Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
My nadal walczymy ze wzdęciami i bolącymi bąkami. Kładziemy ją dużo na brzuszku, pediatra nie kazała dawać żadnych kropelek typu Espumisan, twierdzi, że za wcześnie dla takiego noworodka na leki
Przynajmniej w nocy Ania daje nam pospać ok. 4h, w dzień je co 2h z jednej piersi 15 minut, z drugiej też 15. Mały pulpecik nam rośnie, przybywa srednio 54g dziennie - tak wyliczyła pediatra. Mam nadzieję, że to nie za dużo i z czasem się unormuje i że jej nie przekarmiam... Ale i tak się cieszę, że karmię piersią i ogólnie wszystko jest ok
Elina, Rutelka, diewuszka86, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Jutysia wrote:Cześć dziewczyny
My nadal walczymy ze wzdęciami i bolącymi bąkami. Kładziemy ją dużo na brzuszku, pediatra nie kazała dawać żadnych kropelek typu Espumisan, twierdzi, że za wcześnie dla takiego noworodka na leki
Przynajmniej w nocy Ania daje nam pospać ok. 4h, w dzień je co 2h z jednej piersi 15 minut, z drugiej też 15. Mały pulpecik nam rośnie, przybywa srednio 54g dziennie - tak wyliczyła pediatra. Mam nadzieję, że to nie za dużo i z czasem się unormuje i że jej nie przekarmiam... Ale i tak się cieszę, że karmię piersią i ogólnie wszystko jest ok
Hmm dziwne podejście pediatry. To się maluch namęczy. My dajemy espumisan i problemy z brzuszkiem się skończyły. Położna poradziła nam rumianek i powiem że działa na moje dziecko rewelacyjne. Malutka się rozluźnia, przestaje płakać, machac wściekle rączkami i nóżkami i po jakimś czasie zasypia.
Trochę się boję podawać bo ja mam uczulenie na rumianek więc daję tylko w ostateczności. -
nick nieaktualnyDziewczyny, potrzebuje pomocy bo nie wiem co robic
odmpopoludnia mam temperat6re glowa mi doslownie peka, zaczelo sie od 37,4 teraz juz 38 a 2 paracetamole juz wzielam ostatni 3,5 h temu i nie wiem co robic bo karmie malego tylko cyckiem i nie moge tyle lekow brac co 3 godziny. Prosze poradzcie co mam robic.dziekuje
Elina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Dziewczyny, potrzebuje pomocy bo nie wiem co robic
odmpopoludnia mam temperat6re glowa mi doslownie peka, zaczelo sie od 37,4 teraz juz 38 a 2 paracetamole juz wzielam ostatni 3,5 h temu i nie wiem co robic bo karmie malego tylko cyckiem i nie moge tyle lekow brac co 3 godziny. Prosze poradzcie co mam robic.dziekuje
-
nick nieaktualny
-
Eryka wrote:Może to wiotkość krtani? Hania też tak czasem charczy, ale nie przy jedzeniu tylko przy zasypianiu, jak byłyśmy u lekarza to po osłuchaniu stwierdził, ze wszystko ok i tak moze być.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Jutysia wrote:Cześć dziewczyny
Kochana dawaj espumisan ja też daje położna kazała ale 8 kropelek rano i 8 wieczorem i pomaga a jest dzień starsza. Dawaj po co dziecko ma się męczyć a wy być zestresowani a dziecko to wyczuwa.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
sarcia123 wrote:Dziewczyny, potrzebuje pomocy bo nie wiem co robic
Weź namocz małe reczniki zimną wodą i przełóż na ręce i nogi zmieniaj co 15 minut. Najlepiej zgłoś się do ambulatorium lub pogotowie jak nie minie. Przy karmieniu piersią można brać tylko antybiotyk duomox ja też brałam bo było nie ciekawie na płucach u mnie. jak nie minie to jedź tak jak ci napisalam bo możesz maleństwo zarazić.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Anoolka wrote:Blu mój 2latek śpi tyle ile Twój noworodek
Moja Hania śpi 18-20 godzin na dobę.
Zazdroszczę. Moja z tym co ją nosimy na rękach i w chuście plus kimanie razem na fotelu to podobnie jak u blu, z 10, moze 12 godzin wyjdzie.
Na początku sypiała lepiej ostatnio coraz gorzej. Teraz śpi, zobaczymy do której.
-
Kasik2 wrote:Hmm dziwne podejście pediatry. To się maluch namęczy. My dajemy espumisan i problemy z brzuszkiem się skończyły. Położna poradziła nam rumianek i powiem że działa na moje dziecko rewelacyjne. Malutka się rozluźnia, przestaje płakać, machac wściekle rączkami i nóżkami i po jakimś czasie zasypia.
Trochę się boję podawać bo ja mam uczulenie na rumianek więc daję tylko w ostateczności. -
nick nieaktualnyBylam na ip bo dreszcze dostalam i sie okazalo ze mam amgine i konieczny jest antybiotyk dostalam Augmemtin-stosowala ktoras przy kp ? Lelarka mowi ze mozna jedynie nie przytulac malego i nie calowac , karmic moge , podawac malemu probiotyk w kroplach. No to piekne, w dodatku maz mnie na maksa wnerwil, bo owie ze jutro ma zostac w domu bo nie jestwm w stanie sie malym dobrze opiekowac to twn stwirrdzil ze ma wazne roboty ktorych musi dopilnowac bo inaczej jak bedzie deszcz padal to fundamemty sie zapadna. Kurde a co mnie to obchodzi ?? Bezmozg jeden, noe wiem co mam robic
jest mi okropnie smutno
Na angine duomox za slaby niestety nie pomogl by mi -
Wlasnie mu dalam 30ml rumianku. Mam nadzieje ze nic mu nie bedzie. Dzis jest Mistrzem Maruderem...
W nocy podam mu moze jeszcze espumisan. Nam dr mowila zeby dawac 2 krople do kazdego karmienia przynajmniej 6 razy dziennie, ale jeszcze sie nie dostosowalam do tego.