Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    Dziewczyny a Wy do kiedy macie zamiar wychodzić na spacerki z maluchami ?? ja już ponad tydzień nie wychodzę dla mnie za zimno jest... a mój maluszek dostał małego katarku no i sporadycznie kaszle, oczyszczam go wodą morską i smaruje maścią majerankową, jak to nie pomoże to poniedziałek lekarz ehh

Ja wychodze i mam zamiar wychodzic codziennie, zimą tez tak do -5st, niech sie mały chartuje, wlasnie ponoc zeby nie było przeziebien to trzeba wychodzic i dac dziecku pooddychac swiezym powietrzem. Wiadomo ze to nie beda długie spacery ale jednak dobrze zeby nawet na 30-40 min wyjsc. Sama bym pewnie nie wychodzila zimą ale dla dziecka zrobi sie duzo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 21:02

Nelly, lubek, Sisilla, Anoolka lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja nie pomogę, moje zdjęcie jest z telefonu i problemu nie bylo, pewnie wielkość nie jest duża.

Paaolka, jakoś mi umknelo żeby odpisac, że ja tez dostałam te zdjęcia z warsztatów Mamo to Ja :-) Wy ze Stokrotka bardzo ładnie wyszlyscie, a u mnie broda zlala się z szyją :-D Nawet nie zdawalam sobie sprawy z tego że buzie miałam jak księżyc w pełni hihi :-)

A czy wy kapiecie swoje maluchy codziennie? Bo my do tej pory co 2 dzień, ale postanowiliśmy kąpać go codziennie i sprawdzic czy spodoba mu się taki wieczorny rytuał, że po kąpieli jest spanie. Oczywiście cyc w międzyczasie. Ja chyba nie będę w stanie wprowadzić w życie Łatwego Planu :-/ Ale wracając do rytuału, na razie jest nieźle, kapiel ok 19, zasypia ok 20 i śpi do północy albo 00:30. Tylko ciekawe czy mu się nie odmieni...

paaolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi u nas w suwaczku dziś same jedynki :-) 1miesiąc 1tydzień 1dzień :-)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje w przedszkolu publicznym. Dotychczas były to dzieci od 3 lat, ale gdy wrócę po macierzyńskim to będe pracowała na grupie żłobkowej z czego bardzo się ciesze.

No i odrazu zdecydowałam się na roczny urlop macierzyński.

\
    Dziewczynki czy macie jakieś sposoby aby nauczyć pić malucha z butelki, troszkę by mi to ułatwiło życie, a tak jestem uwiązana;] Julia nie chce z niej pic, wypycha smoka językiem i się dławi.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Ja wychodze i mam zamiar wychodzic codziennie, zimą tez tak do -5st, niech sie mały chartuje, wlasnie ponoc zeby nie było przeziebien to trzeba wychodzic i dac dziecku pooddychac swiezym powietrzem. Wiadomo ze to nie beda długie spacery ale jednak dobrze zeby nawet na 30-40 min wyjsc. Sama bym pewnie nie wychodzila zimą ale dla dziecka zrobi sie duzo ;)

no właśnie ja chodziłam prawie codziennie na spacerki, ale jak się pojawiły minusowe temperatury to i się bałam i mi się nie chciało, a jeszcze niedługo szczepionki więc wolałam chuchać na zimne i tak wyszło że mały zakatarzony ;/

5b092n0a9aspxqzu.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 spróbuj z innej buteleczki albo daj na smoka np. bobotic czy espumisan może się uda :) mój synek ssie smoka i pije z butli czasami :) i też bywa że miewa odruch wymiotny

5b092n0a9aspxqzu.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    Dziewczyny a Wy do kiedy macie zamiar wychodzić na spacerki z maluchami ?? ja już ponad tydzień nie wychodzę dla mnie za zimno jest... a mój maluszek dostał małego katarku no i sporadycznie kaszle, oczyszczam go wodą morską i smaruje maścią majerankową, jak to nie pomoże to poniedziałek lekarz ehh
    ja na katarek dostalam wapno i wit c w kropelkach i masc pod nosek sama zdeycdowalam dawac i p o2 dniach nie bylo katarku. ale do dzis troszke ejszcze charcze tak od czasu doc zasu a w nosku nic nie widac i zastanawiam sie czy nie zrobic inhalacji zeby sie tam gleboko oczyscilo...

ja fotki pomniejszam do 400 megapikseli bo inaczej tez mam ten komunikat i tez nie mam premium ;]

• Scęście Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    no właśnie ja chodziłam prawie codziennie na spacerki, ale jak się pojawiły minusowe temperatury to i się bałam i mi się nie chciało, a jeszcze niedługo szczepionki więc wolałam chuchać na zimne i tak wyszło że mały zakatarzony ;/
    ja to jestem zla na siebie ale prawie wgl nei hcodze na spacery. moj kuba ma juz 2 miesiace za 2 dni a na spacerze byl moze z 10 dni tylko. a reszta to z auta do auta z domu do auta z auta do tesciow i tylko sekunowe wietrzenie. no i ze 3 razy na balkon go wystawilam na 10 min bo w meisjcu wydaje mi sie ze bardziej marznie ;p niz jjadac w wozku.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacerek wychodzimy codziennie na godzinkę max dwie, dobrze to robi na moje i małej samopoczucie.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chodzimy codziennie na spacery 1-2 godziny, tylko raz nie bułyśmy, kiedy cały dzień padał gęsty deszcz, zamierzamy chodzić przynajmniej do -5. Świeże powietrze to podstawa

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nadzieja ja nie pomogę, moje zdjęcie jest z telefonu i problemu nie bylo, pewnie wielkość nie jest duża.

Paaolka, jakoś mi umknelo żeby odpisac, że ja tez dostałam te zdjęcia z warsztatów Mamo to Ja :-) Wy ze Stokrotka bardzo ładnie wyszlyscie, a u mnie broda zlala się z szyją :-D Nawet nie zdawalam sobie sprawy z tego że buzie miałam jak księżyc w pełni hihi :-)

A czy wy kapiecie swoje maluchy codziennie? Bo my do tej pory co 2 dzień, ale postanowiliśmy kąpać go codziennie i sprawdzic czy spodoba mu się taki wieczorny rytuał, że po kąpieli jest spanie. Oczywiście cyc w międzyczasie. Ja chyba nie będę w stanie wprowadzić w życie Łatwego Planu :-/ Ale wracając do rytuału, na razie jest nieźle, kapiel ok 19, zasypia ok 20 i śpi do północy albo 00:30. Tylko ciekawe czy mu się nie odmieni...

Własnie Wy ze Stokrotką ładnie wyszłyście, a ja na siebie patrzec nie moge...heh ;) to ja jestem tam okrągła jak księzyc w pełni.. ;)

Co do kąpieli to my tez do tej pory co 2 dni kąpalismy ale że Krzyś ma pronlemy skórne to chcemy zacząć codziennie kąpać w krochmalu. Choc nie wiem czy uda nam sie o stałej porze kąpać, bo mąż róznie jest w domu...

Ech..wydawało mi się że uśpiłam w końcu małego...od 17 nie spał, ciągle niespokojny był, teraz miałam koncert prawie godzinny...no i słysze go juz w łóżeczku, myslałam że ta noc tez bedzie ok jak dzisiajsza, ale jednak zapowiada sie trudniej..
    Dobrej nocy dziewczęta! Niech maluszki Wam ładnie śpia :* ja uciekam do mojego urwisa...

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia szaleje =-O Trzecie karmienie w odstępie dwóch godzin to do niej niepodobne! Zaraz nie wyrobie z cyckami =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córeczka od paru nocy pięknie śpi: 3-3,5 godziny snu, 1-1,5 godzinna przerwa na karmienie i przewijanie, a potem znowu 2-3 godziny snu. I dobrze już jej idzie samodzielne zasypianie w łóżeczku - odkładam ją po utuleniu, ale zanim zaśnie, trochę się sama powierci w łóżeczku i zasypia :-) Wiadomo, czasem chce się dłużej poprzytulać i płacze, więc proces musimy powtarzać, ale nie trwa to długo. Jestem z niej taka dumna :-D

lubek, DeLaCruz, pestka, ataga4, Kasiula09, MOI, Anoolka, Sroka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, super :-) nasz Franek późno zasnął, bo dopiero o 22. Myśleliśmy, ze się nie wyspimy, ale misio zrobił nam niespodziankę i pierwszy raz obudził się o 5 :-) a potem pociągnął jeszcze do 8 :-) też już sam w nocy zasypia. Jak nie odjedzie po karmieniu to go odkładam do łóżeczka, gasze światło i idziemy spać :-)

ataga4, MOI, Nelly, lubek, Anoolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja się cieszyłam ze mi mała wczoraj wcześniej usła :) ale dzisiaj od 6 mamy juz dzień :D ja się o 7:30 wzięłam za gotowanie obiadu a ona sobie drzemie przy szumie okapu :) raz się budzi to znów zasypia i tak w kółko :) ciekawe o której da znać że zglodniała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 09:45

MOI lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:25

• Scęście Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis tez piekna pogoda. Niby 0 st ale slonko swieci, mgla opada. Jestesmy po sniadanku z mezem.. ide myc wlosy i sie wyszykowac by kolo 12 wyjsc na spacerek :)
    Synek nasz tak nagle z dnia na dzien zaczal sie swiafomie usmiechac. Od rana zasypuje nas pieknymi szerokimi usmiechami i to nawet z dzwiekiem :) takie heeee mu wychodzi :) teraz wlasnie po 30 min leżenia sam zasnal :) co tez mu sie nie zdarzalo zbytnio :)

ataga4, Sisilla, Nelly, Kasiula09, lubek, Anoolka, MOI lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chwale sie ze moj mezus wczoraj o 17 sam poszedl wozkiem z malym na spacer i powiedzial zebym na spokojnie i bez stresu wziela prysznic - ale fajnie bylo chwilke sie zrelaksowac i nie denerwowac sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:22

ataga4, Sisilla, Nelly, Kasiula09, lubek, Anoolka, paaolka, Sroka, MOI, Scęście, Kakabaka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na spacerek w samo południe się wybieramy :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj chce odroczyc szczepienie bo oczytal sie o skutkach ubocznych i moze maly taki jest po tych szpitalnych szczepieniach. Caly czas siedzi i studiuje o szczepionkach- jak mi pokazla pare filmow to szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:24

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ