X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4, ja nie wierzę w to, że tak małe dziecko można rozpieścić. Zwłaszcza przytulaniem i cycem. Na naukę samodzielnego zasypiania będzie jeszcze czas. Teraz nasze dzieci bardzo potrzebują bliskości i nie warto im tego odmawiać :) A chusta myślę, że byłaby dla Ciebie dobrym rozwiązaniem. Tylko nie zrażaj się początkami - nasz zawsze płacze, jak go motamy, ale po chwili usypia :)

lubek, ataga4, agatas, Nelly, nadzieja!!!, pestka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    ataga4, ja nie wierzę w to, że tak małe dziecko można rozpieścić. Zwłaszcza przytulaniem i cycem. Na naukę samodzielnego zasypiania będzie jeszcze czas. Teraz nasze dzieci bardzo potrzebują bliskości i nie warto im tego odmawiać :) A chusta myślę, że byłaby dla Ciebie dobrym rozwiązaniem. Tylko nie zrażaj się początkami - nasz zawsze płacze, jak go motamy, ale po chwili usypia :)

u mnie tez na poczatku jest ciekawie, potem szukanie cycka, dopiero pozniej spanie. Motam w kieszonke, ale Tymek jest bardzo przyzwyczajony do noszenia w pionie na barku, tak, ze wszystko widzi, wiec ma problem w kieszonce, bo widok jest ograniczony. Dzisiaj nie zakladalam mu chusty na glowe, tylko w okolicy szyi, glowe w pionie trzyma bardzo dobrze, wiec mogl sobie ogladac wszystko, a jak sie zmeczyl, to usnal. Tzn z miedzyczasie uporczywie szukal cycka - macie tez taki problem? u mojego meza jest mu duzo latwiej :)
    probowalam tez wiazania na biodrze - na pewno lepsze, bo wiecej widzi, ale akurat byl nie w humorze i nie podobalo mu sie, sprobuje jeszcze kiedy indziej. Btw wczoraj na badaniu bioderek lekarz mowil o tym, ze jak maluszek bedzie trzymal glowe, zeby go jak najczesniej nosic na biodrze i jak sie kladzie na brzuszku, zeby podciagac kolana jak najwyzej glowy. Czytalam tez ksiazke o chustonoszeniu 'Dobrze nosic' i tam tez autorka bardzo poleca wiazanie na biodrze, jest tez szybsze i chuste mozna miec zawiazana caly czas i tylko wkladac w nia maluszka, minus oczywiscie dla noszacego, bo obciazenie jest na jedna strone tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:15

paaolka, ataga4, Nelly lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga tak, ja mam chuste firmy Pentelka, chciałam tą LennyLamb, które pokazywali na warsztatach, ale ona cenowo jest znacznie droższa wiec tylko z tego powodu kupiłam tą swoją. Dzis 3 dzień ją mam, jeszcze się nie wiązalismy dzis, ale czuje ze znów będe po poludniu dzialac w kuchni z małym zachustowanym.. ;) Generalnie pierwszego dnia jak usnął to nic go nie wybudzało, spał twardo do końca, a wczoraj tak jak pisałam miał troche gorszy dzień i co jakis czas sie kręcił i miałam wrazenie ze własnie troche mu dźwięki przeszkadzały i moje schylanie sie np do szuflady która była nizej, czy do piekarnika..W kazdym razie poza tym ze dość gorąco jest maluchowi jak tak zawiązany jest blisko mamy to myślę że ogólnie czuje sie dobrze i jest mu wygodnie. Główka jest stabilna - jak sie dobrze zawiąże, to ten materiał schodzący z ramion podtrzymuje ją bardzo dobrze :) Mysle ze warto w taką chuste zainwestowac :) ja sie ciesze ze sie zdecydowałam kupić :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie iwem jak śpicie z dziećmi?? Ja isę boję spać z Rozalką, że ją przygniotę...zawsze odkładam ją do łóżeczka i śpi u siebie...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paaolka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czesto nad ranem juz biore małego do łóżka, bo po raz kolejny nie chce mi się bawić w to usypianie z którego on sie wybudza i tak w kólko, przy mnie szybciej zaśnie, ale ja wtedy mam tak czujny sen, ze wlasciwie mozna powiedziec ze nie, spie..heh ;) bo co chwila sie budze i sprawdzam co z nim...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz i Lubek a Waszym maluchom nie przeszkadzają różne odgłosy np kuchenne jak cos z nimi robicie zachustowanymi?

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    u mnie tez na poczatku jest ciekawie, potem szukanie cycka, dopiero pozniej spanie. Motam w kieszonke, ale Tymek jest bardzo przyzwyczajony do noszenia w pionie na barku, tak, ze wszystko widzi, wiec ma problem w kieszonce, bo widok jest ograniczony. Dzisiaj nie zakladalam mu chusty na glowe, tylko w okolicy szyi, glowe w pionie trzyma bardzo dobrze, wiec mogl sobie ogladac wszystko, a jak sie zmeczyl, to usnal. Tzn z miedzyczasie uporczywie szukal cycka - macie tez taki problem? u mojego meza jest mu duzo latwiej :)
    probowalam tez wiazania na biodrze - na pewno lepsze, bo wiecej widzi, ale akurat byl nie w humorze i nie podobalo mu sie, sprobuje jeszcze kiedy indziej. Btw wczoraj na badaniu bioderek lekarz mowil o tym, ze jak maluszek bedzie trzymal glowe, zeby go jak najczesniej nosic na biodrze i jak sie kladzie na brzuszku, zeby podciagac kolana jak najwyzej glowy. Czytalam tez ksiazke o chustonoszeniu 'Dobrze nosic' i tam tez autorka bardzo poleca wiazanie na biodrze, jest tez szybsze i chuste mozna miec zawiazana caly czas i tylko wkladac w nia maluszka, minus oczywiscie dla noszacego, bo obciazenie jest na jedna strone tylko.

Tak, u mnie też najpierw szuka cycka ;) Pociumka piąstkę i zasypia. Nam też ortopeda kazał nosić w pozycji żabki i chusta jest do tego idealna :) Ale wiązanie na biodrze to chyba od 4 miesiąca.

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszcze tym ktorym dzieci spia dlugo w ciagu dnia, moja wczesniej spala tak minimum 2 razy po dwie godziny a teraz przez ostatnie dni to bardzo malo, wczoraj przezcaly dzien tylko 15 minut, dzis niewiele lepiej.
    A my na bioderkach bylismy dzis i musimy troske cwiczyc bo z jednym jest maly problem i nastepna wizyta za 7 tygodni.

preg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    DeLaCruz i Lubek a Waszym maluchom nie przeszkadzają różne odgłosy np kuchenne jak cos z nimi robicie zachustowanymi?

Ja z nim nie gotuję, bo boję się oparzenia, ale sprzątam dosyć głośno i jego to nie budzi - śpi głęboko i jest przyzwyczajony do hałasu.

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Nie przeszkadza :) to tak jak na spacerze - tez jest głośno. Gotować tez się trochę boje, no zależy co, ale smażenie nie za bardzo.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Tak, u mnie też najpierw szuka cycka ;) Pociumka piąstkę i zasypia. Nam też ortopeda kazał nosić w pozycji żabki i chusta jest do tego idealna :) Ale wiązanie na biodrze to chyba od 4 miesiąca.

W tej książce co czytałam piszą, że jest ok, można naciągnąć materiał na główkę. Zrobię zdjęcie tej strony z książki i wrzucę na fb.

ataga4, DeLaCruz lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Nie przeszkadza :) to tak jak na spacerze - tez jest głośno. Gotować tez się trochę boje, no zależy co, ale smażenie nie za bardzo.

A powiedzcie mi w takim razie co z nimi robicie :) Bo ja np chyba bałabym się prasować zeby para z żelazka nie oparzyła... jakby tak eliminować zagrożenia to wychodzi ze niewiele można zrobic. Czy się mylę? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 16:15

• Nelly Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Jak ja mam się niby zapisać na usg bioderek na nfz bez skierowania?
    To idź do pediatry po skierowanie do poradni preluksacyjnej. Nam skierowanie wypisał internista, bo pediatra akurat musiała nagle odwołać wizytę

km5svcqg6fuae1xg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    W tej książce co czytałam piszą, że jest ok, można naciągnąć materiał na główkę. Zrobię zdjęcie tej strony z książki i wrzucę na fb.

Rzeczywiście, sprawdziłam i masz rację :)

lubek lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A powiedzcie mi w takim razie co z nimi robicie :) Bo ja np chyba bałabym się prasować zeby para z żelazka nie oparzyła... jakby tak eliminować zagrożenia to wychodzi ze niewiele można zrobic. Czy się mylę? :)

Zwykle motam po karmieniu o g.8-9. Ścielę łóżko, ściągam pranie, wstawiam kolejne, odkurzam, zmywam naczynia i podłogi, kurze, robię sobie drugie śniadanie, segreguję różne graty itp.

paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    u mnie tez na poczatku jest ciekawie, potem szukanie cycka, dopiero pozniej spanie.
    DeLaCruz wrote:
    Tak, u mnie też najpierw szuka cycka ;) Pociumka piąstkę i zasypia.
    A moja nie wpadła na to, żeby w chuście szukać cycka ;-)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Zwykle motam po karmieniu o g.8-9. Ścielę łóżko, ściągam pranie, wstawiam kolejne, odkurzam, zmywam naczynia i podłogi, kurze, robię sobie drugie śniadanie, segreguję różne graty itp.

U mnie dokładnie tak samo, tylko motam później. Opowiadam tez małemu, co robię, mówię mu, jakie mamy po kolei 'misje';)

DeLaCruz, Nelly, paaolka, ataga4, nadzieja!!!, pestka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    ja nie iwem jak śpicie z dziećmi?? Ja isę boję spać z Rozalką, że ją przygniotę...zawsze odkładam ją do łóżeczka i śpi u siebie...
    Ja z moją śpię sporadycznie, a raczej spałam na początku i o siebie się nie bałam: zawsze spałam jak zając i budził mnie najmniejszy nietypowy odgłos, a przy dziecku spałam jeszcze bardziej czujnie. Bałam się jednak z powodu męża: on śpi b. twardo i zdarzało mu się mnie uderzyć łokciem we śnie, więc on by malucha mógł przygnieść, gdyby ten spał pośrodku.

Mam też inne śmieszne doświadczenie. W czasach największego przemęczenia i niewyspania przy marudnej Magdzie obudziłam się któregoś ranka mając ją koło siebie na brzegu łóżka otoczoną moim ramieniem, a w ogóle nie mogłam sobie przypomnieć chwili brania jej

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez nie spimy z malym w jednym lozku bo jakos boje sie ze moze nie tyle ze go przygniote wlasnym cialem ale ze koldra np go przydusze bo z mezem mamy dwie koldry bo pod jedna nie da sie spac bo ja lubie sie zawijac i moj takze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff...nadrobiłam. Ale się ostatnio rozpisujecie. Normalnie nie nadążam :P

Już nie pamiętam co chciałam Wam napisać ;)
    Hmm...
    Co do bioderek, to my dostaliśmy przy wypisie ze szpitala skierowanie razem z terminem wyznaczonej wizyty (na 17 grudnia). U mnie w szpitalu zapisują w poradni z automatu i nie trzeba sobie już tym głowy zaprzątać.

U nas mała też na okrągło musi być z nami. W nocy śpi u nas w łóżku (zabezpieczam się poduszką motherhood, żeby jej nie zrobić krzywdy), bo jak walczyliśmy, żeby spała u siebie, to był ryk i wszyscy w trójkę nie spaliśmy. W dzień też zasypia na rękach, na cycku, albo na leżąco ze mną.
    Ja odpuściłam walczenie z tym. Mam zamiar jej dawać tyle bliskości ile ona potrzebuje - nie da się rozpieścić tak małego dziecka, a moim zdaniem w ten sposób wypracowuję u niej poczucie bezpieczeństwa i miłości :)
    Ale za to już mamy ładny zarys planu dnia i nocy, z czego jestem bardzo zadowolona. Wyszło samo z siebie. Oczywiście zdarzają się od tego pewne odstępstwa, zwłaszcza jak dopadają nas bóle brzuszka, ale jak na to, że mała dopiero zaczęła 4 tydzień, to jest super. W nocy się wysypiamy (mamy dwie przerwy na karmienie i przebieranie co 3-4h). Rano jest karmienie, przebieranie, aktywność i krótkie drzemki. No i dłuższe spanie od 13 do około 16. Później znowu karmienie, przebieranie itp. trochę aktywności i drzemki. O 19:30 jest kompanie. Później znowu wiszenie na cycku, aż do 21. Około 21 mąż ją usypia i przechodzimy na system nocny :D

Uciekam do małej :)

paaolka, Sisilla, Nelly, lubek, ataga4, pestka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ