X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Dziękuję Wam serdecznie za wszystkie gratulacje!
    My od wczoraj w domu. Jest ciężko póki co, ale jestem szczęśliwa, że już wyszliśmy ze szpitala.
    Pokrótce opiszę mój poród.
    W sobotę o 9 rano odszedł mi czop z krwią i zaczęłam mieć mniej lub bardziej regularne skurcze. O 22 były co 20 min. ale nie bardzo mocne więc położyłam się spać. Pół godz. później były już co 15 min. Po 23 jak jechaliśmy do szpitala to były już co 10 min.
    W szpitalu stwierdzono, że szyjka podatna, rozwarcie na 1 cm. Decyzja czy patologia czy porodówka. Ze względu na regularne skurcze porodówka. USG nikt mi nie zrobił niestety, może wtedy dalej wszystko inaczej by się potoczyło. Na porodówce położna zbadała mnie tak skutecznie, że z 1 cm zrobiło się 3 cm. Odeszły mi wody. Do godz. 4 rano skakałam na piłce, czasami leżałam na łóżku porodowym. O 4 poszłam na 2 godz. do wanny. Tam ulga, skurcze łagodniejsze a rozwarcie zrobiło się 5/6 cm. O 6 wyszłam z wanny i wróciłam na salę. Ok 7 sprawdzono rozwarcie, nadal 6, nawet niecałe. Pytam czy to normalne, że nic nie postępuje a ja mam skurcze co 3 min. Powiedzieli, że po 8 będzie nowa zmiana lekarzy i będzie decyzja co dalej. Dodam, że czasami małemu tętno spadało za nisko i potrząsali mi brzuchem bo twierdzili, że usypia. Po 8 więc wzięli mnie na usg, okazało się, że mały źle się wstawia w kanał rodny, no i że ma sporo ponad 4 kg. Pomierzyli mnie, wyszło, że nie dam rady urodzić. Decyzja- cc. Podpisałam zgodę i po 10 pojechałam na salę. O 10:37 Jakub przyszedł na świat :) Widziałam go tylko 3 min. i dali go do taty. Dodam, że tata podczas porodu był bardzo dzielny i bardzo mi pomagał :)
    Teraz walczę o pokarm, mleko jest ale zbyt mało i muszę dokarmiać modyfikowanym, a ten mój żarłoczek ma apetyt, oj ma.
    Jestem bardzo szczęśliwa, synuś jest przesłodki, pyza z niego nieziemska a wszyscy w rodzinie już się w nim zakochali :) Postaram się wrzucić jakąś fotkę za jakiś czas jeśli tylko czas pozwoli.
    Jestem niewyspana, zmęczona i obolała, ale bycie mamą to chyba najpiękniejsza rola na świecie :):):)

Anoolka, kalika, szynszyl, Reni@, Jutysia, Rutelka, Chwilka84, marlon, Anieńka, Sylwia91, Ola_Ola, Blu, Eryka, Pumpkin lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i...
    ...zmienić pieluchę i podnosząc z przewijaka usłyszeć pŕrrrfurrrummm...plusk

Z cyklu, i tak cie kocham syneczku :)

szynszyl, Reni@, kehlana_miyu, Chwilka84, Kasik2, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Jutysia, Ola_Ola, Blu, pielegniarka_w_mundurze lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No i...

Hihi u mnie 15 minut temu XD

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No i...

Skąd ja to znam :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignas marudny dzis. Od 13 tylko ze dwie drzemki krotkie mial. I non stop mleko by chcial. Przeciez zaraz peknie. Ile mozna wypic :/

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usypialam na popołudniowa drzemke, długa walka, wkoncu udało się,śpi, po 2 min mega pierdzioszek,bidulek wystraszył się i po drzemce... :-)
    Przyszła waga, moja kruszynka waży 3700.mało, ale najważniejsze że przytył w tydz ok 200 gr

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka dobrze ze Cie wzieli na usg jakby nie bylo naprawde sporego masz synka

A ostatnie usg jakie mialas to jaka byla waga?

Moj jutro konczy miesiac a wazy dopiero 4kg ;)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien temu jak bylismy w szpitalu mial 3400 ale był odwodniony bo wymiotował i nie jadł 4 h.

k84 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też brzuch pełny że mało nie pęknie a buzia wciąż szuka cyca.
    akcja z pieluchą tez nam znana. Ja się śmieję że w czyste sie lepiej pakuje haha :D

Anoolka lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis podlozylam czysta pieluszke bo i sru od razu. W sumie dobrze ze nie zdążyłam zalozyc. Zaoszczędził mi roboty ;)

kehlana_miyu, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    u nas też brzuch pełny że mało nie pęknie a buzia wciąż szuka cyca.

Po raz kolejny to samo co u nas :D Serio, gdzie one to mieszcza???

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te dziaciaczki są niemożliwe jeśli chodzi o załatwianie swoich potrzeb w najmniej oczekiwanym momencie, mi ostatnio załatwiła w nocy piżamę, kupka wystrzeliła jak z armaty :) i tych pampersów idzie jak woda, kalika dzięki za info o promocji, zapas zrobiony :)

Sylwia91, kalika lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl moja wczoraj mi to zrobila haha cala koszula moja w kupie, podłoga.. szkoda gadać :D

szynszyl, Pumpkin lubią tę wiadomość

• Elina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny nie.miałam kiedy pisać urodziłam 8 dni po terminie 25 październik zmieniliśmy imię na Daria. Miala 3110 i 50 cm rodzilam od 1 w nocy a mała urodzila się o 17:40 rodzilam 2 godziny praktycznie miałam masaż szyjki macicy bolało jak chlera to parcie to był Pikuś w porównaniu do tego masażu ale pomogło bo zaraz odeszły wody i się zaczęło rozwarcie i mała sie urodziła. Nacieli mnie a potem jeszcze peklam 3 cm od odbytu ale teraz jest prawie 3 tygodnie i czuję się już dobrze. Położna mówiła że strasznie źle mnie zeszyli a do tego szyjke też miałam szyta. Mąż był przy porodzie i bardzo mi pomógł. Mialam zalozone 7 szwów z czego 2 mi poscily i mam dziurę ale niby do pół roku ma sie zabliznic a jak nie to plastyka. Ogolnie było ciężko ale nie tragicznie także porod swój uwazam za lekki. Daria jest grzeczna pije mleko śpi i robi w pampersy. Mało przybiera na wadze. Ile wasze dzieci jadly pod koniec 2 tygodnia bo Daria pije 90 ml co 3 godziny. Dzisiaj wypila 120 ja nie wiem ile już jej dawać bo ona jest lakomczuch.

Anoolka, kehlana_miyu, diewuszka86, Anieńka, Ola_Ola, Eryka, Rutelka, Limerikowo, Blu lubią tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiła swoim mlekiem tylko tydzień bo stracilam ze stresu bo dari kikut odpadł na 7 dzień i brzydko to wyglądało dostała antybiotyk do pryskania na 5 dni i tetaz.jest fdobrze już ma ładny pępek tylko w srodku troszkę jeszcze mokry ale jest ok. Mała pije bebilon i narazie jej służy.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Diewuszka dobrze ze Cie wzieli na usg jakby nie bylo naprawde sporego masz synka

A ostatnie usg jakie mialas to jaka byla waga?

Moj jutro konczy miesiac a wazy dopiero 4kg ;)

Niecałe 3 tygodnie przed porodem z usg wychodziło 3500. Ale to chyba przekłamane jakieś było bo nie wierzę, że w tak krótkim czasie przytył ponad kilo. Dobrze, że zrobili usg szkoda tylko, że nie przy przyjęciu do szpitala. Ale najważniejsze dla mnie jest to, źe synek urodził się cały i zdrowy. Reszta to nieważne.

Ps: chyba mam baby bluesa. Mam stany euforyjno-depresyjne i płaczę bez powodu. Oby to szybko minęło..

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka też to mialam z przewagą na depresyjne... minęło :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmi3nie nr 2 pierwsze bylo o 3 , a zasnelismy o 23 :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, nie martw się, to minie, ja po miesiącu wróciłam do siebie i nauczyłam się kochać Kubę, potrzebowałam czasu.

Na twarzy zaczęły mi pryszcze wychodzić, masakra, wyglądam jak 15 latka przed okresem :-(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Diewuszka, nie martw się, to minie, ja po miesiącu wróciłam do siebie i nauczyłam się kochać Kubę, potrzebowałam czasu.

Na twarzy zaczęły mi pryszcze wychodzić, masakra, wyglądam jak 15 latka przed okresem :-(

Mi też zaczęły wyskakiwać, a w ciąży cerę miałam idealną. I niestety włosy mi lecą garściami :( też tak macie?

U nas nocka średnia. Na szczęście dzisiaj wolne, więc tata pomagał usypiać a ja po karmieniu mogłam uciekać do łóżka :). Karmienia 23:30, 2:30, 4:50, 6:30, 8:30, ale przynajmniej teraz ma drzemkę, rzadko jej się zdarza rano :)

zem3df9hdz9h654o.png
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ