Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja jestem dumna z mojego syneczka ktory spal 19-22. Wstal na cycy. Mial mokro wiec przewinelam i musialam podac wapno i witamine c wiec sie rozbudzil. Nie gadalam do niego zbytnio zeby nie pomylil nocy z dniem i odlozylam do wozka. Siedzac obok obserwowalam jak odplywa i trwalo to 40min ale zasnal sam mimo ze byl wyspany. Nawet na chwile mnie nie potrzebowal. Slucham sie troche rad z ksiazki jezyk niemowlat ze karmimy, bawimy sie i spimy. Drugi dzien idzie nam super
Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScęście wrote:60ml a ma 2.5 mca.. wydaje mi sie ze to za malo... chyba ze je co poltorej h.. hm. Moj Kuba majac 4 tyg jadl na raz 120. Mojego sciagnietego pokarmu. Teraz zjada 170.. znaczy tydzien tem u tyle zjadl bo sciagnelam idac na urodziny kolezanki. Takze te 60 to naprawde malo mi sie wydaje. W statystykach miesieczne dziecko powinni zjadac 110-130ml. Hm.. no ale rozwija sie zdrowo, przybiera na wadze.. nie wiem sama co bym myslala. A co na taka ilosc lekarz?
-
nick nieaktualnyAtaga współczuje Ci tych przeżyć ale najważniejsze że maluch już zdrowy. Ja przez tą opryszczkę męża naczytałam się o tych chorobach wirusowych i najlepiej malucha nie całować w usta a obcym w ogóle zabronić całowania, nawet babci
A Filip na karmienie obudził się tylko raz o 4Za to teraz muszę go wybudzić bo zaraz mi cycek eksploduje...
-
nick nieaktualnyU nas wieczor cudowny,az zaczynalam sie bac ze cos nie tak, nawet goraczke sprawdzalam. Hania lezala sobie z 3 h spokojnie rozglądając sie na boki, troche sie pobawilysmy a ona dalej spokojna, w nocy w miare,ale tak od 2 juz nie,meczyly jej gazy,na szczescie bezbolesne,tylko spinała sie i robiła bączki,ostatnią kupe zrobila mi w nd a od 4 nadrobiła bo poszło az 4, widac ze ulge jej to zrobilo.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny naprawde zmartwilo mnie to karmienie, czy ona mi sie nienajada? Rozmyslalam pol nocy. Rano dalam jej mm zeby zobaczyc ile ml zje, rozrobilam 60 ml,i juz po 30 ml niechciala ale po troszke troszke dopijała, i tak wypila 50 ml, ale nam to zajelo z 40 min, potem dostawilam ja do cyca i troszke chlipła wiec nawet niech to będzie 10 ml, wiec razem 60 ml. Kurcze no niewiem co o tym myslec.
-
A ten moj juz spi.. patrzyl na mnie.. patrzyl i zamkal oczka
Aniqa moze skonsultuj to z lekarzem? Moim zdaniem je nie wiele ale jak lekarz powie ze to ok to bedziesz spokojniejsza.. bo najprawdopodobniej tak jest i Hanusia po prostu wiecej nie potrzebujd ale lepiej na zimne dmuchać.. -
nick nieaktualny
-
Aniqa zapytaj na pewno ale nie zamartwiaj sie na zapas najwazniejsze ze dobrze przybiera.
U nas nocka w miare Zuzia obudzila sie tylko raz na karmienie o 4 ale za to usnac znowu nie mogla i po 5 jakos odleciala i spala do 8, teraz tez wlasnie usnela i oby pospala sobie troszke to bym ogarnela mieszkanie co nieco o -
ZDAJE RELACJE Z WCZORAJSZEJ WIZYTY
usg glowki bardzo dobre
usg bueoderek tez
usg tarczycy - dobre
usg brzuszka tez
Maly ma kolke- lekarz mowil ze zadne krople nie pomoga - strata kasy ze najlepiej dziala cycus i cieplo rodzica no i jak wpadnie w histerie to kolysac go i bujac
Ma przepukline ale lekarz kazal najpierw ja zakleic i jak to nie pomoze to dopiero zabieg a nie tak odrazu
Mam obserwowac jak sika bo wczoraj mial nie do konca oprozniony pecherz i jak sika do gory to ok a jak z przerwami to trzeba bedzie zrobic badanie moczu.
Zrobilismy mu kompleksowe usg- przynajmniej nie bedziemy zachodzic w glowe - fakt troche kasy wzial no ale czego sie nie robi dla dziecka.
Bedziemy szczepic 5w 1 + pneumokoki bo kolejny lekarz zachwalal te szczepionki
Mowila ze moge dawac ten biobotic i biogaja ale to taki efekt placebo- no ale bede dawac
lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Cześć.
Mam do Was takie pytanie- czy któreś z Waszych dzieci urodziło się albo dostało w pierwszych miesiacach życia plamę kawy z mlekiem? takie jednolite jasnobrązowe przebarwienie na ciele? Bardzo proszę o odpowiedz, bo trochę wariuję?
Pozdrawiam3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
nick nieaktualny
-
dziewuszki tez wam sie teskni za praca? Mi okropnie - tesknie za ludzmi z ktorymi codziennie mialam kontakt. Tak bym chciala chociaz jeden dzien w tygodniu popracowac tam - zawsze to odskocznia od domu bo teraz tylko dom dom dom. Mam ochote na jakies zakupy i poprostu wyjscie na chwile z domu i odprezenie sie
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwia1985 wrote:dziewuszki tez wam sie teskni za praca? Mi okropnie - tesknie za ludzmi z ktorymi codziennie mialam kontakt. Tak bym chciala chociaz jeden dzien w tygodniu popracowac tam - zawsze to odskocznia od domu bo teraz tylko dom dom dom. Mam ochote na jakies zakupy i poprostu wyjscie na chwile z domu i odprezenie sie
-
nick nieaktualnysylwia niezgodze sie z tym lekarzem odnosnie kropelek, hani jak najbardziej pomagaja, poza tym przeciez te same krople moga stosowac dorosli, przytulenie jak najbardziej ale niestety gazów nie usunie.
dziewczyny a jak mi sie teskni za praca, o masakra, brakuje mi kontaktu z ludzmi ale takiego bez dziecka, czuje sie czasem tak zamknieta z dzieckiem ze mam dość.chyba potrzebuje sie na chwile oderwać od tych pieluch i słuchania krzyków hani, tz chciałabym chociaz cały jeden dzien mieć dla siebie, albo 2 bo jeden bym przespała.ataga4, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Muszę wam napisać że regularne czyszczenie noska to ważna sprawa. Przez te ostatnie szczepienia i chrzciny zupełnie o tym zapomniałam i już pisałam ostatnio że filip strasznie się drze i tak przez dwa dni. Na szczęscie mojego męża wczoraj oświeciło że nosek już od tygodnia nie czyszczony i po jak ręką odjął i Filip przestał płakać ufff
a koza w nosie wielkości stodoły więc nic dziwnego że się darł jak nie miał jak oddychach ehh
-
nick nieaktualnyKasiula09 wrote:Aniqa zapytaj na pewno ale nie zamartwiaj sie na zapas najwazniejsze ze dobrze przybiera.