X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    A ja mam pytanie o nawilzacz powietrza, czy uzywacie i oplaca sie kupic. No i jesli tak, to jaki. Na rynku jest duzo nawilzaczy, roznia sie tylko cena.

My mamy nawilżacz powietrza i zdecydowanie polecam! Nie uzywamy go jakoś bardzo dużo, bo póki co raczej mało odkrecamy kaloryfery, ale jak już to nawilżacz jest obowiazkowy. Czuć ogromną różnicę w powietrzu! Żadne mokre ręczniki ani zbiorniki z wodą nie równają się z nim.
    Dodatkowo mamy stację pogodową, która ma dwa czujniki (jeden stoi w salonie, drugi w pokoju Ola) i mierzy temperature i wilgotnosc powietrza.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio chwalilam się że Kubuś pięknie nic przesypia to teraz od wczoraj mam awanrurki od 3,4 i tak do rana, ale myślę że to przeze mnie, bo napilam się trochę mleka i zjadłam ciastka z dziurka z cukrem, a położna mówiła że kolki to przez glukoze są.
    Sarcia. Zdrówka Ci życzę.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez spi 10-12 godzin tylko...

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    My mamy nawilżacz powietrza i zdecydowanie polecam! Nie uzywamy go jakoś bardzo dużo, bo póki co raczej mało odkrecamy kaloryfery, ale jak już to nawilżacz jest obowiazkowy. Czuć ogromną różnicę w powietrzu! Żadne mokre ręczniki ani zbiorniki z wodą nie równają się z nim.
    Dodatkowo mamy stację pogodową, która ma dwa czujniki (jeden stoi w salonie, drugi w pokoju Ola) i mierzy temperature i wilgotnosc powietrza.
    A jaki masz model tego nawilzacza?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Moj tez spi 10-12 godzin tylko...
    Mój też tak mało śpi, już się martwilam, że tylko my mamy problemy ze snem.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolki są przez glukozę? Ja myślałam, że raczej przez laktoze. To co? Nie jeść nic słodkiego? Mater Dei, dopiero co z diety cukrzycowej wyszłam :-(. Mam pytanie do dziewczyn kp. Czy Was też tak bolą sutki? Są całe, nieuszkodzone, ale czuję się czasem tak, jakby nie było na nich skóry. Wycieranie ręcznikiem po prysznicu to jest koszmar.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas wcale nie lepiej... kolejny dzien pod znakiem bakow, bolu brzuszka (chociaz miekki) i braku kupy. W sensie jest, jedna na dzien, smierdzaca i zielona ale jest. To juz chyba 5 taki dzien. Nie wiem, stracilam rachube... mala w ogole prawie nie spi przez te baki. W niedziele spala 4h. No i plus 10min drzemanie na rekach ze zmeczenia... daje bobotic zamiast espumosanu, probiotyk i hipp mleko na kolke i wzdecia. Nie mam juz sily :( tule mala i placze jak bobr...

Elina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka

moze polozna sie pomylila ?bo kolki wywoluje tez np. Nietolerancja laktozu, ale jestem niemalze pewna ze nie glukoza , ja tez jem od czasu do czasu cos slodkiego, a 8d 1 c7asteczka kolki nie dostanie kochana :) spokojnie

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Kolki są przez glukozę? Ja myślałam, że raczej przez laktoze. To co? Nie jeść nic słodkiego? Mater Dei, dopiero co z diety cukrzycowej wyszłam :-(. Mam pytanie do dziewczyn kp. Czy Was też tak bolą sutki? Są całe, nieuszkodzone, ale czuję się czasem tak, jakby nie było na nich skóry. Wycieranie ręcznikiem po prysznicu to jest koszmar.
    Ja jem slodycze od poczatku (tez po cukrzycy nie potrafie sie powstrzymac), co prawda mojego teraz boli brzuszek, ale chyba nie od tego... ale kto Cie tam wie, kazde dziecko inaczej reaguje na produkty.

Co do sutkow to mnie znowu bola od kilku dni jak mnie ciagnie, ze 2tyg temu zrezygnowalam z nakladek i juz za nimi tesknie, ale musze byc silna.
    W trakcie i po kapieli w ogole ich nie dotykam. Nie myje mydlem, tylko ciepla woda polewam. Jak sie wycieram to tez omijam sutki same wysychaja. Czasem jak sie do meza przytulam to mnie bola. Sa ultra wrazliwe

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia wracaj do zdrowia.

Moja malutka to śpi różnie, ostatnio w nocy spała po 4h teraz budzi się co 2 :( taki mały glodomorek, choć 10 min karmienia i zabawa z przebieraniem i dokończenia sobie w trakcie.

Mnie sutki też często bolą, bephanten pomaga na chwilę :)

Elina lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, pozdrawiam Z lozkq :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Czy moglibyście mi powiedzieć ile placilyscie za szczepionki? Chciałam porównać ceny.
    U mnie jest tak:
    6w1 180zl
    Pneumokoki 280zl
    Rotawirus 320 zł
    Jedna dawka oczywiscie.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, ta położna mówiła o slodyczach,odstaweie je znowu :-( i zobaczę.Robi kupę i puszcza baki ale widać że to duży wysiłek dla niego.
    Sutki nadal bolą, ale już.dużo mniej niż wcześniej, bo kiedyś to normalnie prawie z bólu popuscilam... teraz już jest ok,ale fakt nadal są bolesne.
    My id wczoraj mamy jakieś problemy z drzemkami w.dzień, nie wiem czy ta.superpelnia na.niego działa czy co.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie maść purelan 100 na brodawki i bardzo dobrze je łagodzi, polecam.

Elina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, używa któraś z Was chusty? Moja leży i krzyczy do mnie, ale jakoś mam opory czy to nie za wcześnie.

Ja od kilku dni zaczęłam trochę małą nosić. Z tego co mówiła mi kobieta na szkoleniu to żeby zacząć nosić w chuście maluszek musi mieć min 2500g. Chyba się Olek łapie ;)

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaskakująco dobra nocka. Mała spała od 21 do 24 i od 1 do 4 :D Cudownie jest spać 3 godziny jednym ciągiem. Oczywiście potem już łóżeczko złe i było noszenie, ale nie ważne. Po takiej nocy jest moc ;)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 6w1 220 zl, a 5w1 138 zl placilam, a rota, pneumo i memingo nie wiem bo nie mam zamiaru na to szczepic, bo uwazam ze to jest tylko naciaganie kasy, warto dobrze poczytac o tych szczepionkach.

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrażliwe sutki. Jeden mega boli przy karmieniu. Wczoraj zobaczyłam że mam na nim ranę. Będę dziś dzwonić do położnej niech mi coś poradzi bo nie wiem co robić.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6 w 1 180m zł
    Pneumokoki 260 zł a rotawirusy 310 zł ale ja nie szczepię nic poza tymi skojarzonymi

Na brodawki polecam Maltan, stosuję od początku karmienia

Ja jem duzo słodyczi i o zgrozo piję 2-3 kawy dziennie ale odkąd urodziłam nie mogę sie powstrzymać. Jakbym mogła to bym piła tylko kawę i wodę, taką mam ochotę. Nie zauważyłam zeby słodycze miały jakis wpływ na małego ale każde dziecko jest inne i reaguje na inaczej reaguje

Sarcia jak sie czujesz? Lepiej cos

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ostatnio chwalilam się że Kubuś pięknie nic przesypia to teraz od wczoraj mam awanrurki od 3,4 i tak do rana, ale myślę że to przeze mnie, bo napilam się trochę mleka i zjadłam ciastka z dziurka z cukrem, a położna mówiła że kolki to przez glukoze są.
    Sarcia. Zdrówka Ci życzę.
    Ręce mi normalnie opadły, co za położna...Niektórzy glukoze podają właśnie na kolki żeby dziecko się wyciszyło. A tak w ogóle to tylko u nas panuje taki mit że matka karmiąca powinna być na diecie,z tego co pisały dziewczyny na forach mieszkające w innych krajach unika się tam tylko bardzo ostrych przypraw i produktów na które dziecko jest uczulone. Gdyby to była prawda że kolki są przez np produkty wzdymajace to dzieci na mm by tych kolek nie miały ;)

Eryka lubi tę wiadomość

‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ