Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaszulator wszystkiego najlepszego! I podziwiam przy dwójce dzieci;)
Co do smoczków to nasz nimi tez pluje...czasami uzyjemy to załapie, ale nie na długo;) Próbowałam różnych rodzajów, niektóre lubi bardziej inne mniej;) Ja nie jestem anty smoczkowo, jeżeli dziecko sie przy nich uspokoja, a rodzic ma ukojenie w ciszy to czemu nie;)
Nutella już sie zbierałam żeby odpisać na Twojego posta...Kochana ja też tak się czułam(baby blues). Płakałam jednego dnia, następnego sie smiałam. Myśl, że zostanę z małym sama to wpadałam w panikę..ale to minęło, zobaczysz, zaraz przejdzie! Na prawdę, mówię z doświadczenia:) Teraz moj M na nocki, jestem sama z Frankiem juz 5 noc, na szczęście ostatnią i co? ŻyjęFranulo czasami trochę pomarudzi, popłacze, ale da się wszystko ogarnąć
Także na prawdę wiem co czujesz i to zaraz Ci przejdzie. Hormony płataja straszne figle...teraz jak sobie o tym pomyśle, to ten strach wydaje sie taki odległy...I to racja co napisała Scęście, dzieciątko sie usmeicha i już nic złego sie nie pamieta:)
-
A ja tez nie odzywałam się bo czasu jakoś mi brakowało;) A wczoraj to juz w ogóle masakra, pojechałam na kontrolę do gina(wszystko ok, ale w ciążę mam jeszcze nie zachodzić, bo jeszcze się goję, jak to ujęła Pani doktor) i wracając z wizyty jakiś koleś zajechał mi drogę i...miałam stłuczkę
nie dośc, że masa stresu, facet okropny, bo ja wysiadłam z auta i pytam go czy wszystko ok a ten do mnie odrazu z wyżutem, że to moja wina, bo nie hamowałam...dobrze, że był świadek i mój tata przyjechal po mnie(mąż w domu z synem i na 22 do pracy...)a koleś chciał włączyć sie do ruchu i tak wyjechał, że nie miałam jak go ominąć, a lewym pasem jechały auta, więc nawet nie miałam jak uciec..to hamulec, ale i tak w niego uderzyłam bo cała akcja wydarzyła się na łuku jakby..więc zanim go zobaczyłam zza łuku, to już było za późno..
no i on baaardzo chciał zawolać policję. No to ok. Przyjechał mój tata, jak wysłuchał co się stało to sam ich zawołał. Policjant jeszcze mu zwrócił uwagę, że to jego wina, bo nie zachował ostrożności włączając się do ruchu a ten się kłóci..masakra. Na szczęście nie uderzyłam mocno i autem da sie jechać, tylko blotnik się wgniótł i zderzak odpadł..ale przez sam stres bałam się, że coś mi się z pokarmem stanie. Na szczęście wszystko ok. M wyjał zapas pokarmu z zamrażalki i małęgo nakarmił i uśpił, mama przyszła, żeby M mógł pójśc do pracy a my z tatą przyjechalismy około 23 do domu...no mówię Wam, coś okropnego. O ironią i akurat jak od gina wracałam i chciałam zdąrzyć nakarmić i wykąpąć z mężem syna.
Się rozpisałam;) a tak pozatym Franulo ok. Nadal co rano budzą go gazy, trochę popłacze ale da się go szybko uspokoić. Jak się wypierdzi to inne dziecko
No i super, że forum ruszyło:D jest co czytać -
DeLaCruz wrote:
Hah jakbym mojego bąka widziała!!mój ostatnio jak skonczy kichac to rrobi takie wesołe aguuu jakby sobie na zdrowie mowil:D
Kurde musze te obrazki mu pokazać! Mogę podpytac skąd macie? -
Scęście wrote:pestka ale mialas przygode....dobrze ze maluch nei ejchal z toba bo bys sie ejszcze bardziej zestresowala!
Nawet nie mów...w ogóle jedna z pierwszch myśli po zderzeniu było ' a kto zostanie z Franciszkiem?' I zaczęłam wtedy płakać że nie mogę do niego jechac. Na szczescie moi rodzice są blisko. -
Haha no to faktycznie agent
ja melduję się na karmieniu nr 1
Ale mnie dziewczyny pierdykło w plecach. Chyba jakiś ból mięśniowych z prawej strony bo nawet ruszyć się nie mogę bez bólu.
Też się cieszę, że forum ożyło. Przynajmniej jest co czytaćmyślę, że to dlatego, że większość z nas już przywykła do nowej roli i już się ogarnęła na nowo ze swoim życiem, bo nie czarujmy się już nigdy nie będzie oni takie jak wcześniej
Mam pyta ie ile razy w ciągu dnia śpią wasze maleństwa? Pytam bo Karolinka nie potrzebuje spania w ciągu dnia. Śpi tylko dwa razy raz do południa. Zasypia ok.10 i śpi do 13, a drugi raz zasypia kolo 17 ale tylko ma pół godziny, a potem na noc idzie spać ok 23. Wydaje mi się ze to mało jak na takie maleństwo. Ale nie płacze jak nie śpi więc chyba jej to wystarcza. Co wy na to?? -
nick nieaktualnyAniqa wrote:Nie odzywam sie nic,bo to co mamy z Hania przez ostatnie dni to koszmar do kwadratu, jestem tak wykonczona psychicznie i fizycznie ze jakby cofnąc czas to nigdy bym niezaszła w ciąże, z tych nerwow i tego co sie dzieje niepamietam kiedy jadlam. Niechce juz nigdy kolejnego dziecka. I zadne sposoby uspokojenia jej niedzialają.wg lekarzy to minie,mam nadzieje ze doczekam czasu ciszy w domu.
Może zrób badanie moczu Hani. Zostaw z nią kogoś i idź na zakupy się odstresować, sama wiem po sobie że nawet godzina odpoczynku działa cuda. -
O widze ze forum odżylo super przynajmniej jest co nadrabiac, u nas ostatnio czas szybko leci ze nie mam czasu zajrzec bo M ma ostatnie dni wolnego i wykorzystujemy a to na zakupy a to jezdzimy prosic na chrzciny na szczescie jeszcze tylko do dwoch osob i wsio
Pisalyscie o smoczkach my malej dajemy mamy aventa i malej pasuje.
Dziewczyny ale macie super ze mieszkacie blisko siebie i razem na spacerki mozecie chodzic
Pestka dobrze ze nic Ci sie nie stalo i ze to niewielka stluczka.
paaolka, pestka lubią tę wiadomość
-
pestka wrote:Hah jakbym mojego bąka widziała!!mój ostatnio jak skonczy kichac to rrobi takie wesołe aguuu jakby sobie na zdrowie mowil:D
Kurde musze te obrazki mu pokazać! Mogę podpytac skąd macie?
Wydrukowaliśmy z internetu i włożyliśmy w folięchyba ze 20 różnych.
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Dziewczyny jak wygląda Wasza laktacja? Karmicie 2 piersiami podczas 1 posiłku czy naprzemiennie raz prawa raz lewą?
Jak rozkrecalyscie laktacje?
Ja potrafie laktatorem ściągnąć max 50 ml z dwóch piersi a moja Mała za jednym posiedzeniem wypija90 ml mm.
Pije herbatki na laktacje + dużo wody. Mała je co 1,5-2h.
Macie jakieś sposoby? -
Nutella, ja laktatorem z ledwoscia sciagam 30ml, a z cyca maly ciagnie az zasypia wiec czasem to nei sposob na sprawdzenie ile ejst mleka... ja karmie ejdna piersia do godziny czasu. tj jak karmie a za 20min chce ejszcze to daja ta sama i tak do godziny. a jak minie godzina to juz daje druga...
-
moj synek spi roznie. nie powiem ze sa to zawsze te same godziny. jednego dnia spi wiecej w dzien a drugiego mniej. ale zawsze ejst tak ze gdy rano wstanie to po gozince aktywnosci zasypia. przewaznie wstaje o 8 i o 9 juz spi na 3h ale dzis wstal przed 9 i zasnal o 10. on ogolnie jesli spi w dzien to do tej wlasnie 17-18 a pozniej juz ni hu hu i do 22-23 sie nosimy
-
dziewczynki.. moglabym miec prosbe? ktora nie chce to nie a ktora nie mialaby nic przeciwko to bym byla wdzieczna w imieniu mojej poloznej chodzi o konkurs na najlepsza polozna i startuje moja polozna liczac na glosy. zeby oddac na nia glos to nic trudnego bo wystarczy podac swojego mejla i imie i nazwisko jakie sie podawalo przy jego zakladaniu i mejla mojej poloznej i kliknac oddaj glos. pomozecie? jak tak to podesle link itd.
-
W superpharm jest promocja na dermokosmetyki. -40% z kartą i dziś zakupiłam Emolium do kąpieli 400ml za 27zl.
Tu też pytanie, póki jest ta promocja chciałabym kupić coś na rozstępy. Macie coś sprawdzonego.?Anoolka lubi tę wiadomość