X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Ja też mam dosyć karmienia...wiecznie wisi na cycku i się nie najada, prawie nic w ciągu dnia nie śpi, w nocy nie lepiej. Muszę się nieźle nagimnastykować żeby chociaż coś zjeść i się ogarnąć-typu umyć zęby i ubrać się. A mąż tylko ma pretensje że mu mm daję. A co mam zrobić? Przez rok tak go karmić i nic innego nie robić?
    Co jak co, ale mężowie powinni darować sobie jakiekolwiek pretensje, czy wyrzuty związane z karmieniem mm, bo nie mają najmniejszego pojęcia, jak to jest być matką karmiącą piersią, zobowiązaną być non stop na zawołanie maluszka, na dodatek bez żadnej gwarancji co do ilości i jakości produkowanego pokarmu. Mhm, już to widzę, jak odrywają się co godzinę od swoich zajęć i wystawiają cierpliwie cyca, albo dają przekształcić się w smoczka 24/7. Przyznajmy sobie szczerze - dla każdego rodzica priorytetem powinno być zadowolenie dziecka, a nie fakt, czy jest ono karmione piersią, czy mlekiem modyfikowanym. Sama widzę, że córci coraz gorzej idzie jedzenie z piersi - z jednej jeszcze daje radę, ale z drugiej? Mam wrażenie, jakby panowała tam totalna Sahara. A to z kolei powoduje, że tuż po przystawieniu do niej, mała strasznie się denerwuje i nie potrafi jej nawet dobrze chwycić. Jak już uchwyci, to possie z minutę i wypuszcza. W takim miejscu należy zadać sobie pytanie - czy mamy w sobie na tyle siły i determinacji, by próbować, widząc, jak maleństwo się męczy i złości, czy zdecydować się na dokarmianie, bądź karmienie mm. Osobiście podjęłam decyzję o dokarmianiu Hippem Bio Combiotik, ale po dwóch tygodniach Oliwcia dostała wręcz wścieklizny - wczoraj zanosiła się już tak spazmatycznym płaczem, że momentami zamierałam ze strachu, gdy na kilka sekund przestawała oddychać. I tak przez calutki dzień. Uśpienie jej na parę minut graniczyło z cudem. Dziś rano to samo - butelka z mm i ryk w niebogłosy i wierzganie nóżkami i rączkami jak na kolkę. Podjęłam więc próbę zmiany mm, na Enfamil Premium - zobaczymy, z jakim rezultatem. Po pierwszej dawce widać znaczącą poprawę, ale kto wie, czy za tydzień, czy dwa, znowu nie przyjdzie mi walczyć z tym jej przeraźliwym płaczem.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa na pewno mi w tym pomoże :D Żeby go namówić :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dzisiaj taki kłujący ból w piersi. Nie jest jakoś bardzo obrzęknięta ani zaczerwieniona. Myślicie, że to może być zapalenie piersi? Czy sam ból to jeszcze za mało?

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalam malemu to emfamil bezlaktozy, wcale nie chcial pic...chyba z musu 50 ml wypil, mpge normalnie tez mu dawac cyca i swoje mleko ?

• kalika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, możesz dawać, tylko że wówczas nie będzie to dieta bezlaktozowa i nie będziesz mogla stwierdzic czy tu jest problem.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podgrzewacie swoje odciagniete mleko przed podaniem czy takie o temperaturze pokojowej podajecie?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak maz mu dawal butle to sie az poryczalam...tak mi sie okropnie smutno zrobilo ze sobie nie wyobrazacie :( wbrew pozoorm lubie karmic mojego facecika i go przytulac jak sie budzi jak sobie pomysle ze mialby dostawac tylko butle to az serce mnie boli, bo strasznie chcialam karmic z corka nie mialam takiej okazji...nie mialam pokarmu dostawala mm i tyle bylo, a teraz okropnie mi ciezko

nie wiem moze powinnam trzymac jakas restrykcyjna diete nie jesc nabialu? tylko czy to pomoze...poradzcie cos dziewczyny...bo juz sama nie wiem co mam robic

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika

no racja...ale nie wiem czy wytrzymam zeby nie dac mu cyca..ale chce mu pomoc bo biedny sie tak meczy ze szok

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, a jakie objawy ma Ignaś?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, ja od początku jestem na.diecie, bo lekarz też obawiał się tej nietolerancji laktozy,dswalismy mu delicol, ale od pobytu w szpitalu przestałam i objawy ustąpiły, ale nie jem.nabiału, smazonego surowego,nawet mięso zmieniłam. Dla przykładu co jem :śniadanie kanapki z parzona wedline,sałata i od niedawna pomidor, obiad jem królika, burak,ziemniak, wszystko na parze, kolacja kanapki z parzonym jabłkiem, ostatnio dodałam chalke, inke i banana, codziennie wprowadzam coś nowego ale tylko 1 produkt i obserwuje.dzięki tej diecie skończyły się odpukac większe problemy z kolka.a co do nietolerancji to czytałam w necie że ona jest bardzo rzadka i tyczy przede wszystkim wczesniakow, można wykonać jakieś badanie z kału żeby się upewnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 01:02

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też położna sugerowała skaze bialkowa, ale mnie się to wydaje mało prawdopodobne. Ani ja, ani mąż nie mamy alergii pokarmowych. Cholera jednak wie... Krwi w kupkach nie ma, choć zawsze dwie dziennie są jasnozielone i sluzowate. Problemy z brzuszkiem zmniejszyły się znacznie po dwoch dniach regularnego podawania Delicolu. Ja staram się nie jeść nabiału, ale skladu potraw, chleba, ciasta itp. nie analizuje specjalnie. Wczoraj zjadłam celowo kanapki z serkiem bialym na sniadanie. Caly dzień w sumie ok, brzuch go nie bolał. Za to około 18 pojawilo mu się kilka drobnych czerwonych krostek na policzku. No i tradycyjnie dwoe zielone kupki. Do tego ulewanie, ale sama nie wiem, czy wuecej i czesciej niż zwykle. Dziś przychodzi położna, w poniedziałek mam pierwszą wizytę u pediatry.
    Walczę z suchym czołem u mlodego. Któraś też tak ma?:
    Co do wyginania się... Mój czasem taki łuk z siebie robi, jak go kładę na boku. Ale nie zostaje dlugo taki wygiety. Myślicie, że to jest ok?
    Zrobiłam badania w labie, wyszły mi bardzo dobrze. Anemii nie mam i co najważniejsze próby watrobowe wyszły w normie. Czyli cholestaza ciążowa rzeczywiście poszla sobie w sina dal :-). Mam nadzieję, że cukrzyca też mnie opuściła, ale krzywej jeszcze nie robię.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Sarcia, a jakie objawy ma Ignaś?

Rzadkie wodniste kupki ze sluzem robi, jak puszcza baczki to robi się czerwony i wrzessczy, wjje sie orezy podkurcza nozki, potrafi godzine plakac bez powod6, brzuch twardy jaj kamien

właśnie czytalam ze zb badania kalu kozna sie dowiedziec, musze ubnas na mikrobiologie zadzwonic inzapytac co i jak inmoze faktycznie mu zrobie, zamiast w ciemno mleko dawac bo to bledne kolo

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai

na suche czolo kup w aptece La5opic bardzo skuteczng krem, 17 zl kosztuje

Kai lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Dziewczyny, podgrzewacie swoje odciagniete mleko przed podaniem czy takie o temperaturze pokojowej podajecie?
    ja podgrzewam bo zawsze odciagniete trzymam w lodówce. nie robię gorącego tylko ciepłe

kalika lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak nie chowamdo lodówki to daje w temp pokojowej

kalika lubi tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w pokojowej.

kalika lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka miła noc dziś pobudki o 23, 3 i 8:)

Kai u mnie było suche czoło, ale się zluszczylo i jest ok.

No i awansowalismy na niemowlę :)

Sylwia91, Sylwusia100, Canario, Reni@, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Kochana ciesze sie ze mleczko malemu pasuje. Nie wiem gdzie kupowalas ale przez strone internetowa hipp jest ta wieksza paczka chyba po 44 zlote. My zamowilismy od razu kilka sztuk i przesylka byla darmowa a jakby nie patrzec to mleko szybko schodzi.
    Dobrze wiedziec. Ja kupilam w tesco online :) tez taniej i w wiekszej paczce ale nie pamietam po ile placilam.

• kalika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn pobił dziś swój rekord. Karmienie o 20:30, a potem dopiero o 4:00. Złote dziecko! :)

W Tesco jest promocja na Pampers Premium Care. Duże paki po 37,99zł.

Dzięki za odpowiedzi w kwestii podgrzewania mleka. Ja dotychczas podawałem w temp pokojowej, ale rodzina mnie gnebi psychicznie że powinnam dziecku podgrzac, więc zaczęłam się zastanawiać, czy aby nie jestem wyrodna matka, co sama je ciepłe a dziecko zimnym karmi ;)
    Gdybym jednak postanowiła podgrzewać, to polecacie/odradzacie jakieś podgrzewacze?

NiecierpliwaKarolina, szynszyl lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z montazem fotelika, czy macie fotelik w samochodzie i przynosicie do auta tylko dziecko, ktore rozbieracie z kombinezonu, kurtki w aucie? Czy w domu wkladacie do fotelika i za kazdym razem trzeba instalowac fotelik (nie mam bazy) i rozbierac dziecko z nadprogramowych okryc?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ