X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ale macie super bujawki :) My zdecydowaliśmy się na razie na leżaczek z wibracjami. Dostaliśmy też huśtawkę która sama się buja ale Lilka jest jeszcze na nią za mała.

Dziewczyny tak Was na bieżąco podczytuję i odnoszę wrażenie, że moje dziecko ostatnio za dużo śpi. W nocy to ja ją muszę budzić na jedzenie i zmianę pampersa a znowu w dzień ma jakieś 3h czuwania a tak to budzi się, zmieniam pampersa, karmię i znowu zasypia na 3-4 godziny. Chciałabym z nią pospędzać trochę więcej czasu a ten śpioch większość czasu leży w łóżeczku.. Teraz wcale się nie dziwie że tak mało ruszała się w brzuszku jeśli spała tyle co teraz.
    To tylko sie cieszyc ze tak pieknie sypia. Jeszcze zdarzysz sie nia pozajmowac :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dzis mam w planach zrobic barszcz z uszkami.
    Ja robilam wczoraj :) tyle ze uszka kupne :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mnie dopada :( ciut podwyzszona temperatuta, drapanue w gardle i kreci mnie w nosie i woda cieknie :(

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki. Mam pytanie czy jest ktoś u Was ze SZczecina? Chodzi mi o to czy mogłby m ktoś coś napisać o porodówkach w Szczecinie. jaką wybrać ? czy był to poród sn czy cc...kiedy warto się wybrać do szpitala- odwieedzić- czy wczesniej trzeba się umówić ? bede wdzięczna za wszelką informację.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:23

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami na porannym karmieniu :)

Anoolka, tez nieraz zasypiam z Charlim na brzuchu ale barykaduje go z kazdej strony poduszka do karmienia , w ten sposob jak sie budze to lezy dokladnie w tym samym miejscu.Najczesciej Charlie spi we wlasnym lozeczku, zatrzymuje go tylko wtedy gdy boli go brzuszek i co chwile sie wybudza -wtedy mam go w zasiegu reki i masuje albo kolysze w razie potrzeby i zaraz usypia. Mimo wszystko zastanawiam sie czy to dobry pomysl.

Kurcze, nie moge sie nadziwic jak to nasze dziecko szybko rosnie! Wczoraj zauwazylam, ze 62 zaczyna byc za ciasne, dobrze ze babcie zrobily zakupy na zapas i mam juz troche ciuszkow na 68. Od dzis tez juz chyba bede uzywac pieluch nr 2 bo 1 zaczynaja nagminnie przeciekac i musze co chwile malego przebierac.

Apropos ciuszkow: od poczatku ubieram Charliego w body i jednoczesciowa pizamke. Kilka razy zalozylam mu na body spodenki i bluzke albo sweterek ale szybko z tego zrezygnowalam.
    Czy wy tez uwazacie dwuczesciowe ubranie za niepraktyczne? Bo strasznie mnie denerwuje jak sie wszystko podwija gdy podnosi sie dziecko do gory.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise ja bym sie ucieszyla jakby hania tak spala, o kurcze jak bym sie ucieszyla, choc ostatnio jdej sie poprawilo, chyba od tego momentu jak niejem nabialu czyli juz tydzien! Oczywiscie tracy poszla w odstawke,choc pare jej rad wzielam sobie do serca,ale niebede tak tresowac dziecka jak ona pisze.
    Najwazniejsze ze hanie nie boli brzuszek.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Apropos ciuszkow: od poczatku ubieram Charliego w body i jednoczesciowa pizamke. Kilka razy zalozylam mu na body spodenki i bluzke albo sweterek ale szybko z tego zrezygnowalam.
    Czy wy tez uwazacie dwuczesciowe ubranie za niepraktyczne? Bo strasznie mnie denerwuje jak sie wszystko podwija gdy podnosi sie dziecko do gory.
    Bodziak u hani obowiązkowo,trzyma mi pampersa i ogolnie tak mam przyjęte, jesli jest z krotkim rekawkiem to sweterek, jesli z dlugim to nic na to po domu niema. Do bodziaka spodenki, duzo mam takich co odrazu mają skarpetke, takie zakrywające stópki. Albo bodziak i pajac.

Sweterki,bluzeczki itp wkladam za spodnie,ale ja mam je bardzo cieniutkie,takie po domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:58

DeLaCruz, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Witam sie z wami na porannym karmieniu :)

Anoolka, tez nieraz zasypiam z Charlim na brzuchu ale barykaduje go z kazdej strony poduszka do karmienia , w ten sposob jak sie budze to lezy dokladnie w tym samym miejscu.Najczesciej Charlie spi we wlasnym lozeczku, zatrzymuje go tylko wtedy gdy boli go brzuszek i co chwile sie wybudza -wtedy mam go w zasiegu reki i masuje albo kolysze w razie potrzeby i zaraz usypia. Mimo wszystko zastanawiam sie czy to dobry pomysl.

Kurcze, nie moge sie nadziwic jak to nasze dziecko szybko rosnie! Wczoraj zauwazylam, ze 62 zaczyna byc za ciasne, dobrze ze babcie zrobily zakupy na zapas i mam juz troche ciuszkow na 68. Od dzis tez juz chyba bede uzywac pieluch nr 2 bo 1 zaczynaja nagminnie przeciekac i musze co chwile malego przebierac.

Ja wolałabym żeby maluch spał w łóżeczku ale wtedy i on byłby niewyspany i ja bo gdy go kładę tam w nocy to od razu się budzi :( Nieraz widzę że jak zasypia ze mną to patrzy jednym oczkiem czy aby na pewno jestem ;)

A ile Charlie waży? Bo Filip koło 5kg a my już myślimy o pampersach 3.

Ja też nie lubię żadnych spodenek i sweterków i wolę zwykłe śpiochy.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja hania tez spi z nami,nie zawsze ale przewaznie, ale nie okrywam jej naszą kołdrą tylko swoim kocykiem.
    Wyslalam meza po pampersy 3 do lidla,bo wczoraj nie przemyslelismy i kupilismy 2 paczki rozm 2,tj 140 pampersow, niewiem czy zdolam je wykorzystac, ale najwyzej jak zostaną to dam ciezarnej kuzynce, jeszcze z kiedys mam pozostawione pol paczki rozm 1

• tofirus Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoli, u nas pieluszki 2 są w użyciu od dłuższego czasu, bo 1 nie dość, że przeciekały, to jeszcze były po prostu za krótkie i gniotły Małgosi udka. Kupiłam już nawet paczkę 3, ale chyba jeszcze trochę pociągniemy na 2.

Ja ubieram Małgosie, albo jednoczęściową piżamkę (bez bodów), albo body i spodenki/półśpiochy albo kaftanik i śpiochy. Jakoś najbardziej preferuję ten ostatni zestaw. Założyłam kiedyś bluzeczkę i spodenki, ale tak jak piszesz, wszystko się podwijało, więc zrezygnowałam.

A poza tym byłam wczoraj u gina na kontroli i się załamałam, bo kazał mi się porządnie wziąć za siebie. Niestety moja waga go przeraziła. W ciąży startowałam z 50kg (ważyłam tyle odkąd pamiętam), a przed porodem było 70. Wczoraj stanęłam na wadze w gabinecie, a tam... 64,5 kg! Masakra! Nie objadam się, nie jem słodyczy, codziennie chodzę na długie spacery (pod górę jak to na Podhalu), a tu okazuje się, że nic ze mnie nie zeszło :( Kazał mi codziennie ćwiczyć, szczególnie mięśnie brzucha, więc zabieram się za siebie.
    Na szczęście jestem pięknie wygojona i... płodna! Naliczył cztery pęcherzyki w jajnikach i kazał się zastanowić nad tabletkami.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli my też preferujemy taki zestaw: body z krótkim rękawem jako bielizna i na to pajacyk. Takie dorosłe zestawy dwuczęściowe to raczej jak są goście ;-) poza tym takie małe dzidzie słodko wyglądają w pajacykach, a w dorosłych ubrankach zdążą jeszcze pochodzić :-)

My już dawno jesteśmy na pampkach w rozmiarze 2, na początku Julka trochę w nich plywala, ale teraz są idealne!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    pieluszek to juz dawno uzywamy 2. jedynek uzylam 3 paczki po 43szt. teraz kocze 2 paczke dwojek (po 94szt) i kupie juz 3.
    co do ubranek to ja malego ubieram albo body krotki rekaw i pajacyk czy tam rampers a do neigo skarpetki lub body dlugi rekaw i jakies legginsiki. polspioszkow mam od cholery ale m isie w nich Kubus nie podoba... ;) a zestaw spodenki i wykasana bluzeczka to zakladam bardziej na wyjscia ;)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus! wow! az 4 :D hihih. musze i ja zaczac uwazac chyba bo z mezem zapodajemy stosunek przerywany... a ty piersia karmisz? mialas juz okres?

• paaolka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już dziś wyciągnęłam pampersy 2 po tym jak dwie kolejne kupki nam wyciekły z 1...ale w sumie tylko kilka sztuk nam tych 1 zostało, wiec nie jest mi szkoda, ze nie wykorzystam
    ;)
    Co do ubierania, to w domu najczesciej zakładam małemu body z długim rękawkiem i półśpiochy, albo cienkie miękkie spodenki, czasem jak czuje ze mu za ciepło, bo sie spoci, to nawet body z długim rękawem zamieniamy na body z krótkim, a na noc zakładam mu samego pajacyka na pampersa, bo jak przykryty to tez bywało ze sie pocił jak miał pod pajacem jeszcze bodziaki... spodenki i bluzy zakładam czasem jak wychodzimy z domu, choć najczesciej na spacerki pod kombinezon zakładam zamiast spodenek rajstopki.
    Mam troche mały jeansów, ale cos czuje ze nie wykorzystam ich, moze za miesiac, dwa załozymy jak troszke podrosnie, teraz aż żal mi Krzysia w takie sztywne spodenki wciskac. Tak jak to MOI napisala - jeszcze zdążą nasze szkraby w doroślejszych ciuszkach pochodzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:00

DeLaCruz, Kajaoli, MOI lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez Paula mam tyle jeansow na 56 i raz Kubusiowi zalozylam bo m isie wydawalo ze mu mega niewygodnie.. i sztywno. no wiec na marne kupowalam. mozna meic jedna pare, w razie wyjscia czy gosci, ale ja przesadzilam z taka ilsocia malych ubranek jak jeansy czy spodnie. 3-4 miesiecznemu to juz inaczej a te nasze maluchy to tylk ojak stare wygladaja w takich ciuchach. najslodsze sa w pajacykach fajnych ;) i rampersy bardzo lubie.

paaolka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo no rampersy wlasnie tez są fajne :) tez mam kilka par, choc na 62 wiecej, a na razie w 56 jeszcze chodzimy ;) takiego rampersa jednego dresowego z kapturkiem tez czasem zakladam pod kombinezon na dłuzszy spacerek ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:

U nas też już 68 króluje :D Pieluchy jeszcze 1? My od tygodnia jedziemy na 3 ;p No ale to 6,5kg żywej wagi :)
    A ja wolę dwuczęściowe. Na noc zakładam Frankowi pajacyk, a na dzień body z krótkim albo długim i do tego spodenki/półśpiochy. Mi się bardzo wygodnie tak go przewija, bo wystarczy tylko ściągnąć spodenki i rozpiąć body. W pajacyku dla mnie za dużo guziczków ;) Ale każdy ma swój system :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Kajaoli my też preferujemy taki zestaw: body z krótkim rękawem jako bielizna i na to pajacyk.

Ja nic nie wkładam pod spód pajacyka. Mój mały szybko się zgrzewa ;)

paaolka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ja nic nie wkładam pod spód pajacyka. Mój mały szybko się zgrzewa ;)

u nas jest własnie to samo... ;)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ