Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:36

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A my na pierwszym karmieniu. A raczej po, ale Kajtek ani myśli isc spać....chyba przesadzilam w tym "wybudzaniem" do jedzenia :-D Ale chciałam nakarmic go pod korek.. No nic, zobaczymy co będzie dalej. Spał od 8 do 1:20.

Melduje sie i ja po karmieniu czekam az Zuzia zasnie, bo poki co oczy jak 5 zl.

preg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Melduje sie i ja po karmieniu czekam az Zuzia zasnie, bo poki co oczy jak 5 zl.

Mój usnął o 3...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 03:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po karmieniu 2, przewaznie zaraz po karmieniu zasypia, ale od nastepnego juz spac niebedzie, na dodatek widac ze mecza ja gazy bo poszlo pare pierdkow i prezy sie i steka przez sen,wiec jak sie obudzi to zacznie jej to przeszkadzac.

Milych snow.

• MOI Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pierwsze karmienie. Julcia spała od 23 i tetaz ja wybudzilam na papu :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam miało być napisane że ona nie chce mieć już więcej dzieci a przez słownik w telefonie wyszło ze ja nie chcę. Ja chcę chcę :-D

9qeydmw.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak wam zazdroszcze ze wasze maluchy tak slicznie spia. Wczoraj zamowilam kolyske i mam nadzieje ze maly bedzie w niej spal bo nie mam juz sily bujac go caly czas na rekach.

Jak wasze dzieci tak slicznie spia to nie przewijacie ich? nie budza sie jak maja mokro ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 10:04

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku! Mała wczoraj jadła mi po max 10 min, dopiero wieczorem po płaczu zasiadła do posiłku na pół godziny po czym zasnęła na 4godzinki. Dziś rano znowu to samo, je po 10 minut i spać.
    Czy coś może być nie tak?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś odwalił wczoraj akcje. Usypiał mi przy jedzeniu, bęknięcie i do łóżeczka. Zasnął (niby). Za ok 10 min słyszę początki płaczu, podnoszę się z łóżka a tu nózki pomiędzy szczebelkami. Wstałam i się okazało że mój akrobata przesunął się jakoś (był układany wzdłuż łóżeczka na lewym boku a zobaczyłam Go jak był w poprzek łóżeczka z nogami pomiedzy szczebelkami). Dziś rano znowu odwalił taką akcję tylko tym razem był ułożony na prawym boku.

MOI, ataga4 lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja nie wiem jak to robią te nasze maleństwa :-) Julcia tak się wierci, ze też ja zastaje w poprzek łóżeczka. Na szczęście mam takie łóżeczko, ze nie ma szans włożyć nóżek między szczebelki.

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka nie wiem, ale mój też czasem tak ma że je parę minut i śpi, na krótko niestety. Ale nie traktuje tego jako nieprawidłowości.

Sylwia, ja nie zmieniam pieluchy jak śpi, szkoda mi go budzić a nie zauważyłam żeby wybudzal sie jak ma mokro. W nocy zmieniam po karmieniu. A od 2 nocy robi kupe w świeżo co założonego pampersa więc zmieniam 2x podczas jednego karmienia. A Ty jak w końcukarmisz Nikusia? Tylko piersią?

Paaolka, a jak Tobie idzie chustowanie? Robilas kolejne podejścia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 10:45

• MOI Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Boze jak wam zazdroszcze ze wasze maluchy tak slicznie spia. Wczoraj zamowilam kolyske i mam nadzieje ze maly bedzie w niej spal bo nie mam juz sily bujac go caly czas na rekach.

Jak wasze dzieci tak slicznie spia to nie przewijacie ich? nie budza sie jak maja mokro ?
    Julka w ogóle nie jest wrażliwa na mokrą pieluszke, ale ja i tak zawsze ja zmieniam przed karmieniem właśnie po to, żeby wybudzic mała. Nie ma u nas szans na karmienie na spiocha, wolę ją wybudzic i mieć pewność że się dobrze naje :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4 ja ciebie, tak jak kilka innych dziewczyn podziwiam, ze w nocy karmicie i dajecie jeszcze radę ogarniać forum. Ja w nocy tylko się modlę, żeby Zosia się nie wybudziła, czasami, to nawet łapie się na tym, że jakbym mogła, to bym nie oddychała

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ataga4 ja ciebie, tak jak kilka innych dziewczyn podziwiam, ze w nocy karmicie i dajecie jeszcze radę ogarniać forum. Ja w nocy tylko się modlę, żeby Zosia się nie wybudziła, czasami, to nawet łapie się na tym, że jakbym mogła, to bym nie oddychała

Sisilla, forum w nocy mnie trochę wybudza i orzeźwia, bo tak to bym usypiala na siedzaco :-) a że po karmieniu muszę trochę odciągnąć mleka na nast dzień do wymieszania zelaza to siadam z laktatorem przy kompie i czas szybciej mija :-) Ale i tak staram się zachowywać jak najciszej :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga karmie piersia caly czas a tylko w nocy podaje dodatkowo 60 ml mleka modyfikowanego jeden raz zeby zobaczyc czy dluzej spi po mm

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    ja tez podziwiam bo ja w nocy karmie malego i tez sie modle zeby tylko zasnal szybko no ale moj budzi sie co chwilke

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Dziewczyny ratunku! Mała wczoraj jadła mi po max 10 min, dopiero wieczorem po płaczu zasiadła do posiłku na pół godziny po czym zasnęła na 4godzinki. Dziś rano znowu to samo, je po 10 minut i spać.
    Czy coś może być nie tak?
    Moja od początku je tak z 5 min do 10 max,potem juz sie zlosci jak ja dostawiam, niemartw sie,moze tyle potrzebuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszcze wam tego ze maluszki śpią i są spokojne, chyba ja z Sylwią mamy w pakiecie z dzieckiem "dodatkowe atrakcje".

Ciekawe co u naszej mamusi bliźniaków.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie z innej beczki - czy ktoras uzywala jakiejs fajnej odzywki na porost rzes ja sie zastanawiam nad revitalash ale kosztuje 300 zl. Mialam z rossmana long lashes ale nie widze rezultatu. Przydala by sie bo nie chce mi sie malowac rzes

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:09

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    pytanie z innej beczki - czy ktoras uzywala jakiejs fajnej odzywki na porost rzes ja sie zastanawiam nad evitalash ale kosztuje 300 zl. Mialam z rossmana long lashes ale nie widze rezultatu. Przydala by sie bo nie chce mi sie malowac rzes

Ja polecam olejek rycynowy na rzęsy...bo nie dość że zagęszcza rzęsy to jeszcze przyciemnia...
    tylko trzeba być regularnym

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ