X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Ja też mam dosyć karmienia...wiecznie wisi na cycku i się nie najada, prawie nic w ciągu dnia nie śpi, w nocy nie lepiej. Muszę się nieźle nagimnastykować żeby chociaż coś zjeść i się ogarnąć-typu umyć zęby i ubrać się. A mąż tylko ma pretensje że mu mm daję. A co mam zrobić? Przez rok tak go karmić i nic innego nie robić?
    Co jak co, ale mężowie powinni darować sobie jakiekolwiek pretensje, czy wyrzuty związane z karmieniem mm, bo nie mają najmniejszego pojęcia, jak to jest być matką karmiącą piersią, zobowiązaną być non stop na zawołanie maluszka, na dodatek bez żadnej gwarancji co do ilości i jakości produkowanego pokarmu. Mhm, już to widzę, jak odrywają się co godzinę od swoich zajęć i wystawiają cierpliwie cyca, albo dają przekształcić się w smoczka 24/7. Przyznajmy sobie szczerze - dla każdego rodzica priorytetem powinno być zadowolenie dziecka, a nie fakt, czy jest ono karmione piersią, czy mlekiem modyfikowanym. Sama widzę, że córci coraz gorzej idzie jedzenie z piersi - z jednej jeszcze daje radę, ale z drugiej? Mam wrażenie, jakby panowała tam totalna Sahara. A to z kolei powoduje, że tuż po przystawieniu do niej, mała strasznie się denerwuje i nie potrafi jej nawet dobrze chwycić. Jak już uchwyci, to possie z minutę i wypuszcza. W takim miejscu należy zadać sobie pytanie - czy mamy w sobie na tyle siły i determinacji, by próbować, widząc, jak maleństwo się męczy i złości, czy zdecydować się na dokarmianie, bądź karmienie mm. Osobiście podjęłam decyzję o dokarmianiu Hippem Bio Combiotik, ale po dwóch tygodniach Oliwcia dostała wręcz wścieklizny - wczoraj zanosiła się już tak spazmatycznym płaczem, że momentami zamierałam ze strachu, gdy na kilka sekund przestawała oddychać. I tak przez calutki dzień. Uśpienie jej na parę minut graniczyło z cudem. Dziś rano to samo - butelka z mm i ryk w niebogłosy i wierzganie nóżkami i rączkami jak na kolkę. Podjęłam więc próbę zmiany mm, na Enfamil Premium - zobaczymy, z jakim rezultatem. Po pierwszej dawce widać znaczącą poprawę, ale kto wie, czy za tydzień, czy dwa, znowu nie przyjdzie mi walczyć z tym jej przeraźliwym płaczem.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa na pewno mi w tym pomoże :D Żeby go namówić :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dzisiaj taki kłujący ból w piersi. Nie jest jakoś bardzo obrzęknięta ani zaczerwieniona. Myślicie, że to może być zapalenie piersi? Czy sam ból to jeszcze za mało?

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalam malemu to emfamil bezlaktozy, wcale nie chcial pic...chyba z musu 50 ml wypil, mpge normalnie tez mu dawac cyca i swoje mleko ?

• kalika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, możesz dawać, tylko że wówczas nie będzie to dieta bezlaktozowa i nie będziesz mogla stwierdzic czy tu jest problem.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podgrzewacie swoje odciagniete mleko przed podaniem czy takie o temperaturze pokojowej podajecie?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak maz mu dawal butle to sie az poryczalam...tak mi sie okropnie smutno zrobilo ze sobie nie wyobrazacie :( wbrew pozoorm lubie karmic mojego facecika i go przytulac jak sie budzi jak sobie pomysle ze mialby dostawac tylko butle to az serce mnie boli, bo strasznie chcialam karmic z corka nie mialam takiej okazji...nie mialam pokarmu dostawala mm i tyle bylo, a teraz okropnie mi ciezko

nie wiem moze powinnam trzymac jakas restrykcyjna diete nie jesc nabialu? tylko czy to pomoze...poradzcie cos dziewczyny...bo juz sama nie wiem co mam robic

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika

no racja...ale nie wiem czy wytrzymam zeby nie dac mu cyca..ale chce mu pomoc bo biedny sie tak meczy ze szok

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, a jakie objawy ma Ignaś?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, ja od początku jestem na.diecie, bo lekarz też obawiał się tej nietolerancji laktozy,dswalismy mu delicol, ale od pobytu w szpitalu przestałam i objawy ustąpiły, ale nie jem.nabiału, smazonego surowego,nawet mięso zmieniłam. Dla przykładu co jem :śniadanie kanapki z parzona wedline,sałata i od niedawna pomidor, obiad jem królika, burak,ziemniak, wszystko na parze, kolacja kanapki z parzonym jabłkiem, ostatnio dodałam chalke, inke i banana, codziennie wprowadzam coś nowego ale tylko 1 produkt i obserwuje.dzięki tej diecie skończyły się odpukac większe problemy z kolka.a co do nietolerancji to czytałam w necie że ona jest bardzo rzadka i tyczy przede wszystkim wczesniakow, można wykonać jakieś badanie z kału żeby się upewnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 01:02

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też położna sugerowała skaze bialkowa, ale mnie się to wydaje mało prawdopodobne. Ani ja, ani mąż nie mamy alergii pokarmowych. Cholera jednak wie... Krwi w kupkach nie ma, choć zawsze dwie dziennie są jasnozielone i sluzowate. Problemy z brzuszkiem zmniejszyły się znacznie po dwoch dniach regularnego podawania Delicolu. Ja staram się nie jeść nabiału, ale skladu potraw, chleba, ciasta itp. nie analizuje specjalnie. Wczoraj zjadłam celowo kanapki z serkiem bialym na sniadanie. Caly dzień w sumie ok, brzuch go nie bolał. Za to około 18 pojawilo mu się kilka drobnych czerwonych krostek na policzku. No i tradycyjnie dwoe zielone kupki. Do tego ulewanie, ale sama nie wiem, czy wuecej i czesciej niż zwykle. Dziś przychodzi położna, w poniedziałek mam pierwszą wizytę u pediatry.
    Walczę z suchym czołem u mlodego. Któraś też tak ma?:
    Co do wyginania się... Mój czasem taki łuk z siebie robi, jak go kładę na boku. Ale nie zostaje dlugo taki wygiety. Myślicie, że to jest ok?
    Zrobiłam badania w labie, wyszły mi bardzo dobrze. Anemii nie mam i co najważniejsze próby watrobowe wyszły w normie. Czyli cholestaza ciążowa rzeczywiście poszla sobie w sina dal :-). Mam nadzieję, że cukrzyca też mnie opuściła, ale krzywej jeszcze nie robię.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Sarcia, a jakie objawy ma Ignaś?

Rzadkie wodniste kupki ze sluzem robi, jak puszcza baczki to robi się czerwony i wrzessczy, wjje sie orezy podkurcza nozki, potrafi godzine plakac bez powod6, brzuch twardy jaj kamien

właśnie czytalam ze zb badania kalu kozna sie dowiedziec, musze ubnas na mikrobiologie zadzwonic inzapytac co i jak inmoze faktycznie mu zrobie, zamiast w ciemno mleko dawac bo to bledne kolo

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai

na suche czolo kup w aptece La5opic bardzo skuteczng krem, 17 zl kosztuje

Kai lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Dziewczyny, podgrzewacie swoje odciagniete mleko przed podaniem czy takie o temperaturze pokojowej podajecie?
    ja podgrzewam bo zawsze odciagniete trzymam w lodówce. nie robię gorącego tylko ciepłe

kalika lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak nie chowamdo lodówki to daje w temp pokojowej

kalika lubi tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w pokojowej.

kalika lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka miła noc dziś pobudki o 23, 3 i 8:)

Kai u mnie było suche czoło, ale się zluszczylo i jest ok.

No i awansowalismy na niemowlę :)

Sylwia91, Sylwusia100, Canario, Reni@, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Kochana ciesze sie ze mleczko malemu pasuje. Nie wiem gdzie kupowalas ale przez strone internetowa hipp jest ta wieksza paczka chyba po 44 zlote. My zamowilismy od razu kilka sztuk i przesylka byla darmowa a jakby nie patrzec to mleko szybko schodzi.
    Dobrze wiedziec. Ja kupilam w tesco online :) tez taniej i w wiekszej paczce ale nie pamietam po ile placilam.

• kalika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn pobił dziś swój rekord. Karmienie o 20:30, a potem dopiero o 4:00. Złote dziecko! :)

W Tesco jest promocja na Pampers Premium Care. Duże paki po 37,99zł.

Dzięki za odpowiedzi w kwestii podgrzewania mleka. Ja dotychczas podawałem w temp pokojowej, ale rodzina mnie gnebi psychicznie że powinnam dziecku podgrzac, więc zaczęłam się zastanawiać, czy aby nie jestem wyrodna matka, co sama je ciepłe a dziecko zimnym karmi ;)
    Gdybym jednak postanowiła podgrzewać, to polecacie/odradzacie jakieś podgrzewacze?

NiecierpliwaKarolina, szynszyl lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z montazem fotelika, czy macie fotelik w samochodzie i przynosicie do auta tylko dziecko, ktore rozbieracie z kombinezonu, kurtki w aucie? Czy w domu wkladacie do fotelika i za kazdym razem trzeba instalowac fotelik (nie mam bazy) i rozbierac dziecko z nadprogramowych okryc?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ