X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie najgorsza noc jaka moglaby byc. Całą noc krzyk, przespal moze 3 godziny, reszta na rękach i przy karmieniu. Brzuszek nie twardy ale kupki nie bylo całą noc tylko baki puszczal i się strasznie denerwował przy tym

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a probowalyscie rurek do usuwania gazow u niemowlat ? U nas sie super sprawdzily. Mozd tez wyprobujcie ??

Windi sie nazywaja

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny a probowalyscie rurek do usuwania gazow u niemowlat ? U nas sie super sprawdzily. Mozd tez wyprobujcie ??

Windi sie nazywaja
    Na SR u nas bardzo odradzali ze wzgledu na duże ryzyko uskodzenia zwieraczy, czy to prawda to nie wiem

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Nie dam rady nadrobić wszystkich postów bo trochę mnie nie było. Mała dawała popalić. Popołudnia po 6 godzinna cycu :( wczoraj byliśmy na usg bioderek I wszystko jest ok na szczęście. Dzisiaj jedziemy do pediatry bo Basia ma katar i stoi jej to wszystko gdzieś bardzo wysoko bo nie mogę ściągnąć. Wpuszczalam sól, kladlam na brzuszku i nic :( charczy w nosie i w gardle...

Sarcia zazdroszczę takiej ilości pokarmu. U mnie w najlepszym wypadku udało się ściągnąć 110 z obu piersi. Teraz odciagnelam 90 z jednej pelnej i drugiej po jedzeniu. Chyba mam zator gdzieś bo czuję ze mleko jest a w pewnym momencie przestaje lecieć :(
    Ja też sobie pozwalam na słodycze a nawet kilka kostek czekolady zjadlam i mała normalnie kupkę zrobiła.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was używała kropelek Dicoflor na wzdęcia u maluszka? Zastanawiam się czy podać Małej, bo pręży się płacze i chce jeść co godzinę :/ Już nie mam siły dzisiaj...

Ja od jakiegoś czasu podaję, bo często przed zrobieniem kupy brzuszek meczył małą nawet kilka godzin. Teraz jest poprawa, bo raczej z powodu brzuszka nie marudzi, a przed zrobieniem kupy trochę się pręży i meczy, ale to już mniej. Nie wiem czy to dzięki kropelkom, alke podaję dalej, nie zaszkodzą.

zem3df9hdz9h654o.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ręce mi normalnie opadły, co za położna...Niektórzy glukoze podają właśnie na kolki żeby dziecko się wyciszyło. A tak w ogóle to tylko u nas panuje taki mit że matka karmiąca powinna być na diecie,z tego co pisały dziewczyny na forach mieszkające w innych krajach unika się tam tylko bardzo ostrych przypraw i produktów na które dziecko jest uczulone. Gdyby to była prawda że kolki są przez np produkty wzdymajace to dzieci na mm by tych kolek nie miały ;)
    U nas te bardziej światłe położne i lekarze szerza już wiedzę, że dieta matki karmiącej to mit. Eliminuje się tylko pokarmy, na które dziecko jest uczulone. Niestety osoby te gina w morzu propagujacych przestarzała wiedzę, a raczej jej brak. Informacje te padają na podatny grunt, bo matka jest w stanie wyrzec się praktycznie wszystkiego z myślą o dobru swojego dziecka, tym bardziej jeśli ktoś zasugerować jej, że to co jest fizjologia wczesnego etapu życia wynika z jej nieprawidłowe diety.

Reni@, Eryka, Anoolka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika masz 100 % rację. Z pierwszym dzieckiem z powodu wymiotów wylądowałam w Klinice jak miał około 5 tygodni. Pierwsze pytanie jakie usłyszałam to czy jestem na diecie. I wielkie wyrzuty że przecież ja nie moge jesc tego i tamtego. Wyszło na to ze w zasadzie nie mogę jesć nic bo pewnie dziecko ulewa i wymiotuje przeze mnie. Po kilku dniach nie było zadnej poprawy ani sensowego wyjścia z tej sytuacji. Wypisali nas do domu a ja z tego wszystkiego przeszłam na mm bo ani fizycznie ani psychicznie nie dawałam juz rady.
    Najlepiej zeby matka sie zakatowała, tylko jaki w tym sens

Dlatego teraz powiedziałam ze nie dam sobie wmówić głupot . Na szczęscie moja połozna jest z tych które wręcz każą jeść wszystko to co sie jadło w ciąży

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Na SR u nas bardzo odradzali ze wzgledu na duże ryzyko uskodzenia zwieraczy, czy to prawda to nie wiem

To jest bezpieczny produkt, jest on tez w usa od lat dpstepny takze jesli bylo by z nim cos nie tak to pelno pozwow by juz bylo :) splkojnie mozna stosowac, a dziecku naprawde pomaga, ja nie mowie zecldziennie ale raz na jakis czas jak jest potrzeba, to tak samo jak dziecko nie robi kilka dni kupy i sie robi lewatywe , to dziala bardzo podobniw przeciez:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, moj maly tez ma katar wlasni2 gdzies glebiej bo nie moge tegomsciagnac, a slysze ze do gardla mu to splywa, psikam disnemarem baby. Ale co z tym robic to nie wiem

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszą poranną drzemke sponsorowal odkurzacz, szkoda że pobudka nastąpiła w 10 sekund po wyłączeniu sprzętu. No nic, przynajmniej mieszkanie co nie co ogarniete :)

Kasik2, Eryka, Pumpkin, kalika lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie o dziwo poranna drzemka trwała od 9 do teraz. W zasadzie jeszcze by spal chyba ale chce isc ba spacer więc mleko musi wypic

Pp poludniu jedziemy na bioderka

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Popołudnia po 6 godzinna cycu .
    Skąd ja to.znam..

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie reaguje na wolanie o cyca tylko nakarmilam i ubralam i o dziwo zasnęła. Może się oduczy. Jak przestaje jeść a zaczyna mamlac cyca yo zabieram.
    Pediatra nic nie slyszy Basia zdrowa. Charczenie jest w krtani bo ma jeszcze wiotką ale to nie katar. Podczas badania jak na złość nie charczala. Jedziemy na pierwsze zakupy ale zabieramy ze sobą gondole :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mój mąż wyjechał na 2 tyg. Dziś dopiero drugi dzień sama a już mam kryzys. Jak przetrwać na polu walki z tym moim małym tyranozaurem. Chyba melise sobie zapodam.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Wczoraj mój mąż wyjechał na 2 tyg. Dziś dopiero drugi dzień sama a już mam kryzys. Jak przetrwać na polu walki z tym moim małym tyranozaurem. Chyba melise sobie zapodam.
    Kasik, ja bym nie dala wyjechac ;)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dzisiaj nie reaguje na wolanie o cyca tylko nakarmilam i ubralam i o dziwo zasnęła. Może się oduczy. Jak przestaje jeść a zaczyna mamlac cyca yo zabieram.
    Pediatra nic nie slyszy Basia zdrowa. Charczenie jest w krtani bo ma jeszcze wiotką ale to nie katar. Podczas badania jak na złość nie charczala. Jedziemy na pierwsze zakupy ale zabieramy ze sobą gondole :)
    Może to po prostu sapka. Rozszczelnij okna No i temp w domu powinna być około 20 stopni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i poszlam z mala do lekarza. Jednak nietolerancja pokarmowa, prawdopodobnie mleko krowie. Stad okropne baki, bol brzuszka i smierdzaca kupa. Hipp zamienionybna Nutramigen. Mam nadzieje, ze pomoze bo czuje sie jak zombie... dzis na nogach od 3 i mala tylko drzemie po 10-20min...
    W zwiazku z tym chetnie odsprzedam pudelko hipp comfort combiotic. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a moze mleko ma w nosie? Zosia tak miala wlasnie jak ulewala nosem i jej zostawalo mleko w nosie i zasychalo. Pomogla sol fizjo - wykichala co trzeba. Trwalo to kilka dni ale uporala sie.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bioderkach. Wszystko ok. Kolejna kontrola 28 lutego.
    Za to jutro do pediatry ze starszym mysze jechac. Znowu kaszle i nie moze przestac. Ostatnio to bylo zapalenie tchawicy. No i gorączka doszła dzis więc musi go zobaczyc lekarz :/

Kasik2, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:

Ja sobie póki co nie wyobrażam zostać sama. Mąż idzie do pracy dopiero 28.11 a ja już nie wiem jak ogarnę wszystko. Na razie ledwo co ogarniamy we dwójkę a co dopiero jak będę sama. Na szczęście mam blisko rodziców. Trzymaj się dzielnie na tym polu bitwy :) 2 tygodnie zlecą szybko.

Kasik2 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ