Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lubek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ja się jednak zdecydowałam na kieszonki :) Przynajmniej na start. Myślę, że Franek jest już gotowy wielkościowo ;) Kupię na początek ze 2-3 sztuki na wypróbowanie czy mi leżą ;) Ale mam przeczucie, że przy tym zostaniemy. Mąż popiera :)

Kieszonki najwygodniejsze :). Trzymam kciuki, zazdroszczę poparcia męża (mój się wzdraga :P) i daj znać, jakie doświadczenia :)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek, mój mąż strasznie nie lubi dużej ilości chemii, więc przy małym rezygnujemy jeśli się tylko da. Np. nie używamy chusteczek nawilżanych, a pupę przemywamy ciepłą wodą. Przekonaliśmy się o tym, gdy na wyjeździe używaliśmy tych chusteczek - od razu pupa czerwona. A jak tylko dało się pod kran to o niebo lepiej :) Zresztą ja mam podobnie z ciuszkami. Tylko 100% bawełny dla małego, nic sztucznego :) Po prostu zdrowiej :)

lubek lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki slodki ten Twoj urwis! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Już wcześniej pisałam, że lepiej zrobić badanie moczu, moja Ala tak się darła, myśleliśmy że to tylko przez kolki, do tego doszło odparzenie pupy od chusteczek nawilżanych...moja mama ja przyjechała powiedziała, żeby iść do lekarza i zrobić badanie moczu- bo lepiej wykluczyć niż zaniedbać, bo dziecko bez powodu tak nie krzyczy.
    Poszliśmy do lekarza- dała maść na odparzenie (która nie pomogła) i sami musieliśmy się upomnieć o badanie moczu :( co kraj to obyczaj eh szkoda gadać
    Po dwóch dniach zadzwoniła pani doktor z informacją, że w moczu nie ma bakterii, ależ byłam szczęśliwa.
    W poniedziałek znów zadzwonili z przychodni z informacją, że w moczu znaleźli bakterię i mała dostała antybiotyk (nie dostała nic osłonowego-tutaj dają dopiero jeśli zajdzie taka potrzeba :( )
    Jutro rano mam zanieść mocz do badania- mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
    A mała miała posiew czy badanie ogólne moczu?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja probowalam pampers dada i happy i dla mnie numer jeden to pampers i takich uzywam - dobrze ze w Lidlu byla promocja to mam zapas

ps. Witam imienniczke swoja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 10:49

Sroka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A mała miała posiew czy badanie ogólne moczu?
    miała najpierw ogólne, i następnie zrobili posiew

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nową koleżankę :)

DeLaCruz słodziak z Twojego Franusia :) Widać ze spory chłopaczek już z niego, słuzy mu mleczko :)

A ja od poniedziałku na diecie bezmlecznej, totalnie wyeliminowany nabiał i wszystko co ma mleko w proszku nawet..sprawdzam, czy to nie od tego Krzysiowi powyskakiwały te krostki na buzi, za uszami, dekoldzie i karku....szkoda mi go, choć wiem że maluszki mają dość czesto problemy skórne na buzi i te krostki potem znikają, ale gdyby sie okazało że to jednak jakas skaza białkowa albo co to wole sie upewnic teraz. Takze ze 2-3 tyg przynajmniej mega okrojony jadłospis mam..

Nadal podziwiam dziewczyny które decydują się na wielorazowe pieluchy...ja jestem na to zbyt leniwa chyba :P zresztą pampersy nam odpowiadają, używałam tez kilku pieluszek Dada i Tesco Loves Baby (bo miałam próbki ze szpitala) ale ani jedne ani drugie jakos mnie nie przekonały, jakies takie sztywne są. Niby tam na nich z przodu są te wskaźniki wilgotności pieluszki, ale szczerze u mnie chyba nie zadziałay..wcale bardziej niebieskie nie były.. ;) no i zostaje jak narazie przy pampersach :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Witamy nową koleżankę :)

DeLaCruz słodziak z Twojego Franusia :) Widać ze spory chłopaczek już z niego, słuzy mu mleczko :)

A ja od poniedziałku na diecie bezmlecznej, totalnie wyeliminowany nabiał i wszystko co ma mleko w proszku nawet..sprawdzam, czy to nie od tego Krzysiowi powyskakiwały te krostki na buzi, za uszami, dekoldzie i karku....szkoda mi go, choć wiem że maluszki mają dość czesto problemy skórne na buzi i te krostki potem znikają, ale gdyby sie okazało że to jednak jakas skaza białkowa albo co to wole sie upewnic teraz. Takze ze 2-3 tyg przynajmniej mega okrojony jadłospis mam..

Nadal podziwiam dziewczyny które decydują się na wielorazowe pieluchy...ja jestem na to zbyt leniwa chyba :P zresztą pampersy nam odpowiadają, używałam tez kilku pieluszek Dada i Tesco Loves Baby (bo miałam próbki ze szpitala) ale ani jedne ani drugie jakos mnie nie przekonały, jakies takie sztywne są. Niby tam na nich z przodu są te wskaźniki wilgotności pieluszki, ale szczerze u mnie chyba nie zadziałay..wcale bardziej niebieskie nie były.. ;) no i zostaje jak narazie przy pampersach :)

Dzięki ;)
    Wiesz co, mój też miał takie krostki, bardzo szorstkie za uszami, na policzkach, na czole i głowie. Kąpałam w krochmalu, nawilżałam, po 2 dniach przeszło :) Z diety nic nie eliminowałam i jest ok :)

paaolka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czytam was od jakiegoś czasu, ale dopiero Sroka i wasze jej miłe przyjęcie ( Scęscie, Sylwia1985) zmotywowało mnie, żeby napisać. Jestem mamą dwójki dzieciaków: chłopiec 4 latka, dziewczynka ur. 06.10.14 Zosia:) Rodziłam drugi raz przez CC. Jeżeli dacie mi szansę na poznanie was bliżej, to mam nadzieję podzielę się też swoją wiedzą i doświadczeniem.
    Co do szumisia, osobiście zakupiłam i nie żałuję, fajny, ręcznie zrobiony miś z białym szumem, na moją Zosie czasami działa czasem nie, ale przynajmniej mam poczucie, że próbowałam

DeLaCruz, Anoolka, nadzieja!!!, lubek, Nelly, Kasiula09, paaolka, sylwia1985, ataga4, Scęście, agatas, MartaR.., Kakabaka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Sylwia i Sisilla :)

Sisilla, Sroka lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za cynk o tej grupie na fejse, zaraz się tym zajmę ;)

A jak nazywa się ta szczepionka na rotawirusy? Ja cały czas się zastanawiam czy szczepić Małą tymi dodatkowymi szczepionkami.

Od dziś w Netto jest mega paka pampersów 186 szt. trójek za 95zł!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się skusiłam na promocję w Lidlu i zakupiłam pampersy. Wcześniej używałam Dady. Założyłam dziś Małgosiowi na próbę 3, po tym jak przeżyłyśmy rano spory wyciek kupy. Rozmiarowo są fajne, bo wychodzą jej wyżej na pleckach, ale ten zapach mnie odrzuca. Mam jedną paczkę 2 i jedną 3, wykorzystam i wracam na Dady. Kazałam już Mojemu zrobić zapas z racji promocji.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sylwia i sisille:)

U nas nocka ok, teraz tankuje Franka pod korek i idziemy pospacerowac;)

ao12. lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, bo zaniepokoił mnie pewien fakt. Moja Agatka dzisiaj jak spała nad ranem strasznie niespokojny miała sen. Wierciła się, grymasiłą, machała rączkami, ale nie budziła się, oczka dalej miała zamknięte. Myślałam, że to fakt mokrej pieluchy, albo zatkanego nosa. Gdy te wyeliminowałam nadal jednak to się powtarza. Teraz ją nakarmiłam, usnęła i położyłam do wózka i jest to samo.
    Czy mam się czym niepokoić??

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Mam pytanie, bo zaniepokoił mnie pewien fakt. Moja Agatka dzisiaj jak spała nad ranem strasznie niespokojny miała sen. Wierciła się, grymasiłą, machała rączkami, ale nie budziła się, oczka dalej miała zamknięte. Myślałam, że to fakt mokrej pieluchy, albo zatkanego nosa. Gdy te wyeliminowałam nadal jednak to się powtarza. Teraz ją nakarmiłam, usnęła i położyłam do wózka i jest to samo.
    Czy mam się czym niepokoić??
    moja Ala ma tak samo, polecam artykuł:
    https://dlaczegoplacze.wordpress.com/2014/02/10/dlaczego-niemowle-placze-podczas-snu/
    znów zacznę ją ciasno owijać, zobaczymy, czy pomoże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 12:26

Sroka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    moja Ala ma tak samo, polecam artykuł:
    https://dlaczegoplacze.wordpress.com/2014/02/10/dlaczego-niemowle-placze-podczas-snu/
    znów zacznę ją ciasno owijać, zobaczymy, czy pomoże

Dzięki za ten artykuł! Czyli nie mam się czym martwić, a Malutką zacząć pakować w rożek jak wcześniej ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Karolinka tez tak czasem robi wtedy przeważnie pomaga nam biały szum :) aż się uspokoi, albo pieluszka na główkę :)
    Co do pampersów, dla mnie najlepsze są białe pampers premium care. Bezzapachowe i nie mają tej galarety tylko nie wiem co, ale są bardzo chłonne. Karolinka prześpi od 22 do 7 rano w jednej pieluszce bez wybudzania na przewijanie a pupa śliczna bez odparzeń. Dodatkowo mają pasek chłonności :) i tatuś juz wie i niemmusi pytać czy już przebrać pieluszkę czy jeszcze nie :)

Scęście, MOI lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciup to super masz z tą pieluszką, jak od 22 do 7 spokój. Ja zmieniam te pieluszki przed każdym karmieniem, a później jak się zdarzy "niespodzianka" to zaraz po karmieniu i w tym wypadku idą mi one jak woda! ;O

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam przy ostatnim poscie polecic Wam fajne filmiki miesiac po miesiacu rozwoju dziecka (szukalam tydzien po tygodniu :P, jak w ciazy, ale nie ma chyba): http://www.mamazone.pl/kalendarz-rozwoju-niemowlaka/miesiac-2.aspx

DeLaCruz - ja tez staram sie bez chemii, ale przy chusteczkach zostalam, ciezko bylo czekac az sie woda przegotuje, podgrzeje albo ostudzi, przy kazdym przewijaniu :). Chusteczek uzywam tych, co Wam kiedys pisalam, ze sa w Biedronce o super skladzie. Kupilam ich chyba z 2000 sztuk, chyba jestem w polowie zapasu (tu ekomamom robi sie slabo, mi troche tez ;/) i nawet napisalam do Biedronki, czy jeszcze beda - nie mogli mi udzielic takiej odpowiedzi, wiec napisalam do producenta, bez odzewu narazie :(. Jak mi sie zapas skonczy, to bede szukac alternatywy.

Dziewczyny nowe tez witam :)

Tez mamy krostki, ja z tym nic nie robie, poza przemywaniem buzi, ale sama woda, co robilabym i tak :). W przyszlym tyg bedziemy mieli szczepienie, to sie upewnie, ze to tradzik, ale jestem 90% przekonana. Paaolka, jak czytalam o skazie, to zmiany sa luszczace i nie tylko w gornej czesci ciala, widzialam zdjecie Twojego synka na fb, wyglada podobnie do mojego, raczej czerwone krostki. Moj ma chyba najgorsze juz za soba, robia sie teraz czerwone tylko jak placze mocno, normalnie to taka kaszka chropowata. Kupilam w gemini linomag zielony i linomag plyn, zapytam lekarki, czy to objawowo cos pomoze, dam Wam znac, co polecila i czy to rzeczywiscie tradzik. Jeszcze argumentem wg mnie jest to, ze pojawil sie ksiazkowo, okolo 3tyg, alergie pokarmowe chyba pojawiaja sie pozniej.

Dzisiaj sprobowalam jeszcze raz z szumem do Scescie i pomaga rzeczywiscie ;), chyba jednak zazyczymy sobie szumisia na gwiazdke od babci :) chociaz nie bede naduzywac, bo jakos mam watpliwosci, co do szumienia mu nad glowa ciagle, niby ma byc jak w brzuchu, ale przeciez on juz nie jest w brzuchu, i chyba natura chciala, zeby nie byl, wiec i szumienie powinno ustac :P

DeLaCruz - a czym nawilzalas? Ja sie wlasnie obawiam smarowania, zeby nie natluszczac przy okazji. Ewentualnie moglabym uzyc balsamu z Babydream, ma rumianek i olejek jojoba, powinien nawilzac bez natluszczania..

paaolka, Nelly lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A jak nazywa się ta szczepionka na rotawirusy?
    Są dwie: Rotarix i RotaTeq - my szczepiliśmy tą pierwszą, jest ponoć lepsza - mój mąż kupuje szczepionki dla szpitali i się dowiadywał u ekspertów

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ