X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    kurcze w srode wizyta u ginka a jeszcze delikatnie plamie. Dzwonilam zeby przelozyc ale wolny termin dopiero na polowe grudnia wiec pewnie pojde w srode mam nadzieje ze mnie zbada i doradzi jakas antykoncepcje no i moze da zielone swiatlo na serduchowanie- a tak bym juz chciala- wy juz tam tego? :)
    Nie za wcześnie? Ja byłam u gina tuż po zakończeniu połogu i badanie bolało, jednak widać nie wszystko tam w środku jest całkiem zagojone. I wciąż jeszcze minimalnie plamię, a po badaniu parę godzin mnie szczypało przy siusianiu, więc chyba mi się naderwało w miejscu po nacięciu?

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    kurcze w srode wizyta u ginka a jeszcze delikatnie plamie. Dzwonilam zeby przelozyc ale wolny termin dopiero na polowe grudnia wiec pewnie pojde w srode mam nadzieje ze mnie zbada i doradzi jakas antykoncepcje no i moze da zielone swiatlo na serduchowanie- a tak bym juz chciala- wy juz tam tego? :)

Ja się wybieram dopiero gdzieś za miesiąc bo ten tego ;) mi się wcale nie chce a mężowi powiedziałam, że dopiero jak gin pozwoli :P niech czeka albo sam sobie radzi :P widzę, że mu się chce aleeee... niech czeka.

Czy któraś z Was ma może kłopot z hemoroidami? Bo ja mam od jakiegoś czasu non stop krwawienie przy załatwianiu aż się boję do kibla chodzić :( i nie wiem do jakiego lekarza z tym iść? Przy siadaniu JESZCZE nie boli ale boję się, że to kwestia czasu ehhh. A wcześniej miałam jeszcze nie trzymanie moczu z tym że to już się chyba unormowało. Uroki porodu... ale co by nie było i tak warto :D

Anoolka lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    jak czesto przewijacie swoje maluszki? jak uslyszycie ze cos zrobil to odrazu przewijacie? przed jedzeniem czy po. Ja pare razy przewijalam przed i po zaraz musialam bo walnal kupsko - ale jak usypia przy cycu to szkoda mi tez przewijac bo wiem ze go wybudze
    Moja Magda długo je, i to autentycznie ssie, a nie tylko trzyma pierś, więc często ją przewijam w połowie karmienia. Nie jest głodna, więc nie wierzga i nie krzyczy, a w drugiej części karmienia zdąży się wyciszyć. Zresztą i tak robię przerwy na odbicie, więc jest dobra okazja.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Czy któraś z Was ma może kłopot z hemoroidami? Bo ja mam od jakiegoś czasu non stop krwawienie przy załatwianiu aż się boję do kibla chodzić :( i nie wiem do jakiego lekarza z tym iść? Przy siadaniu JESZCZE nie boli ale boję się, że to kwestia czasu ehhh. A wcześniej miałam jeszcze nie trzymanie moczu z tym że to już się chyba unormowało. Uroki porodu... ale co by nie było i tak warto :D
    Mnie hemoroidy zaczęły dokuczać jakiś miesiąc po porodzie. Nie miałam pojęcia, że wypróżnianie może być takie bolesne. Po paru dniach na szczęście znacznie się poprawiło i tylko czasami odczuwam lekki dyskomfort, ale strach pozostał. Sama się zastanawiałam czy gdzieś z tym iść, ale przeczytałam w necie, że hemoroidy pociążowe często same się cofają i nie wymagajà interwencji chirurgicznej jak normalnie, więc czekam i obserwuję

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ten tego po 4 tyg, pierwsze ten tego bolalo i przerwalam drugie bylo ok a 3 juz codowne i tak zostalo do dzis dnia ;)

przewijam malego jak wstanie, mimo ze w trakcie karmienia leci kupa, to potem drugi raz ale nie zawsze w trakcie karmienia robi i wtedy jak zasnie to nie msuze go wybudzac. ogolnie nie lece zmieniac pieluchy na juz po kazdym pierdku ale tez nie elzy w gownie 3h, daje mu spokojnie skonczyc bo czasem kupke robi z 10-15min, ciagle popiarduje i po 1 piardku byloby to bez sensu ;)

hemoroidy mialam w ciazy, po ciazy na szczescie zniknely, mysle ze jak w ciazy mozna bylo uzywac czopkow to przy karmieniu tym bardziej. mi przynosiy ulge i chowaly to dziadostwo do srodka....

• pestka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja hemoroidów nie miałam i nie mam;)
    My Franka przed karmieniem przwijamy, on i tak mało kupek robi jak na noworodka, a jak robi to słyszymy na pewno i jak scęście-czekamy z 5-10 min aż skończy;) wczpraj sie pospieszyłam..więcej tego błędu nie popełnię:P

a my ten tego i było ok-znaczy się nic nie bolało ani nic;) wizyte u gina mam w czwartek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 15:47

sylwia1985 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwyzej wysle meza zeby wzial zaswiadczenie na becikowe- tez uwazam ze za wczesno ale tak mnie zarejestrowali na recepcji. Wczoraj sie wygolilam i obejrzalam w lusterku- ale stresa mialam ale widzialam ze nie zagojone do konca i boje sie ze jak zacznie mnie badac to cos naruszy

dobra zarejestrowalam sie na 17 grudnia- mysle ze termin wporzadku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 15:52

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bolalo was pierwsze po porodzie tam tego? ja juz bym chciala bo brakuje mi bliskosci z mezem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 15:55

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczyny z 3 tygodniowymi i młodszymi dzieciaczkami nie denerwujcie się, że nic nie da się zrobić. Ja głupia się denerwowałam bo lubię porządek a przy małym non stop na rękach i mężu bałaganiarzu nie mogłam nic zrobić i strasznie się irytowałam. Ja chodziłam wnerwiona i dziecko chyba to czuło bo strasznie nerwowe było. Teraz olałam temat - sprzątnę raz na tydzień jak mąż z małym posiedzi i też dobrze, nie przeszkadzają mi zastawione szafki w kuchni i czy wszędzie porozwieszane pranie nie mogące się doczekać na prasowanie ;) Ja jestem spokojniejsza i mały też :)A jak uśnie to szybko skupiam się żeby się najeść i odciągnąć mleko (bo z cyca nie chce) a reszta jak się uda to się uda jak nie to nie ;) (nie wiem jak by to wyglądało przy 2 dzieci no ale póki co jest 1 ;) ).

Mitaka, jak często ściągasz mleko? Dokarmiasz też mm? Bo ja właśnie wróciłam do odciągania, ale jeszcze bardzo mało tego jest. Pewnie, żeby się naprodukowało powinnam ściągać regularnie co 3 godziny, a nie bardzo mogę się zmobilizować. Chcę, żeby zaczęło się produkować na tyle, żebym mogła próbować Małą przystawiać do cyca przez osłonkę, to może zachce jej się ciumkać.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już byłam u gina i my ten tego już dwa razy :) Na początku bolało, ale potem było już coraz lepiej. Gin polecił mi globuli Mucovagin na suchość pochwy, bo "ma Pani mokro u góry, to nie może mieć Pani mokro na dole, bo przecież nie jest Pani ślimakiem" ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze poruszylyscie ten temat... kiedy biorę lusterko i oglądam się tam na dole, to jakoś dziwnie wygląda tą moją brocha :-\ nie wiem czy wszystko w porządku i aż boję się serduchowac z mężem, mimo że bardzo bym chciała. Do giną wybiorę się może w przyszłym tygodniu lub za dwa, jeśli to nie za późno. Ale mam stresa jak pomyślę o tym badaniu bbbrrr =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny ktore mialy uzywac pieluch wielorazowych.jak tam? Sprawdzają sie?
    Ja spróbowałam jakiś czas temu, ale postanowiłam jeszcze trochę poczekać. Najbardziej uciążliwe było zmienianie pieluch średnio co godzinę, bo mała sygnalizowała, że ma mokro (co oczywiście było zdrowe dla pupy maluszka, ale niewygodne dla mnie). Poza tym duża ilość rzadkich kupek, których nie można zatrzymać papierkami jednorazowymi. No i wreszcie większość pieluszek było zbyt dużych. Zamierzam wrócić do wielorazówek jak Magda będzie robiła gęstszą kupę raz dziennie :-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Mitaka, jak często ściągasz mleko? Dokarmiasz też mm? Bo ja właśnie wróciłam do odciągania, ale jeszcze bardzo mało tego jest. Pewnie, żeby się naprodukowało powinnam ściągać regularnie co 3 godziny, a nie bardzo mogę się zmobilizować. Chcę, żeby zaczęło się produkować na tyle, żebym mogła próbować Małą przystawiać do cyca przez osłonkę, to może zachce jej się ciumkać.

Dokarmiam mm a ściągam różnie co 3 co 4 co 5 godzin ale po 5 to już cieknie ciurkiem. A czy po 3 czy po 5 zawsze wychodzi mi 100-125.

Przepajacie czymś maluchy? Bo ja mam problem z kupami - mały robi co 4 dni a ostatnio jak była w poniedziałek tak dopiero w piątek i to po czopku YHHH

tofirus lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba przegrzałam malucha bo ma potówki na karku i plecach :/ jak wy sobie z nimi radzicie? no i czy przez nie maluch może płakać bo Filip co chwilę wyje jakby go zarzynali i nie chce spać :(

• tofirus Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dokarmiam mm a ściągam różnie co 3 co 4 co 5 godzin ale po 5 to już cieknie ciurkiem. A czy po 3 czy po 5 zawsze wychodzi mi 100-125.

Przepajacie czymś maluchy? Bo ja mam problem z kupami - mały robi co 4 dni a ostatnio jak była w poniedziałek tak dopiero w piątek i to po czopku YHHH

Ja przepajam przegotowaną wodą. Próbowałam herbatką rumiankowo - koperkową, ale Małgoś jej nie chciała pić. Woli zwykłą wodę. Z tym, że my jesteśmy na mm.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo daje przygotowana wodę.
    Po tym jak przez tydzień Gabrysia płakała mi po karmieniu i nie robiła tak kupek w trakcie karmienia poszlam do lekarza. Pediatra powiedziała mi ze Gabrysia jest przekarmiona (w dwa tygodnie przybrała 480g) i kazała karmić ją co 2-3 godziny a nie jak do tej pory czasami nawet co godzinę. Od tego niby był jej płacz po jedzeniu. Karmilam na rządanie więc jak nie spała to nawet co godzinę a jak spi w ciągu dnia to nawet 5h!!! Przepisala mi kropelki i daje jej przed karmieniem i jest lepiej.
    Po tym co czytalam ile wasze maluszki przybierają to nie wydaje mi się że 480g to ponad normę. I właśnie wodę daję jej jak po godzinie od karmienia znowu płacze i niecierpliwi się szukając cycka, tak na przytrzymanie. Ale dzisiaj juz nie pasowała jej ta woda i skumala ze to nie mleko i po godzinie od karmienia dalam jej cycka. Juz sama nie wiem jak karmić :-[ Szkoda mi jej jak płacze i widzę ze jest głodna a muszę czekać aż minie jeszcze godzina :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 22:12

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja tak samo daje przygotowana wodę.
    Po tym jak przez tydzień Gabrysia płakała mi po karmieniu i nie robiła tak kupek w trakcie karmienia poszlam do lekarza. Pediatra powiedziała mi ze Gabrysia jest przekarmiona (w dwa tygodnie przybrała 480g) i kazała karmić ją co 2-3 godziny a nie jak do tej pory czasami nawet co godzinę. Od tego niby był jej płacz po jedzeniu. Karmilam na rządanie więc jak nie spała to nawet co godzinę a jak spi w ciągu dnia to nawet 5h!!! Przepisala mi kropelki i daje jej przed karmieniem i jest lepiej.
    Po tym co czytalam ile wasze maluszki przybierają to nie wydaje mi się że 480g to ponad normę. I właśnie wodę daję jej jak po godzinie od karmienia znowu płacze i niecierpliwi się szukając cycka, tak na przytrzymanie. Ale dzisiaj juz nie pasowała jej ta woda i skumala ze to nie mleko i po godzinie od karmienia dalam jej cycka. Juz sama nie wiem jak karmić :-[ Szkoda mi jej jak płacze i widzę ze jest głodna a muszę czekać aż minie jeszcze godzina :-(
    A jakie kropelki przepisał wam lekarz?
    Trudno mi doradzić w kwestii karmienia, bo kiedy dzidziuś płacze z głodu to trudno go przetrzymywac z karmieniem. Na razie słuchaj swojej intuicji, a nie lekarza bo dzidzia jeszcze bardzo malutka...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Z jednego cyca czy z obu? Mi wychodzi 100 z jednego przy dobrych wiatrach i po długiej przerwie :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A jakie kropelki przepisał wam lekarz?
    Trudno mi doradzić w kwestii karmienia, bo kiedy dzidziuś płacze z głodu to trudno go przetrzymywac z karmieniem. Na razie słuchaj swojej intuicji, a nie lekarza bo dzidzia jeszcze bardzo malutka...
    Bobotic forte, pediatra mówiła ze są najlepsze. Nie wiem czy to prawda ale u nas zdają egzamin ;-)

MOI lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszym karmieniu, tylko Franek coś spać nie chce..zalaczylam suszarke i czekam;)
    my bobotic forte podajemy na gazy, to też jest na kolke;)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ