Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Jaka miła noc dziś pobudki o 23, 3 i 8:)

Kai u mnie było suche czoło, ale się zluszczylo i jest ok.

No i awansowalismy na niemowlę :)

U nas tez nic całkiem przyjemna, karmienia przed 4 i po 7 bardzo krótkie i bez problemów takze czuje ze sie wyspalam :)
    Oczywiscie nocne zasypianie koszmarne jak zwykle :)

szynszyl lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Mam pytanie z montazem fotelika, czy macie fotelik w samochodzie i przynosicie do auta tylko dziecko, ktore rozbieracie z kombinezonu, kurtki w aucie? Czy w domu wkladacie do fotelika i za kazdym razem trzeba instalowac fotelik (nie mam bazy) i rozbierac dziecko z nadprogramowych okryc?

Ja w fotelik zawsze wkładam niunue w domu, bo jak byłby w aucie to byłby bardzo zimny. Z reszta ja nie ubieram kombinezony tylko takie polarowe wszystko i opatulam kocem, a w aucie zdejmuje koc, przypinamy pasami fotelik i znowu przykrywam kucykiem.
    Jak gdzieś jade to przeważnie poruszamy sie auto sklep albo auto dom takze kocyk w zupełności na taki dystans wystarcza.
    Kombinezon zakładam do gondoli na spacer

Reni@ lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My malego wkladamy w domu. Ubieramy go w ubranie polarowe i przykrywam kocykiem a w samochodzie zdejmuje koc.

Reni@ lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Mam pytanie z montazem fotelika, czy macie fotelik w samochodzie i przynosicie do auta tylko dziecko, ktore rozbieracie z kombinezonu, kurtki w aucie? Czy w domu wkladacie do fotelika i za kazdym razem trzeba instalowac fotelik (nie mam bazy) i rozbierac dziecko z nadprogramowych okryc?

Ja w fotelik zawsze wkładam niunie w domu, bo jak byłby w aucie to byłby bardzo zimny. Z reszta ja nie ubieram kombinezonu tylko takie polarowe wdzianko i opatulam kocem, a w aucie zdejmuje koc, przypinamy pasami fotelik i znowu przykrywam kucykiem.
    Jak gdzieś jadę autem to przeważnie poruszamy się - auto sklep albo auto - dom także kocyk w zupełności na taki dystans wystarcza.
    Kombinezon zakładam do gondoli na spacer

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Rzadkie wodniste kupki ze sluzem robi, jak puszcza baczki to robi się czerwony i wrzessczy, wjje sie orezy podkurcza nozki, potrafi godzine plakac bez powod6, brzuch twardy jaj kamien

właśnie czytalam ze zb badania kalu kozna sie dowiedziec, musze ubnas na mikrobiologie zadzwonic inzapytac co i jak inmoze faktycznie mu zrobie, zamiast w ciemno mleko dawac bo to bledne kolo

A może spróbuj faktycznie odstawić nabiał.
    U nas było to samo plus niekiedy krew w kupce, duuużo ulewania, wysypka choć to akurat nie zawsze.
    Odstawiłam nabiał całkowicie i jak ręką odjął.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:

Ja tak jak dziewczyny, ubieram Małego w polarowy kombinezonik i przykrywam kocykiem. W samochodzie nic nie zdejmuję, bo nie włącząm klimy i staram się utrzymywać raczej chlodniejsze powietrze, żeby nie wysuszać mu śluzówki.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli cienkie macie te kombinezony polarowe? Ja ubieralam go w taki sredniej grubosci jak dwie bluzy. Powinnam kupic cos cienszego?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka ja mam gruby kocyk do fotelika z otworami na pasy i wkładamy malutką w domu w tym co jest na to leciutki kocyk i opatulamy tym grubym i do samochodu, w którym odkrywamy kocyk i zapinamy fotelik. jeszcze się nie zdarzyło, żeby była chłodna :)

Kalika wczoraj byłam w tesco i nie było promocji ;/ a to moje ulubione pieluszki. kochany jest Twój synek, że tak się daje wyspać :)

w ogóle kupiłam sobie po paczce różnych pampków- dada, toujours, happy, tesco loves, i pampersy zielone i białe. i zdecydowanie pampersy nam najbardziej odpowiadaj nie lubię tych z biedronki i lidla, bo mają tą głupią siateczkę i są sztywne ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 12:10

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 11:33

Sylwusia100, Kasik2, Chwilka84, Limerikowo, kicia 123, marlon, Jutysia, Blu lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Hej,
    Nie mam czasu na nic ;/
    Mały wypełnia mi całą przestrzeń.

Czy Wasze dzieci ulewają??
    Bo mój to strasznie, po prostu psychicznie nie wyrabiam.
    Wszystko zalane. Sto razy dziennie go przebieram, w nocy też.
    Mam wrażenie, że jest ciągle niedomyty. Ma mleko pod nosem, na uszach, na szyi. Wszędzie. Normalnie nie wyrabiam. Ciągle go czyszczę.
    Co go przebiorę to go nacisnę i na nowo ulewa. I tak w kółko. Musiałam dokupić body, bo ciągle piorę i mi nie starcza ;/
    Ja jestem zarzygana, mąż jest zarzygany. Wszystko w około jest zarzygane.
    I on się męczy strasznie. Potrafi ulać nawet 2h po jedzeniu.
    Często nie zdążę go podnieść do odbicia i już mu się wylewa.
    Kurwa mać.

Poza tym waży prawie 4900 mimo tego olbrzymiego ulewania.
    Nie mam czasu doczytać o czym rozmawiacie ;(
    Byliśmy na usg bioder - wszystko ok.
    Teraz czekają Nas szczepienie.
    Dziewczyny, nie wiem kompletnie co wybrać. Czy te darmowe czy płatne.

Ja Filipka do fotelika wkładam w domu.
    Na początku ubieraliśmy go w grubszy kombinezon- taki misiowy.
    Nie mieścił się w fotelik. I pocił się.
    Ostatnio zakładałam mu bluzo-kurtkę polarową - grubszą. I przykrywałam kocem. Też się pocił.
    Teraz kupiłam cienki kombinezon tylko do fotelika.
    A do wózka, to kombinezon ten misiowy i wkładam do śpiworka wózkowego i na to lekki kocyk i nakładka na wózek.
    I jest ok.
    A tak się ziewa :) :)
    ]

Polecam NUTRITON zagęstnik. Do kupienia w aptece. My podajemy od 10 doby. Minus taki ze trzeba podawać mleko z butelki. Dalej ulewa ale dużo dużo mniej. Twój opis dokładnie odpowiada temu co działo się u nas. U pierwszego synka było to samo i do 6 tygodnia był ciągły wrzask bo zamiast spać to non stop ulewał i wymiotował na odległość przy odbijaniu. Odkąd daliśmy Nutriton - inne dziecko. Dlatego teraz po 2 dniach ciagłego ulewania nie zastanawiałam się i od razu podałam zagęstnik

ps. Cudny synuś :D

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielęgniarko my zdecydowaliśmy sie na 6w1 i dodatkowo rota i pneumo.
    współczuję ulewania. Moja wczoraj ulała kilka razy bo ewidentnie za duzo się napchała i juz byłam zmęczona..
    my też non stop się przebieramy ale to dlatego że Basia notorycznie wszystko obsikuje na przewijaku...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na spacer ubieramy body krótki rękaw, rajstopki, na to pajacyk i kombinezon taki jak kurteczka grubsza ale jeszcze nie zimowa. czapeczka i kaptur do wózka koc i pokrywa. A na rączki jeszcze niedrapki zakładam i jest ciepła a nie spocona więc chyba jej dobrze. Gorzej z ubraniem do auta bo nie mam cienkiego kombineznu. Myślicie że powinnam coś kupić?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wg mnie nie, bo dzieci nie powinno się wozić w kombinezonie w foteliku :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, promocja jest od dzisiaj dopiero.

Pielęgniarko, współczuję. Spróbuj Nutritonu, tak jak radzi Renia. Przy kp też można go podawać, tylko więcej z tym zachodu, bo trzeba na łyżeczce przez każdym kp.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam takie pytanie może któraś się orientuje, jeśli chce szczepienie na nfz i dodatkowo pneumokoki i meningokoki, to kiedy są te dodatkowe szczepienia? chyba nie wszystko razem?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pneumokoki możesz podać po 6 tygodniu życia, meningokoki po 2 miesiącu. Ogólnie rzecz ujmując możesz zaszczepić na NFZ i na pneumokoki na pierwszej wizycie szczepiennej, ale możesz też to rozdzielić i przyjść np. po 2 tyg i wówczas doszczepic na pneumokoki.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Rzadkie wodniste kupki ze sluzem robi, jak puszcza baczki to robi się czerwony i wrzessczy, wjje sie orezy podkurcza nozki, potrafi godzine plakac bez powod6, brzuch twardy jaj kamien

właśnie czytalam ze zb badania kalu kozna sie dowiedziec, musze ubnas na mikrobiologie zadzwonic inzapytac co i jak inmoze faktycznie mu zrobie, zamiast w ciemno mleko dawac bo to bledne kolo
    Sarcia rzadkie kupki u niemowlaka kp to norma, trochę śluzu też. A to o czym piszesz to nie nietolerancja laktozy tylko dyschezja niemowlęca. Tego się nie leczy bo to samo przechodzi po 3 miesiącu. A nawet jeśli się mylę to nietolerancja laktozy też jest przejściowa u niemowlaka, mój starszy synek mial i przeszlo też po około 3 miesiącach. Najlepiej poczytaj sobie o tej dyschezji i wtedy będziesz wiedziała czy objawy pasują.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byliśmy zważyć małą i waży 4200! łakomczuszek z niej.

rozmawialiśmy z Panią pielęgniarką o szczepieniach, mówiła, że na meningokoka nie szczepili takich małych dzieci, że dopiero po roku. no i jej zdaniem lepiej zaszczepić skojarzonymi, że te refundowane są dosyć stare ;/ ehh nie wiem co wybrać, koszty szczepionki nie grają roli tylko chciałoby się wybrać lepiej.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynsxyl

Polecam szczepionke 5w1, szczepilam 4 lata temu corke teraz synka jestem zadowolona, dawka 138 zl kosztuje

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    byliśmy zważyć małą i waży 4200! łakomczuszek z niej.

rozmawialiśmy z Panią pielęgniarką o szczepieniach, mówiła, że na meningokoka nie szczepili takich małych dzieci, że dopiero po roku. no i jej zdaniem lepiej zaszczepić skojarzonymi, że te refundowane są dosyć stare ;/ ehh nie wiem co wybrać, koszty szczepionki nie grają roli tylko chciałoby się wybrać lepiej.
    Na tyle na ile się orientowalam rozwiązania idealnego nie ma, kazdy wariant ma jakies wady i zalety. My wybralismy nfz + pneumokoki po6 lub 12 msc i nad meningokokami myslimy, ale nie wczedniej jak 12msc. Generalnie pneumokoki i meningokoki maja rozna ilosc dawek w zależności od tego kiedy poda sie pierwsza. Najwieksze ryzyko zlapania czegos jest w skupiskach dzieci, czyli przed pojsciem do zlobka czy przedszkola wsrto zaszczepic. Jesli 1 rok dziecko jest glownie w domu to mozna sie zastanowic czy warto obciazac organizm szczepieniami tak wczesnie

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ