Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj piekę ciasta na jutrzejsze chrzciny. Mały chwilowo sprzedany babci a starszy mi "pomaga"
Kurcze od kilku dni spanie w dzień masakra. Niby śpi ale co chwila się kręci i jeczy i trzeba pilnować i pogłaskać bo by się ciągle budził -
nick nieaktualnyReni@ wrote:Ja dzisiaj piekę ciasta na jutrzejsze chrzciny. Mały chwilowo sprzedany babci a starszy mi "pomaga"
Kurcze od kilku dni spanie w dzień masakra. Niby śpi ale co chwila się kręci i jeczy i trzeba pilnować i pogłaskać bo by się ciągle budził
No u mnie dokładnie to samo... nie mam w ciągu dnia nawet 30min żeby umyć butelki i posprzątać przewijak
Zastanawiam się czy to nie efekt skoku rozwojowego? To mniej więcej w tym czasie właśnie... -
nick nieaktualnyElina wrote:Witajcie dziewczyny nie.miałam kiedy pisać urodziłam 8 dni po terminie 25 październik zmieniliśmy imię na Daria. Miala 3110 i 50 cm rodzilam od 1 w nocy a mała urodzila się o 17:40 rodzilam 2 godziny praktycznie miałam masaż szyjki macicy bolało jak chlera to parcie to był Pikuś w porównaniu do tego masażu ale pomogło bo zaraz odeszły wody i się zaczęło rozwarcie i mała sie urodziła. Nacieli mnie a potem jeszcze peklam 3 cm od odbytu ale teraz jest prawie 3 tygodnie i czuję się już dobrze. Położna mówiła że strasznie źle mnie zeszyli a do tego szyjke też miałam szyta. Mąż był przy porodzie i bardzo mi pomógł. Mialam zalozone 7 szwów z czego 2 mi poscily i mam dziurę ale niby do pół roku ma sie zabliznic a jak nie to plastyka. Ogolnie było ciężko ale nie tragicznie także porod swój uwazam za lekki. Daria jest grzeczna pije mleko śpi i robi w pampersy. Mało przybiera na wadze. Ile wasze dzieci jadly pod koniec 2 tygodnia bo Daria pije 90 ml co 3 godziny. Dzisiaj wypila 120 ja nie wiem ile już jej dawać bo ona jest lakomczuch.
Gratulacje! Wpisałam zmiany na listę. Mój też tak dużo jadł, bo w drugim tygodniu około 80-90 ml. Teraz ma miesiąc i je 120 ml.Elina lubi tę wiadomość
-
Pumpkin wrote:No u mnie dokładnie to samo... nie mam w ciągu dnia nawet 30min żeby umyć butelki i posprzątać przewijak
Zastanawiam się czy to nie efekt skoku rozwojowego? To mniej więcej w tym czasie właśnie...
Mam nadzieję. Moj pierwszy synek dlugo tak spał po kilkanascie minut. Oby teraz bylo inaczej -
Rutelka wrote:Gratulacje! Wpisałam zmiany na listę. Mój też tak dużo jadł, bo w drugim tygodniu około 80-90 ml. Teraz ma miesiąc i je 120 ml.
Nie wiem co myśleć bo położna mi mówiła ze 90 co 3 godzinny to mało a 2 w tygodniu przybrała tylko 20 dag to za mało4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Kasik2 wrote:Moja córcia też dziś 15 minutowe drzemki. Nie ma czasu na nic. Gdyby nie mąż to nawet do toalety bym nie poszła... a pomiędzy drzemkami wrzask. Mój nerwus mały
Moja śpi ladnie ale to dopiero 3 tydzień zaczęła. A mam pytanie jak czesto i dlugo kłaść niemowlę na brzuszku. Dzisiaj Daria leżała pół godziny i spodobało jwj się.
4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, mnie też strasznie wysypało
pryszcz na pryszczu
lekarz mi mówił, że jakoś koło 6-7 tygodnia po porodzie jest duży wyrzut hormonów. Może to od tego.
-
Elina wrote:Moja śpi ladnie ale to dopiero 3 tydzień zaczęła. A mam pytanie jak czesto i dlugo kłaść niemowlę na brzuszku. Dzisiaj Daria leżała pół godziny i spodobało jwj się.
Kuba róznie raz 5 min raz 10 a nieraz i dłuzej potrafi, kłade go dopóki sie nie zacznie denerwowac i w miare czesto. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Dziewczyny ktore karmia tylko piersią co myslicie na temat wypicia piwa normalnego po odciagnieciupokarmu lub bezposrednio po karmieniu na pare godzin przed nastepnym ?
Sarcia ja wlasnie przed chwila odciagnelam mleko i wypilam pol Redsaalkohol z mleka znika dokladnie tak samo jak z organizmu wiec jesli bedziesz karmic za 3-4 godziny to juz go nie bedzie
-
Chwilka84 wrote:Karolina zdradz tajemnic jak to robisz, my pobudka zawsze o 0, 3,4,6...
Daje mu o 19 butelkę melisy
A tak poważnie, to chyba trafił mi się taki egzemplarz. Tylko zaznaczam, że Olo baaaardzo mało śpi w ciągu dnia. Jego drzemki są góra półgodzinne.
No i przed snem tym wieczornym bardzo długo wisi na cycku. Może to ma jakieś znaczenie.
Teraz śpi od 21. Mieliśmy z mężem chwilę dla siebie i spadam do łóżka.
Spokojnej nocy dziewczyny!
-
sarcia123 wrote:Dziewczyny ktore karmia tylko piersią co myslicie na temat wypicia piwa normalnego po odciagnieciupokarmu lub bezposrednio po karmieniu na pare godzin przed nastepnym ?
Ja juz kiedyś przestudiowal wszystko na ten temat i z lekarzem tez rozmawialam, nie ma przeciwwskazań takze nie ma co sie bać sobie pozwolić na małe co niecoja i tak zadko mam ochotę, a mleka mam zawsze w zapasie ale jakoś mnie nie ciągnie, w ciazy jak nie wolno to było gorzej