Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mama86 widze co lekarz to inna opinia z przybieraniem na wadze moja w ciagu tygodnia przybrala 350g i pielegniarka powiedziala ze dobrze przybrala a jak wczesniej w ciagu 4 dni przybrala tylko 150g to juz pediatra powiedziala ze to za malo i zeby dokarmiac takze mysle ze jak u Ciebie dziecko jest glodne to i tak nie oszukasz herbatka czy woda, najlepiej rob tak jak podpowiada Ci intuicja.
-
Dziewczyny czy wasze maleństwa miały problem z bolesnymi prutami? Antek już 2 noc ciągle postekuje tak jakby chrząka i budzi się z płaczem i wtedy napina się żeby prutnac. W dzień jak śpi to też często tak steka przez sen. Szkoda mi go, a i my się nie wysypiamy. Dziś wzięłam go do nas do łóżka i było o tyle lepiej, że jedzenie było pod ręką i nie musiałam wstawać
[/url]
[/url]
-
moj tez mial problemy z tymi pierdkami, i kupke przestal robic, 3 dzien z rzedu daje mu herbatke koperkowa zaraz po nocy bo najbardziej glodny i kupki sa juz normalnie w kazdej pieluszce a i pierdki bolesne sie skonczyly, jak pruta to bez grymasow na twarzy. duzo tez klade go na brzuszek. 2 razy w dzien spi na brzuszku po 1-1,5h i tez strasznie pierdzi wtedy... a karmie kiedy chce, nie przetrzymje go, raz co 1h raz co 3h a raz co 5h. od srody do wczoraj przybral 200g
a to nie caly tydzien.
-
KasiaMJ wrote:Dziewczyny czy wasze maleństwa miały problem z bolesnymi prutami? Antek już 2 noc ciągle postekuje tak jakby chrząka i budzi się z płaczem i wtedy napina się żeby prutnac. W dzień jak śpi to też często tak steka przez sen. Szkoda mi go, a i my się nie wysypiamy. Dziś wzięłam go do nas do łóżka i było o tyle lepiej, że jedzenie było pod ręką i nie musiałam wstawać
MartaR.., MOI lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:Paaolka super pamiatka. My tez chcielismy ale watpie czy maly by dal bo caly czas placze i wogole nie spi- pewnie bysmy sie tylko wymeczyli. Mielismy juz zamowiona fotograf ale musielismy odmowic bo wtedy jeszcze malemu te krostki wyskoczyly na twarzy i to tradzik noworodkowy sie nazywa
Może trzeba zbadać mocz, może ma jakaś bakterie i dlatego płacze-bo przecież mówić nie potrafi.
Sprawdzić można, na pewno nie zaszkodzi.
http://parenting.pl/portal/zakazenie-ukladu-moczowego-u-niemowlat
Ledwo Was nadrabiamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:51
Anoolka lubi tę wiadomość
-
KasiaMJ wrote:W boboticu jest napisane ze od 28 dnia życia. Dawalas wcześniej?
-
MOI wrote:Z jednego cyca czy z obu? Mi wychodzi 100 z jednego przy dobrych wiatrach i po długiej przerwie
He chciałabym z jednego... niestety z obu, mam mało pokarmu i jeszcze chyba w dodatku jest chudy więc muszę dokarmiać, a swój w sumie traktuję jako uzupełnienie no i niby te przeciwciała... dlatego będę się zdajać i dawać pociumkać ile się da, bo tak to już bym dawno przeszła na mm mniej zabawy bym miała i więcej czasu i mniej stresu-zdążę ściągnąć zanim się obudzi czy nie?
Mój mały też ma okropne pierdkowanie, ale to tak od początku, a mama nie lepsza i już nie wiem czy pieczywo wyeliminować z diety czy co, bo to nienormalne (kolejne nie wiadomo co po ciąży. Dzisiaj musiałam zasadzić kawalunio czopka bo od piątku znowu brak kupymasaż brzucha no i jakoś poszło, ale jestem załamana przecież nie będę dziecku tych czopków non stop aplikować. Spróbuję dzisiaj dać z 10ml wody bo tak to dawałam małą łyżeczkę.
-
Myślicie już o drugim dziecku? Mnie jakoś nachodzi
Mała różnica wieku fajna sprawa tylko trzeba by się rozdzielić pomiędzy dwójkę i szkoda mi trochę Aleksandra, że nie byłabym już tylko i wyłącznie dla niego w tak krótkim czasie. Z drugiej strony pewnie by się przyzwyczaił taki mały bardziej niż 4 czy 5 letni. No i powrót do pracy.... Jakby nie było na decyzję jeszcze czas, ile trzeba odczekać po naturalnym porodzie z pół roku, dłużej?
-
nick nieaktualny
-
Dzisaj z antkem byiśmy na szczepieniu, miał dwa ukłucia i malutko płakał. pielęgniarki się zdziwiły że się szybko uspokajał. Waży już równo 5 kg i ma 58 cm. Teraz sobie śpi.
A jeśli chodzi o serduszkowanie to po wizycie u gina próbowaliśmy ale się nie udało bo bardzo mnie bolało mimo że dostałam zielone światło i też globulki na suchość. Będę jeszcze próbować za jakiś czas.
I ja też zaczynam myśleć o bobasku ale nie wiem czy dałabym sobie radeAnoolka lubi tę wiadomość