Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na odparzenia pupy? Smaruję sudocremem i przemywam przegotowaną wodą, ale nie widzę poprawy. U nas niestety zielone pampersy okazały się beznadziejne i odparzyły Małgosię. Dobrze, że Biedronka jest tak blisko ;)

U mojej raz sie tak jakby odparzyla i posmarowalam na wszelki wypadek bepanthenem i od razu inaczej

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia bardzo dobrze ze pojechalas przynajmniej odpoczniesz sobie od tej tesciowej bo widze zamiast pomóc to tylko Cie jeszcze bardziej dołuje

sylwia1985 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, one tak namawiają bo mają z tego profit z firm farmaceutycznych i przychodnia wiecej kasy. A prawda jest taka ze te na fundusz to te same co platne tylko rozdzielone.i nie są zanieczyszczone bo niemogli by ich podawac. Wiem bo mam ciotke w przychodni i nam mowila. Im sie oplaca gadac takie glupoty.

sylwia1985, ataga4, nadzieja!!!, agatas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na odparzenia pupy? Smaruję sudocremem i przemywam przegotowaną wodą, ale nie widzę poprawy. U nas niestety zielone pampersy okazały się beznadziejne i odparzyły Małgosię. Dobrze, że Biedronka jest tak blisko ;)
    Tormentiol! Tylko.

tofirus lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mate rainforest fishera kupilam uzywana na allegro ale sie przejechalam bo liscie sie nie ruszaja i troche sie wiesza a poza tym maly narazie interesuje sie swiatelkami i jak machnie rekami to grzechotki szzturchnie i zdziwiony. Zazdroszcze wam ze dzieciaczki w ciagu dnia spia 2h u nas d
    Do 15 spanie po 10 min a tak to karmienie , gadanie 40min, godzina prob usypiania i po odlozeniu 10 min spania i tak wkolo. Tez zauwazylam ze poo mm sen jest dluzszy bo jak wypije ok 120 to potrafi wieczorem i 4,5 godz kimac

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Nadzieja, one tak namawiają bo mają z tego profit z firm farmaceutycznych i przychodnia wiecej kasy. A prawda jest taka ze te na fundusz to te same co platne tylko rozdzielone.i nie są zanieczyszczone bo niemogli by ich podawac. Wiem bo mam ciotke w przychodni i nam mowila. Im sie oplaca gadac takie glupoty.
    dokladnie. Mi tez ciotka polozna i kuzynka pielegniarka mowily ze tylko naciaganie kasy i bron boze nie szczepic 5w1 lub 6w1. Ja tez juz bylam za 5w1 bo lekarza potrafia zbalamucic czlowieka

JASNE ZE MAJA PROCENT Z TEGO ZE NAMOWIA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:11

Aniqa, nadzieja!!! lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:

U nas super się sprawdził zielony Linomag i mąka ziemniaczana. I to nie było zwykłe odparzenie, bo zrobiło mu się to w szpitalu po "kwaśnej" kupie która niesamowicie się wżera w skórę. Dobrze że nie porobiły się rany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:39

tofirus, paaolka lubią tę wiadomość

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:

U nas sprawdziły się kąpiele w krochmalu i oczywiście Bepanthen maść

tofirus lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:35

paaolka, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja mam mate rainforest fishera kupilam uzywana na allegro ale sie przejechalam bo liscie sie nie ruszaja i troche sie wiesza a poza tym maly narazie interesuje sie swiatelkami i jak machnie rekami to grzechotki szzturchnie i zdziwiony. Zazdroszcze wam ze dzieciaczki w ciagu dnia spia 2h u nas d
    Do 15 spanie po 10 min a tak to karmienie , gadanie 40min, godzina prob usypiania i po odlozeniu 10 min spania i tak wkolo. Tez zauwazylam ze poo mm sen jest dluzszy bo jak wypije ok 120 to potrafi wieczorem i 4,5 godz kimac

Widze ze nie tylko u mnie jest problem ze spaniem moja dzis od 9.30 przespala zaledwie 15 minut ciagiem i moze ze dwa razy po 5 minut na rekach, pierwszy raz tak i mam nadzieje ze ostatni

preg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale akcja. Karmię sobie Franka, a ten nagle walnął taką kupę, że przesrał siebie, całe swoje ubranko i mnie :P A zaraz potem mega uśmiech i się cieszy :) Ja z nim szybko pod kran, zaprałam ciuszki, a on sobie teraz leży i gada z karuzelką zadowolony :D

Aniqa, ataga4, Anoolka, paaolka, nadzieja!!!, pestka, Sisilla, MOI, agatas, Kakabaka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Widze ze nie tylko u mnie jest problem ze spaniem moja dzis od 9.30 przespala zaledwie 15 minut ciagiem i moze ze dwa razy po 5 minut na rekach, pierwszy raz tak i mam nadzieje ze ostatni
    Kasiula nie tylko u ciebie ten problem, mojej sie chce spac ale woli beczec, eh az uszy bolą.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Kasiula nie tylko u ciebie ten problem, mojej sie chce spac ale woli beczec, eh az uszy bolą.

to tak samo i u mnie jest widze ze nie tylko u nas tak jest

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Dziewczyny, ale akcja. Karmię sobie Franka, a ten nagle walnął taką kupę, że przesrał siebie, całe swoje ubranko i mnie :P A zaraz potem mega uśmiech i się cieszy :) Ja z nim szybko pod kran, zaprałam ciuszki, a on sobie teraz leży i gada z karuzelką zadowolony :D
    Ja tez wiem od razu kiedy mega kupa bo nagle jak walnie to ufff, ja mam tak codziennie i przewaznie z rana jak karmie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    to tak samo i u mnie jest widze ze nie tylko u nas tak jest
    Ale w miare pomaga owiniecie w kocyk i noszenie, jak juz spi,odkladam i znow beczenie,i tak kilka razy.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:

A myślałam ze tylko moje dziecko tak mało śpi..... Dziś np od 10:30 nie spał do 14, zdrzemnął się z kwadrans że nawet nie zdążyłam wziąć prysznica na spokojnie bo już słyszałam ze płacze, a potem usnął dopiero po 15... Na dodatek sąsiad za ścianą wiercił :/ O, i własnie się obudził, z krzykiem oczywiście :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ciocie :)
    1343094_niki.jpg

paaolka, lubek, Anoolka, Kasiula09, Nelly, nadzieja!!!, ataga4, pestka, DeLaCruz, Aniqa, Sisilla, MOI, agatas, Kakabaka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to na dziewczęco - piersze ubranka ,, Niny,, która okazała się Nikusiem

1343111_roz.jpg

paaolka, Anoolka, Kasiula09, Nelly, nadzieja!!!, DeLaCruz, Aniqa, Sisilla, MOI, agatas, Kakabaka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mega słodki jest Nikuś :) i wygląda na takiego aniołka, patrząc na niego aż trudno uwierzyć że tak Ci daje popalić... ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Sylwia mega słodki jest Nikuś :) i wygląda na takiego aniołka, patrząc na niego aż trudno uwierzyć że tak Ci daje popalić... ;)
    oj daje daje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ