Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nadzieja!!! wrote:Dziewczyny a Wy do kiedy macie zamiar wychodzić na spacerki z maluchami ?? ja już ponad tydzień nie wychodzę dla mnie za zimno jest... a mój maluszek dostał małego katarku no i sporadycznie kaszle, oczyszczam go wodą morską i smaruje maścią majerankową, jak to nie pomoże to poniedziałek lekarz ehh
Ja wychodze i mam zamiar wychodzic codziennie, zimą tez tak do -5st, niech sie mały chartuje, wlasnie ponoc zeby nie było przeziebien to trzeba wychodzic i dac dziecku pooddychac swiezym powietrzem. Wiadomo ze to nie beda długie spacery ale jednak dobrze zeby nawet na 30-40 min wyjsc. Sama bym pewnie nie wychodzila zimą ale dla dziecka zrobi sie duzo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 21:02
Nelly, lubek, Sisilla, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Nadzieja ja nie pomogę, moje zdjęcie jest z telefonu i problemu nie bylo, pewnie wielkość nie jest duża.
Paaolka, jakoś mi umknelo żeby odpisac, że ja tez dostałam te zdjęcia z warsztatów Mamo to JaWy ze Stokrotka bardzo ładnie wyszlyscie, a u mnie broda zlala się z szyją
Nawet nie zdawalam sobie sprawy z tego że buzie miałam jak księżyc w pełni hihi
A czy wy kapiecie swoje maluchy codziennie? Bo my do tej pory co 2 dzień, ale postanowiliśmy kąpać go codziennie i sprawdzic czy spodoba mu się taki wieczorny rytuał, że po kąpieli jest spanie. Oczywiście cyc w międzyczasie. Ja chyba nie będę w stanie wprowadzić w życie Łatwego PlanuAle wracając do rytuału, na razie jest nieźle, kapiel ok 19, zasypia ok 20 i śpi do północy albo 00:30. Tylko ciekawe czy mu się nie odmieni...
paaolka lubi tę wiadomość
-
Pracuje w przedszkolu publicznym. Dotychczas były to dzieci od 3 lat, ale gdy wrócę po macierzyńskim to będe pracowała na grupie żłobkowej z czego bardzo się ciesze.
No i odrazu zdecydowałam się na roczny urlop macierzyński.
\
Dziewczynki czy macie jakieś sposoby aby nauczyć pić malucha z butelki, troszkę by mi to ułatwiło życie, a tak jestem uwiązana;] Julia nie chce z niej pic, wypycha smoka językiem i się dławi. -
paaolka wrote:Ja wychodze i mam zamiar wychodzic codziennie, zimą tez tak do -5st, niech sie mały chartuje, wlasnie ponoc zeby nie było przeziebien to trzeba wychodzic i dac dziecku pooddychac swiezym powietrzem. Wiadomo ze to nie beda długie spacery ale jednak dobrze zeby nawet na 30-40 min wyjsc. Sama bym pewnie nie wychodzila zimą ale dla dziecka zrobi sie duzo
no właśnie ja chodziłam prawie codziennie na spacerki, ale jak się pojawiły minusowe temperatury to i się bałam i mi się nie chciało, a jeszcze niedługo szczepionki więc wolałam chuchać na zimne i tak wyszło że mały zakatarzony ;/ -
nadzieja!!! wrote:Dziewczyny a Wy do kiedy macie zamiar wychodzić na spacerki z maluchami ?? ja już ponad tydzień nie wychodzę dla mnie za zimno jest... a mój maluszek dostał małego katarku no i sporadycznie kaszle, oczyszczam go wodą morską i smaruje maścią majerankową, jak to nie pomoże to poniedziałek lekarz ehh
ja fotki pomniejszam do 400 megapikseli bo inaczej tez mam ten komunikat i tez nie mam premium ;] -
nadzieja!!! wrote:no właśnie ja chodziłam prawie codziennie na spacerki, ale jak się pojawiły minusowe temperatury to i się bałam i mi się nie chciało, a jeszcze niedługo szczepionki więc wolałam chuchać na zimne i tak wyszło że mały zakatarzony ;/
-
ataga4 wrote:Nadzieja ja nie pomogę, moje zdjęcie jest z telefonu i problemu nie bylo, pewnie wielkość nie jest duża.
Paaolka, jakoś mi umknelo żeby odpisac, że ja tez dostałam te zdjęcia z warsztatów Mamo to JaWy ze Stokrotka bardzo ładnie wyszlyscie, a u mnie broda zlala się z szyją
Nawet nie zdawalam sobie sprawy z tego że buzie miałam jak księżyc w pełni hihi
A czy wy kapiecie swoje maluchy codziennie? Bo my do tej pory co 2 dzień, ale postanowiliśmy kąpać go codziennie i sprawdzic czy spodoba mu się taki wieczorny rytuał, że po kąpieli jest spanie. Oczywiście cyc w międzyczasie. Ja chyba nie będę w stanie wprowadzić w życie Łatwego PlanuAle wracając do rytuału, na razie jest nieźle, kapiel ok 19, zasypia ok 20 i śpi do północy albo 00:30. Tylko ciekawe czy mu się nie odmieni...
Własnie Wy ze Stokrotką ładnie wyszłyście, a ja na siebie patrzec nie moge...hehto ja jestem tam okrągła jak księzyc w pełni..
Co do kąpieli to my tez do tej pory co 2 dni kąpalismy ale że Krzyś ma pronlemy skórne to chcemy zacząć codziennie kąpać w krochmalu. Choc nie wiem czy uda nam sie o stałej porze kąpać, bo mąż róznie jest w domu...
Ech..wydawało mi się że uśpiłam w końcu małego...od 17 nie spał, ciągle niespokojny był, teraz miałam koncert prawie godzinny...no i słysze go juz w łóżeczku, myslałam że ta noc tez bedzie ok jak dzisiajsza, ale jednak zapowiada sie trudniej..
Dobrej nocy dziewczęta! Niech maluszki Wam ładnie śpia :* ja uciekam do mojego urwisa...ataga4 lubi tę wiadomość
-
A moja córeczka od paru nocy pięknie śpi: 3-3,5 godziny snu, 1-1,5 godzinna przerwa na karmienie i przewijanie, a potem znowu 2-3 godziny snu. I dobrze już jej idzie samodzielne zasypianie w łóżeczku - odkładam ją po utuleniu, ale zanim zaśnie, trochę się sama powierci w łóżeczku i zasypia
Wiadomo, czasem chce się dłużej poprzytulać i płacze, więc proces musimy powtarzać, ale nie trwa to długo. Jestem z niej taka dumna
lubek, DeLaCruz, pestka, ataga4, Kasiula09, MOI, Anoolka, Sroka lubią tę wiadomość
-
Nelly, super
nasz Franek późno zasnął, bo dopiero o 22. Myśleliśmy, ze się nie wyspimy, ale misio zrobił nam niespodziankę i pierwszy raz obudził się o 5
a potem pociągnął jeszcze do 8
też już sam w nocy zasypia. Jak nie odjedzie po karmieniu to go odkładam do łóżeczka, gasze światło i idziemy spać
ataga4, MOI, Nelly, lubek, Anoolka lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
No a ja się cieszyłam ze mi mała wczoraj wcześniej usła
ale dzisiaj od 6 mamy juz dzień
ja się o 7:30 wzięłam za gotowanie obiadu a ona sobie drzemie przy szumie okapu
raz się budzi to znów zasypia i tak w kółko
ciekawe o której da znać że zglodniała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 09:45
MOI lubi tę wiadomość
-
U mnie dzis tez piekna pogoda. Niby 0 st ale slonko swieci, mgla opada. Jestesmy po sniadanku z mezem.. ide myc wlosy i sie wyszykowac by kolo 12 wyjsc na spacerek
Synek nasz tak nagle z dnia na dzien zaczal sie swiafomie usmiechac. Od rana zasypuje nas pieknymi szerokimi usmiechami i to nawet z dzwiekiemtakie heeee mu wychodzi
teraz wlasnie po 30 min leżenia sam zasnal
co tez mu sie nie zdarzalo zbytnio
ataga4, Sisilla, Nelly, Kasiula09, lubek, Anoolka, MOI lubią tę wiadomość
-
dziewczyny chwale sie ze moj mezus wczoraj o 17 sam poszedl wozkiem z malym na spacer i powiedzial zebym na spokojnie i bez stresu wziela prysznic - ale fajnie bylo chwilke sie zrelaksowac i nie denerwowac sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:22
ataga4, Sisilla, Nelly, Kasiula09, lubek, Anoolka, paaolka, Sroka, MOI, Scęście, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
moj chce odroczyc szczepienie bo oczytal sie o skutkach ubocznych i moze maly taki jest po tych szpitalnych szczepieniach. Caly czas siedzi i studiuje o szczepionkach- jak mi pokazla pare filmow to szok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:24