X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam tą NopseFride na próbę, to do odkurzacza mnie nie przekonuje za duzo roboty za kazdym razem wyciagac, wlaczac odkurzacz i ile hałasu robi , zwlaszcza w nocy to pewnie uciazliwe;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

I drugie pytanie. Czy też w nocy walczycie tak długo przy karmieniu. U nas Mały jak obudził się np o 3 to do 5 zeszło zanim zmiana pieluchy, karmienie i ululanie. Tak jest czy po prostu jeszcze brak nam doświadczenia?
    Albo w dzień za rzadko/malo je albo laktacja jeszcze nie została dobrze rozkręcona. Połóż się z nią w dzień do łóżka i niech je ile chce.

Elina lubi tę wiadomość

• Elina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Albo w dzień za rzadko/malo je albo laktacja jeszcze nie została dobrze rozkręcona. Połóż się z nią w dzień do łóżka i niech je ile chce.

Ja karmię butelką ale też mi Daria je mało a w nocy za rzadko i to jest problem bo nie przybiera na wadze

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały poszedł sobie spać a my z mężem lezymy i odpoczywamy po obiadku.

Pumpkin, Chwilka84 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wyssala dwa cyce, dalam 60ml w butli jeszcze i jeszcze chciala ssac :O o losie... nie dalam juz tylko ubrałam i poszlysmy na dwór a ona zasnęła bez płaczu więc głodna nie byla to o co tu chodzi :( mam wrażenie że mam coraz mniej mleka albo cycki nie wyrabiaja...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja używam aspinoska i odsysam sama a wcześniej wpuszczam sól fizjologiczna. Nie mamy problemu :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia a podajesz małemu to mm?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

U nas tez akcja katar ;/ dzisiaj już trochę spaliśmy w nocy ale wcześniejsze szkoda gadać. Tez odsysamy aspiratorem. Jestem zła na siebie bo mały Ma ten katar najprawdopodobniej przez to ze non stop przemakaja nam pampersy zielone. Do tego ulewanie i przebieram go całego 5-6 razy na dobę. Próbuje dzisiaj toujoursy. Dla odmiany synek cały dzisiejszy dzień śpi, aż boję się nocy...

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką podajecie wit D bo ja mam z omega med z dha ale ten olej jest za tlusty bo Daria mi po niej ulewa i wymiotuje nie daje od.dwoch dni i jest poprawa.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pijecie melise przy KP? mozna normalnie kilka dziennie czy jak , wie ktos cos? Bo moja starsza córka chce mnie nerwowo wykonczyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Dziewczyny jaką podajecie wit D bo ja mam z omega med z dha ale ten olej jest za tlusty bo Daria mi po niej ulewa i wymiotuje nie daje od.dwoch dni i jest poprawa.

ja mam Devikap na recepte od lekarki

Elina lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzisiaj rekord w nocy spał od 19 do 1.30!!!a pozniej do 5:) i nawet w dzien po poludniu 2 drzemki byly-choć one sa najtrudniejsze dla nas

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pijecie melise przy KP? mozna normalnie kilka dziennie czy jak , wie ktos cos? Bo moja starsza córka chce mnie nerwowo wykonczyc.

Jak byłam w szpitalu to dziewczyna miała obok mnie nawał pokarmu i przychodziła do neij polozna masować jej piersi i mowiła zeby piła mielise co 6 godz zeby mniej pokarmu było.

Elina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Moja wyssala dwa cyce, dalam 60ml w butli jeszcze i jeszcze chciala ssac :O o losie... nie dalam juz tylko ubrałam i poszlysmy na dwór a ona zasnęła bez płaczu więc głodna nie byla to o co tu chodzi :( mam wrażenie że mam coraz mniej mleka albo cycki nie wyrabiaja...

Może ma taką silną potzrebę ssania? Bo gdyby się nie najadała to raczej tak bez problemu by nie zasnęła.

Ostatnio gdzieś czytałam, ze dzieci mają czasem tak silny odruch ssania, ze jak po karmieniu dać im jeszcze butelkę to nawet jak nie są głodne to zjedzą.

Anoolka lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Ja mam ibuvit D i nie mam problemu z podawaniem, nawet maly sie po tym oblizuje.

Sarcia w specyfiku ktorym pije na laktacje Femaltikier jest rowniez melisa w skladzie, wiec wydaje mi sie ze mozna.

Chwilka jestes pewna ze to chodzilo o melise, a nie miete ? To mieta powoduje zmniejszenie ilosci mleka. Ewentualnie szalwia.

Elina lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Ja nie wiem jak usypiac mala, zeby spokojnie spala...
    Obudzila sie o 7 po 2h spania. Bardzo niespokojna, machala rekami i nogami przez sen, oczy zamkniete, lekkie kwilenie. Tak sie zachowuje od dobrego tygodnia. Zanim sie obudzi tak sie meczy jakies 20min. Po czym wpada w bek. Wyjelam z lozka, przytulilam i tak lezac na mnie w poprzek mojego brzucha spi bez zadnego marudzenia i krecenia sie.
    I o co tu chodzi??
    Pumpkin, maluszki nie kumaja jeszcze ze kończyny należą do nich i mogą je kontrolować. Takie ruchy rąk i nóg mogą je wybudzać i denerwować. Spróbuj kłaść ja spać zawinięta w rozek lub otulacz, tak żeby ręce nie mogły swobodnie machać, a zobaczysz że będzie lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 21:25

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po chrzcinach. Ignas przespal cala mszę i ogolnie byl bardzo grzeczy. Ja juz od godzinki w domu z dziecmi a goscie zostali jeszcze w lokalu z mezem :)

Ola_Ola, Anoolka, Kasik2, Jutysia, Blu, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Pumpkin lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia moj starszy syn tez mi tak do wiwatu daje ze czasami mam dosyc

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikus skończył miesiąc. Hurra! :-)

kalika, Canario, Reni@, Anoolka, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj miałyśmy dzień idealny! Dzieci grzeczne, starsza sama sobą zajęta, młodsza je i spi na zmianę, posprzątane, pojedzone, imprezka rodzinna zaliczona, godzinę temu wróciliśmy dzieci znowu śpią, poprostu cudnie :)

Kai lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ