X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 1 jedzenie od 21.45 :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam Borys wczoraj strachu napedzil.. byliśmy na dlugim spacerze. Potem M go przewija i mnie woła, że B ma katar. Ja mówię, że niemożliwe no ale słyszę furkotanie w nosie. Zakroplilismy solą, kichnal, a poprawy brak.. Aspirator poszedł w ruch i... w nosie było nic innego jak mleko, panicz musiał sobie go nalać do nosa przy jedzeniu, ewentualnie ulac nosem

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Elina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Jak byłam w szpitalu to dziewczyna miała obok mnie nawał pokarmu i przychodziła do neij polozna masować jej piersi i mowiła zeby piła mielise co 6 godz zeby mniej pokarmu było.

Na zahamowanie laktacji mi polozna kazała pić szalwie na pół szklanki dwie torebki także mocna i dwa razy dziennie.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Ja mam ibuvit D i nie mam problemu z podawaniem, nawet maly sie po tym oblizuje.

Sarcia w specyfiku ktorym pije na laktacje Femaltikier jest rowniez melisa w skladzie, wiec wydaje mi sie ze mozna.

Chwilka jestes pewna ze to chodzilo o melise, a nie miete ? To mieta powoduje zmniejszenie ilosci mleka. Ewentualnie szalwia.

Melisa jest po to aby uspokoić karmiące mamy żeby nie straciły pokarmu.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny po cc ile u Was utrzymywało się krwawienie?

I drugie pytanie. Czy też w nocy walczycie tak długo przy karmieniu. U nas Mały jak obudził się np o 3 to do 5 zeszło zanim zmiana pieluchy, karmienie i ululanie. Tak jest czy po prostu jeszcze brak nam doświadczenia?

Chyba zależy od dziecka, a nie od doświadczenia. Nam też czasem w nocy ze dwie godziny schodzi. Jak uda się karmienie i usypianie w godzinę ogarnąć to sukces. A najlepsze jest to, że na samym cycku mała jest ok 10 minut. A reszta to odbijanie i lulanie właśnie...

zem3df9hdz9h654o.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas Daria dzisiaj jadla o 9 i nie mogła zasnąć opowiadalam jej bajki i spiewalam i się udało wyciszyla się i śpi.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój narazie na szczęście lulania nie potrzebuje. Po jedzeniu przebieram co i odkładam i sam sobie zasypia.

Kasik2, Elina, diewuszka86 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Mój narazie na szczęście lulania nie potrzebuje. Po jedzeniu przebieram co i odkładam i sam sobie zasypia.
    Wow :-) złote dziecko

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:

Moja na początku też nie potrzebowala lulania ale teraz szuka kontaktu ze mna lub tatą.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice daleko mieszkają i jak przyjechali to mama chciała go ponosić to on się nie dał. Aby mu się nic nie zmieniło :-)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problem bo podczas karmienia Daria charczy a podczas snu jest ok. Nosek czysry. Powiesilam mokre reczniki na kaloryfery może powietrze za suche tylko że to słychać jakby w gardle było. Jutro i tak jedziemy do pediatry na kontrolę

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zarazilam sie od corki, glowa moja wazy tone. Boli mnie jak cholera :/ gardlo, wezly xhlonne zatoki wszysyko zawalone jestem okropnie slaba i nawet sily na nic nie mam :(

Blu lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn pierwszy raz śpi po spacerze O.o
    Do tej pory jak tylko przekraczaliśmy próg donu, oczy się otwierały i koniec drzemki. A teraz już pół godziny nic.
    Mam czas na "kawę" :-)

diewuszka86, Chwilka84, Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w Carrefourze do jutra chyba jest promocja na Pampersy.
    Kupiliśmy wczoraj MegaBox 150szt. za 84zł.
    Tylko, że już 3. Ale z tego co widziałam różne rozmiary są w tej promocji.

Elina, Chwilka84, Eryka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Chyba zależy od dziecka, a nie od doświadczenia. Nam też czasem w nocy ze dwie godziny schodzi. Jak uda się karmienie i usypianie w godzinę ogarnąć to sukces. A najlepsze jest to, że na samym cycku mała jest ok 10 minut. A reszta to odbijanie i lulanie właśnie...

No u nas tak samo. Póki co Kuba je max 20 min. Najczęściej 10 min, potem odbicie i ewentualnie znów coś pocycka, ale to chyba tylko żeby się uspokoić. W dzień jakoś to szybciej idzie. Np teraz śpi już 3 godziny a ja się relaksuję.
    A jutro pierwsza wizyta położnej a potem do lekarza na ściągnięcie szwów.
    A i pochwalę się, że od 3 dni Mały jest tylko na cycu, jestem przeszczęśliwa :)

NiecierpliwaKarolina, Kai, Eryka, Blu, Jutysia, Kasik2, Anoolka, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj masakra Daria zjadła rekordowo 120 ml a zawsze zjadała 90 i były problemy z brzuszkiem. Męczyłam się od 16 żeby usnęła. Narazie śpi ciekawe jak długo.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakbyście miały podliczyc ile Wasze Pociechy śpią na.dobę, tak mniej więcej to ile Wam wychodzi?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dziewczyny, jakbyście miały podliczyc ile Wasze Pociechy śpią na.dobę, tak mniej więcej to ile Wam wychodzi?

To zależy czy liczy się spanie na rękach rodziców :P

Ostatnio jest gorzej niż zwykle, w łóżeczku może z 4-5 godzin na dobę... Mam nadzieję, że to skok rozwojowy.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    U nas problem bo podczas karmienia Daria charczy a podczas snu jest ok. Nosek czysry. Powiesilam mokre reczniki na kaloryfery może powietrze za suche tylko że to słychać jakby w gardle było. Jutro i tak jedziemy do pediatry na kontrolę

Może to wiotkość krtani? Hania też tak czasem charczy, ale nie przy jedzeniu tylko przy zasypianiu, jak byłyśmy u lekarza to po osłuchaniu stwierdził, ze wszystko ok i tak moze być.

Elina lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Trochę zależy od dnia, ale ok 12-14 godzin śpi.

Diewuszka super że udało się wam z karmieniem piersią zwłaszcza po cc ;)
    W sumie nie ma nas za wiele tutaj na forum kp.

Renia fajnie że już macie chrzciny zaliczone. Długo dzieciaki wytrzymały. Zastanawiam się jak to będzie u nas za miesiąc i super by było też posiedzieć chociaż chwilę i pogadać z rodzinką.

Reni@, diewuszka86 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ