Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:
I drugie pytanie. Czy też w nocy walczycie tak długo przy karmieniu. U nas Mały jak obudził się np o 3 to do 5 zeszło zanim zmiana pieluchy, karmienie i ululanie. Tak jest czy po prostu jeszcze brak nam doświadczenia?Elina lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Albo w dzień za rzadko/malo je albo laktacja jeszcze nie została dobrze rozkręcona. Połóż się z nią w dzień do łóżka i niech je ile chce.
Ja karmię butelką ale też mi Daria je mało a w nocy za rzadko i to jest problem bo nie przybiera na wadze4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Moja wyssala dwa cyce, dalam 60ml w butli jeszcze i jeszcze chciala ssac
o losie... nie dalam juz tylko ubrałam i poszlysmy na dwór a ona zasnęła bez płaczu więc głodna nie byla to o co tu chodzi
mam wrażenie że mam coraz mniej mleka albo cycki nie wyrabiaja...
-
Hej dziewczyny
U nas tez akcja katar ;/ dzisiaj już trochę spaliśmy w nocy ale wcześniejsze szkoda gadać. Tez odsysamy aspiratorem. Jestem zła na siebie bo mały Ma ten katar najprawdopodobniej przez to ze non stop przemakaja nam pampersy zielone. Do tego ulewanie i przebieram go całego 5-6 razy na dobę. Próbuje dzisiaj toujoursy. Dla odmiany synek cały dzisiejszy dzień śpi, aż boję się nocy...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Pijecie melise przy KP? mozna normalnie kilka dziennie czy jak , wie ktos cos? Bo moja starsza córka chce mnie nerwowo wykonczyc.
Jak byłam w szpitalu to dziewczyna miała obok mnie nawał pokarmu i przychodziła do neij polozna masować jej piersi i mowiła zeby piła mielise co 6 godz zeby mniej pokarmu było.Elina lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Moja wyssala dwa cyce, dalam 60ml w butli jeszcze i jeszcze chciala ssac
o losie... nie dalam juz tylko ubrałam i poszlysmy na dwór a ona zasnęła bez płaczu więc głodna nie byla to o co tu chodzi
mam wrażenie że mam coraz mniej mleka albo cycki nie wyrabiaja...
Może ma taką silną potzrebę ssania? Bo gdyby się nie najadała to raczej tak bez problemu by nie zasnęła.
Ostatnio gdzieś czytałam, ze dzieci mają czasem tak silny odruch ssania, ze jak po karmieniu dać im jeszcze butelkę to nawet jak nie są głodne to zjedzą.Anoolka lubi tę wiadomość
-
Elina wrote:Dziewczyny jaką podajecie wit D bo ja mam z omega med z dha ale ten olej jest za tlusty bo Daria mi po niej ulewa i wymiotuje nie daje od.dwoch dni i jest poprawa.
Sarcia w specyfiku ktorym pije na laktacje Femaltikier jest rowniez melisa w skladzie, wiec wydaje mi sie ze mozna.
Chwilka jestes pewna ze to chodzilo o melise, a nie miete ? To mieta powoduje zmniejszenie ilosci mleka. Ewentualnie szalwia.Elina lubi tę wiadomość
-
Pumpkin wrote:Ja nie wiem jak usypiac mala, zeby spokojnie spala...
Obudzila sie o 7 po 2h spania. Bardzo niespokojna, machala rekami i nogami przez sen, oczy zamkniete, lekkie kwilenie. Tak sie zachowuje od dobrego tygodnia. Zanim sie obudzi tak sie meczy jakies 20min. Po czym wpada w bek. Wyjelam z lozka, przytulilam i tak lezac na mnie w poprzek mojego brzucha spi bez zadnego marudzenia i krecenia sie.
I o co tu chodzi??Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 21:25
06.2015 - nasz aniołek:*
-
My po chrzcinach. Ignas przespal cala mszę i ogolnie byl bardzo grzeczy. Ja juz od godzinki w domu z dziecmi a goscie zostali jeszcze w lokalu z mezem
Ola_Ola, Anoolka, Kasik2, Jutysia, Blu, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Pumpkin lubią tę wiadomość