X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • agatas Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miało być edytuj, a kliknęłam cytuj :P

P.S. 1000 strona się zapisuje :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 17:44

ataga4, MOI lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Wasze pociechy też ssą swoje rączki? Moja Małgoś odkryła jakiś czas temu, że może to robić i czasem zassie tak, że aż w drugim pokoju słychać. Chyba trzeba na to pozwalać, jak myślicie? Jak ssie rączkę, to nie ma mowy, żeby jej wsadzić w zamian smoczek.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Dziewczyny, a czy Wasze pociechy też ssą swoje rączki? Moja Małgoś odkryła jakiś czas temu, że może to robić i czasem zassie tak, że aż w drugim pokoju słychać. Chyba trzeba na to pozwalać, jak myślicie? Jak ssie rączkę, to nie ma mowy, żeby jej wsadzić w zamian smoczek.
    moj ciagle ssie ale lekarz mowil ze to normalne bo w brzuchu ciagle dziecko ssalo i zeby nie nakladac tych lapek niedrapek wogole - moj moze mial 3 dni a potem sciagnelam bo w brzuchu dziecko ciagle sie dotyka po twarzy i ssie raczki wiec kazano mi nie zakladac lapek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 17:34

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Zuzia w nocy śpi w łóżeczku nie wyobrażam sobie żeby spała razem z nami bo bym sie bała że byśmy ją przygnietli albo by mogła się udusić kołdrą, jedynie biore ją rano po karmieniu do nas do łóżka ale najwczesniej o piątej. Ja na początku karmiłam ją tylko na leżąco i nieraz w nocy usnęłam razem z nią na łóżku i od tamtej pory mam coś takiego że potrafie sie w nocy obudzić i zapytać M gdzie mała czy w łóżeczku czy na łóżku bo czesto mi sie wydaje ze jest z nami.

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:

moja ssie jak jest głodna

preg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też ssie rączki, zazwyczaj oznacza do głód :-)

Dziewczyny mam już dość mojego monotonnego jadłospisu. Co jecie na śniadania i obiady? Ja ciągle kanapki ze schabikiem pieczonym z Biedronki, tym pakowanym po kilka plasterków. Bez żadnych dodatków typu ser żółty czy warzywa, suchy chleb z masłem i wędlina. Kanapki z domowymi jabłkami zesmażonymi, do tego czasem biały ser.
    Na drugie śniadanie jakiś serek waniliowy z bułką, albo jogurt, ewentualnie płatki ryżowe, albo owsiane na mleku.
    Obiad to mięso z piersi indyka, albo kurczaka lub ryba (dorsz) duszony z marchewką i pietruszką. Druga opcja to np leniwe z masełkiem lub wyciągnięte z zapasów pierogi ruskie lub słodkie z serem.
    Kolacja to albo znowu kanapki, albo parówki z szynki z samym chlebem z masłem.

Jak widać dość monotonnie. Macie jakieś pomysły na urozmaicenie? Od przyszłego tygodnia spróbuję dorzucić ze 2 plasterki pomidora na kanapkę i może zjem jajko na twardo. Do tej pory żadnych rewolucji żołądkowych ani skórnych nie miał.

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Mój mały też ssie rączki, zazwyczaj oznacza do głód :-)

Dziewczyny mam już dość mojego monotonnego jadłospisu. Co jecie na śniadania i obiady? Ja ciągle kanapki ze schabikiem pieczonym z Biedronki, tym pakowanym po kilka plasterków. Bez żadnych dodatków typu ser żółty czy warzywa, suchy chleb z masłem i wędlina. Kanapki z domowymi jabłkami zesmażonymi, do tego czasem biały ser.
    Na drugie śniadanie jakiś serek waniliowy z bułką, albo jogurt, ewentualnie płatki ryżowe, albo owsiane na mleku.
    Obiad to mięso z piersi indyka, albo kurczaka lub ryba (dorsz) duszony z marchewką i pietruszką. Druga opcja to np leniwe z masełkiem lub wyciągnięte z zapasów pierogi ruskie lub słodkie z serem.
    Kolacja to albo znowu kanapki, albo parówki z szynki z samym chlebem z masłem.

Jak widać dość monotonnie. Macie jakieś pomysły na urozmaicenie? Od przyszłego tygodnia spróbuję dorzucić ze 2 plasterki pomidora na kanapkę i może zjem jajko na twardo. Do tej pory żadnych rewolucji żołądkowych ani skórnych nie miał.

Ja jem prawie wszystko, czego unikam to kapusty pod wszystkimi postaciami, fasoli, produktów wzdymających, ogórków małosolnych, korniszonów itp.

preg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jem prawie wszystko. Lekarz powiedzial ze jak mama sobie dogadza to dziecko jest szczesliwe- wystarczy jesc wszystko ale w malych ilosciach. Nie jem tylko wzdymajacych rzeczy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smażone rzeczy jecie czy raczej dusicie mięso i ryby? a sałata, papryka i inne warzywa? sery - żółte, mozzarella itp? Jajecznica? Jakie owoce? Soki owocowe?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    U nas Zuzia w nocy śpi w łóżeczku nie wyobrażam sobie żeby spała razem z nami bo bym sie bała że byśmy ją przygnietli albo by mogła się udusić kołdrą, jedynie biore ją rano po karmieniu do nas do łóżka ale najwczesniej o piątej. Ja na początku karmiłam ją tylko na leżąco i nieraz w nocy usnęłam razem z nią na łóżku i od tamtej pory mam coś takiego że potrafie sie w nocy obudzić i zapytać M gdzie mała czy w łóżeczku czy na łóżku bo czesto mi sie wydaje ze jest z nami.

Ja też czasem tak mam jak Ty Kasiula. Bo też na początku karmiłam na lezaco i też spalismy z nim wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:40

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    A smażone rzeczy jecie czy raczej dusicie mięso i ryby? a sałata, papryka i inne warzywa? sery - żółte, mozzarella itp? Jajecznica? Jakie owoce? Soki owocowe?

Mięso smażone i pieczone jem, za rybami nie przepadam ale raz w tygodniu też jem smażone. Owoców szczerze mówiąc nie bardzo jem czasem jabłko, banan. Z warzyw to tylko takie gotowane jak marchewka z groszkiem, buraczki zasmażane, ale na kanapki też pomidor. Sery żółte na poczatku jadłam ale potem wyskoczyły jej krostki i myślałam ze od tego ale teraz zamierzam kupić przy najbliższej okazji. Jajecznice jem z cebulka i kiełbaską. A soki owocowe piłam jabłkowe i pomarańczowe, a teraz pije domowe kompoty i wode niegazowaną.

preg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:

Ja jem wszystko - łącznie ze wzdymającymi.

lubek, Nelly, Anoolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam poprosić o zaproszenie na fejsa

[email protected]

Dzięki:-)

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    I dziecko nie reaguje na to wzdęciami i innymi problemami z brzuszkiem?

• paradise Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ ja też od początku jem wszystko. Położna w szpitalu powiedziała, że mam jeść tak jak w czasie ciąży tylko muszę obserwować dziecko. Znowu inna położna, która przychodziła na wizyty do domu, starsza Pani (przychodziła też do mojej mamy gdy ja się urodziłam) nastraszyła mnie tak, ze chyba wymieniła wszystkie produkty które są zakazane ale stwierdziłam, ze to kobieta starej daty i będę jeść wszystko.

lubek, Nelly, Anoolka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:

Moja też ssie rączki ale tylko wtedy jak jest głodna ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście rozpisałyście się dziewczyny trudno mi Was nadrobić. Moja Lilka też złapała katar, co chwile czyszczę nosek bo trudno jej się oddycha. Lekarz przepisał kropelki do nosa i drugie doustnie. Byliśmy też wczoraj na bioderkach, na szczęście wszystko dobrze. Tak piszecie o tych chustach i coraz bardziej się do nich przekonuję ;)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania tez ssie piąstke ale jej na to niepozwalam,i zastępuje smoczkiem. A spi z nami co noc, mam blizej do niej, a jak ja mecza gazy to rozmasuje brzuszek. Poza tym ma cieplej z nami.

• Nelly Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ja też. I dużo świeżych soków owocowych

DeLaCruz lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    I dziecko nie reaguje na to wzdęciami i innymi problemami z brzuszkiem?

Nie. Mleko się bierze z krwi, a nie z jelit. Najwyżej w przypadku alergii bądź nietolerancji może reagować "brzuszkiem" na konkretny składnik.

lubek lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ