Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:dziewczyny chwale sie ze moj mezus wczoraj o 17 sam poszedl wozkiem z malym na spacer i powiedzial zebym na spokojnie i bez stresu wziela prysznic - ale fajnie bylo chwilke sie zrelaksowac i nie denerwowac sie
Anoolka, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
Sylwia no w końcu widze ze tatuś zajmuje sie synkiem i bardzo dobrze.
U nas nocka spokojnie przespana jak mało kiedy zasypiala od razu po jedzeniu. Za to ja nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem w dzien chce spac usypia i za chwile sie wybudza mimo ze jest caly czas cicho.
-
nick nieaktualnyMy byliśmy dziś na pobraniu krwi, ja tsh i Filip też-zalecenie szpitalne, mam nadzieję że to pierwszy i ostatni raz.
Sylwia super że mężuś w końcu się poczuł tatą
Ale odłożenie szczepień bez ważnego powodu nie jest dobrym pomysłem. Ja też bałam się strasznie szczepienia ale konsekwencje nie szczepienia są o wiele gorsze. A poza tym o autyzm podejrzewają szczepionkę na odrę, świnkę i różyczkę czyli daleko nam jeszcze do tego -
Ja z Frankiem codziennie wychodze na spacer, chyba, że jest brzydka pogoda to go weranduje;) np: dziś mimo, że jest ładnie, ale chcemy posprzatać i odpocząć
kasiula moj ostatnio tez tak ma, że nagle sie budzi po 20 min snu, nie wiem czemu. Zwalam na skok rozwojowy i mam nadzieję, że minie;) zwazywszy na to, że wczesniej takich problemów nie mieliśmy;)
a co do konsekwencji szczepień ja sądze podobnie jak Anoolka, lepiej zaszczepić bo konsekwencje sa o wiele gorsze. I ta szczepionka o autyzm to tez jak Anoolka pisze, w okolicach roku dopiero się nia szczepi dziecko. -
nick nieaktualnyataga4 wrote:Dziewczyny, a do którego tygodnia życia trzeba zaszczepić dziecko? Wiem ze po 6tyg od szczepienia w szpitalu, a jest jakąś górna granica?
ataga4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypestka wrote:kasiula moj ostatnio tez tak ma, że nagle sie budzi po 20 min snu, nie wiem czemu. Zwalam na skok rozwojowy i mam nadzieję, że minie;) zwazywszy na to, że wczesniej takich problemów nie mieliśmy;)
Też sobie pomyślałam że to przez skok
-
Anoolka wrote:Jessu a myślałam że tylko Filip tak ma, od razu mi lepiej
Też sobie pomyślałam że to przez skok
-
ej wiecie co...jeszcze pamiętam, jak marudziłysmy, że ciężko, że nieprzespane noce, niech dieciaczki wychodzą...a tu niektóre juz maja prawie dwa miesiące
niesamowite jak czas zasuwa:)
pamietacie jak to było, jak ich nie było? ja juz nie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 14:35
Nelly, nadzieja!!!, renatkach, MOI lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniqa wrote:Dziewczyny odpukac,od wczoraj lepiej z hanią. Podaje jej rumianek do picia.
Aniqua ty to jesteś dzielna, ale patrząc na twój suwaczeka, życzę ci aby równo z ukończeniem 3 miesięcy problemy minęły.
Pestka ja bym chciała żeby już było pół roku późniejwtedy dopiero zacznie nam czas zasuwać.
Sylwia1985, w końcu twój M się wykazuje i oby tak dalej, a ty staraj się go zająć jeszcze więcej, żeby chłopak się czuł potrzebny:) a ty żebyś miała więcej okazji do relaksu, życzę ci tego z całego serca. -
Sisilla wrote:
Pestka ja bym chciała żeby już było pół roku późniejwtedy dopiero zacznie nam czas zasuwać.
żeby juz dziecieczki były bardziej kontaktowe:) ale kazdy etap ma swoje piękne chwile:) ale jeszcze trochę, a nasze dzieciaczki będą już miały po pare miesięcy i uczyły się siadać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 16:20
Sisilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypestka wrote:Anoolka nasze dzieci z tego samego dnia, wiec ja bym tak obstawiała;) Frankowi sie to pojawiło około wtorku tak 'mocniej'. Mam nadzieję, że minie bo oszalec mozna:) ale na szczęście suszarka z yt pomaga;)
Jeszcze trochę i padnę na pysk
-
hej dziewczyny:) Czy może któraś z was z okolic warszawy robiła dziecku sesje nowordkową
jeśli tak to gdzie i ile płaciłyście:)
Mój Michaś już 5 noc śpi od 24 do 7. Wprowadziłam łatwy plan, dostosowałam go do potrzeb maluszka i robie codziennie to samo o tych samych porach i na razie się udaje wszystko:)Nelly, lubek, pestka, paaolka lubią tę wiadomość
-
Dziś intensywny dzień, rano szybkie zakupy w markecie, bo Mała nie miała czapki ani szalika na taką pogodę, później obiad u teściów i obowiązkowy spacer w taką słoneczną niedzielę.
Teraz się powoli budzimy z drzemki idziemy kąpać się.
Dalej martwi mnie zaczerwieniona powieka nad jednym okiem, ale lekarka powiedziała, że to nagromadzenie naczyń w tym miejscu powoduje taki efekt.
Emolium zakupione na pół roku do przodu, więc można pluskać i pluskać. Kąpiemy Agatkę co dwa dni, ale zastanawiam się czy nie zmienić tego na codzienny rytuał, żeby nauczyła się, że po tym jemy i idziemy spać, by rodzice mieli wolny wieczór na ogarnięcie mieszkania.
ataga4 lubi tę wiadomość
-
pestka wrote:kasiula moj ostatnio tez tak ma, że nagle sie budzi po 20 min snu, nie wiem czemu. Zwalam na skok rozwojowy i mam nadzieję, że minie;) zwazywszy na to, że wczesniej takich problemów nie mieliśmy;)
-
Nelly wrote:Moja od wczoraj ma to samo, w dzień śpi po 15-20 minut, budzi się i płacze, ja ją pocieszam i usypiam, i znowu to samo w koło Macieju. I ciągle je, znowu mam piersi twarde jak kamienie
ja mojego też częściej przystawiam, ale bez szału;)