Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adas tez ma krostki na policzkach + zaropiale oczka (na ktore dostaje krople). Nasze kochane malenstwa musza sie zmagac z rzeczywistoscia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 07:36

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny ale jestem przestraszona! Nie załapałam na nocne karmienie a mała się jego nie domagala albo nie słyszeliśmy! Oznacza to, że przerwa między karmieniami wyniosła aż 8 godzin, a mała spała jakieś 6 i pół! Boję się, że zaszkodzilam Julci, bo powinna częściej jeść, no i boję się o laktacje, ze po takiej przerwie będę miała mniej mleka :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do przemywania pupy w domu używam wody przegotowanej z dodatkiem krochmalu lub z kropla emolientu, ale wcale nie cieplej, tylko stoi sobie miseczka cały dzień i tyle. W chusteczkach zawsze jest jakaś chemia i uważnie czytam składy. Polecam Tesco loves baby Bliss niby dla wczesniakow -mają bardzo krótki dobry skład i są dobrze nawilżone :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:29

Anoolka, DeLaCruz, lubek, Kasiula09, Sisilla, ao12., agatas, nadzieja!!!, renatkach, paradise, paaolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czy ja też mogę prosić o przyłączenie do grupy na FB? Mój mail to : [email protected]
    juz wyslalam zaproszenie na mejla ;) sprawdz poczte tylko to moze chwie potrwac, tak jak wczoraj u Sisilli ;)

a co do jedzenia to zauwaz ze w nocy pociechy tylko spia i jedza... a w dzien jednak maja czas aktywnosci. wiesz ile to im zabiera energi? by nei spac godzinke i machac w tym czasie raczkami i nozkami? :) to normalne ze w dzien sa czesciej glodne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:07

lubek lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    A po co gotować? Wodę do kąpieli też gotujesz? Ja do przemywania pupy używam kranówy - nalewam gorącą do miseczki i przecieram zwilżonymi w niej niej płatkami kosmetycznymi (w okresie noworodkowym używałam gazików niejałowych, ale waciki są znacznie przyjemniejsze). Wilgotne chusteczki są takie nieprzyjemnie zimne, a moje waciki są ciepłe. No i bez chemii :-)
    zebys sie nie zdziwila ze niektore mamy gotuja do kapieli... znam nie jedna ;) aczkolwiek sama nie gotuje.... dla mnie paranoja. i jak myje pupe woda malemu to tez nie gotuje ;) tylko ciepla z kranu daje ;) i tez waciki, gazikow zuzylam od porodu 3 haha, w pierwszy dzien na pepek i po jednym na oczka. i potem poslzy w odstawke, nei lubie ich :P a malego jak kapie to tez na poczatku pielucha tetrowa pierwsza kapiel a teraz mi fajniej wrzucic do tej cieplej wody chusteczke nawilzana i ona jest taka fajna i super myje sie nia malego. po kapieli wyrzucam i zero bakterii na gabkach.. fuu.. :P

Nelly, Anoolka, ao12., paaolka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Rany dziewczyny ale jestem przestraszona! Nie załapałam na nocne karmienie a mała się jego nie domagala albo nie słyszeliśmy! Oznacza to, że przerwa między karmieniami wyniosła aż 8 godzin, a mała spała jakieś 6 i pół! Boję się, że zaszkodzilam Julci, bo powinna częściej jeść, no i boję się o laktacje, ze po takiej przerwie będę miała mniej mleka :-(
    przestan ni sie nie martw tylk osie ciesz! w tym wieku dzieci sa w stanie przesypiac juz prawie cala noc np 22-6 i to jest wlasnie 8 h :P widocznie nie trzeba jej bylo amciu amciu ;)

Nelly, MOI, DeLaCruz, Anoolka, lubek, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Tak wyglądała moja córeczka przy pierwszej próbie pieluchowania wielorazowego:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cdbfb5f9658.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e0f75f1f13a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9822e89e9b8.jpg
    jaka slodzinka! :)

Nelly lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:42

MOI, Nelly, Sisilla, lubek, ataga4, agatas, paaolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    A po co gotować? Wodę do kąpieli też gotujesz? Ja do przemywania pupy używam kranówy - nalewam gorącą do miseczki i przecieram zwilżonymi w niej niej płatkami kosmetycznymi (w okresie noworodkowym używałam gazików niejałowych, ale waciki są znacznie przyjemniejsze). Wilgotne chusteczki są takie nieprzyjemnie zimne, a moje waciki są ciepłe. No i bez chemii :-)

Bo mamy strasznie twardą wodę i śmierdzi minerałami :P A dużo u nas przegotowanej w domu to mam gotowca :) A przemywam zwykłą watą bawełnianą. Ale jak nie mam pod ręką przegotowanej to też biorę ciepłą z kranu :) Też zauważyłam, że przy chusteczkach się krzywił, bo były za zimne. A ciepłą wodą bardzo lubi mieć wycieraną pupcię ;)
    I nie gotuję do kąpieli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:43

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Tak wyglądała moja córeczka przy pierwszej próbie pieluchowania wielorazowego:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cdbfb5f9658.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e0f75f1f13a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9822e89e9b8.jpg

Śliczniutka! :D Ale rzeczywiście jeszcze za malusia do pieluszki :)

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowanie woli pande! :) hihih slodki! moj jeszcze tak nei gada!! :) extra!

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tez mu ustawiam obrazki czarno biale wydrukowane.. dzieci podobno tez czerwony dobrze widza :)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, czerwony, a potem niebieski :) Generalnie kontrasty. Właśnie do tych czarno-białych chcę dorysować jakieś czerwone kropki :)

Scęście lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie stawiacie najczęściej te czarno-białe obrazki dla Maluszków?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:

Masz rację :), nie wiem czemu, bezkrytycznie chciałam się zastosować do wytycznej ze szpitala :))

Nelly lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A gdzie stawiacie najczęściej te czarno-białe obrazki dla Maluszków?
    tam gdzie ejst maluszek hehe ;) jak w lzoeczku to tam, jak oglada swiat z lozka w saloie to mu stawiam obok, i podpieram czyms ;]

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Z cyklu "Rozmowy z Misiem Pandą" :D
    http://youtu.be/trt9dCmWylU

DeLaCruz ale twój Franuś gaduła, super. Moja już też coś pogada, ale nie tyle. Powiedz mi ile twój wytrzymuje pod karuzelką? 2-5 min? Aż jestem ciekawa.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z karuzelką różnie. Czasem 5 minut nie usiedzi, a czasemi 40min wytrzyma. Wczoraj miał fazę i gadał do czerwonej papugi z pół godziny :) Ale co chwilę trzeba do niego zaglądać i czymś zainteresować, podsunąć zabawkę, obrazek, pogadać, połaskotać :)

Sisilla lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było...ale z dwójką dzieciaków to aktualnie mam czyste szaleństwo;) Wyjście na spacer to nie lada wyzwanie o tej porze roku, najważniejsze to włożyć klucze do odpowiedniej kieszeni, bo inaczej nie da rady zamknąć drzwi..Piotruś jest zazdrosny, najcięższe są poranki, jak muszę ogarnąć dwójkę i siebie przy okazji, biegam od jednego do drugiego - Piotruś aktualnie się uwstecznia i wszystko mam robić z nim...ubieranie, jedzenie itp. A Magda jest mega przytulaskiem i nie lubi być sama, więc karuzelka, bujaczek itp. to średnio 2 minuty. Ale za to jak pięknie się uśmiecha jak trzymam ją na kolanach i mówię "mama", nawet coś tam sobie gada:) Zdecydowanie najbardziej ciekawi ją taka zawieszka stara Piotrusia z IKEI z pszczółką, motylkiem itp. , wisi nad przewijakiem - to tego potrafi się uśmiechać bardzo długo. No dobra lecę, bo się budzi, a trzeba się ogarniać towarzystwo na spacer:)

Anoolka, lubek, DeLaCruz, Nelly, Sisilla, MOI, paaolka lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ