Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny rozpakowane - czy zauwazylyscie u swoich dzieci zielonkawe kupy? Nam sie zdarzyly ostatnio ze dwie zoltozielone i jedna mala zielona. Najgorzej, bo byly w nich tez pasma sluzu. Czytalam, ze to moze zwiastowac alergie pokarmowa, ewentualnie (co moze miec u nas miejsce), ze maluszek pije zbyt duzo pierwszego mleka, zbyt malo tego bardziej wartosciowego. Kolezanki bardziej doswiadczone mamy mnie uspokajaja, dodatkowych objawow raczej nie mamy, na kolke chyba Tymek jest jeszcze za maly. Jak jest u Was?
-
Czesc dziewuszki. Mielismy dzisiaj meczacy dzien. Z racji tego ze maly nie spi prawie wogole i ciagla placze wybralismy sie dzisiaj do pediatry. Zbadala go i wazy 4 kg. Mam zmienic system karmienia. Najpierw zobaczyc ile jestem w stanie odciagnac pokarmu ( byc moze maly sie moim nie najadlal lub jest malo wartosciowy) i podac mu swoj pokarm- zobaczyc ile bedzie spal po nim( odciagnelam 90 ml i czekam az sie obudzi i mu podam. Przy drugim karmieniu kazala podac mu samo mm tyle ile bedzie chcial i dalej zobaczyc ile pospi. Przy trzecim karmieniu dac mu dwie piersi i zobaczyc ile bedzie spal no i przy czwartym karmieniu podac mu jedengo cyca+ mm i tez zobaczyc ile bedzie spal.
Mowila ze moze nie mam pokarmu skoro maly ciagle na cycu siedzi to pokarm nie zdarzy sie zrobic. Ostatecznie mam go przyzwyczaic do jednego cyca+ mm
ale zobaczymy po czym bedzie lepiej spal. Kazala tez podawac te kropelki bo mowila ze maly moze marudzic bo ma niewykrztalcony uklad pokarmowy i mam go przed jedzeniem klasc 3 minuty na brzuszku a po jedzeniu pionizowac. Kazala tez wychodzic na dwor po podobno dziecko dotlenione dobrze spi. Dzisiaj sie balkonowalismypaaolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHania niemiała suchej skórki ale na początku smarowałam ją olejkiem ze słodkich migdałów teraz juz niczym ja niesmaruje po kąpieli bo nawet mi sie niechce zresztą drze sie po wyjeciu jej z wody.
Lubek, nam tez zdazaly sie takie kupy zielone ze sluzem,ale to jest normalne jak jest raz na jakis czas a jakby robila takie przez caly czas to bylo by niepokojące, tak mi mowil pediatra.
Moja hania dalej ciutke zółta, na skorze tak niewidac ale oczka ma przyżółkłe, ale jak wychodzilismy ze szpitala to miala poziom na gornej granicy wiec mialo sie jeszcze utrzymac.
Kurcze ale sie zimno zrobiło brrlubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaoolka
Moja też nielubiała lezec na brzuszku, było straszne darcie ale powoli ją przyzwyczajalismy i teraz lubi tą pozycje,nawet w niej zasypia.
Niemartw sie, moją tez ma problemy z zasypianiem ale juz mniejsze niz bylo, czasami ma tylko dni zeacaly czas beczy, masakra wtedy mam dosc,ale potem jest nastepny dzien lepszy i tak ciagniemy.
Na poczatku dzieci budzą sie czesciej, potem juz coraz mniej, my juz w nocy mamy 3 karmienia a wczesniej co godz bylo.paaolka lubi tę wiadomość
-
Dzieki Aniqa:*
Bedziemy ćwiczyć z tym brzuszkiem, zauwazylam dzis ze jak go tak poloze na sobie to potrafi troche wytrzymac i nawet glowe juz wysoko zadzierajak sam na kanapie np lezy to po kilku sekundach juz mu sie nie podoba..
Ze spaniem tez mam nadzieje ze sie poprawi, dzis w sumie jako tako bylo;) -
paaolka spokojnie, zobaczysz jeszcze setki razy będzie sie dziecku zmieniało co i jak;) raz się obudzi o 1 a raz o 3, nie martw się
im starsze tym dłużej powinien spac;)
a i co do usypiania to polecam suszarke;) nasz mały jak jest bardzo marudny to mu ja włączamy i sie od razu wycisza. wiecie, że ponoć sprzedają nawet misie z takimi odgłosami? hah, usmiałam sie jak to usłyszałam:P ale w sumie na naszego działa suszarka, a na inne dzieci bajki czy melodyjki;) wazne, że działa i maluszek się uspokaja i wycisza:)Aniqa, paaolka lubią tę wiadomość
-
Witam Dziewczyny!
Dłuugo mnie nie było na forum dlatego pozwolę sobie zapytać,
agatas, paolka urodziły?
Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za Agrafkę!Agrafka, paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Kazala tez wychodzic na dwor po podobno dziecko dotlenione dobrze spi. Dzisiaj sie balkonowalismy
Szkoda kisić malucha w domu zwłaszcza jak wiecznie ryczy. Ja koło 10 z małym wychodzę na godzinę lub dwie i mam wtedy chwilę błogiego spokoju bo nieważne czy głodny czy ma mokro a i tak śpi jak zabity
DeLaCruz, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaaolka wrote:Dzieki Aniqa:*
Bedziemy ćwiczyć z tym brzuszkiem, zauwazylam dzis ze jak go tak poloze na sobie to potrafi troche wytrzymac i nawet glowe juz wysoko zadzierajak sam na kanapie np lezy to po kilku sekundach juz mu sie nie podoba..
Ze spaniem tez mam nadzieje ze sie poprawi, dzis w sumie jako tako bylo;) -
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Sylwia to wy jeszcze na spacerze nie byliście?
Szkoda kisić malucha w domu zwłaszcza jak wiecznie ryczy. Ja koło 10 z małym wychodzę na godzinę lub dwie i mam wtedy chwilę błogiego spokoju bo nieważne czy głodny czy ma mokro a i tak śpi jak zabity
ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Zgadza sie, jak dziecko wytelepie w wózku to lepiej spi, my nawet 2 razy dziennie chodzimy, akurat mieszkamy nad rzeką to tam chodzimy.
Czasem mam się ich ochotę zapytać czy w takim razie mam kisić dzieciaka aż do wiosny
DeLaCruz, ao12. lubią tę wiadomość
-
lubek wrote:Dziewczyny rozpakowane - czy zauwazylyscie u swoich dzieci zielonkawe kupy? Nam sie zdarzyly ostatnio ze dwie zoltozielone i jedna mala zielona. Najgorzej, bo byly w nich tez pasma sluzu. Czytalam, ze to moze zwiastowac alergie pokarmowa, ewentualnie (co moze miec u nas miejsce), ze maluszek pije zbyt duzo pierwszego mleka, zbyt malo tego bardziej wartosciowego. Kolezanki bardziej doswiadczone mamy mnie uspokajaja, dodatkowych objawow raczej nie mamy, na kolke chyba Tymek jest jeszcze za maly. Jak jest u Was?
Byliśmy z Magdą na wizycie u pediatry (miała wtedy 2 tygodnie) to walnęła na wagę taką zieloną kupę. Pediatra powiedziała, że mogą się takie zdarzać, bo zaczyna się okres fizjologicznej niestrawności - dziecko je więcej niż jest w stanie strawić.lubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Ostatnio któraś z was pisała o termoforku dla malucha i mam pytanie czy działa na bóle brzuszka ?
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Mnie to najbardziej rozwalają stare dewoty które się pytają czy nie jest za zimno na spacery
Czasem mam się ich ochotę zapytać czy w takim razie mam kisić dzieciaka aż do wiosny
-
Anoolka wrote:Kasiula mój Filip ma już prawie miesiąc i nadal jest żółty ale położna mówiła że tak może byc nawet do trzeciego miesiąca i podobno ważne jest żeby stopy nie były żółte i wtedy jest ok. A Zuzia w nocy budzi się do karmienia?
Anoolka czasem sie budzi sama a czasem musze ja wybudzac, poprzedniej nocy ja wybudzalam a tej sama sie obudzila -
Moja Ala miała wczoraj problem z brzuszkiem, prężyła się i cały czas płakała
Nie potrafiłam jej pomóc, ani uspokoić.
Wypiłam 2 szklanki soku z pomarańczy tak jak zaleciła mi pani z kraamzorgu i powiem Wam, że pomogło
W nocy już Ala jadła i bez problemu i robiła kupę, ale się bidulka namęczyła wczoraj, aż mnie serce bolało.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
ale tu cisza...niesamowite
Franulo dzis sie budził biedaczek co 2h...nie zawsze wymagał mojej interwencji, ale słyszałam, że cos tam do siebie gada;)
teraz w foteliku siedzi i gada do siebie:) a ja mam chwilę, nie wiem jak długą, ale cenną z pewnościaide zrobic herbatkę
-
RewolucjaSięDzieje wrote:Witam Dziewczyny!
Dłuugo mnie nie było na forum dlatego pozwolę sobie zapytać,
agatas, paolka urodziły?
Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za Agrafkę!
Tak tak, ja już urodziłamnapisałam wczoraj w wątku z listą obecnych ciężarówek
Widzę że udało Ci się znależć następczynię do prowadzenia listyto super, teraz mozesz spokojnie czekać na maleństwo