Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny chwale sie ze moj mezus wczoraj o 17 sam poszedl wozkiem z malym na spacer i powiedzial zebym na spokojnie i bez stresu wziela prysznic - ale fajnie bylo chwilke sie zrelaksowac i nie denerwowac sie :)
    No w końcu ten Twój mąż zaczął się zachowywać jak na ojca przystało :-)

Anoolka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no w końcu widze ze tatuś zajmuje sie synkiem i bardzo dobrze.

U nas nocka spokojnie przespana jak mało kiedy zasypiala od razu po jedzeniu. Za to ja nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem w dzien chce spac usypia i za chwile sie wybudza mimo ze jest caly czas cicho.

preg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 a może jest za cicho :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dziś na pobraniu krwi, ja tsh i Filip też-zalecenie szpitalne, mam nadzieję że to pierwszy i ostatni raz.
    Sylwia super że mężuś w końcu się poczuł tatą ;)
    Ale odłożenie szczepień bez ważnego powodu nie jest dobrym pomysłem. Ja też bałam się strasznie szczepienia ale konsekwencje nie szczepienia są o wiele gorsze. A poza tym o autyzm podejrzewają szczepionkę na odrę, świnkę i różyczkę czyli daleko nam jeszcze do tego ;)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a do którego tygodnia życia trzeba zaszczepić dziecko? Wiem ze po 6tyg od szczepienia w szpitalu, a jest jakąś górna granica?

• pestka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Frankiem codziennie wychodze na spacer, chyba, że jest brzydka pogoda to go weranduje;) np: dziś mimo, że jest ładnie, ale chcemy posprzatać i odpocząć;)

kasiula moj ostatnio tez tak ma, że nagle sie budzi po 20 min snu, nie wiem czemu. Zwalam na skok rozwojowy i mam nadzieję, że minie;) zwazywszy na to, że wczesniej takich problemów nie mieliśmy;)

a co do konsekwencji szczepień ja sądze podobnie jak Anoolka, lepiej zaszczepić bo konsekwencje sa o wiele gorsze. I ta szczepionka o autyzm to tez jak Anoolka pisze, w okolicach roku dopiero się nia szczepi dziecko.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny, a do którego tygodnia życia trzeba zaszczepić dziecko? Wiem ze po 6tyg od szczepienia w szpitalu, a jest jakąś górna granica?
    6-8 tyg. Tak mam napisane w zaleceniach szczepiennych

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Szczepi się w 7-8 tygodniu, tak jest napisane w książeczce zdrowia.

ataga4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    kasiula moj ostatnio tez tak ma, że nagle sie budzi po 20 min snu, nie wiem czemu. Zwalam na skok rozwojowy i mam nadzieję, że minie;) zwazywszy na to, że wczesniej takich problemów nie mieliśmy;)
    Jessu a myślałam że tylko Filip tak ma, od razu mi lepiej ;) Też sobie pomyślałam że to przez skok :P

• pestka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jessu a myślałam że tylko Filip tak ma, od razu mi lepiej ;) Też sobie pomyślałam że to przez skok :P
    Anoolka nasze dzieci z tego samego dnia, wiec ja bym tak obstawiała;) Frankowi sie to pojawiło około wtorku tak 'mocniej'. Mam nadzieję, że minie bo oszalec mozna:) ale na szczęście suszarka z yt pomaga;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej wiecie co...jeszcze pamiętam, jak marudziłysmy, że ciężko, że nieprzespane noce, niech dieciaczki wychodzą...a tu niektóre juz maja prawie dwa miesiące <3
    niesamowite jak czas zasuwa:)
    pamietacie jak to było, jak ich nie było? ja juz nie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 14:35

Nelly, nadzieja!!!, renatkach, MOI lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpukac,od wczoraj lepiej z hanią. Podaje jej rumianek do picia.

lubek, MOI, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny odpukac,od wczoraj lepiej z hanią. Podaje jej rumianek do picia.

Aniqua ty to jesteś dzielna, ale patrząc na twój suwaczeka, życzę ci aby równo z ukończeniem 3 miesięcy problemy minęły.

Pestka ja bym chciała żeby już było pół roku później ;) wtedy dopiero zacznie nam czas zasuwać.

Sylwia1985, w końcu twój M się wykazuje i oby tak dalej, a ty staraj się go zająć jeszcze więcej, żeby chłopak się czuł potrzebny:) a ty żebyś miała więcej okazji do relaksu, życzę ci tego z całego serca.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:

Pestka ja bym chciała żeby już było pół roku później ;) wtedy dopiero zacznie nam czas zasuwać.
    ja w sumie też;) żeby juz dziecieczki były bardziej kontaktowe:) ale kazdy etap ma swoje piękne chwile:) ale jeszcze trochę, a nasze dzieciaczki będą już miały po pare miesięcy i uczyły się siadać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 16:20

Sisilla lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Anoolka nasze dzieci z tego samego dnia, wiec ja bym tak obstawiała;) Frankowi sie to pojawiło około wtorku tak 'mocniej'. Mam nadzieję, że minie bo oszalec mozna:) ale na szczęście suszarka z yt pomaga;)
    U mnie też we wtorek, tylko że suszarka nie pomaga :) Jeszcze trochę i padnę na pysk ;)

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, Anoolka nie straszcie moja też lada dzień zaczyna ten etap i też od paru dni problemy ze spaniem ehh...oszaleć można, napiszcie kiedy minęło, to chociaż będę wiedziała na co czekam ;) bo ja kilka dni za wami:)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) Czy może któraś z was z okolic warszawy robiła dziecku sesje nowordkową:) jeśli tak to gdzie i ile płaciłyście:)
    Mój Michaś już 5 noc śpi od 24 do 7. Wprowadziłam łatwy plan, dostosowałam go do potrzeb maluszka i robie codziennie to samo o tych samych porach i na razie się udaje wszystko:)

Nelly, lubek, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś intensywny dzień, rano szybkie zakupy w markecie, bo Mała nie miała czapki ani szalika na taką pogodę, później obiad u teściów i obowiązkowy spacer w taką słoneczną niedzielę.

Teraz się powoli budzimy z drzemki idziemy kąpać się.
    Dalej martwi mnie zaczerwieniona powieka nad jednym okiem, ale lekarka powiedziała, że to nagromadzenie naczyń w tym miejscu powoduje taki efekt.

Emolium zakupione na pół roku do przodu, więc można pluskać i pluskać. Kąpiemy Agatkę co dwa dni, ale zastanawiam się czy nie zmienić tego na codzienny rytuał, żeby nauczyła się, że po tym jemy i idziemy spać, by rodzice mieli wolny wieczór na ogarnięcie mieszkania.

ataga4 lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Moja od wczoraj ma to samo, w dzień śpi po 15-20 minut, budzi się i płacze, ja ją pocieszam i usypiam, i znowu to samo w koło Macieju. I ciągle je, znowu mam piersi twarde jak kamienie

km5svcqg6fuae1xg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Moja od wczoraj ma to samo, w dzień śpi po 15-20 minut, budzi się i płacze, ja ją pocieszam i usypiam, i znowu to samo w koło Macieju. I ciągle je, znowu mam piersi twarde jak kamienie
    skok zapewne;)
    ja mojego też częściej przystawiam, ale bez szału;)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ