X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 1 jedzenie od 21.45 :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam Borys wczoraj strachu napedzil.. byliśmy na dlugim spacerze. Potem M go przewija i mnie woła, że B ma katar. Ja mówię, że niemożliwe no ale słyszę furkotanie w nosie. Zakroplilismy solą, kichnal, a poprawy brak.. Aspirator poszedł w ruch i... w nosie było nic innego jak mleko, panicz musiał sobie go nalać do nosa przy jedzeniu, ewentualnie ulac nosem

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Elina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Jak byłam w szpitalu to dziewczyna miała obok mnie nawał pokarmu i przychodziła do neij polozna masować jej piersi i mowiła zeby piła mielise co 6 godz zeby mniej pokarmu było.

Na zahamowanie laktacji mi polozna kazała pić szalwie na pół szklanki dwie torebki także mocna i dwa razy dziennie.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Ja mam ibuvit D i nie mam problemu z podawaniem, nawet maly sie po tym oblizuje.

Sarcia w specyfiku ktorym pije na laktacje Femaltikier jest rowniez melisa w skladzie, wiec wydaje mi sie ze mozna.

Chwilka jestes pewna ze to chodzilo o melise, a nie miete ? To mieta powoduje zmniejszenie ilosci mleka. Ewentualnie szalwia.

Melisa jest po to aby uspokoić karmiące mamy żeby nie straciły pokarmu.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny po cc ile u Was utrzymywało się krwawienie?

I drugie pytanie. Czy też w nocy walczycie tak długo przy karmieniu. U nas Mały jak obudził się np o 3 to do 5 zeszło zanim zmiana pieluchy, karmienie i ululanie. Tak jest czy po prostu jeszcze brak nam doświadczenia?

Chyba zależy od dziecka, a nie od doświadczenia. Nam też czasem w nocy ze dwie godziny schodzi. Jak uda się karmienie i usypianie w godzinę ogarnąć to sukces. A najlepsze jest to, że na samym cycku mała jest ok 10 minut. A reszta to odbijanie i lulanie właśnie...

zem3df9hdz9h654o.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas Daria dzisiaj jadla o 9 i nie mogła zasnąć opowiadalam jej bajki i spiewalam i się udało wyciszyla się i śpi.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój narazie na szczęście lulania nie potrzebuje. Po jedzeniu przebieram co i odkładam i sam sobie zasypia.

Kasik2, Elina, diewuszka86 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Mój narazie na szczęście lulania nie potrzebuje. Po jedzeniu przebieram co i odkładam i sam sobie zasypia.
    Wow :-) złote dziecko

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:

Moja na początku też nie potrzebowala lulania ale teraz szuka kontaktu ze mna lub tatą.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice daleko mieszkają i jak przyjechali to mama chciała go ponosić to on się nie dał. Aby mu się nic nie zmieniło :-)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problem bo podczas karmienia Daria charczy a podczas snu jest ok. Nosek czysry. Powiesilam mokre reczniki na kaloryfery może powietrze za suche tylko że to słychać jakby w gardle było. Jutro i tak jedziemy do pediatry na kontrolę

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zarazilam sie od corki, glowa moja wazy tone. Boli mnie jak cholera :/ gardlo, wezly xhlonne zatoki wszysyko zawalone jestem okropnie slaba i nawet sily na nic nie mam :(

Blu lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn pierwszy raz śpi po spacerze O.o
    Do tej pory jak tylko przekraczaliśmy próg donu, oczy się otwierały i koniec drzemki. A teraz już pół godziny nic.
    Mam czas na "kawę" :-)

diewuszka86, Chwilka84, Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w Carrefourze do jutra chyba jest promocja na Pampersy.
    Kupiliśmy wczoraj MegaBox 150szt. za 84zł.
    Tylko, że już 3. Ale z tego co widziałam różne rozmiary są w tej promocji.

Elina, Chwilka84, Eryka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Chyba zależy od dziecka, a nie od doświadczenia. Nam też czasem w nocy ze dwie godziny schodzi. Jak uda się karmienie i usypianie w godzinę ogarnąć to sukces. A najlepsze jest to, że na samym cycku mała jest ok 10 minut. A reszta to odbijanie i lulanie właśnie...

No u nas tak samo. Póki co Kuba je max 20 min. Najczęściej 10 min, potem odbicie i ewentualnie znów coś pocycka, ale to chyba tylko żeby się uspokoić. W dzień jakoś to szybciej idzie. Np teraz śpi już 3 godziny a ja się relaksuję.
    A jutro pierwsza wizyta położnej a potem do lekarza na ściągnięcie szwów.
    A i pochwalę się, że od 3 dni Mały jest tylko na cycu, jestem przeszczęśliwa :)

NiecierpliwaKarolina, Kai, Eryka, Blu, Jutysia, Kasik2, Anoolka, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj masakra Daria zjadła rekordowo 120 ml a zawsze zjadała 90 i były problemy z brzuszkiem. Męczyłam się od 16 żeby usnęła. Narazie śpi ciekawe jak długo.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakbyście miały podliczyc ile Wasze Pociechy śpią na.dobę, tak mniej więcej to ile Wam wychodzi?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dziewczyny, jakbyście miały podliczyc ile Wasze Pociechy śpią na.dobę, tak mniej więcej to ile Wam wychodzi?

To zależy czy liczy się spanie na rękach rodziców :P

Ostatnio jest gorzej niż zwykle, w łóżeczku może z 4-5 godzin na dobę... Mam nadzieję, że to skok rozwojowy.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    U nas problem bo podczas karmienia Daria charczy a podczas snu jest ok. Nosek czysry. Powiesilam mokre reczniki na kaloryfery może powietrze za suche tylko że to słychać jakby w gardle było. Jutro i tak jedziemy do pediatry na kontrolę

Może to wiotkość krtani? Hania też tak czasem charczy, ale nie przy jedzeniu tylko przy zasypianiu, jak byłyśmy u lekarza to po osłuchaniu stwierdził, ze wszystko ok i tak moze być.

Elina lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Trochę zależy od dnia, ale ok 12-14 godzin śpi.

Diewuszka super że udało się wam z karmieniem piersią zwłaszcza po cc ;)
    W sumie nie ma nas za wiele tutaj na forum kp.

Renia fajnie że już macie chrzciny zaliczone. Długo dzieciaki wytrzymały. Zastanawiam się jak to będzie u nas za miesiąc i super by było też posiedzieć chociaż chwilę i pogadać z rodzinką.

Reni@, diewuszka86 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ