X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bioderka dostalam skierowanie od pediatry na pierwszej wizycie, nie mialam wtedy jeszcze peselu.
    U mnie rozstepów na brzuchu na szczescie nie ma za to mam kilka na posladku i smaruje je oliwka, ktora dostalam z konkursu.
    Wagi sprzed ciazy jeszcze nie osiagnelam, po połogu zamierzam cwiczyc o ile mi mala da

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    ataga4, ja nie wierzę w to, że tak małe dziecko można rozpieścić. Zwłaszcza przytulaniem i cycem. Na naukę samodzielnego zasypiania będzie jeszcze czas. Teraz nasze dzieci bardzo potrzebują bliskości i nie warto im tego odmawiać :) A chusta myślę, że byłaby dla Ciebie dobrym rozwiązaniem. Tylko nie zrażaj się początkami - nasz zawsze płacze, jak go motamy, ale po chwili usypia :)
    u nas też w chuście najpierw protest, a 15 min później śpi;)
    i ja też uważam że na razie ciężko rozpiescic maluszki. Nasz raz zasnie sam raz trzeba go ululac, nie ma reguły. Wcześniej sam więcej zasypial teraz ma fazę, ze woli jak jesteśmy;) kochane trudne początki;)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zostało 2kg a tak to super, jedynie ta krecha na ciele:x ale blednie już. No i rozstępy na dole brzucha które zrobiły się tydzień przed porodem :x

Jesteśmy po drugim karmieniu. Zauważyłam u Małej katar. Wcześniej miała tylko gile w nosie bo dało się je wyciągnąć. Teraz ciągnie się przezroczysta wydzielina,która gleboko siedzi. Jak sobie z nią radzić? Od razu do lekarza czy kupić te kropelki dla niemowląt?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduję po karmieniu nr 2 :) ale śpimy dalej tzn mi się juz nie chce ale musze usnąć bo za dwie godziny mi się zachce a małej juz nie :p

Sroka a może to nie katar tylko sapka?
    moja Karolinka ma sapke od miesiąca i nic nie pomaga. Nawilżanie, spacery, wyciąganie aspiratorem, kropienie solą i wodą morską a ciągle ma się wrażenie ze ma zawalony nochalek. Pediatra mówiz, że to od ulewania. Więc póki ulewa to chyba nic z tym nie zrobię.

3i49tv7325tdkkap.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    U mnie zostało 2kg a tak to super, jedynie ta krecha na ciele:x ale blednie już. No i rozstępy na dole brzucha które zrobiły się tydzień przed porodem :x

Jesteśmy po drugim karmieniu. Zauważyłam u Małej katar. Wcześniej miała tylko gile w nosie bo dało się je wyciągnąć. Teraz ciągnie się przezroczysta wydzielina,która gleboko siedzi. Jak sobie z nią radzić? Od razu do lekarza czy kupić te kropelki dla niemowląt?

Jestem na bieżąco z tematem bo przechodzimy właśnie katar.
    Przede wszystkim zakraplać nosek solą morska lub fizjologiczną no i trzeba odciągać katarek, ja to robie aa pomocą firmy. Poza tym dużo nosić w pionie.

Jeśli karmisz piersią to często przystawiać.
    Do lekarza możesz się wybrać żeby osluchał Małą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 05:29

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj po raz ostatni moglam sie wyspac bo moj dzisiaj po nas przyjezdza bo na 20 mamy z malym do neurologa- hmmm ciekawe co powie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 08:14

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wagi sprzed ciąży mam jeszcze 4kg. Piersi może ważą cześć, bo urosly ze dwa rozmiary. Ale ciekawostka - tez mam krese wciąż, krzywa, bo została krzywo zszyta przy cesarza :P mam przesunięcie o jakiś 1cm :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja do wagi sprzed ciąży mam jeszcze 4kg. Piersi może ważą cześć, bo urosly ze dwa rozmiary. Ale ciekawostka - tez mam krese wciąż, krzywa, bo została krzywo zszyta przy cesarza :P mam przesunięcie o jakiś 1cm :)
    mi tez piersi urosly i to dosc duze- moglyby takie zostac- ciekawe czy choc czesc zostanie

lubek, nadzieja!!! lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co możliwe że to sapka jeśli; zakropie nosek solą odciągne i jak przystawie do cyca to dycha normalnie.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc bardzo fajna, budzenie na cycusia i dalej spanie. Od 4 oczywiscie stękanie i poszły pierdki,ale jako tako dotarliśmy do rana, teraz ma kolejną drzemke.

paradise, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, super :) Może już powoli będzie się Hani poprawiać. W końcu to duża pannica :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o katar nam położna mówiła, żeby czyścić jak najczęściej nosek i wietrzyć mieszkanie a jeśli dojdzie do tego kaszel od razu zgłosić się do lekarza. U nas kaszlu nie było ale i tak zgłosiłam się z mała do przychodni bo ledwo co oddychała a nos czyściłam jej co chwile.

Super Aniqa, przynajmniej trochę pospałaś :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Jakbym widziała swój jadłospis ;-) Jem podobnie jak Ty. Pozwalam sobie jeszcze na serki wniliowe, jajka na twardo, jajecznice, kawę inke, białą czekoladę na podniesienie poziomu cukru ;-) , biszkopty, wafelki waniliowe, twaróg biały,dżem malinowy z lidla, chrupki kukurydziane, jogurty naturalne i truskawkowe, płatki kukurydziane, sałaty różne, ser żółty ;-) Od samego poczatku jem jabłka, banany, gruszki. Ostatnio zjadlam u mamy rosół. Na obiad zupę marchewkową lub jabłko pieczone z ryżem.

Ja też jem serki waniliowe i ciastka maślane. Jajka pomidory i sałaty wprowadzenie powoli jak skończy miesiąc. Wczoraj zjadłam jedno Merci z mlecznej czekolady i w nocy mały ulewal ale może to po mm, bo wieczorem mu podalismy.

Dziewczyny czy mialyscie kryzys laktacyjny? Ja od kilku dni (możliwe że od zapalenia piersi) widzę, że piersi wolniej się wypełniają, a młody szybko wyjada z jednego i czasem muszę dac drugiego. Wcześniej po jednym zasypial. No i popołudniu jak prawie cały czas wisi na cycu , piersi są puste i na noc muszę dac mm:-/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mojej Zuzi pojawily sie krostki na dekoldzie od czego to moze byc, czy moze to byc tradzik niemowlecy?

preg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    .

Dziewczyny czy mialyscie kryzys laktacyjny? Ja od kilku dni (możliwe że od zapalenia piersi) widzę, że piersi wolniej się wypełniają, a młody szybko wyjada z jednego i czasem muszę dac drugiego. Wcześniej po jednym zasypial. No i popołudniu jak prawie cały czas wisi na cycu , piersi są puste i na noc muszę dac mm:-/

Ja miałam kryzys laktacyjny w 3 tygodniu. Mała wisiała na cycku całymi dniami i nie potrafiła się najeść. Mi pomogły herbatki, dużo wody i częste przystawianie do piersi ale i tak nie mam tego pokarmu wystarczająco dużo, więc dokarmiam mm. Poza tym mała zrobiła się tak leniwa że teraz wgl nie chce piersi więc cały czas odciągam mleko laktatorem.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Dziewczyny u mojej Zuzi pojawily sie krostki na dekoldzie od czego to moze byc, czy moze to byc tradzik niemowlecy?

Mój ma też krostki na dekoldzie, ale pojawiły sie dopiero po tym jak najpierw wyszły na buzi i za uszami...mi sie wydaje ze u nas to tradzik własnie, ale dobrego sposobu na to nie mam, przemywam buzie roztworem nadmanganianu potasu a i kąpiemy Krzysia w krochmalu, raz dziennie smaruje go tez kremikiem Oilatum, dzis jeszcze chyba kupie krem Vitelle ictamo - polecony przez znajomą, zobaczymy moze jakims cudem pomoze.

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy was tez boli glowa od ciaglego placzu maluszka? bo mi rozsadza glowe jak slysze ciagly wrzask a jak zasnie to ulga

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ ja przed wczoraj i wczoraj mialam kryzys w jednej piersi- bolala jak cholera, jakies zgrubienia byly, mleko wogole prawie nie lecialo i byla opuchnieta ale na noc oblozylam ja przed dwie noce kapusta i pobudzalam laktatorem i dzisiaj w nocy ruszylo choc nadal troszke boli

moj tez ma krostki na dekolcie i troszke kolo usa ale wydaje mi sie ze to z mleka nie wytartego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:17

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Mój ma też krostki na dekoldzie, ale pojawiły sie dopiero po tym jak najpierw wyszły na buzi i za uszami...mi sie wydaje ze u nas to tradzik własnie, ale dobrego sposobu na to nie mam, przemywam buzie roztworem nadmanganianu potasu a i kąpiemy Krzysia w krochmalu, raz dziennie smaruje go tez kremikiem Oilatum, dzis jeszcze chyba kupie krem Vitelle ictamo - polecony przez znajomą, zobaczymy moze jakims cudem pomoze.

Wlasnie i u nas najpierw pojawily sie na buzi a dzis widze ze wlasnie na dekoldzie. Paolka jak ten krem pomoze to daj znac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:19

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ u mnie ogolnie od poczatku mam malo pokarmu i dokarmiam mm.

Sylwia tak mnie tez czesto glowa boli jak mala placze

sylwia1985 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ