Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzięki za wsparcie:) widzę że nie tylko ja mam takie problemy. No i od razu lepiej na sercu jak dobrze sobie z tym radzicie:) mam nadzieje że mi też się uda.

Co do mleczka Mała ma niesamowity odruch ssania i ani butla ani smok jej go nie zaburza.
    Ostatnio nie jestem w stanie odciągnąć nic bo Młoda non stop na cycu.

Was też przygnębia ta pogoda?

Kochane jak dostać się do Waszej grupy na fb?

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bez smoczka, nie probowalam nawet czy by chcial, dla nas najlepszym uspokajaczem jest noszenie na barku albo w chuscie ;). U nas w szpitalu pediatra przy badaniu, jak sie Tymek denerwowal wkladala mu jego raczke do buzi, on sobie ja ssal i uspokajal, ale oczywiscie to dziala tylko na chwile. Z kolei przy pobieraniu krwi z pietki polozna nasmarowala mezowi kciuk glukoza i kazala wlozyc malemu do buzi - tego nie polecam w warunkach domowych, to raczej jako ciekawostka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 16:39

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Z cyklu "Rozmowy z Misiem Pandą" :D
    http://youtu.be/trt9dCmWylU
    Ale z niego gaduła! Moja prawie nic nie mówi

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja małemu daje bobotic na smoczek po kropelce :) bo z łyżeczki czasami nie wszystko zje :) a czy Wam też tak wolno te kropelki lecą w tym leku ? bo ja kota dostaje, zanim ta kropelka wyleci ...

paaolka lubi tę wiadomość

5b092n0a9aspxqzu.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Dawno mnie nie było...ale z dwójką dzieciaków to aktualnie mam czyste szaleństwo;) Wyjście na spacer to nie lada wyzwanie o tej porze roku, najważniejsze to włożyć klucze do odpowiedniej kieszeni, bo inaczej nie da rady zamknąć drzwi..Piotruś jest zazdrosny, najcięższe są poranki, jak muszę ogarnąć dwójkę i siebie przy okazji, biegam od jednego do drugiego - Piotruś aktualnie się uwstecznia i wszystko mam robić z nim...ubieranie, jedzenie itp. A Magda jest mega przytulaskiem i nie lubi być sama, więc karuzelka, bujaczek itp. to średnio 2 minuty. Ale za to jak pięknie się uśmiecha jak trzymam ją na kolanach i mówię "mama", nawet coś tam sobie gada:) Zdecydowanie najbardziej ciekawi ją taka zawieszka stara Piotrusia z IKEI z pszczółką, motylkiem itp. , wisi nad przewijakiem - to tego potrafi się uśmiechać bardzo długo. No dobra lecę, bo się budzi, a trzeba się ogarniać towarzystwo na spacer:)

Wiem oczym mówisz, mój synuś ma teraz 4 lata i też mam z nim sto pociech. Kocha siostrę nad życie, krzyczy na mnie, jak coś do niej powiem nie tak, ale też trochę się zmienił, jest bardziej absorbujący, ciągle mama to, mama tamto. Też każe się ubierać i ostatnio ciągle choruje, przez co siedzi w domu i można sfiksować, nie mogę się doczekać jak znowu wróci do przedszkola. Ja mam tyle dobrze, że ciocia mi małą weźmie na spacer.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:

Was też przygnębia ta pogoda?

Bardzo.. najbardziej mnie dobija to ze tak wcześnie jest juz ciemno.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Fajnie że dołączyłyście na forum bo przynajmniej odżyło trochę :)

Ja przed porodem też sobie myślałam że pójdę do kina na igrzyska śmierci ale chyba nic z tego nie bedzie...moja mama raczej z maluchem nie zostanie bo raz jej Filip w histerie wpadł i od tej pory się boi, już nie mówiąc że jak mam ściągać pokarm to mnie szlag trafia bo mało tego leci :P

Anoolka, też mi miło:) ja też mam problem z tym ściąganiem. Jak włączam dojarkę, to zaraz mam stres, czy aby coś się uda. Oczywiście czasami porażka na całej linii. Już jestem strasznie zrezygnowana eh... Ale do kina i tak pójdę, wyrodna matka ze mńie, taką mam ochotę się gdzieś z mężem wybrać. Tak jak pisałaś mój też wraca po 18, często w delegacji, można sobie w łeb palnąć, choć ja jakąś pomoc mam, dlatego chylę czoła.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • gobsoon Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!
    Jako podwójna mama na nadmiar wolnego czasu nie narzekam dlatego rzadko się udzielam ale czytam na bieżąco. My smoczkami się czasami ratujemy bo chłopcy mają tak silny odruch ssania że mogliby cały dzień "wisieć" na cycu a że ich jest dwóch a ja większość dnia sama i mam tylko dwa cyce to smoczki pomagają nam przetrwać do powrotu taty z pracy :)

czy ja mogłabym też dołączyć do grupy na fb? mój mail to [email protected]

Kakabaka lubi tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Agatas, tez bym chciała miec tyle pokarmu, ja ciągle sie zamartwiam ze mam puste cyce

Ataga4 jest nas dwie :)

A my też używamy smoka, nie często, ale żeby zachować, w miarę rozsądku oczywiście, tryb spanie- jedzenie- aktywność- spanie. Najgorzej idzie wieczorkiem, bo mała by tylko na cycku wisiała. I tu moje pytanie dziewczyny do was. Jak wyglądają u was wieczory, bo my o 19 kąpiemy, potem młoda trochę aktywna i jak się zmęczy to zaczyna się gehenna, usypia i budzi się tak czasami nawet do 22, i tu mój plan legnie w gruzach, cycek co godzina i jak jest 22 to pada jak kawka. Masakra. Nic człowiek nie odpocznie, nie obejrzy a w dzień, jak jej nic nie dolega aniołek, jak w zegarku.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gobsoon wrote:
    cześć dziewczyny!
    Jako podwójna mama na nadmiar wolnego czasu nie narzekam dlatego rzadko się udzielam ale czytam na bieżąco. My smoczkami się czasami ratujemy bo chłopcy mają tak silny odruch ssania że mogliby cały dzień "wisieć" na cycu a że ich jest dwóch a ja większość dnia sama i mam tylko dwa cyce to smoczki pomagają nam przetrwać do powrotu taty z pracy :)

czy ja mogłabym też dołączyć do grupy na fb? mój mail to [email protected]

Hej Gobsoon, podziwiam Cię, że dajesz sobie radę sama z dwójką :) dzielna z Ciebie mamusia! Wysłałam Ci już zaproszenie ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Nelly może akurat ten którego jej dajecie jej nie pasuje? My mamy smoka z kauczuku bo te silikonowe są za twarde.
    Nie wiem, mamy dynamiczny smoczek uspokajający Lovi, a jaki polecasz? Nie jestem jakoś specjalnie napalona na smoka, więc nie interesowałam się rodzajami...

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    a czy Wasze maluchy często pchają rączki do buzi ?? bo mój Franek potrafi włożyć palca do buzi i jeszcze cycka ssać.. i muszę go pilnować i co chwile mu wyciągam tą rączkę... ehh nawet czasami ciężko mi go przystawić do cyca, taki zachłanny :)
    U nas jest dokładnie to samo

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    a czy Wasze maluchy często pchają rączki do buzi ?? bo mój Franek potrafi włożyć palca do buzi i jeszcze cycka ssać..

hehe mój robi to samo :D :D Cyc w ustach a i paluszka próbuje jeszcze wcisnąć :D

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!! Dawno się nie odzywałam, przepraszam.
    Witu okazął się baaaaardzo wymagającym dzieckiem, w dodatku z wiecznymi problemami z brzuchem. Czasami parę godzin potrafi wyć, a jak nie mam czym go uspokoić... Co mi się wydaje że wychodzimy na prostą to kolejna porażka :(
    Powiem szczerze że do jakiegoś 3 tygodnia miałam normalnego regularnego baby bluesa. Mąż jak widział kiedy się tak męczyłam to mnie błagał żeby małego przestawić na modyfikowane żeby on się mógł nim więcej zająć. Nie zgodziłam się bo mi było żal smyczka i dobrze, bo się okazuje że jednak moje mleko mu chyba służy najlepiej (no, z dodatkiem boboticu i delicolu :D ). Także dziewczyny z depresją - spokojnie, przejdzie jak tylko się hormony ustabilizują. U mnie się skończyło z niczego tak naprawdę, po prostu pewnego dnia już ani razu nie płakałam :) A byłam pewna wcześniej oczywiście że mam depresję bo dziecko wyjątkowo absorbujące, umieram ze zmęczenia i jestem słabą matką bo nie wiem co mu jest jak wiecznie płacze.

Widzę że dołączyło parę osób - super :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:19

lubek lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:20

Sisilla lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:20

renatkach, Anoolka, Sisilla lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Także dziewczyny z depresją - spokojnie, przejdzie jak tylko się hormony ustabilizują. U mnie się skończyło z niczego tak naprawdę, po prostu pewnego dnia już ani razu nie płakałam :) A byłam pewna wcześniej oczywiście że mam depresję bo dziecko wyjątkowo absorbujące, umieram ze zmęczenia i jestem słabą matką bo nie wiem co mu jest jak wiecznie płacze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:21

• Nelly Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    U nas w szpitalu pediatra przy badaniu, jak sie Tymek denerwowal wkladala mu jego raczke do buzi, on sobie ja ssal i uspokajal, ale oczywiscie to dziala tylko na chwile. Z kolei przy pobieraniu krwi z pietki polozna nasmarowala mezowi kciuk glukoza i kazala wlozyc malemu do buzi - tego nie polecam w warunkach domowych, to raczej jako ciekawostka :)
    Mojej glukoza szpitalna nie smakowała i położne się dziwiły, za to ssanie rączki jak najbardziej jej pasowało :-)

lubek, ataga4 lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum pojawiły się już Sierpniówki 2015 ale ten czas leci! Nie zdążymy się obejrzeć a pojawią się następne październikowe mamusie ;)

MOI, Nelly, nadzieja!!!, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ