Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:pytanie z innej beczki - czy ktoras uzywala jakiejs fajnej odzywki na porost rzes ja sie zastanawiam nad evitalash ale kosztuje 300 zl. Mialam z rossmana long lashes ale nie widze rezultatu. Przydala by sie bo nie chce mi sie malowac rzes
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 11:54
-
Ataga całkiem dobrze nam idzie, wczoraj juz zawiązałam sama bez instrukcji, tylko z pamięci
tylko że wczorajszy dzien był takim akurat mniej śpiącym u mojego Krzysia i nawet w chuscie jakos mocno nie zasnął, bo pare razy kręcił główką i stękał, zrobiłam sobie obiad w tym czasie, ale jak tylko skończylam i usiadłam on sie obudził..heh
Mój synek tez nie należy do łatwych dzieci, mówimy z mężem że trafił nam się trudny egzemplaz, bo w zasadzie on mało śpi, zwykle max 2 godz, a czesto w dzien tylko na mnie, jak go odkładam to sie przebudza i płacze, czasem tylko uda mi sie go na brzuszku połozyć zdejmując go z siebie i pośpi troche że zdąże z prędkością światła z wierzchu ogarnąć mieszkanie, no i noce są tez rózne bardzo, dzis tez mielismy przejscia i po karmieniu nie chciał spać, uspianie w nocy kiedy on nawet oczu nie chce, zamknąć czasem mnie dobija, bo zastanawiam sie skad on ma tyle siły jak ja juz padam...generalnie Krzysio raczej nie uśnie sam w łózeczku, zdarzyło sie to zaledwie kilka razy i to raczej z rana po porannej toalecie. A tak jak go odkładam to chwil poleży i zaczyna jęczeć a zaraz wręcz się drze. Chciałbym go nauczyc zasypiania samemu, ale czuje ze przede mna długa droga..
A dzis od rana siedze i wydzwaniam do przychodniach centrach zdrowia i staram sie zapisac gdzies małego na badanie bioderek...ale cos czuje ze jak mi sie to dzis uda to bedzie cud - na nfz juz nawet nie próbuje tylko prywatnie, ale wszedzie telefon zajęty non stop albo nie odbierają...do którego tyg życia dziecka trzeba taką wizyte zaliczyc? -
nick nieaktualny
-
Mały od wczoraj strasznie marudzi przy jedzeniu. Jest inny niż zwykle - czyżby dopiero teraz miał skok.
Położna była i stwierdziła że przybiera na wadze. Następna wizyta 10 grudnia. Wcześniej 5 szczepienie.
Jak ja mam się niby zapisać na usg bioderek na nfz bez skierowania?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Dziewczyny ja wymiękam
Do tej pory Filip pięknie spał w nocy a w dzień przynajmniej rano był w dobrym humorze a od kilku dni źle śpi a jak nie śpi to ryczy. Ja już nie mam siły. Podziwiam te z Was które tak mają cały czas.
Napewno minie za pare dni, i odpoczniesz,Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:46
Anoolka lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:pytanie z innej beczki - czy ktoras uzywala jakiejs fajnej odzywki na porost rzes ja sie zastanawiam nad revitalash ale kosztuje 300 zl. Mialam z rossmana long lashes ale nie widze rezultatu. Przydala by sie bo nie chce mi sie malowac rzes
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:38
-
ataga4 wrote:Hihi ja to teraz w ogóle się nie maluję
tzn jak jestem w domu, nigdzie nie wychodzę i nie spodziewam się gości
chociaż zdarzyło się że i na spacerek z małym wyszłam bez makijażu. Jak byłmniejszy tzn po urodzeniu i więcej spał to malowalam się prawie codziennie, tak dla siebie żeby czuć się zadbana i nie czuć się jak kopciuch. A teraz tak mi dnie szybko uplywaja ze nie mam czasu o tym pomyśleć
A o tej odzywce revitalash slyszallam i tez nawet się zainteresowalam, ale jak poznałam cenę to przestałam
- no mega droga ale jak bym wiedziala na 100% ze pomoze to bym kupilaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:17
-
Co do tych kropli z apteki to potwierdzam. Jak jeszcze pracowałam to dużo dziewczyn przychodzilo z receptą na nie i potwierdziły skuteczność
Dziewczyny nie łamcie się, raz jest lepiej z tym spaniem raz gorzej. Pewnej nocy myslalam że Agata już nie uśnie, po 3h płaczu zasnęła a jej uśmiech podczas spania wynagrodził mi wszystkoataga4 lubi tę wiadomość
-
paaolka wrote:Ataga całkiem dobrze nam idzie, wczoraj juz zawiązałam sama bez instrukcji, tylko z pamięci
tylko że wczorajszy dzien był takim akurat mniej śpiącym u mojego Krzysia i nawet w chuscie jakos mocno nie zasnął, bo pare razy kręcił główką i stękał, zrobiłam sobie obiad w tym czasie, ale jak tylko skończylam i usiadłam on sie obudził..heh
Mój synek tez nie należy do łatwych dzieci, mówimy z mężem że trafił nam się trudny egzemplaz, bo w zasadzie on mało śpi, zwykle max 2 godz, a czesto w dzien tylko na mnie, jak go odkładam to sie przebudza i płacze, czasem tylko uda mi sie go na brzuszku połozyć zdejmując go z siebie i pośpi troche że zdąże z prędkością światła z wierzchu ogarnąć mieszkanie, no i noce są tez rózne bardzo, dzis tez mielismy przejscia i po karmieniu nie chciał spać, uspianie w nocy kiedy on nawet oczu nie chce, zamknąć czasem mnie dobija, bo zastanawiam sie skad on ma tyle siły jak ja juz padam...generalnie Krzysio raczej nie uśnie sam w łózeczku, zdarzyło sie to zaledwie kilka razy i to raczej z rana po porannej toalecie. A tak jak go odkładam to chwil poleży i zaczyna jęczeć a zaraz wręcz się drze. Chciałbym go nauczyc zasypiania samemu, ale czuje ze przede mna długa droga..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:39
-
kurcze zastanawiam sie co zrobic z rozstepami na brzuchu bo mam kilka a wszelkie zabiegi laserowe sa mega drogie i nie mozna ich robic podczas karmienia ale im szybciejcos sie zrobi tym szybciej mozna je zlikwidowac. Wy jak sobie z nimi radzicie? macie po porodzie czy nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:31
-
paulina.b.1991 wrote:
Jak ja mam się niby zapisać na usg bioderek na nfz bez skierowania?
Obawiam się, ze się nie zapiszesz bez skierowania. W każdym bądź razie my jak sie zapisywaliśmy to pytała o pewne dane ze skierowania.
My usg bioderek mamy 8 grudnia, a tez na wypisach ze szpitala (tym po urodzeniu i teraz po tym ostatnim pobycie) mamy napisane ze w 4-6 tyg. Tyle ze oczywiscie wcześniej sie nie dostaliśmy.
A jeszcze Wam powiem taka rzecz: za 3 mies powinniśmy iść z Kajtkiem na kontrole do kardiologa, dostaliśmy skierowanie itp, a jak zadzwoniłam zapisać, to babka mi powiedziała ze terminy są dopiero na październik 2015!!!! Zgroza!!!! Nie pozostanie nam nic innego jak pójść prywatnie. I po co płaci się te składki skoro i tak większość lekarzy trzeba załatwić prywatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:36
-
sylwia1985 wrote:kurcze zastanawiam sie co zrobic z rozstepami na brzuchu bo mam kilka a wszelkie zabiegi laserowe sa mega drogie i nie mozna ich robic podczas karmienia ale im szybciejcos sie zrobi tym szybciej mozna je zlikwidowac. Wy jak sobie z nimi radzicie? macie po porodzie czy nie?
Ja nie mam ani jednego rozstępu na brzuchuZa to widzę, że na piersiach się pojawiły
-
paaolka wrote:No to tez masz "ciekawie" ze swoim zwierzakiem... mi tez sie czasem chce wyć jak świeżo posprzątane jest a te nicponie nabrudzą...ja zawsze broniłam moje koty jak rodzice napastowali mnie żebym je wydała, ale czasem tez juz mam takie myśli...bo wiem ze przez nie niepotrzebnie czasem sie denerwuje i trace czas na te porządki, a ile naczyń juz dokupowalismy bo były potłuczone, bo akurat kotek miał chęć zrzucić sobie z blatu cos...
Wazonów tez juz nie mam bo kotki ich nie lubią...nawet nie ma sensu wkladać świezych kwiatów, ostatnio jak miałam na dzień kobiet tulipany, to godziny nie postały i połamane były...ech te szkodniki..
Ale goldena psa to zawsze chciałamtylko wiem ze w małym mieszkaniu to pewnie by sie męczył....
Jeju, jakie te Twoje koty są rozrabiaki. To ta nasza przylepa jest wariat, ale to co ona broi, to nic w porównaniu do TwoichCzasem zdarzy jej się ukraść nasze jedzenie, jak zapomnimy się i zostawimy na stole, albo gania po mieszkaniu jak oszalała. Ale jeszcze nic nam nie zniszczyła. Nawet kwiatków nie obgryza, bo ma swoją trawkę do skubania. W stosunku do Zosi dalej jest taka opiekuńcza. Kot na medal
paaolka lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, któraś z Was pisała wczoraj ze ma matę tiny love małpia wyspa - jak długie są melodyjki w małpce? czy są one w miarę przyjemne dla ucha?
Zastanawiam się nad zakupem własnie tej lub fisher price rainforest o której wspominałam, w FP przemawia do mnie 20min dźwięków i częściowo światełka, a w tiny love wydaje się być więcej przyczepianych zabawek/grzechotek. -
ja mam mate
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-baby-mix-lew-w-wa-i4794895384.html
jest sliczna. Ma piszcacy nosek i szeleszczaczace boki. Na pajaku wisza grzechotki i zabawki ale ja powiesilam wiecej bo mialam swoje zabawki i jest teraz mega kolorowa