X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    Dziewczyny a Wy do kiedy macie zamiar wychodzić na spacerki z maluchami ?? ja już ponad tydzień nie wychodzę dla mnie za zimno jest... a mój maluszek dostał małego katarku no i sporadycznie kaszle, oczyszczam go wodą morską i smaruje maścią majerankową, jak to nie pomoże to poniedziałek lekarz ehh

Ja wychodze i mam zamiar wychodzic codziennie, zimą tez tak do -5st, niech sie mały chartuje, wlasnie ponoc zeby nie było przeziebien to trzeba wychodzic i dac dziecku pooddychac swiezym powietrzem. Wiadomo ze to nie beda długie spacery ale jednak dobrze zeby nawet na 30-40 min wyjsc. Sama bym pewnie nie wychodzila zimą ale dla dziecka zrobi sie duzo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 21:02

Nelly, lubek, Sisilla, Anoolka lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja nie pomogę, moje zdjęcie jest z telefonu i problemu nie bylo, pewnie wielkość nie jest duża.

Paaolka, jakoś mi umknelo żeby odpisac, że ja tez dostałam te zdjęcia z warsztatów Mamo to Ja :-) Wy ze Stokrotka bardzo ładnie wyszlyscie, a u mnie broda zlala się z szyją :-D Nawet nie zdawalam sobie sprawy z tego że buzie miałam jak księżyc w pełni hihi :-)

A czy wy kapiecie swoje maluchy codziennie? Bo my do tej pory co 2 dzień, ale postanowiliśmy kąpać go codziennie i sprawdzic czy spodoba mu się taki wieczorny rytuał, że po kąpieli jest spanie. Oczywiście cyc w międzyczasie. Ja chyba nie będę w stanie wprowadzić w życie Łatwego Planu :-/ Ale wracając do rytuału, na razie jest nieźle, kapiel ok 19, zasypia ok 20 i śpi do północy albo 00:30. Tylko ciekawe czy mu się nie odmieni...

paaolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi u nas w suwaczku dziś same jedynki :-) 1miesiąc 1tydzień 1dzień :-)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje w przedszkolu publicznym. Dotychczas były to dzieci od 3 lat, ale gdy wrócę po macierzyńskim to będe pracowała na grupie żłobkowej z czego bardzo się ciesze.

No i odrazu zdecydowałam się na roczny urlop macierzyński.

\
    Dziewczynki czy macie jakieś sposoby aby nauczyć pić malucha z butelki, troszkę by mi to ułatwiło życie, a tak jestem uwiązana;] Julia nie chce z niej pic, wypycha smoka językiem i się dławi.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Ja wychodze i mam zamiar wychodzic codziennie, zimą tez tak do -5st, niech sie mały chartuje, wlasnie ponoc zeby nie było przeziebien to trzeba wychodzic i dac dziecku pooddychac swiezym powietrzem. Wiadomo ze to nie beda długie spacery ale jednak dobrze zeby nawet na 30-40 min wyjsc. Sama bym pewnie nie wychodzila zimą ale dla dziecka zrobi sie duzo ;)

no właśnie ja chodziłam prawie codziennie na spacerki, ale jak się pojawiły minusowe temperatury to i się bałam i mi się nie chciało, a jeszcze niedługo szczepionki więc wolałam chuchać na zimne i tak wyszło że mały zakatarzony ;/

5b092n0a9aspxqzu.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 spróbuj z innej buteleczki albo daj na smoka np. bobotic czy espumisan może się uda :) mój synek ssie smoka i pije z butli czasami :) i też bywa że miewa odruch wymiotny

5b092n0a9aspxqzu.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    Dziewczyny a Wy do kiedy macie zamiar wychodzić na spacerki z maluchami ?? ja już ponad tydzień nie wychodzę dla mnie za zimno jest... a mój maluszek dostał małego katarku no i sporadycznie kaszle, oczyszczam go wodą morską i smaruje maścią majerankową, jak to nie pomoże to poniedziałek lekarz ehh
    ja na katarek dostalam wapno i wit c w kropelkach i masc pod nosek sama zdeycdowalam dawac i p o2 dniach nie bylo katarku. ale do dzis troszke ejszcze charcze tak od czasu doc zasu a w nosku nic nie widac i zastanawiam sie czy nie zrobic inhalacji zeby sie tam gleboko oczyscilo...

ja fotki pomniejszam do 400 megapikseli bo inaczej tez mam ten komunikat i tez nie mam premium ;]

• Scęście Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    no właśnie ja chodziłam prawie codziennie na spacerki, ale jak się pojawiły minusowe temperatury to i się bałam i mi się nie chciało, a jeszcze niedługo szczepionki więc wolałam chuchać na zimne i tak wyszło że mały zakatarzony ;/
    ja to jestem zla na siebie ale prawie wgl nei hcodze na spacery. moj kuba ma juz 2 miesiace za 2 dni a na spacerze byl moze z 10 dni tylko. a reszta to z auta do auta z domu do auta z auta do tesciow i tylko sekunowe wietrzenie. no i ze 3 razy na balkon go wystawilam na 10 min bo w meisjcu wydaje mi sie ze bardziej marznie ;p niz jjadac w wozku.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacerek wychodzimy codziennie na godzinkę max dwie, dobrze to robi na moje i małej samopoczucie.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chodzimy codziennie na spacery 1-2 godziny, tylko raz nie bułyśmy, kiedy cały dzień padał gęsty deszcz, zamierzamy chodzić przynajmniej do -5. Świeże powietrze to podstawa

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nadzieja ja nie pomogę, moje zdjęcie jest z telefonu i problemu nie bylo, pewnie wielkość nie jest duża.

Paaolka, jakoś mi umknelo żeby odpisac, że ja tez dostałam te zdjęcia z warsztatów Mamo to Ja :-) Wy ze Stokrotka bardzo ładnie wyszlyscie, a u mnie broda zlala się z szyją :-D Nawet nie zdawalam sobie sprawy z tego że buzie miałam jak księżyc w pełni hihi :-)

A czy wy kapiecie swoje maluchy codziennie? Bo my do tej pory co 2 dzień, ale postanowiliśmy kąpać go codziennie i sprawdzic czy spodoba mu się taki wieczorny rytuał, że po kąpieli jest spanie. Oczywiście cyc w międzyczasie. Ja chyba nie będę w stanie wprowadzić w życie Łatwego Planu :-/ Ale wracając do rytuału, na razie jest nieźle, kapiel ok 19, zasypia ok 20 i śpi do północy albo 00:30. Tylko ciekawe czy mu się nie odmieni...

Własnie Wy ze Stokrotką ładnie wyszłyście, a ja na siebie patrzec nie moge...heh ;) to ja jestem tam okrągła jak księzyc w pełni.. ;)

Co do kąpieli to my tez do tej pory co 2 dni kąpalismy ale że Krzyś ma pronlemy skórne to chcemy zacząć codziennie kąpać w krochmalu. Choc nie wiem czy uda nam sie o stałej porze kąpać, bo mąż róznie jest w domu...

Ech..wydawało mi się że uśpiłam w końcu małego...od 17 nie spał, ciągle niespokojny był, teraz miałam koncert prawie godzinny...no i słysze go juz w łóżeczku, myslałam że ta noc tez bedzie ok jak dzisiajsza, ale jednak zapowiada sie trudniej..
    Dobrej nocy dziewczęta! Niech maluszki Wam ładnie śpia :* ja uciekam do mojego urwisa...

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia szaleje =-O Trzecie karmienie w odstępie dwóch godzin to do niej niepodobne! Zaraz nie wyrobie z cyckami =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córeczka od paru nocy pięknie śpi: 3-3,5 godziny snu, 1-1,5 godzinna przerwa na karmienie i przewijanie, a potem znowu 2-3 godziny snu. I dobrze już jej idzie samodzielne zasypianie w łóżeczku - odkładam ją po utuleniu, ale zanim zaśnie, trochę się sama powierci w łóżeczku i zasypia :-) Wiadomo, czasem chce się dłużej poprzytulać i płacze, więc proces musimy powtarzać, ale nie trwa to długo. Jestem z niej taka dumna :-D

lubek, DeLaCruz, pestka, ataga4, Kasiula09, MOI, Anoolka, Sroka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, super :-) nasz Franek późno zasnął, bo dopiero o 22. Myśleliśmy, ze się nie wyspimy, ale misio zrobił nam niespodziankę i pierwszy raz obudził się o 5 :-) a potem pociągnął jeszcze do 8 :-) też już sam w nocy zasypia. Jak nie odjedzie po karmieniu to go odkładam do łóżeczka, gasze światło i idziemy spać :-)

ataga4, MOI, Nelly, lubek, Anoolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja się cieszyłam ze mi mała wczoraj wcześniej usła :) ale dzisiaj od 6 mamy juz dzień :D ja się o 7:30 wzięłam za gotowanie obiadu a ona sobie drzemie przy szumie okapu :) raz się budzi to znów zasypia i tak w kółko :) ciekawe o której da znać że zglodniała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 09:45

MOI lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:25

• Scęście Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis tez piekna pogoda. Niby 0 st ale slonko swieci, mgla opada. Jestesmy po sniadanku z mezem.. ide myc wlosy i sie wyszykowac by kolo 12 wyjsc na spacerek :)
    Synek nasz tak nagle z dnia na dzien zaczal sie swiafomie usmiechac. Od rana zasypuje nas pieknymi szerokimi usmiechami i to nawet z dzwiekiem :) takie heeee mu wychodzi :) teraz wlasnie po 30 min leżenia sam zasnal :) co tez mu sie nie zdarzalo zbytnio :)

ataga4, Sisilla, Nelly, Kasiula09, lubek, Anoolka, MOI lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chwale sie ze moj mezus wczoraj o 17 sam poszedl wozkiem z malym na spacer i powiedzial zebym na spokojnie i bez stresu wziela prysznic - ale fajnie bylo chwilke sie zrelaksowac i nie denerwowac sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:22

ataga4, Sisilla, Nelly, Kasiula09, lubek, Anoolka, paaolka, Sroka, MOI, Scęście, Kakabaka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na spacerek w samo południe się wybieramy :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj chce odroczyc szczepienie bo oczytal sie o skutkach ubocznych i moze maly taki jest po tych szpitalnych szczepieniach. Caly czas siedzi i studiuje o szczepionkach- jak mi pokazla pare filmow to szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:24

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ