X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adas tez ma krostki na policzkach + zaropiale oczka (na ktore dostaje krople). Nasze kochane malenstwa musza sie zmagac z rzeczywistoscia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 07:36

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny ale jestem przestraszona! Nie załapałam na nocne karmienie a mała się jego nie domagala albo nie słyszeliśmy! Oznacza to, że przerwa między karmieniami wyniosła aż 8 godzin, a mała spała jakieś 6 i pół! Boję się, że zaszkodzilam Julci, bo powinna częściej jeść, no i boję się o laktacje, ze po takiej przerwie będę miała mniej mleka :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do przemywania pupy w domu używam wody przegotowanej z dodatkiem krochmalu lub z kropla emolientu, ale wcale nie cieplej, tylko stoi sobie miseczka cały dzień i tyle. W chusteczkach zawsze jest jakaś chemia i uważnie czytam składy. Polecam Tesco loves baby Bliss niby dla wczesniakow -mają bardzo krótki dobry skład i są dobrze nawilżone :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:29

Anoolka, DeLaCruz, lubek, Kasiula09, Sisilla, ao12., agatas, nadzieja!!!, renatkach, paradise, paaolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czy ja też mogę prosić o przyłączenie do grupy na FB? Mój mail to : [email protected]
    juz wyslalam zaproszenie na mejla ;) sprawdz poczte tylko to moze chwie potrwac, tak jak wczoraj u Sisilli ;)

a co do jedzenia to zauwaz ze w nocy pociechy tylko spia i jedza... a w dzien jednak maja czas aktywnosci. wiesz ile to im zabiera energi? by nei spac godzinke i machac w tym czasie raczkami i nozkami? :) to normalne ze w dzien sa czesciej glodne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:07

lubek lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    A po co gotować? Wodę do kąpieli też gotujesz? Ja do przemywania pupy używam kranówy - nalewam gorącą do miseczki i przecieram zwilżonymi w niej niej płatkami kosmetycznymi (w okresie noworodkowym używałam gazików niejałowych, ale waciki są znacznie przyjemniejsze). Wilgotne chusteczki są takie nieprzyjemnie zimne, a moje waciki są ciepłe. No i bez chemii :-)
    zebys sie nie zdziwila ze niektore mamy gotuja do kapieli... znam nie jedna ;) aczkolwiek sama nie gotuje.... dla mnie paranoja. i jak myje pupe woda malemu to tez nie gotuje ;) tylko ciepla z kranu daje ;) i tez waciki, gazikow zuzylam od porodu 3 haha, w pierwszy dzien na pepek i po jednym na oczka. i potem poslzy w odstawke, nei lubie ich :P a malego jak kapie to tez na poczatku pielucha tetrowa pierwsza kapiel a teraz mi fajniej wrzucic do tej cieplej wody chusteczke nawilzana i ona jest taka fajna i super myje sie nia malego. po kapieli wyrzucam i zero bakterii na gabkach.. fuu.. :P

Nelly, Anoolka, ao12., paaolka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Rany dziewczyny ale jestem przestraszona! Nie załapałam na nocne karmienie a mała się jego nie domagala albo nie słyszeliśmy! Oznacza to, że przerwa między karmieniami wyniosła aż 8 godzin, a mała spała jakieś 6 i pół! Boję się, że zaszkodzilam Julci, bo powinna częściej jeść, no i boję się o laktacje, ze po takiej przerwie będę miała mniej mleka :-(
    przestan ni sie nie martw tylk osie ciesz! w tym wieku dzieci sa w stanie przesypiac juz prawie cala noc np 22-6 i to jest wlasnie 8 h :P widocznie nie trzeba jej bylo amciu amciu ;)

Nelly, MOI, DeLaCruz, Anoolka, lubek, Sisilla, ao12. lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Tak wyglądała moja córeczka przy pierwszej próbie pieluchowania wielorazowego:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cdbfb5f9658.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e0f75f1f13a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9822e89e9b8.jpg
    jaka slodzinka! :)

Nelly lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:42

MOI, Nelly, Sisilla, lubek, ataga4, agatas, paaolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    A po co gotować? Wodę do kąpieli też gotujesz? Ja do przemywania pupy używam kranówy - nalewam gorącą do miseczki i przecieram zwilżonymi w niej niej płatkami kosmetycznymi (w okresie noworodkowym używałam gazików niejałowych, ale waciki są znacznie przyjemniejsze). Wilgotne chusteczki są takie nieprzyjemnie zimne, a moje waciki są ciepłe. No i bez chemii :-)

Bo mamy strasznie twardą wodę i śmierdzi minerałami :P A dużo u nas przegotowanej w domu to mam gotowca :) A przemywam zwykłą watą bawełnianą. Ale jak nie mam pod ręką przegotowanej to też biorę ciepłą z kranu :) Też zauważyłam, że przy chusteczkach się krzywił, bo były za zimne. A ciepłą wodą bardzo lubi mieć wycieraną pupcię ;)
    I nie gotuję do kąpieli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:43

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Tak wyglądała moja córeczka przy pierwszej próbie pieluchowania wielorazowego:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cdbfb5f9658.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e0f75f1f13a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9822e89e9b8.jpg

Śliczniutka! :D Ale rzeczywiście jeszcze za malusia do pieluszki :)

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowanie woli pande! :) hihih slodki! moj jeszcze tak nei gada!! :) extra!

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tez mu ustawiam obrazki czarno biale wydrukowane.. dzieci podobno tez czerwony dobrze widza :)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, czerwony, a potem niebieski :) Generalnie kontrasty. Właśnie do tych czarno-białych chcę dorysować jakieś czerwone kropki :)

Scęście lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie stawiacie najczęściej te czarno-białe obrazki dla Maluszków?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:

Masz rację :), nie wiem czemu, bezkrytycznie chciałam się zastosować do wytycznej ze szpitala :))

Nelly lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    A gdzie stawiacie najczęściej te czarno-białe obrazki dla Maluszków?
    tam gdzie ejst maluszek hehe ;) jak w lzoeczku to tam, jak oglada swiat z lozka w saloie to mu stawiam obok, i podpieram czyms ;]

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Z cyklu "Rozmowy z Misiem Pandą" :D
    http://youtu.be/trt9dCmWylU

DeLaCruz ale twój Franuś gaduła, super. Moja już też coś pogada, ale nie tyle. Powiedz mi ile twój wytrzymuje pod karuzelką? 2-5 min? Aż jestem ciekawa.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z karuzelką różnie. Czasem 5 minut nie usiedzi, a czasemi 40min wytrzyma. Wczoraj miał fazę i gadał do czerwonej papugi z pół godziny :) Ale co chwilę trzeba do niego zaglądać i czymś zainteresować, podsunąć zabawkę, obrazek, pogadać, połaskotać :)

Sisilla lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było...ale z dwójką dzieciaków to aktualnie mam czyste szaleństwo;) Wyjście na spacer to nie lada wyzwanie o tej porze roku, najważniejsze to włożyć klucze do odpowiedniej kieszeni, bo inaczej nie da rady zamknąć drzwi..Piotruś jest zazdrosny, najcięższe są poranki, jak muszę ogarnąć dwójkę i siebie przy okazji, biegam od jednego do drugiego - Piotruś aktualnie się uwstecznia i wszystko mam robić z nim...ubieranie, jedzenie itp. A Magda jest mega przytulaskiem i nie lubi być sama, więc karuzelka, bujaczek itp. to średnio 2 minuty. Ale za to jak pięknie się uśmiecha jak trzymam ją na kolanach i mówię "mama", nawet coś tam sobie gada:) Zdecydowanie najbardziej ciekawi ją taka zawieszka stara Piotrusia z IKEI z pszczółką, motylkiem itp. , wisi nad przewijakiem - to tego potrafi się uśmiechać bardzo długo. No dobra lecę, bo się budzi, a trzeba się ogarniać towarzystwo na spacer:)

Anoolka, lubek, DeLaCruz, Nelly, Sisilla, MOI, paaolka lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ