X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny chwale sie ze moj mezus wczoraj o 17 sam poszedl wozkiem z malym na spacer i powiedzial zebym na spokojnie i bez stresu wziela prysznic - ale fajnie bylo chwilke sie zrelaksowac i nie denerwowac sie :)
    No w końcu ten Twój mąż zaczął się zachowywać jak na ojca przystało :-)

Anoolka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no w końcu widze ze tatuś zajmuje sie synkiem i bardzo dobrze.

U nas nocka spokojnie przespana jak mało kiedy zasypiala od razu po jedzeniu. Za to ja nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem w dzien chce spac usypia i za chwile sie wybudza mimo ze jest caly czas cicho.

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 a może jest za cicho :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dziś na pobraniu krwi, ja tsh i Filip też-zalecenie szpitalne, mam nadzieję że to pierwszy i ostatni raz.
    Sylwia super że mężuś w końcu się poczuł tatą ;)
    Ale odłożenie szczepień bez ważnego powodu nie jest dobrym pomysłem. Ja też bałam się strasznie szczepienia ale konsekwencje nie szczepienia są o wiele gorsze. A poza tym o autyzm podejrzewają szczepionkę na odrę, świnkę i różyczkę czyli daleko nam jeszcze do tego ;)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a do którego tygodnia życia trzeba zaszczepić dziecko? Wiem ze po 6tyg od szczepienia w szpitalu, a jest jakąś górna granica?

• pestka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Frankiem codziennie wychodze na spacer, chyba, że jest brzydka pogoda to go weranduje;) np: dziś mimo, że jest ładnie, ale chcemy posprzatać i odpocząć;)

kasiula moj ostatnio tez tak ma, że nagle sie budzi po 20 min snu, nie wiem czemu. Zwalam na skok rozwojowy i mam nadzieję, że minie;) zwazywszy na to, że wczesniej takich problemów nie mieliśmy;)

a co do konsekwencji szczepień ja sądze podobnie jak Anoolka, lepiej zaszczepić bo konsekwencje sa o wiele gorsze. I ta szczepionka o autyzm to tez jak Anoolka pisze, w okolicach roku dopiero się nia szczepi dziecko.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, a do którego tygodnia życia trzeba zaszczepić dziecko? Wiem ze po 6tyg od szczepienia w szpitalu, a jest jakąś górna granica?
    6-8 tyg. Tak mam napisane w zaleceniach szczepiennych

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Szczepi się w 7-8 tygodniu, tak jest napisane w książeczce zdrowia.

ataga4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    kasiula moj ostatnio tez tak ma, że nagle sie budzi po 20 min snu, nie wiem czemu. Zwalam na skok rozwojowy i mam nadzieję, że minie;) zwazywszy na to, że wczesniej takich problemów nie mieliśmy;)
    Jessu a myślałam że tylko Filip tak ma, od razu mi lepiej ;) Też sobie pomyślałam że to przez skok :P

• pestka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jessu a myślałam że tylko Filip tak ma, od razu mi lepiej ;) Też sobie pomyślałam że to przez skok :P
    Anoolka nasze dzieci z tego samego dnia, wiec ja bym tak obstawiała;) Frankowi sie to pojawiło około wtorku tak 'mocniej'. Mam nadzieję, że minie bo oszalec mozna:) ale na szczęście suszarka z yt pomaga;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej wiecie co...jeszcze pamiętam, jak marudziłysmy, że ciężko, że nieprzespane noce, niech dieciaczki wychodzą...a tu niektóre juz maja prawie dwa miesiące <3
    niesamowite jak czas zasuwa:)
    pamietacie jak to było, jak ich nie było? ja juz nie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 14:35

Nelly, nadzieja!!!, renatkach, MOI lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpukac,od wczoraj lepiej z hanią. Podaje jej rumianek do picia.

lubek, MOI, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny odpukac,od wczoraj lepiej z hanią. Podaje jej rumianek do picia.

Aniqua ty to jesteś dzielna, ale patrząc na twój suwaczeka, życzę ci aby równo z ukończeniem 3 miesięcy problemy minęły.

Pestka ja bym chciała żeby już było pół roku później ;) wtedy dopiero zacznie nam czas zasuwać.

Sylwia1985, w końcu twój M się wykazuje i oby tak dalej, a ty staraj się go zająć jeszcze więcej, żeby chłopak się czuł potrzebny:) a ty żebyś miała więcej okazji do relaksu, życzę ci tego z całego serca.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:

Pestka ja bym chciała żeby już było pół roku później ;) wtedy dopiero zacznie nam czas zasuwać.
    ja w sumie też;) żeby juz dziecieczki były bardziej kontaktowe:) ale kazdy etap ma swoje piękne chwile:) ale jeszcze trochę, a nasze dzieciaczki będą już miały po pare miesięcy i uczyły się siadać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 16:20

Sisilla lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Anoolka nasze dzieci z tego samego dnia, wiec ja bym tak obstawiała;) Frankowi sie to pojawiło około wtorku tak 'mocniej'. Mam nadzieję, że minie bo oszalec mozna:) ale na szczęście suszarka z yt pomaga;)
    U mnie też we wtorek, tylko że suszarka nie pomaga :) Jeszcze trochę i padnę na pysk ;)

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, Anoolka nie straszcie moja też lada dzień zaczyna ten etap i też od paru dni problemy ze spaniem ehh...oszaleć można, napiszcie kiedy minęło, to chociaż będę wiedziała na co czekam ;) bo ja kilka dni za wami:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) Czy może któraś z was z okolic warszawy robiła dziecku sesje nowordkową:) jeśli tak to gdzie i ile płaciłyście:)
    Mój Michaś już 5 noc śpi od 24 do 7. Wprowadziłam łatwy plan, dostosowałam go do potrzeb maluszka i robie codziennie to samo o tych samych porach i na razie się udaje wszystko:)

Nelly, lubek, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś intensywny dzień, rano szybkie zakupy w markecie, bo Mała nie miała czapki ani szalika na taką pogodę, później obiad u teściów i obowiązkowy spacer w taką słoneczną niedzielę.

Teraz się powoli budzimy z drzemki idziemy kąpać się.
    Dalej martwi mnie zaczerwieniona powieka nad jednym okiem, ale lekarka powiedziała, że to nagromadzenie naczyń w tym miejscu powoduje taki efekt.

Emolium zakupione na pół roku do przodu, więc można pluskać i pluskać. Kąpiemy Agatkę co dwa dni, ale zastanawiam się czy nie zmienić tego na codzienny rytuał, żeby nauczyła się, że po tym jemy i idziemy spać, by rodzice mieli wolny wieczór na ogarnięcie mieszkania.

ataga4 lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Moja od wczoraj ma to samo, w dzień śpi po 15-20 minut, budzi się i płacze, ja ją pocieszam i usypiam, i znowu to samo w koło Macieju. I ciągle je, znowu mam piersi twarde jak kamienie

km5svcqg6fuae1xg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Moja od wczoraj ma to samo, w dzień śpi po 15-20 minut, budzi się i płacze, ja ją pocieszam i usypiam, i znowu to samo w koło Macieju. I ciągle je, znowu mam piersi twarde jak kamienie
    skok zapewne;)
    ja mojego też częściej przystawiam, ale bez szału;)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ