Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Anieńka wrote:A ja mam pytanie o nawilzacz powietrza, czy uzywacie i oplaca sie kupic. No i jesli tak, to jaki. Na rynku jest duzo nawilzaczy, roznia sie tylko cena.
My mamy nawilżacz powietrza i zdecydowanie polecam! Nie uzywamy go jakoś bardzo dużo, bo póki co raczej mało odkrecamy kaloryfery, ale jak już to nawilżacz jest obowiazkowy. Czuć ogromną różnicę w powietrzu! Żadne mokre ręczniki ani zbiorniki z wodą nie równają się z nim.
Dodatkowo mamy stację pogodową, która ma dwa czujniki (jeden stoi w salonie, drugi w pokoju Ola) i mierzy temperature i wilgotnosc powietrza. -
Ostatnio chwalilam się że Kubuś pięknie nic przesypia to teraz od wczoraj mam awanrurki od 3,4 i tak do rana, ale myślę że to przeze mnie, bo napilam się trochę mleka i zjadłam ciastka z dziurka z cukrem, a położna mówiła że kolki to przez glukoze są.
Sarcia. Zdrówka Ci życzę. -
NiecierpliwaKarolina wrote:My mamy nawilżacz powietrza i zdecydowanie polecam! Nie uzywamy go jakoś bardzo dużo, bo póki co raczej mało odkrecamy kaloryfery, ale jak już to nawilżacz jest obowiazkowy. Czuć ogromną różnicę w powietrzu! Żadne mokre ręczniki ani zbiorniki z wodą nie równają się z nim.
Dodatkowo mamy stację pogodową, która ma dwa czujniki (jeden stoi w salonie, drugi w pokoju Ola) i mierzy temperature i wilgotnosc powietrza.
-
Kolki są przez glukozę? Ja myślałam, że raczej przez laktoze. To co? Nie jeść nic słodkiego? Mater Dei, dopiero co z diety cukrzycowej wyszłam
. Mam pytanie do dziewczyn kp. Czy Was też tak bolą sutki? Są całe, nieuszkodzone, ale czuję się czasem tak, jakby nie było na nich skóry. Wycieranie ręcznikiem po prysznicu to jest koszmar.
-
nick nieaktualnyNo u nas wcale nie lepiej... kolejny dzien pod znakiem bakow, bolu brzuszka (chociaz miekki) i braku kupy. W sensie jest, jedna na dzien, smierdzaca i zielona ale jest. To juz chyba 5 taki dzien. Nie wiem, stracilam rachube... mala w ogole prawie nie spi przez te baki. W niedziele spala 4h. No i plus 10min drzemanie na rekach ze zmeczenia... daje bobotic zamiast espumosanu, probiotyk i hipp mleko na kolke i wzdecia. Nie mam juz sily
tule mala i placze jak bobr...
Elina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kai wrote:Kolki są przez glukozę? Ja myślałam, że raczej przez laktoze. To co? Nie jeść nic słodkiego? Mater Dei, dopiero co z diety cukrzycowej wyszłam
. Mam pytanie do dziewczyn kp. Czy Was też tak bolą sutki? Są całe, nieuszkodzone, ale czuję się czasem tak, jakby nie było na nich skóry. Wycieranie ręcznikiem po prysznicu to jest koszmar.
Co do sutkow to mnie znowu bola od kilku dni jak mnie ciagnie, ze 2tyg temu zrezygnowalam z nakladek i juz za nimi tesknie, ale musze byc silna.
W trakcie i po kapieli w ogole ich nie dotykam. Nie myje mydlem, tylko ciepla woda polewam. Jak sie wycieram to tez omijam sutki same wysychaja. Czasem jak sie do meza przytulam to mnie bola. Sa ultra wrazliwe -
Sarcia wracaj do zdrowia.
Moja malutka to śpi różnie, ostatnio w nocy spała po 4h teraz budzi się co 2taki mały glodomorek, choć 10 min karmienia i zabawa z przebieraniem i dokończenia sobie w trakcie.
Mnie sutki też często bolą, bephanten pomaga na chwilęElina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No nie wiem, ta położna mówiła o slodyczach,odstaweie je znowu
i zobaczę.Robi kupę i puszcza baki ale widać że to duży wysiłek dla niego.
Sutki nadal bolą, ale już.dużo mniej niż wcześniej, bo kiedyś to normalnie prawie z bólu popuscilam... teraz już jest ok,ale fakt nadal są bolesne.
My id wczoraj mamy jakieś problemy z drzemkami w.dzień, nie wiem czy ta.superpelnia na.niego działa czy co. -
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, używa któraś z Was chusty? Moja leży i krzyczy do mnie, ale jakoś mam opory czy to nie za wcześnie.
Ja od kilku dni zaczęłam trochę małą nosić. Z tego co mówiła mi kobieta na szkoleniu to żeby zacząć nosić w chuście maluszek musi mieć min 2500g. Chyba się Olek łapie
-
nick nieaktualny
-
U mnie 6 w 1 180m zł
Pneumokoki 260 zł a rotawirusy 310 zł ale ja nie szczepię nic poza tymi skojarzonymi
Na brodawki polecam Maltan, stosuję od początku karmienia
Ja jem duzo słodyczi i o zgrozo piję 2-3 kawy dziennie ale odkąd urodziłam nie mogę sie powstrzymać. Jakbym mogła to bym piła tylko kawę i wodę, taką mam ochotę. Nie zauważyłam zeby słodycze miały jakis wpływ na małego ale każde dziecko jest inne i reaguje na inaczej reaguje
Sarcia jak sie czujesz? Lepiej cos -
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:Ostatnio chwalilam się że Kubuś pięknie nic przesypia to teraz od wczoraj mam awanrurki od 3,4 i tak do rana, ale myślę że to przeze mnie, bo napilam się trochę mleka i zjadłam ciastka z dziurka z cukrem, a położna mówiła że kolki to przez glukoze są.
Sarcia. Zdrówka Ci życzę.Eryka lubi tę wiadomość