X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ręce mi normalnie opadły, co za położna...Niektórzy glukoze podają właśnie na kolki żeby dziecko się wyciszyło. A tak w ogóle to tylko u nas panuje taki mit że matka karmiąca powinna być na diecie,z tego co pisały dziewczyny na forach mieszkające w innych krajach unika się tam tylko bardzo ostrych przypraw i produktów na które dziecko jest uczulone. Gdyby to była prawda że kolki są przez np produkty wzdymajace to dzieci na mm by tych kolek nie miały ;)

Dlatego ja jem wszystko ;) Masz racje z tym mm

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Dlatego ja jem wszystko ;) Masz racje z tym mm
    Ja też jem wszystko pomimo tego że Hania ma problemy brzuszkowe. A tak w ogóle to położna podczas porodu jak usłyszała że karmiłam 1,5 roku i że znowu mam zamiar tyle czasu karmić to powiedziała że broń boze żadnych diet eliminacyjnych bo wypadną mi wszystkie zęby i ogólnie się wykoncze ;D no i witaminki mam łykać przez cały okres karmienia

Reni@ lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem w takim razie po czym on się tak napina, wiecznie coś odstawiam w tej diecie,kombinuje, bo in taki marudny jest i myślę że go brzuch boli.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia a zmywasz maltan przed karmieniem?

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bardzo bolą sutki, niestety :/ Używam Maltan, nie trzeba jej zmywać przed karmieniem :)

Z tą dietą przy kp to i ja mam dylematy. Ostatnio zjadłam smażone racuchy z jabłkiem i kolejnego dnia Mała była niespokojna i cały dzień płacz... I już sama nie wiem czy to przez jedzenie czy po prostu miała gorszy dzień.

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Już sama nie wiem w takim razie po czym on się tak napina, wiecznie coś odstawiam w tej diecie,kombinuje, bo in taki marudny jest i myślę że go brzuch boli.
    Trzeba przeczekać i tyle ;) ewentualnie możesz spróbować przez kilka dni nie pić mleka i nie jeść serów żółtych bo są najbardziej alergenne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 11:39

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam zmywac maltan bo wydaje mi się że Martynke boli brzuszek po nim. Albo to też zbieg okoliczności... dlatego chce żeby położna mi poleciła coś innego

klz9zbmhugl0l61p.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny widać wszędzie podobne u mnie 6w1 200 zł pneumokoki 250 zł .

Ja nie jem słodyczy, bo kiedyś malutką wysypało jak sobie pofolgowałam, chociaż może to nie miało związku :) i tak zauważyłam, że jem strasznie mało nabiału, czasem to w ogóle nie ma czasu, żeby zjeść :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie udzielam się ale podczytuję.
    mój maluszek też z października.
    Jeśli chodzi o szczepionki to proście o recepty i kupujcie w aptece a nie przychodni.
    W ziko 6w1 kosztuje 99zł a rotawirus 215, u mnie wyszło 175 zł taniej.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Renia a zmywasz maltan przed karmieniem?
    Ja odciagam laktatorem ale jak karmilam piersią to nie zmywalam bo nie ma potrzeby

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Elina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    No u nas wcale nie lepiej... kolejny dzien pod znakiem bakow, bolu brzuszka (chociaz miekki) i braku kupy. W sensie jest, jedna na dzien, smierdzaca i zielona ale jest. To juz chyba 5 taki dzien. Nie wiem, stracilam rachube... mala w ogole prawie nie spi przez te baki. W niedziele spala 4h. No i plus 10min drzemanie na rekach ze zmeczenia... daje bobotic zamiast espumosanu, probiotyk i hipp mleko na kolke i wzdecia. Nie mam juz sily :( tule mala i placze jak bobr...

Zielona smierdzaca kupa?? Kochana idź do lekarza.

Anoolka lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Sarcia wracaj do zdrowia.

Moja malutka to śpi różnie, ostatnio w nocy spała po 4h teraz budzi się co 2 :( taki mały glodomorek, choć 10 min karmienia i zabawa z przebieraniem i dokończenia sobie w trakcie.

Mnie sutki też często bolą, bephanten pomaga na chwilę :)

Na sutki mi pomagała maść z medela ulga odrazu

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja kupiłam sobie maść purelan 100 na brodawki i bardzo dobrze je łagodzi, polecam.

Też go mialam jest super polecam.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Hej dziewczyny, nie udzielam się ale podczytuję.
    mój maluszek też z października.
    Jeśli chodzi o szczepionki to proście o recepty i kupujcie w aptece a nie przychodni.
    W ziko 6w1 kosztuje 99zł a rotawirus 215, u mnie wyszło 175 zł taniej.

Nie wierze ze 6w1 kosztuje 99 zl, bo u nas nawet w aptece na recepte kosztuje 198 zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin

kup a aptece woreczek dla dziewczynek na mocz i zrob badanie moczu ofolne, a jak qyjd bakteriw to zrob posiew, bo zielone kupy nie sa normalne. Znajomej z innego watku tez robil zielone smierdzace kupy i sie okazalo ze ma bakterie e coli i koniexzny byl antybiotyki odstAwienie od piersi. Takze nie czekaj tylko dzialaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama tez mowi ze nie ma juz diety matki karmiacej ( a jest scisle zwiazana z medycyna) i ze trzena jesc wszystko i zwracac uwage na zachowanie dziecka i jesli widzimy ze ewidentnie cos mu nie sluzy ro eliminujemy ten produkt. Polozne zalecaja jwsc to samo co w ciazy bo dziecko zna te smaki i nie beda mu szkodzic.

zgadzam sie z Ania ze dzieci po mm wogole nie powinny miec kolek jescli dzieciom kp nie sluzy nasze jedzenie czy wzdymajace rzeczy

Anoolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiam wam cos smiesznego

maz wstawil pranie malego , wsypal proszek wzystko piekniema zamiast guzika start nacisnal na środkowy guzik on/off haha, w dodatku powiesil to pranie dumny z siebie 

A ja bedac w lazience patrze co malego recznikmbrudny jestmod kupy, patrze a pranie suche i sie pytam comjest grane a on zdziwionyny o co mi chodzi, nie kapnal sie nawet ze to pranie w ogole sie nie wypralo.

hahhahaa

Reni@, Anoolka lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    A jaki masz model tego nawilzacza?

I nawilżacz i stację pogodową mamy z firmy Esperanza. Jakosc dobra, a xena niska. Zapłaciliśmy za całość 200zł. Firma jest polska, więc polecam ;-)

Anieńka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Ja od kilku dni zaczęłam trochę małą nosić. Z tego co mówiła mi kobieta na szkoleniu to żeby zacząć nosić w chuście maluszek musi mieć min 2500g. Chyba się Olek łapie ;)

Oj łapie się dwukrotnie z nadwyżką nawet :-P dlatego pytam, bo w rękach już mam zakwasy. Dzięki wielkie, biorę się do nauki :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję maltan na sutki i bardzo przynosi mi ulgę. Nie zmywam przed karmieniem, podobno nie trzeba.
    Mały póki co budzi się 2 razy w nocy ok 1 i 4. Także jak na takiego malucha to chyba dobrze.
    Wczoraj kupiłam laktator i odciągnęłam na raz 60 ml z cyca, z którego Mały jadł godzinę wcześniej. To ok czy za mało?

l54t4dr.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ