Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    U nas super się sprawdził zielony Linomag i mąka ziemniaczana. I to nie było zwykłe odparzenie, bo zrobiło mu się to w szpitalu po "kwaśnej" kupie która niesamowicie się wżera w skórę. Dobrze że nie porobiły się rany.

U mnie tak samo :) raz mielismy odarzoną pupę ale szybko pomogła nam mączka na zmianę z linomagiem :) teraz wieczorem po kąpieli tez mu sypie troche mączki na pupę tak profilaktycznie ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Nikuś jest uroczy :)

preg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Dziewczyny moja Ala złapała katar:(
    Macie jakieś sprawdzone sposoby?
    Naczytałam się w necie o zapaleniu płuc i ucha i jestem pprzerażona.
    ja na katar mialam zalecenie, wietrzenia mieszkania by nie bylo wiecej jak 20 stopni, masc majernakowa pod nosek, wit c 6 kropelek 3 razy dziennie i wapno 3ml ze strzykawki 3 razy dziennie. po 3 dniach odeszlo... :)
    renatkach wrote:
    http://m.babyonline.pl/tydzien-1,rozwoj-niemowlaka-kalendarz,r6.html

polecam :)
    super! dzieki :)
    Sroka wrote:
    Co do położnej u nas była 6 razy i zawsze ze swoją wagą. Teraz już nas nie odwiedza, ale mamy kontakt telefoniczny.
    u mnie byla raz. ale ogolnie mamy prawo do 3 wizyt darmowych. tyle ze jak w domu ok, warunki ok, dziecko zadbane to juz ne chodza i nie zawracaja gitary :)
    Aniqa wrote:
    Marchewke wprowadza sie jak dziecko zacznie 4 msc czy skonczy?
    od 4 m ż tj od skonczonych 3 mcy czyli od zaczetego 4 :)

ataga4 lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus jest boski nawet w wersji Ninka :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany!!! Chyba mamy 1 skok rozwojowy. Powinien być w 5 tygodniu, ale Antek urodził się tydzień później, więc skok jest tydzień wcześniej:-/ dziś zaczęliśmy 4 tydzień i jak w mordę strzelił skok. Młody nie śpi prawie cały dzień, jak przysnie to max na godzinę i ciągle wisialby na cycu. Zjadł 90ml mm, a i tak chciał do cycka. Usnal dopiero po kilku sesjach jedzenia i marudzenia i zobaczymy ile to potrwa. Przeraża mnie perspektywa nocy, no o jutro jak zwykle jestem sama:-/ dobrze,że to trwa tylko kilka dni. W sobotę mam całodniowe szkolenie, na którym muszę być, mam nadzieję że zdąży przejść:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    A podzielisz się szczegółami? Jak to wprowadzałaś. Jakie problemy się pojawiły i jak sobie z nimi radziłaś no i jak wygląda Wasz dzień szczegółowo. Byłabym wdzięczna za odpowiedź :-)

Oczywiście już pisze:) nasz dzień wygląda następująco:) od 24 do 5-7 Michaś śpi.Jak się obudzi daje cycusia max 45 min, ale zwykle się najada po 25, odbijam i kładę spać, daje smoka i spiewam i Michaś zasypia. Budzi się około 10 daje cyca znowu, odbijam i kładę spać:) jak nie chce spać to się z nim bawie, potemk karmie i idziemy na spacer, na spacerze oczywiście zasypia i śpi tak do 14:) o 14 karmie potem dużo zabawy, i o 15.30 znowy karmienie i 16-16.30 kąpiel:) po kąpieli zanawa i około 18 zasypia. O 21-22 budzi się i znowu karmienie, zabawa, karmienie i 23,24 zasypia i śpi do rana:) Oczywiście napisałam ogólnie, nie każdy dzień jest idealny ale jak robie codziennie to samo, to on chyba już się nauczyl co jest po kolei:) Na początku przed wprowadzeniem regularności płakał, marudził budził się po kilka razy w nocy, a teraz jest super:) i nauczyłam się, że nie każdy płacz to głód:) i dużo mi to dało:)

lubek, Nelly lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ślicznego masz tego smyka :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

5b092n0a9aspxqzu.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Sylwia mega słodki jest Nikuś :) i wygląda na takiego aniołka, patrząc na niego aż trudno uwierzyć że tak Ci daje popalić... ;)

Pomyślałam o tym samym jak popatrzylam na zdjęcia :-)
    Sliczny jest :-)

paaolka, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczny synuś sylwia! :)

DDziewczyny też usypiacie maluszki przy dźwiękach białego szumu? Ja stwierdziła, że w sumie wolę to niż malutka uspokajac na rękach, ale oczywiście idealnie by było jakby sam się uspokajał..ale cóż, ideałów nie ma;) boje sie tylko, żeby się nie przyzwyczaił do szumu i usnąc bez niego nie mógł. Wcześniej zasypiał, teraz kurde gorzej..kiedy ten drugi skok sie kurde kończy?!

iabql8x.png
    x8msush.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wprowadzania nowych pokarmów to wg najnowszych zaleceń przy karmieniu piersią dopiero po ukończonym 6 miesiącu. Wcześniej wyłączne karmienie piersią.
    http://pediatria.mp.pl/zywienie/show.html?id=52544
    http://pediatria.mp.pl/zywienie/show.html?id=83251

ataga4, Nelly, lubek lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    śliczny synuś sylwia! :)

DDziewczyny też usypiacie maluszki przy dźwiękach białego szumu? Ja stwierdziła, że w sumie wolę to niż malutka uspokajac na rękach, ale oczywiście idealnie by było jakby sam się uspokajał..ale cóż, ideałów nie ma;) boje sie tylko, żeby się nie przyzwyczaił do szumu i usnąc bez niego nie mógł. Wcześniej zasypiał, teraz kurde gorzej..kiedy ten drugi skok sie kurde kończy?!

Na początku puszczam szum, jak trochę już podsypia to wyłączam. Zamierzam odzwyczajać ok.3 miesiąca :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Na początku puszczam szum, jak trochę już podsypia to wyłączam. Zamierzam odzwyczajać ok.3 miesiąca :)

też tak robię i dzis pojawiły mi sie wyrzuty sumienia..eh, chciałabym, żeby było idealnie:D ale czasami zasypia sam bez nikogo czy niczego, ale nie często jeszcze niestety;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:57

DeLaCruz lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziak synus Sylwus.

My dzis u pediatry bylismy. Wsio ok :-)
    Kluska wazy 4360 :-)

Nie umiem zdj dodac nadal :-)

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale miałam sytuacje przed chwilą :D po kąpieli i po czyszczeniu noska i oczek ( oczywiście płacz) przygotowałam się do karmienia i chcę wziąć małego, a tu patrze.. spi :) no to hyc go na ręce i próbuje przystawić do cyca a tu nic, spi jak zabity!! nic nie jest w stanie go obudzić... na prawde nic!! czy dziecko może być aż tak zmęczone ?? miałyście tak ?

5b092n0a9aspxqzu.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    ale miałam sytuacje przed chwilą :D po kąpieli i po czyszczeniu noska i oczek ( oczywiście płacz) przygotowałam się do karmienia i chcę wziąć małego, a tu patrze.. spi :) no to hyc go na ręce i próbuje przystawić do cyca a tu nic, spi jak zabity!! nic nie jest w stanie go obudzić... na prawde nic!! czy dziecko może być aż tak zmęczone ?? miałyście tak ?

Dwa razy u nas tak bylo ze sie zaspala i nic ani nikt jej nie mogl obudzic i karmilam na spiocha

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    tez tak miałam;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem tak mam ze Karolinka zasypia dopiero dwie godziny po skończonym posiłku ale nie budzę jej. Wychodzę z założenia, że skoro śpi to nie jest głodna ;p

3i49tv7325tdkkap.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Twój Nikuś jak aniołek wygląda :-) Normalnie nie wierze, że daje Ci tak popalić ;-)

My jutro mamy wizytę u ortopedy, prywatnie oczywiście bo na poczatku listopada obdzwoniłam wszystkie przychodnie w miescie i terminy na grudzień :-\ A jak prywatnie to w jednej przychodni nawet na drugi dzień można się na wizyte umówić, co za patologia :-(

Moja Gabrysia miała dziś strajk ze spaniem, czasami potrafi przespać calutki dzień i budzić się tylko na jedzenie a czasami rano wstanie o 10 i przez cały dzień zdrzemie się tylko godzinie. Nie mogła dziś coś zasnąć, męczyła się okropnie, co zasypiała to coś ją budziło ale całe szczęście już zasnęła sama w łóżeczku ;-)

Dobranoc mamuśki :-D

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Widze ze nie tylko u mnie jest problem ze spaniem moja dzis od 9.30 przespala zaledwie 15 minut ciagiem i moze ze dwa razy po 5 minut na rekach, pierwszy raz tak i mam nadzieje ze ostatni

Ja mam dziś tak samo. Pierwszy raz! Od rana spała tylko dwa razy w łóżeczku 45mi i 10min.a tak to tylko na rękach po 5,10mi a odlozona do łóżka płacz! Gdzie do tej pory spała w dzień po 2/3h i sama zasypiala w łóżeczku bez problemu.mało tez je dzisiaj i zasypia przy cycu po chwili a tak nigdy nie było. Wvzora jsza noc tez była kiepska w zasypianiu

Mam nadzieje ze to minie :-(

9qeydmw.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    O rany!!! Chyba mamy 1 skok rozwojowy. Powinien być w 5 tygodniu, ale Antek urodził się tydzień później, więc skok jest tydzień wcześniej:-/ dziś zaczęliśmy 4 tydzień i jak w mordę strzelił skok. Młody nie śpi prawie cały dzień, jak przysnie to max na godzinę i ciągle wisialby na cycu. Zjadł 90ml mm, a i tak chciał do cycka. Usnal dopiero po kilku sesjach jedzenia i marudzenia i zobaczymy ile to potrwa. Przeraża mnie perspektywa nocy, no o jutro jak zwykle jestem sama:-/ dobrze,że to trwa tylko kilka dni. W sobotę mam całodniowe szkolenie, na którym muszę być, mam nadzieję że zdąży przejść:-)

Ooo kolejna. Jak miło. Łączymy się w bólu.

Najgorsze jest to że moja koleżanka miała tak z dzieckiem na co dzień. Nie chcę mieć już więcej dzieci. Jej córka ma początku też była grzeczna a nagle stała się taka której nie da rady odłożyć i cały czas ryczy chyba że na rękach u mamy. Nie mogła się nawet wysikac ta moja koleżanka

9qeydmw.png
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ