Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tutaj nowa. Właśnie założyłam konto by móc się z Wami wymieniać swoimi obserwacjami z bycia mamą. Moje Maleństwo urodziło się 22 października o imieniu Agatka.

Pozdrawiam!

Anoolka, DeLaCruz, lubek, sylwia1985, Nelly, Kasiula09, ao12., Magdzialenka, MartaR.., Kakabaka lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście niezastąpione! Jutro wysyłam Mojego do Biedronki :)

Sylwia, dobry patent z tym odciąganiem. Może chociaż trochę uda Ci się odpocząć.

Co do oczyszczania noska, to ja muszę Małgosi czyścić codziennie po nocy. Mamy chyba zbyt suche powietrze, bo zawsze rano budzi się z zatkanym noskiem. Cały dzień jest ok, ale rano źle jej się oddycha. Ja wpuszczam jej sól fizjologiczną i kładę na brzuszku. Resztę odciągam fridą. Od dzisiaj zacznę wieszać mokry ręcznik na kaloryferze, bo mokra pielucha na łóżeczku widocznie nie daje rady.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Ataga ogromnie mi przykro,mże cos tak strasznego sie Wam przytrafiło..ciesze się ogromnie, że jesteście juz w domu. Najwazniejsze, że macie sie lepiej.

Sylwia super patent, gratuluję pomysłowości i ciesze się, że masz się lepiej:) Puszczaj małemu suszarke, na prawde pomaga, nie zawsze ale jednak.

Koleżanka dzis mi podesłała stronkę www.szumisie.pl zobaczcie i śmiejcie się i cieszcie ze mną :D ale sie zastanawiam nad kupnem;) tylko trochę to kosztuje...ale w sumie jak malutek ma spokojnie spac nawet na spacerkach(ostatnio sie wybudzał, nie wiem czemu) to czemu nie?:)

U nas wszystko ok:) byłam dziś kontrolnie zwazyć baką i przytył znów 310g, więc jestesmy na suuuper drodze do rośnięcia:) A jaki grzeczny mój książe był! Byłam i jestem dumna:D

Natomiast malutko i wczoraj i dziś w czasie spaceru meczył brzuszek i nie mógł spać..jak zasnął to się wybudzał. Teraz spi z suszarką. Dlatego też zastanawiam się na szumisiem;)

A tak to się usmiecha do nas, piszczy, wydaje mase nowych dźwięków i jest przesłodki;) Ja zrobiłam sobie właśnie napar z kminu, ponoć działa wiatropędnie(znajoma sprawdziła na swoich dzieciach i pomagało), więc bedę piła, może Frankowi pomoże.

aniqa dzięki za cynk z pieluchami! Co prawda my dopiero 1 kończymy, 2 mamy jakies 560 sztuk, ale chcemy się zakupić w 3 :P jak jest promocja, to czemu nie skorzystać:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka te szumisie są genialne! :) sama chętnie takiego bym kupila, tylko fakt troche drogie...musze z męzem pogadac, bo w sumie to naprawde mozgłoby rozwiazac nasze problemy z zasypianiem Krzysia :)

pestka, ataga4 lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio w ddtvn byl misio szumiacy- wszyscy chwalili

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A Filip przed chwilą podczas uśmiechu wydał dźwięki :D
    Kuba tez Kuba tez :) to bylo urocze :)

Anoolka lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się dowiedzieć o jakich Pampersach w promocji była mowa kilka postów wcześniej?

I jakimi szczepionkami szczepicie swoje Maleństwa? My mamy datę na 11 grudnia i muszę podjąć decyzję, czy refundowane czy płatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:16

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Witam, jestem tutaj nowa. Właśnie założyłam konto by móc się z Wami wymieniać swoimi obserwacjami z bycia mamą. Moje Maleństwo urodziło się 22 października o imieniu Agatka.

Pozdrawiam!
    Hej witamy :) napisz cos wiecej o sobie i o porodzie :) jak dajesz rade z maluchem...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Koleżanka dzis mi podesłała stronkę www.szumisie.pl zobaczcie i śmiejcie się i cieszcie ze mną :D ale sie zastanawiam nad kupnem;) tylko trochę to kosztuje...ale w sumie jak malutek ma spokojnie spac nawet na spacerkach(ostatnio sie wybudzał, nie wiem czemu) to czemu nie?:)
    aniqa dzięki za cynk z pieluchami! Co prawda my dopiero 1 kończymy, 2 mamy jakies 560 sztuk, ale chcemy się zakupić w 3 :P jak jest promocja, to czemu nie skorzystać:)
    560 sztuk 2? o matko boska hahah :) to ja koncze uzywac 2 paczke w kazdej bylo po 94 szt czyli 188 pieluch i juz ledwo Kuba w nie wchodzi! masz zapas prezentow dla mamusiek hihihih
    co do szumienia ja mam aplikacje na telefonie baby sleep instant. sa tam odlosy suszarki, pralki, odkurzacza, pozytywki, wodospadu, bicia serca... i suszarka zdecydowanie tak! nie msuze odpalac tej domowej ;) bo telefon zawsze przy sobie ;]

Sroka, Nelly, DeLaCruz, ao12. lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Chciałabym się dowiedzieć o jakich Pampersach w promocji była mowa kilka postów wcześniej?

I jakimi szczepionkami szczepicie swoje Maleństwa? My mamy datę na 11 grudnia i muszę podjąć decyzję, czy refundowane czy płatne.
    jedne z nas robia 5 czy 6 w1 inne na nfz te bezplatne... kazda ma swoje zdanie na ten temat. ja robilam 6w1. ze wzgledu na siebie i strach o bobasa , ja nei moge sluchac gdy on placze. wolalam jedno kuj kuj ;) bralam infanrix hexa.

• Sroka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się przedstawię. Mam na imię Sylwia i jestem dość młodą mamą *( mam 24 lata).
    Moja Agatka urodziła się 22 października ( idealnie planowo w terminie jaki wyznaczył nam lekarz) o 8:40.
    Akcja zaczęła się w nocy i trwała nie całe 7h.
    Udało urodzić się siłami natury i bez znieczulenia. Rodziłam w Pyskowicach ( śląsk ) i polecam ten szpital w 100%.

Pierwsze dni były zaskakujące,ale mój mąż okazał się bardzo opanowanym i przez pierwsze dni on działał jak najwięcej przy Malutkiej, a ja odpoczywałam.
    Do siebie doszłam dość szybko, bo po 3 tygodniach nie było już "śladu" i czułam się bardzo dobrze.

Agatka urodziła się z wagą 3690g i wzrostem 54cm. 10/10 punktów.
    Dziś mamy już 4700g i jesteśmy po USG główki, ponieważ powstały na niej dwa dość duże krwiaki. Na szczęście okazały się niczym groźnym. Teraz czekamy, aż wchłoną się do końca.

Malutka jest bardzo grzeczna, śpi, je i poznaje świat. Czasem mamy problem z usypianiem na noc, ponieważ nie chce spać sama w łóżeczku i wtedy ląduje w naszym łóżku - gdzie jest jej o niebo lepiej.

Co do kolek, to na razie pojawiły się dwa razy i mam nadzieję, że zbyt często nie będą u nas gościć.

To tyle jak na razie o nas ;)

lubek, Nelly, DeLaCruz, pestka, ao12., Kasiula09, paaolka, sylwia1985, nadzieja!!!, Kakabaka lubią tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Aniqa, kiedy mają być te promocje na Dady? I jakie rozmiary? Powiem Wam, że skusiłam się na promocję na Pampersy, ale zupełnie mi nie leżą - strasznie mi przeszkadza ten perfumowany zapach, mam wrażenie, że strasznie dużo w tym chemii.. Jak Franek jeszcze trochę podrośnie to się chyba zdecyduję na wielorazowe - o wiele to zdrowsze. A na razie zostaję przy Dadach.

Może poradzicie, które wielorazowe wybrać? Otulacze, kieszonki? Nie wiem, który system jest najlepszy :/ I jakbyście mogły polecić jakąś firmę :)

ataga4, ojej, wycierpieliście się z Kajtusiem :( Zdrówka dużo! Teraz już na pewno będzie lepiej :)

ja tez wole Dady niz Pampersy wlasnie dlatego, ze nie maja tych kulek zelowych, ktore wchlaniaja wilgoc, ktoras z Was pisala, ze sa przez to gorsze, ale dla mnie to zaleta - mniej chemii, jak pisalas i, chociaz nie mam na to dowodow, ale podejrzewam, ze nizsza temperatura w pieluszce, co wazne dla chlopczykow :) przetestowalam Dady, Babydream dwa rodzaje, Pampersy zielone i biale i Happy i zdecydowanie wygrywaja Dady, na pewno sie jutro zaopatrze w dwa domki trojek :)
    Co do wielorazowych, to jestem jedna z tych zaopatrzonych, ale nie poradze na razie z praktyki, jak pisalam wczesniej i jak Nelly, czekam az Tymek bedzie wiekszy i ze wzgledu na wielkosc pieluszek i czestosc. Moj zestaw jest maly, powiedzmy, startowy - chyba 8 kieszonek i 1 otulacz do tego prawie dwa razy tyle wkladow, bo dluzej schna i bo czasami da sie uzyc otulacza dwa razy.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Kuba tez Kuba tez :) to bylo urocze :)

tez to uwielbiam :)) teraz to sa juz cale sesje gadania i usmiechania, widac, ze wydawanie dzwiekow sprawia mu radosc, ale tez trudnosc, czesto otwiera buzie, zeby cos 'powiedziec', ale nie zawsze mu wychodzi, slodki :). W ogole 'gada' duzo i nawet nie wiem kiedy pierwszy raz wydal dzwiek, bo to jakos tak od zawsze cos mu sie zdarzylo, tylko teraz robi to bardziej swiadomie

wreszcie tez ogarnelam swoja wersje Latwego Planu i bardzo mi pomogl, tzn, nasz system wczesniej to: spanie-karmienie-przewijanie-aktywnosc-karmienie-spanie i bledem bylo drugie karmienie przed spaniem. Tymek ulewa i zeby dobrze mu sie spalo trzeba go po jedzeniu dobrze odbic, czasami nawet w trakcie, jak widze, mu gorzej idzie przelykanie i robi sobie krotka przerwe, a na dodatek jest lapczywy, nie potrafi odmowic piersi, jak jest to ssie, a potem ulewa, bo sie nie miesci :P, wiec ja zle interpretowalam jego marudzenie i zamiast znalezc sposob na utulenie, bo byl najedzony, to go dopychalam pozniej sie wybudzal, ulewal, to trwalo tyle czasu, ze robil sie znow glodny i zamkniete kolo. Teraz jest duzo lepiej, mimo, ze cykl trwa dosc dlugo, bo min. 1,5h, udaje mi sie go uspic i spi normalnie - czyli glodny nie jest ;) najgorzej, ze jedyny na razie sposob na usypianie to noszenie na barku... chustowal na razie tylko moj maz, bo ale chyba jutro zaczne, bo mi kregoslup wysiadzie. Ciekawa jestem bardzo tego szumisia, ale jak mu puscilam kiedys szumy z aplikacji, co Scescie polecala, to nie bylo efektu, tzn on placze, jak jest zmeczony i go odloze, wiec moze po prostu nie dociera do niego ;)

DeLaCruz, Anoolka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Sylwia fajnie ze akcja latwa szybka i bezproblemowa a malutka zdrowa i szczesliwa. Jak pieknie w termin sie wstrzelila :) oby kolkk nie wrocily! A z lozec z kiem to wiele z nas ma problem chyba. Jakos miejsca za duzo czy co :P mamy tez grupe na fb gdzid wstawiamy fotkk bo tsm latwiej. I pliki tam mozna wrzucac (np ksiazki). Jak masz fb i chcesz dolaczyc to zspros poczwarkah do przyjaciolek i wyslij jej link do swojego fb a ona wysle ci zsproszenie bo grupa jest tajna wiec sama jej nie znajdziesz :)

Sroka lubi tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    aniqa dzięki za cynk z pieluchami! Co prawda my dopiero 1 kończymy, 2 mamy jakies 560 sztuk, ale chcemy się zakupić w 3 jak jest promocja, to czemu nie skorzystać
    Scęście wrote:
    560 sztuk 2? o matko boska hahah :) to ja koncze uzywac 2 paczke w kazdej bylo po 94 szt czyli 188 pieluch i juz ledwo Kuba w nie wchodzi! masz zapas prezentow dla mamusiek hihihih
    Niekoniecznie. My już zużyliśmy paczkę 154 Dady + 94 Pampersa, teraz idzie kolejna paczka 94 a przedwczoraj kupiłam pakę 154 (w mojej Biedronce był jakiś falstart?), bo przy wadze ok. 4,5 kg w rozmiarze 2 mamy jeszcze zapas, więc na 3 jeszcze za wcześnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 05:06

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    My też szczepimy 6 w 1 Infanrix hexa, do tego rotawirusy (do 6 tygodnia) i pneumokoki (z tym raczej poczekamy, bo im później się szczepi, tym mniej będzie dawek)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    ja tez wole Dady niz Pampersy wlasnie dlatego, ze nie maja tych kulek zelowych, ktore wchlaniaja wilgoc, ktoras z Was pisala, ze sa przez to gorsze, ale dla mnie to zaleta - mniej chemii, jak pisalas i, chociaz nie mam na to dowodow, ale podejrzewam, ze nizsza temperatura w pieluszce, co wazne dla chlopczykow :) przetestowalam Dady, Babydream dwa rodzaje, Pampersy zielone i biale i Happy i zdecydowanie wygrywaja Dady, na pewno sie jutro zaopatrze w dwa domki trojek :)
    Co do wielorazowych, to jestem jedna z tych zaopatrzonych, ale nie poradze na razie z praktyki, jak pisalam wczesniej i jak Nelly, czekam az Tymek bedzie wiekszy i ze wzgledu na wielkosc pieluszek i czestosc. Moj zestaw jest maly, powiedzmy, startowy - chyba 8 kieszonek i 1 otulacz do tego prawie dwa razy tyle wkladow, bo dluzej schna i bo czasami da sie uzyc otulacza dwa razy.

Ja się jednak zdecydowałam na kieszonki :) Przynajmniej na start. Myślę, że Franek jest już gotowy wielkościowo ;) Kupię na początek ze 2-3 sztuki na wypróbowanie czy mi leżą ;) Ale mam przeczucie, że przy tym zostaniemy. Mąż popiera :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:41

Anoolka, MOI, lubek, ao12., tofirus, paaolka, sylwia1985, nadzieja!!!, Nelly, MartaR.., Kakabaka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delacruz ale slodziak :-D

DeLaCruz lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia ja na Twoim miejscu bym zrobiła te badanie moczu Nikusiowi, kosztuje grosze a byś była pewna. Dziecko nie wyje non stop nawet jak ma kolki :P
    W aptece byś musiała kupić taki specjalny woreczek który się przykleja na siusiaka.
    Już wcześniej pisałam, że lepiej zrobić badanie moczu, moja Ala tak się darła, myśleliśmy że to tylko przez kolki, do tego doszło odparzenie pupy od chusteczek nawilżanych...moja mama ja przyjechała powiedziała, żeby iść do lekarza i zrobić badanie moczu- bo lepiej wykluczyć niż zaniedbać, bo dziecko bez powodu tak nie krzyczy.
    Poszliśmy do lekarza- dała maść na odparzenie (która nie pomogła) i sami musieliśmy się upomnieć o badanie moczu :( co kraj to obyczaj eh szkoda gadać
    Po dwóch dniach zadzwoniła pani doktor z informacją, że w moczu nie ma bakterii, ależ byłam szczęśliwa.
    W poniedziałek znów zadzwonili z przychodni z informacją, że w moczu znaleźli bakterię i mała dostała antybiotyk (nie dostała nic osłonowego-tutaj dają dopiero jeśli zajdzie taka potrzeba :( )
    Jutro rano mam zanieść mocz do badania- mam nadzieję, że będzie wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 09:17

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ