X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie najgorsza noc jaka moglaby byc. Całą noc krzyk, przespal moze 3 godziny, reszta na rękach i przy karmieniu. Brzuszek nie twardy ale kupki nie bylo całą noc tylko baki puszczal i się strasznie denerwował przy tym

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a probowalyscie rurek do usuwania gazow u niemowlat ? U nas sie super sprawdzily. Mozd tez wyprobujcie ??

Windi sie nazywaja

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny a probowalyscie rurek do usuwania gazow u niemowlat ? U nas sie super sprawdzily. Mozd tez wyprobujcie ??

Windi sie nazywaja
    Na SR u nas bardzo odradzali ze wzgledu na duże ryzyko uskodzenia zwieraczy, czy to prawda to nie wiem

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Nie dam rady nadrobić wszystkich postów bo trochę mnie nie było. Mała dawała popalić. Popołudnia po 6 godzinna cycu :( wczoraj byliśmy na usg bioderek I wszystko jest ok na szczęście. Dzisiaj jedziemy do pediatry bo Basia ma katar i stoi jej to wszystko gdzieś bardzo wysoko bo nie mogę ściągnąć. Wpuszczalam sól, kladlam na brzuszku i nic :( charczy w nosie i w gardle...

Sarcia zazdroszczę takiej ilości pokarmu. U mnie w najlepszym wypadku udało się ściągnąć 110 z obu piersi. Teraz odciagnelam 90 z jednej pelnej i drugiej po jedzeniu. Chyba mam zator gdzieś bo czuję ze mleko jest a w pewnym momencie przestaje lecieć :(
    Ja też sobie pozwalam na słodycze a nawet kilka kostek czekolady zjadlam i mała normalnie kupkę zrobiła.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was używała kropelek Dicoflor na wzdęcia u maluszka? Zastanawiam się czy podać Małej, bo pręży się płacze i chce jeść co godzinę :/ Już nie mam siły dzisiaj...

Ja od jakiegoś czasu podaję, bo często przed zrobieniem kupy brzuszek meczył małą nawet kilka godzin. Teraz jest poprawa, bo raczej z powodu brzuszka nie marudzi, a przed zrobieniem kupy trochę się pręży i meczy, ale to już mniej. Nie wiem czy to dzięki kropelkom, alke podaję dalej, nie zaszkodzą.

zem3df9hdz9h654o.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ręce mi normalnie opadły, co za położna...Niektórzy glukoze podają właśnie na kolki żeby dziecko się wyciszyło. A tak w ogóle to tylko u nas panuje taki mit że matka karmiąca powinna być na diecie,z tego co pisały dziewczyny na forach mieszkające w innych krajach unika się tam tylko bardzo ostrych przypraw i produktów na które dziecko jest uczulone. Gdyby to była prawda że kolki są przez np produkty wzdymajace to dzieci na mm by tych kolek nie miały ;)
    U nas te bardziej światłe położne i lekarze szerza już wiedzę, że dieta matki karmiącej to mit. Eliminuje się tylko pokarmy, na które dziecko jest uczulone. Niestety osoby te gina w morzu propagujacych przestarzała wiedzę, a raczej jej brak. Informacje te padają na podatny grunt, bo matka jest w stanie wyrzec się praktycznie wszystkiego z myślą o dobru swojego dziecka, tym bardziej jeśli ktoś zasugerować jej, że to co jest fizjologia wczesnego etapu życia wynika z jej nieprawidłowe diety.

Reni@, Eryka, Anoolka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika masz 100 % rację. Z pierwszym dzieckiem z powodu wymiotów wylądowałam w Klinice jak miał około 5 tygodni. Pierwsze pytanie jakie usłyszałam to czy jestem na diecie. I wielkie wyrzuty że przecież ja nie moge jesc tego i tamtego. Wyszło na to ze w zasadzie nie mogę jesć nic bo pewnie dziecko ulewa i wymiotuje przeze mnie. Po kilku dniach nie było zadnej poprawy ani sensowego wyjścia z tej sytuacji. Wypisali nas do domu a ja z tego wszystkiego przeszłam na mm bo ani fizycznie ani psychicznie nie dawałam juz rady.
    Najlepiej zeby matka sie zakatowała, tylko jaki w tym sens

Dlatego teraz powiedziałam ze nie dam sobie wmówić głupot . Na szczęscie moja połozna jest z tych które wręcz każą jeść wszystko to co sie jadło w ciąży

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Na SR u nas bardzo odradzali ze wzgledu na duże ryzyko uskodzenia zwieraczy, czy to prawda to nie wiem

To jest bezpieczny produkt, jest on tez w usa od lat dpstepny takze jesli bylo by z nim cos nie tak to pelno pozwow by juz bylo :) splkojnie mozna stosowac, a dziecku naprawde pomaga, ja nie mowie zecldziennie ale raz na jakis czas jak jest potrzeba, to tak samo jak dziecko nie robi kilka dni kupy i sie robi lewatywe , to dziala bardzo podobniw przeciez:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, moj maly tez ma katar wlasni2 gdzies glebiej bo nie moge tegomsciagnac, a slysze ze do gardla mu to splywa, psikam disnemarem baby. Ale co z tym robic to nie wiem

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszą poranną drzemke sponsorowal odkurzacz, szkoda że pobudka nastąpiła w 10 sekund po wyłączeniu sprzętu. No nic, przynajmniej mieszkanie co nie co ogarniete :)

Kasik2, Eryka, Pumpkin, kalika lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie o dziwo poranna drzemka trwała od 9 do teraz. W zasadzie jeszcze by spal chyba ale chce isc ba spacer więc mleko musi wypic

Pp poludniu jedziemy na bioderka

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Popołudnia po 6 godzinna cycu .
    Skąd ja to.znam..

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie reaguje na wolanie o cyca tylko nakarmilam i ubralam i o dziwo zasnęła. Może się oduczy. Jak przestaje jeść a zaczyna mamlac cyca yo zabieram.
    Pediatra nic nie slyszy Basia zdrowa. Charczenie jest w krtani bo ma jeszcze wiotką ale to nie katar. Podczas badania jak na złość nie charczala. Jedziemy na pierwsze zakupy ale zabieramy ze sobą gondole :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mój mąż wyjechał na 2 tyg. Dziś dopiero drugi dzień sama a już mam kryzys. Jak przetrwać na polu walki z tym moim małym tyranozaurem. Chyba melise sobie zapodam.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Wczoraj mój mąż wyjechał na 2 tyg. Dziś dopiero drugi dzień sama a już mam kryzys. Jak przetrwać na polu walki z tym moim małym tyranozaurem. Chyba melise sobie zapodam.
    Kasik, ja bym nie dala wyjechac ;)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dzisiaj nie reaguje na wolanie o cyca tylko nakarmilam i ubralam i o dziwo zasnęła. Może się oduczy. Jak przestaje jeść a zaczyna mamlac cyca yo zabieram.
    Pediatra nic nie slyszy Basia zdrowa. Charczenie jest w krtani bo ma jeszcze wiotką ale to nie katar. Podczas badania jak na złość nie charczala. Jedziemy na pierwsze zakupy ale zabieramy ze sobą gondole :)
    Może to po prostu sapka. Rozszczelnij okna No i temp w domu powinna być około 20 stopni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i poszlam z mala do lekarza. Jednak nietolerancja pokarmowa, prawdopodobnie mleko krowie. Stad okropne baki, bol brzuszka i smierdzaca kupa. Hipp zamienionybna Nutramigen. Mam nadzieje, ze pomoze bo czuje sie jak zombie... dzis na nogach od 3 i mala tylko drzemie po 10-20min...
    W zwiazku z tym chetnie odsprzedam pudelko hipp comfort combiotic. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a moze mleko ma w nosie? Zosia tak miala wlasnie jak ulewala nosem i jej zostawalo mleko w nosie i zasychalo. Pomogla sol fizjo - wykichala co trzeba. Trwalo to kilka dni ale uporala sie.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bioderkach. Wszystko ok. Kolejna kontrola 28 lutego.
    Za to jutro do pediatry ze starszym mysze jechac. Znowu kaszle i nie moze przestac. Ostatnio to bylo zapalenie tchawicy. No i gorączka doszła dzis więc musi go zobaczyc lekarz :/

Kasik2, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:

Ja sobie póki co nie wyobrażam zostać sama. Mąż idzie do pracy dopiero 28.11 a ja już nie wiem jak ogarnę wszystko. Na razie ledwo co ogarniamy we dwójkę a co dopiero jak będę sama. Na szczęście mam blisko rodziców. Trzymaj się dzielnie na tym polu bitwy :) 2 tygodnie zlecą szybko.

Kasik2 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ