Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    hehe ;) no nie szkodzi, gdzies tam pisałam dawno temu, w sumie ja tez nie wszystkie szczegóły o każdej z Was pamietam... ;)

A my dzis 4 tygodnie kończymy :) chyba z tej okazj Krzysio dał dzis mamie normalnie pospac w nocy, wstawał w sumie 3 razy, ale praktycznie nie płakał i dało sie go szybko uśpić spowrotem :) teraz tez śpi :) tak dobrze to dawno nie było :) choc w sumie zauwazyłam pewną zależność - w weekendy generalnie jest lepiej, ciekawe czy ma to związek z tym że tatuś tez jest w domu... ;) może malutki czuje jego obecność i dzieki tem tez spkokojniejszy jest.. :)

Paaolka moja też w weekendy jakaś spokojniejsza, bo może ja też w związku z obecnością mojego M w domu bardziej na luzie:)

paaolka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Mama86 a czego uczysz? :) również się cieszę, że grono pedagogiczne coraz liczniejsze Paaolka;)[/Q

Również dopisuje się do grona pedagogicznego ;] pracuje w przedszkolu

Sisilla, paaolka lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Był czas ze dawalam podczas jednego karmienia raz jednego potem drugiego ale efekt byl taki ze jednego opróżniala do końca a tego drugiego tylko trochę i tak w kółko. I cyc jeden miałam większy a drugi mniejszy ale nie wiem czy to ma jakiś związek.
    A karmiłaś na zmianę, tzn. raz zaczynałaś od prawej persi i kończyłaś na lewej, a przy następnym karmieniu odwrotnie? Jeżeli tak, to dziwne, że się różniły wielkością.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    To ja już nie wiem... ja muszę Małej dawać 2 piersi bo po 1 jest dalej ryk i dopiero po wypiciu 2 jest w stanie zasnąć.

Wieczorem po całym dniu wypija 2 piersi i dalej jest glodna:/

Może mam coś z cyckami, albo przez to krotkie wedzidelko Małej:/
    Ja miałam to samo, poczytaj sobie o kryzysie laktacyjnym i jak najczęściej przystawiaj do cycusia. W końcu przejdzie :)

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Tez tak karmię jedno karmienie lewa a nastepne prawa.

Super moni28, a z jakimi dzieciakami obecnie pracujesz?/ pracowałaś, bo przecież teraz pracujesz ze swoim?
    A tak przy okazji na ile wzięłyście urlop macierzyński? Ja musiałam do końca roku szkolnego, bo panie są za mnie na uzupełnieniu etatów a ja tak chciałam wrócić po pół roku :(

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, mój też potrafi zjeść jedną pierś, potem drugą i dalej głodny....wtedy robimy 30ml mm i zazwyczaj tym się "dobija" i jest zaspokojony. Najczęściej ma to miejsce wieczorem lub po południu, jeśli wieczorem to wtedy ladnie śpi 3-4h.
    Trochę mnie to martwi że jednak o te 30ml mam za mało pokarmu i z tym chciałam się wybrać do poradni laktacyjej.
    Karmie tak jak dziewczyny czyli do 1h z jednej piersi ale jak glodny to i druga mu daję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 15:26

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja mam tak, że Agatka pije max 20min z jednej piersi i za 2h znowu chce. Wtedy podaje drugą. A w nocy przesypia 3-4 h.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie urwanie glowy

Na dodatek zastanawiamy sie nad szczepieniem- kuzynka ktora pracuje w przychodni odradzala 5w1 i 6w1 mowila ze oni za to ze namowia dostaja kase
    wiec chyba zaszczepimy normalnymi szczepionkami i zaszczepimy pewnie tydzien pozniej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Renatkach ja znowu odwrotnie. Moja Zosia preferuje prawą pierś, lewa dostarcza nam sporo zmartwień i jej nie lubi, ale ją delikatnie przymuszał, bo już widziałam różnicę w rozmiarze obu piersi, bo w tej prawej więcej mleka, choć karmię na zmianę.

Hehe...To coś te nasze Zośki mają do tych lewych cycków :D Przez pierwsze dni w szpitalu nie było mowy, żeby się przyssała do lewej. Był foch i tyle - nawet położne się z niej śmiały :D Od kiedy używam kapturków ładnie je z jednej i drugiej :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    U mnie urwanie glowy

Na dodatek zastanawiamy sie nad szczepieniem- kuzynka ktora pracuje w przychodni odradzala 5w1 i 6w1 mowila ze oni za to ze namowia dostaja kase
    wiec chyba zaszczepimy normalnymi szczepionkami i zaszczepimy pewnie tydzien pozniej
    nawet jak dostaja to ja robie to dla syna by nie mial tyle kluc ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    nawet jak dostaja to ja robie to dla syna by nie mial tyle kluc ;)
    tylko podobno to nie zdrowe dla dziecka ze na raz dostaje taka dawke - ze badania dowodza ze duzo dzieci ma przez to autyzm szczegolnie chlopcy- moj dzis caly dzien siedzial i zglebial temat

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sa zwolennicy i przeciwnicy jak wszystkiego. przeciez jezeli nei 6w1 to i tak jednego dnia kluja wiec co za roznica? dawka ta sama tylko wieksza ilsoc wkluc. rpzynajmniej u mnie w ambulatorium. nie mial by kazdego innego dnia tylko na raz jendo po drugim.

Anoolka lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiem tyle jest negatywnych opini wogole o szczepieniach ze szok

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Również dopisuje się do grona pedagogicznego ;] pracuje w przedszkolu

No to kilka nas tu jest faktycznie :) ale przedszkole publiczne chyba, tak? Bo ja niepubliczne...ale szczerze to bede chciała szukac pracy w publicznym, a do tamtego nie wracac, zobaczymy jak to wyjdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 18:02

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Co do hormonów i płaczu to ja miałam dzis w nocy takiego doła...ostatnio noce są ciezkie, dni tez generalnie nie najlepsze, mały potrafi wyc nie wiadomo o co, nie wiem czy to problemy z brzuszkiem czy co... pręży sie, kopie, drapie, rzuca rękami na wszystkie strony, nawet jak po jedzeniu jest i pielucha zmieniona...no i dzis miałam od 1 w nocy juz hardkor...2 bite godziny próbowałam go uspokoić i nic, w końcu mąż wstał do niego, a ja poszłam do łazienki sie wypłakać...miałam wrażenie że on tak na mnie źle reaguje i płacze bo jak mąz go wziął to darcie pyszczka troche sie uspokoiło..nie zasnął mu ostatecznie, ale był spokojniejszy. Po 3 godzinach padł,ale obudził sie znów po 40 minutach, głowa mnie mega bolała rano, ale cóz, w dzien tez od malucha sie nie odpocznie..mam nadzieje ze dzis bedzie w nocy troche lepiej, bo niedługo będe jak zombie chodzic..
    paolka ja mam tak codziennie :( juz padam - boli mnie glowa , nie mam sily a jeszcze doszlo klucie w sercu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu daje smoczek ale nie lubi i musze mu trzymac reka jak juz nie ma go czym uspokoic i wpadnie w trans

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    (...) Zostaw z nią kogoś i idź na zakupy się odstresować, sama wiem po sobie że nawet godzina odpoczynku działa cuda.

Święte słowa! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:23

Sisilla, Anoolka lubią tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    potrzebowalam rekawiczek bo wczoraj strasznie zmarzly mi dlonie na spacerze
    A ja kupiłam na allegro takie rękawiczki i już mi dłonie nie marzną na spacerze :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de9a12ee6852.jpg

nadzieja!!!, ataga4, ao12. lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy do kiedy macie zamiar wychodzić na spacerki z maluchami ?? ja już ponad tydzień nie wychodzę dla mnie za zimno jest... a mój maluszek dostał małego katarku no i sporadycznie kaszle, oczyszczam go wodą morską i smaruje maścią majerankową, jak to nie pomoże to poniedziałek lekarz ehh

5b092n0a9aspxqzu.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze mam pytanie, nie mogę ustawić zdjęcia profilowego, za duży plik mi wyskakuje;/choć zmniejszałam fotke do granic możliwości, dodam że nie mam konta premium. Wiecie jak to zrobić?? :)

5b092n0a9aspxqzu.png
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ