Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany dziewczyny ale jestem przestraszona! Nie załapałam na nocne karmienie a mała się jego nie domagala albo nie słyszeliśmy! Oznacza to, że przerwa między karmieniami wyniosła aż 8 godzin, a mała spała jakieś 6 i pół! Boję się, że zaszkodzilam Julci, bo powinna częściej jeść, no i boję się o laktacje, ze po takiej przerwie będę miała mniej mleka
-
Do przemywania pupy w domu używam wody przegotowanej z dodatkiem krochmalu lub z kropla emolientu, ale wcale nie cieplej, tylko stoi sobie miseczka cały dzień i tyle. W chusteczkach zawsze jest jakaś chemia i uważnie czytam składy. Polecam Tesco loves baby Bliss niby dla wczesniakow -mają bardzo krótki dobry skład i są dobrze nawilżone
-
Sroka wrote:Czy ja też mogę prosić o przyłączenie do grupy na FB? Mój mail to : [email protected]
sprawdz poczte tylko to moze chwie potrwac, tak jak wczoraj u Sisilli
a co do jedzenia to zauwaz ze w nocy pociechy tylko spia i jedza... a w dzien jednak maja czas aktywnosci. wiesz ile to im zabiera energi? by nei spac godzinke i machac w tym czasie raczkami i nozkami?to normalne ze w dzien sa czesciej glodne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:07
lubek lubi tę wiadomość
-
Nelly wrote:A po co gotować? Wodę do kąpieli też gotujesz? Ja do przemywania pupy używam kranówy - nalewam gorącą do miseczki i przecieram zwilżonymi w niej niej płatkami kosmetycznymi (w okresie noworodkowym używałam gazików niejałowych, ale waciki są znacznie przyjemniejsze). Wilgotne chusteczki są takie nieprzyjemnie zimne, a moje waciki są ciepłe. No i bez chemii
aczkolwiek sama nie gotuje.... dla mnie paranoja. i jak myje pupe woda malemu to tez nie gotuje
tylko ciepla z kranu daje
i tez waciki, gazikow zuzylam od porodu 3 haha, w pierwszy dzien na pepek i po jednym na oczka. i potem poslzy w odstawke, nei lubie ich
a malego jak kapie to tez na poczatku pielucha tetrowa pierwsza kapiel a teraz mi fajniej wrzucic do tej cieplej wody chusteczke nawilzana i ona jest taka fajna i super myje sie nia malego. po kapieli wyrzucam i zero bakterii na gabkach.. fuu..
Nelly, Anoolka, ao12., paaolka lubią tę wiadomość
-
MOI wrote:Rany dziewczyny ale jestem przestraszona! Nie załapałam na nocne karmienie a mała się jego nie domagala albo nie słyszeliśmy! Oznacza to, że przerwa między karmieniami wyniosła aż 8 godzin, a mała spała jakieś 6 i pół! Boję się, że zaszkodzilam Julci, bo powinna częściej jeść, no i boję się o laktacje, ze po takiej przerwie będę miała mniej mleka
widocznie nie trzeba jej bylo amciu amciu
Nelly, MOI, DeLaCruz, Anoolka, lubek, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość
-
Nelly wrote:Tak wyglądała moja córeczka przy pierwszej próbie pieluchowania wielorazowego:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cdbfb5f9658.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e0f75f1f13a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9822e89e9b8.jpgNelly lubi tę wiadomość
-
Nelly wrote:A po co gotować? Wodę do kąpieli też gotujesz? Ja do przemywania pupy używam kranówy - nalewam gorącą do miseczki i przecieram zwilżonymi w niej niej płatkami kosmetycznymi (w okresie noworodkowym używałam gazików niejałowych, ale waciki są znacznie przyjemniejsze). Wilgotne chusteczki są takie nieprzyjemnie zimne, a moje waciki są ciepłe. No i bez chemii
Bo mamy strasznie twardą wodę i śmierdzi minerałamiA dużo u nas przegotowanej w domu to mam gotowca
A przemywam zwykłą watą bawełnianą. Ale jak nie mam pod ręką przegotowanej to też biorę ciepłą z kranu
Też zauważyłam, że przy chusteczkach się krzywił, bo były za zimne. A ciepłą wodą bardzo lubi mieć wycieraną pupcię
I nie gotuję do kąpieliWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:43
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Nelly wrote:Tak wyglądała moja córeczka przy pierwszej próbie pieluchowania wielorazowego:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cdbfb5f9658.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e0f75f1f13a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9822e89e9b8.jpg
Śliczniutka!Ale rzeczywiście jeszcze za malusia do pieluszki
Nelly lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Masz rację, nie wiem czemu, bezkrytycznie chciałam się zastosować do wytycznej ze szpitala
)
Nelly lubi tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:
DeLaCruz ale twój Franuś gaduła, super. Moja już też coś pogada, ale nie tyle. Powiedz mi ile twój wytrzymuje pod karuzelką? 2-5 min? Aż jestem ciekawa. -
Z karuzelką różnie. Czasem 5 minut nie usiedzi, a czasemi 40min wytrzyma. Wczoraj miał fazę i gadał do czerwonej papugi z pół godziny
Ale co chwilę trzeba do niego zaglądać i czymś zainteresować, podsunąć zabawkę, obrazek, pogadać, połaskotać
Sisilla lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Dawno mnie nie było...ale z dwójką dzieciaków to aktualnie mam czyste szaleństwo;) Wyjście na spacer to nie lada wyzwanie o tej porze roku, najważniejsze to włożyć klucze do odpowiedniej kieszeni, bo inaczej nie da rady zamknąć drzwi..Piotruś jest zazdrosny, najcięższe są poranki, jak muszę ogarnąć dwójkę i siebie przy okazji, biegam od jednego do drugiego - Piotruś aktualnie się uwstecznia i wszystko mam robić z nim...ubieranie, jedzenie itp. A Magda jest mega przytulaskiem i nie lubi być sama, więc karuzelka, bujaczek itp. to średnio 2 minuty. Ale za to jak pięknie się uśmiecha jak trzymam ją na kolanach i mówię "mama", nawet coś tam sobie gada:) Zdecydowanie najbardziej ciekawi ją taka zawieszka stara Piotrusia z IKEI z pszczółką, motylkiem itp. , wisi nad przewijakiem - to tego potrafi się uśmiechać bardzo długo. No dobra lecę, bo się budzi, a trzeba się ogarniać towarzystwo na spacer:)
Anoolka, lubek, DeLaCruz, Nelly, Sisilla, MOI, paaolka lubią tę wiadomość