)

U nas dziś dzień śpiocha, mały więcej śpi :) no i ja z nim jakos tez, słońca nie ma i tak szaro buro jest wiec pogoda do spania idealna...

Mika85 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nierozpakowane to juz tuz tuż! :) jescze chwila i bedziecie tulic maluszki:)

my odpoczywamy po spacerze, malutek śpi a ja sie relaksuje z książką;) u Nas takie ładne słoneczko dziś, az przyjemnie się spaceruje:)

jutro znajomi wpadają na gry, mam nadzieję, żę Franczesko pospi i pozwoli nam się zrelaksować:)

Mika85 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mieliśmy wypad nad zalew :) Mama, tata, Franek i pies ;) Wszyscy zadowoleni ;)

ao12. lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mnie łapać stres przed jutrzejszym szpitalem, nie wiem jak to będzie, bo to weekend i do tego święto. Pewnie nie będą nic działać do poniedziałku, tylko poobserwuja. Ja bym chciała jak najszybciej, nawet jutro:-) co z tego, że 1 listopada:-)

misiulka2000, DeLaCruz, ao12., Nelly, paaolka, Mika85 lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Zaczyna mnie łapać stres przed jutrzejszym szpitalem, nie wiem jak to będzie, bo to weekend i do tego święto. Pewnie nie będą nic działać do poniedziałku, tylko poobserwuja. Ja bym chciała jak najszybciej, nawet jutro:-) co z tego, że 1 listopada:-)

Kochana jaka ja Cię dobrze rozumiem. Już mi to obojętne kiedy. Trzymam mocno kciuki:*

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Ja tez mowilam byle nie 1 listopada teraz juz mi wszytsko jedno. Ktg nie wykrylo skurczy :) ale od ostatniej wizyty szyjka mi sie skrocila i mozna bylo zrobic masaz po ktorym troche krwawie. Malutki mam juz glowke wstawiona co dobrze rokuje :) i z zalecen lekarskich duzo seksu :) jak nic sie nie ruszy to skierowanie do szpitala mam na 6 dopiero . A i Filip wazy juz 3700 .

paaolka lubi tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny do boju- czekamy na wasze maluszki :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam do was pytanie czy myslalyscie juz o antykoncepcji po porodzie? tyle tego jest ze nie wiem co wybrac. Jak pojde do gina to sie zapytam.

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny mam do was pytanie czy myslalyscie juz o antykoncepcji po porodzie? tyle tego jest ze nie wiem co wybrac. Jak pojde do gina to sie zapytam.
    yhym gumki ;)

ao12. lubi tę wiadomość

• agatas Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w dwupaku. Od wczoraj w szpitalu, ale nie podpisalam zgody na wywolywanie, bo nie ma zadnych wskazan medycznych. Ma rozwarcie na 3cm. Glowka bardzo nisko w kanale naciska. Lekarz mowil, ze bez wspomagania powinnam do konca weekendu ruszyc. Zgodzilam sie tylko na plaster estrogenowy i czekam. Ale mi sie na razie nie spieszy. Mala lepiej wie, kiedy ma wyjsc. Puki co jestem spokojniejsza, ze nie chca tu robic nic na sile :D bedzie co ma byc.
    Niestety polaczenie z netem jest tu fatalne i mam male mozliwosci, zeby zagladac.
    Trzymam za wszystkie oczekujace kciuki :) odezwe sie pewnie jak cos bedzie sie dzialo.

Nelly, ao12., lubek, paaolka, Mika85, Kasiula09, sylwia1985, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas, powodzenia! Niech się akcja szybko i gładko potoczy!

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    yhym gumki ;)
    My raczej też wybierzemy gumki, będzie nam łatwiej zacząć starania o 2 dziecko. Najwyżej po 2 ciąży zdecyduję się na tabletki :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Ja jeszcze w dwupaku. Od wczoraj w szpitalu, ale nie podpisalam zgody na wywolywanie, bo nie ma zadnych wskazan medycznych. Ma rozwarcie na 3cm. Glowka bardzo nisko w kanale naciska. Lekarz mowil, ze bez wspomagania powinnam do konca weekendu ruszyc. Zgodzilam sie tylko na plaster estrogenowy i czekam. Ale mi sie na razie nie spieszy. Mala lepiej wie, kiedy ma wyjsc. Puki co jestem spokojniejsza, ze nie chca tu robic nic na sile :D bedzie co ma byc.
    Niestety polaczenie z netem jest tu fatalne i mam male mozliwosci, zeby zagladac.
    Trzymam za wszystkie oczekujace kciuki :) odezwe sie pewnie jak cos bedzie sie dzialo.
    Powodzenia, życzę szybkiego i bezbolesnego porodu.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas powodzenia;)

My też zostaniemy przy gumkach chyba, ja tabletek już baaardzo dlugo nie biorę i nie chce do nich wracać. Ale wiem ze są jakieś jednoskladnikowe które można podczas karmienia jakby którąś chciała;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 07:59

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ