Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    ja psikam wodą morską, a kozy jak sa przy brzegu to wyciagam patyczkiem do uszów nasączonym wodą morską, niewiem czy to dobrze ale tak robie.
    tez tak robie :)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy ze szczepienia :) Franuś dzielnie wszystko zniósł (3 wkłucia, bo szczepimy bezpłatnymi) - nawet długo nie płakał i szybko o wszystkim zapomniał. W nagrodę dostał cycusia :D
    Wagowo 6,66kg, długość 62cm, głowa 40cm :) Wszystko w 90centylu, więc proporcjonalny duży zdrowy chłop :)

Anoolka, Aniqa, tofirus, Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i super :) i jaki dzielny, 3 wklucia nic dla niego hihih ;)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, kiedy mają być te promocje na Dady? I jakie rozmiary? Powiem Wam, że skusiłam się na promocję na Pampersy, ale zupełnie mi nie leżą - strasznie mi przeszkadza ten perfumowany zapach, mam wrażenie, że strasznie dużo w tym chemii.. Jak Franek jeszcze trochę podrośnie to się chyba zdecyduję na wielorazowe - o wiele to zdrowsze. A na razie zostaję przy Dadach.

Może poradzicie, które wielorazowe wybrać? Otulacze, kieszonki? Nie wiem, który system jest najlepszy :/ I jakbyście mogły polecić jakąś firmę :)

ataga4, ojej, wycierpieliście się z Kajtusiem :( Zdrówka dużo! Teraz już na pewno będzie lepiej :)

lubek lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:25

Aniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ulotce widziałam że od 20 będzie promocja.

My dziś zaczęliśmy używać pampersów 3 i już filip je przetestował-kupa zmieściła się ;)

Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Aniqa, kiedy mają być te promocje na Dady? I jakie rozmiary? Powiem Wam, że skusiłam się na promocję na Pampersy, ale zupełnie mi nie leżą - strasznie mi przeszkadza ten perfumowany zapach, mam wrażenie, że strasznie dużo w tym chemii.. Jak Franek jeszcze trochę podrośnie to się chyba zdecyduję na wielorazowe - o wiele to zdrowsze. A na razie zostaję przy Dadach.

Może poradzicie, które wielorazowe wybrać? Otulacze, kieszonki? Nie wiem, który system jest najlepszy :/ I jakbyście mogły polecić jakąś firmę :)
    kurcze wlaśnie niewiem a niemam ulotki przy sobie, wszystkie rozmiary sa w promocji , są zapakowane w taki świateczny domek za 30 z ok 150 pampersów.
    mi znów dady sztucznie smierdza a z pamersów jestem zadowolona, zresztą nakupiłam ich w lidlu na zapas,
    moze sprawdz na stronie biedronki.
    super że dobrze zniósl wkłucia,nasza haia tez 3 wkłucia i bezproblemowo, i bez zadnych objawów potem.

http://www.biedronka.pl/pl/press,id,199,title,Wiecej-przysmakow-w-swiatecznie-niskich-cena?utm_source=Main_Page&utm_medium=HTML&utm_campaign=slots

link do tej uloki z pampersami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja używam fridy. Moja bratowa mi mówiła że raz może czyściła nosek podczas kataru swojej córce 8) teraz się nie dziwię że jej tak wyła.

A Filip przed chwilą podczas uśmiechu wydał dźwięki :D
    moja najczęsciej piszczy jak sie smieje,
    ja noska nie czyszcze codziennie ale raz na 2 dni albo nawet kilka dni.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promocja na dady jest od 20 czyli od jutra :-)

mi za praca jako tako sie nie teskni ale za takim spokojnym wyjsciem na zakupy bez pospiechu itd, a jutro mam zamiar wlasnie pojechac po sukienke na chrzciny i zostawie Zuzie z mezem ale to pewnie beda ekspresowe zakupy bo zostanie pierwszy raz sama z tatusiem i mam nadzieje ze sobie poradza

preg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym z mila checia wybrala sie na zakupy ale z Nikusiem nie da rady bo wrzask bedzie. Jutro idziemy do pediatry- zobaczymy moze zaklei ona pepuszek- kazal przyjsc to pojdziemy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    moja najczęsciej piszczy jak sie smieje,
    ja noska nie czyszcze codziennie ale raz na 2 dni albo nawet kilka dni.
    A Filip wydał dzwięk coś w rodzaju hehe, myślę że próbował mnie naśladować. Kurcze piękne są takie chwile :)

Aniqa ja z tą skazą chyba pójdę prywatnie do alergologa. Filip nie ma kolek a przy skazie chyba są? Nie chce bez powodu się katować głupimi dietami :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja na Twoim miejscu bym zrobiła te badanie moczu Nikusiowi, kosztuje grosze a byś była pewna. Dziecko nie wyje non stop nawet jak ma kolki :P
    W aptece byś musiała kupić taki specjalny woreczek który się przykleja na siusiaka.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja bym z mila checia wybrala sie na zakupy ale z Nikusiem nie da rady bo wrzask bedzie. Jutro idziemy do pediatry- zobaczymy moze zaklei ona pepuszek- kazal przyjsc to pojdziemy
    Jessu Sylwia ja Cię podziwiam, Filip dał mi popalić przez dwa dni i miałam już prawie depreche a co dopiero tak cały czas...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A Filip wydał dzwięk coś w rodzaju hehe, myślę że próbował mnie naśladować. Kurcze piękne są takie chwile :)

Aniqa ja z tą skazą chyba pójdę prywatnie do alergologa. Filip nie ma kolek a przy skazie chyba są? Nie chce bez powodu się katować głupimi dietami :P
    ja sama niewiem co i jak, bo ja od poczatku jadlam sery i jogurty, mleka nie pilam a teraz po takim czasie by wyszła skaza?? hmm ale prawde mowiąc z jej brzuszkiem lepiej, niewiem wlasnie jak to sie rozpoznaje, bo jakoś to potwierdzić trzeba, bede sie pytac dopieo w grudniu na wizycie u pediatry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia ja na Twoim miejscu bym zrobiła te badanie moczu Nikusiowi, kosztuje grosze a byś była pewna. Dziecko nie wyje non stop nawet jak ma kolki :P
    W aptece byś musiała kupić taki specjalny woreczek który się przykleja na siusiaka.
    nam też zalecono badanie moczu jak hania tak płakała, ale na szczescie ok.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jessu Sylwia ja Cię podziwiam, Filip dał mi popalić przez dwa dni i miałam już prawie depreche a co dopiero tak cały czas...

ja tez podziwiam mi jak Zuzia placze pol dnia to mam dosyc a co mowic jak by tak ciagle plakala to chyba bym w depresje wpadla

preg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie mnie juz glowa boli od tego :) kurcze pewnie tak zrobie. Moj wlasnie poszedl za mnie do gina- przynajmniej wezmie zaswiadczenie do becikowego i pokaze moje badanie moczu bo zrobilam ostatnio bo mnie cewka moczowa piecze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i chcialam sie pochwalic

Wczoraj odciagnelam 60 ml pokarmu i powiedzialam mojemu ze ,, MASZ TU POKARM I CHOCIAZ RAZ MASZ W NOCY WSTAC DO NIKUSIA,, bylam w szoku jak maly zaplakal a moj no to ja wstane bo mi mleko odciagnelas a ty sobie spij. Fakt ze przyniosl go potem do lozka naszego,oczywiscie sie obudzilam bo maly strasznie plakal ale przytulil go i maly zasnal a jak zasnal to zaniosl go do lozeczka i maly przespal 2 godziny
    ja sama nie daje rady !!

Dzisiaj tez mam zamiar odciagnac :) a niech chociaz raz w nocy wstanie jak ma wolne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:21

Anoolka, Kajaoli, Nelly, tofirus, Kasiula09, ataga4, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za cynk na pieluszki! :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mialas super pomysl z tym karmieniem :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ