X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ręce mi normalnie opadły, co za położna...Niektórzy glukoze podają właśnie na kolki żeby dziecko się wyciszyło. A tak w ogóle to tylko u nas panuje taki mit że matka karmiąca powinna być na diecie,z tego co pisały dziewczyny na forach mieszkające w innych krajach unika się tam tylko bardzo ostrych przypraw i produktów na które dziecko jest uczulone. Gdyby to była prawda że kolki są przez np produkty wzdymajace to dzieci na mm by tych kolek nie miały ;)

Dlatego ja jem wszystko ;) Masz racje z tym mm

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Dlatego ja jem wszystko ;) Masz racje z tym mm
    Ja też jem wszystko pomimo tego że Hania ma problemy brzuszkowe. A tak w ogóle to położna podczas porodu jak usłyszała że karmiłam 1,5 roku i że znowu mam zamiar tyle czasu karmić to powiedziała że broń boze żadnych diet eliminacyjnych bo wypadną mi wszystkie zęby i ogólnie się wykoncze ;D no i witaminki mam łykać przez cały okres karmienia

Reni@ lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem w takim razie po czym on się tak napina, wiecznie coś odstawiam w tej diecie,kombinuje, bo in taki marudny jest i myślę że go brzuch boli.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia a zmywasz maltan przed karmieniem?

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bardzo bolą sutki, niestety :/ Używam Maltan, nie trzeba jej zmywać przed karmieniem :)

Z tą dietą przy kp to i ja mam dylematy. Ostatnio zjadłam smażone racuchy z jabłkiem i kolejnego dnia Mała była niespokojna i cały dzień płacz... I już sama nie wiem czy to przez jedzenie czy po prostu miała gorszy dzień.

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Już sama nie wiem w takim razie po czym on się tak napina, wiecznie coś odstawiam w tej diecie,kombinuje, bo in taki marudny jest i myślę że go brzuch boli.
    Trzeba przeczekać i tyle ;) ewentualnie możesz spróbować przez kilka dni nie pić mleka i nie jeść serów żółtych bo są najbardziej alergenne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 11:39

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam zmywac maltan bo wydaje mi się że Martynke boli brzuszek po nim. Albo to też zbieg okoliczności... dlatego chce żeby położna mi poleciła coś innego

klz9zbmhugl0l61p.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny widać wszędzie podobne u mnie 6w1 200 zł pneumokoki 250 zł .

Ja nie jem słodyczy, bo kiedyś malutką wysypało jak sobie pofolgowałam, chociaż może to nie miało związku :) i tak zauważyłam, że jem strasznie mało nabiału, czasem to w ogóle nie ma czasu, żeby zjeść :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie udzielam się ale podczytuję.
    mój maluszek też z października.
    Jeśli chodzi o szczepionki to proście o recepty i kupujcie w aptece a nie przychodni.
    W ziko 6w1 kosztuje 99zł a rotawirus 215, u mnie wyszło 175 zł taniej.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Renia a zmywasz maltan przed karmieniem?
    Ja odciagam laktatorem ale jak karmilam piersią to nie zmywalam bo nie ma potrzeby

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Elina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    No u nas wcale nie lepiej... kolejny dzien pod znakiem bakow, bolu brzuszka (chociaz miekki) i braku kupy. W sensie jest, jedna na dzien, smierdzaca i zielona ale jest. To juz chyba 5 taki dzien. Nie wiem, stracilam rachube... mala w ogole prawie nie spi przez te baki. W niedziele spala 4h. No i plus 10min drzemanie na rekach ze zmeczenia... daje bobotic zamiast espumosanu, probiotyk i hipp mleko na kolke i wzdecia. Nie mam juz sily :( tule mala i placze jak bobr...

Zielona smierdzaca kupa?? Kochana idź do lekarza.

Anoolka lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Sarcia wracaj do zdrowia.

Moja malutka to śpi różnie, ostatnio w nocy spała po 4h teraz budzi się co 2 :( taki mały glodomorek, choć 10 min karmienia i zabawa z przebieraniem i dokończenia sobie w trakcie.

Mnie sutki też często bolą, bephanten pomaga na chwilę :)

Na sutki mi pomagała maść z medela ulga odrazu

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja kupiłam sobie maść purelan 100 na brodawki i bardzo dobrze je łagodzi, polecam.

Też go mialam jest super polecam.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Hej dziewczyny, nie udzielam się ale podczytuję.
    mój maluszek też z października.
    Jeśli chodzi o szczepionki to proście o recepty i kupujcie w aptece a nie przychodni.
    W ziko 6w1 kosztuje 99zł a rotawirus 215, u mnie wyszło 175 zł taniej.

Nie wierze ze 6w1 kosztuje 99 zl, bo u nas nawet w aptece na recepte kosztuje 198 zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin

kup a aptece woreczek dla dziewczynek na mocz i zrob badanie moczu ofolne, a jak qyjd bakteriw to zrob posiew, bo zielone kupy nie sa normalne. Znajomej z innego watku tez robil zielone smierdzace kupy i sie okazalo ze ma bakterie e coli i koniexzny byl antybiotyki odstAwienie od piersi. Takze nie czekaj tylko dzialaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama tez mowi ze nie ma juz diety matki karmiacej ( a jest scisle zwiazana z medycyna) i ze trzena jesc wszystko i zwracac uwage na zachowanie dziecka i jesli widzimy ze ewidentnie cos mu nie sluzy ro eliminujemy ten produkt. Polozne zalecaja jwsc to samo co w ciazy bo dziecko zna te smaki i nie beda mu szkodzic.

zgadzam sie z Ania ze dzieci po mm wogole nie powinny miec kolek jescli dzieciom kp nie sluzy nasze jedzenie czy wzdymajace rzeczy

Anoolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiam wam cos smiesznego

maz wstawil pranie malego , wsypal proszek wzystko piekniema zamiast guzika start nacisnal na środkowy guzik on/off haha, w dodatku powiesil to pranie dumny z siebie 

A ja bedac w lazience patrze co malego recznikmbrudny jestmod kupy, patrze a pranie suche i sie pytam comjest grane a on zdziwionyny o co mi chodzi, nie kapnal sie nawet ze to pranie w ogole sie nie wypralo.

hahhahaa

Reni@, Anoolka lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    A jaki masz model tego nawilzacza?

I nawilżacz i stację pogodową mamy z firmy Esperanza. Jakosc dobra, a xena niska. Zapłaciliśmy za całość 200zł. Firma jest polska, więc polecam ;-)

Anieńka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Ja od kilku dni zaczęłam trochę małą nosić. Z tego co mówiła mi kobieta na szkoleniu to żeby zacząć nosić w chuście maluszek musi mieć min 2500g. Chyba się Olek łapie ;)

Oj łapie się dwukrotnie z nadwyżką nawet :-P dlatego pytam, bo w rękach już mam zakwasy. Dzięki wielkie, biorę się do nauki :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję maltan na sutki i bardzo przynosi mi ulgę. Nie zmywam przed karmieniem, podobno nie trzeba.
    Mały póki co budzi się 2 razy w nocy ok 1 i 4. Także jak na takiego malucha to chyba dobrze.
    Wczoraj kupiłam laktator i odciągnęłam na raz 60 ml z cyca, z którego Mały jadł godzinę wcześniej. To ok czy za mało?

l54t4dr.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ