X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, ja wczoraj po karmieniu odciagnelam 20ml z obydwu piersi katujac ich po 15min kazda. Wiec to Twoje 60ml dla mnie by bylo bombowe. Za pierwszym razem tez udalo mi sie tyle odciagnav, ale pozniej bylo juz gorzej. Moj max teraz to chyba 50ml - z obydwu. Wiec jakbym chciala zostawic malego komus z moim mleczkiem to musialabym sciagac 2-3 razy po 30min. A i tak zawsze 30-60min przed odciaganiem pije fameltikier. Chociaz moze jak raz dziennie bede odciagac to bedzie coraz wiecej, no ale nie zawsze jest na to czas.

diewuszka86 lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka

Im częściej bedziesz malego przystawiac tym wiecej pokarmu bd miec. Ja przystawiam na zmianę do obu piersi. Teraz maly opóźnienia 1, a z drugiej sciagam od 100ml do 160 ml

Anoolka, diewuszka86 lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Diewuszka, ja wczoraj po karmieniu odciagnelam 20ml z obydwu piersi katujac ich po 15min kazda. Wiec to Twoje 60ml dla mnie by bylo bombowe. Za pierwszym razem tez udalo mi sie tyle odciagnav, ale pozniej bylo juz gorzej. Moj max teraz to chyba 50ml - z obydwu. Wiec jakbym chciala zostawic malego komus z moim mleczkiem to musialabym sciagac 2-3 razy po 30min. A i tak zawsze 30-60min przed odciaganiem pije fameltikier. Chociaz moze jak raz dziennie bede odciagac to bedzie coraz wiecej, no ale nie zawsze jest na to czas.

Dokładnie taka sama sytuacja u mnie dzisiaj:-( mam kryzys...

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi na laktacje pomaga picie wody. Serio. Jak czuję że mam puste cycku to wypijam 2 szkl wody i przy następnym karmieniu jest zdecydowanie lepiej. Spróbujcie

Chwilka84, Anoolka lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Diewuszka

Im częściej bedziesz malego przystawiac tym wiecej pokarmu bd miec. Ja przystawiam na zmianę do obu piersi. Teraz maly opóźnienia 1, a z drugiej sciagam od 100ml do 160 ml
    Sarcia, a ile czasu sciagasz pokarm? 160zl to dla mnie kosmiczna ilosc, chyba bym mogla go kapac wtedy w moim mleku:p

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Dlatego ja jem wszystko ;) Masz racje z tym mm
    To tak jak ja, wlaczajac chyba wszystko co jest na liście produktów zakazanych tj. czosnek, hinduskie ostre przyprawy, bigos, tatar, sushi, pomidory, cytrusy, bardzo duże ilości nabiału i słodycze na które mam taką ochotę jak nigdy w życiu, mogłabym cukier z cukiernicy wyjadac, nie wiem co mi się porobiło... brzuszek czasem poboli, ale zazwyczaj po 10-15min idą baki i/lub kupa i po wszystkim. Pare razy sie zdarzylo, że Borys wyl, jak to się mowi, długo i bez powodu, ale mimo wszystko do definicji kolki nie pasowalo i nie myślę aby jedzenie miało z tym coś wspólnego.

Reni@, Anoolka, Eryka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, czy ten posiadasz nawilzacz?
    http://allegro.pl/esperanza-nawilzacz-powietrza-hydro-spa-3-5l-i6211709856.html

Wole kupic cos z polecenia niz wyrzucic pieniadze w bloto.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka

tak okolo 25-30 minut z obu piersi . A z jednej nie raz w 10 minut 120 ml, no mam sporo pokarmu bo czesto malego przystawiam razmdo jednego cyca raz do drugiego impn nakreca mi laktacje. Ale tez pije odkad kp dzien w dzien 1,5,-2 litry wody niegazowanej obowiazkowo

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was używała kropelek Dicoflor na wzdęcia u maluszka? Zastanawiam się czy podać Małej, bo pręży się płacze i chce jeść co godzinę :/ Już nie mam siły dzisiaj...

ijpbdf9h93cgicla.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Nie wierze ze 6w1 kosztuje 99 zl, bo u nas nawet w aptece na recepte kosztuje 198 zl
    Nie musisz wierzyć, apteka aptece nie równa. Nie widzę powodu żeby podano mi w aptece błędną cenę. Podzieliłam się tą informacją, bo może któraś ma Ziko w pobliżu i może skorzystać. W tym przypadku chodzi o szczepionkę Infanrix hexa.

kalika lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    To tak jak ja, wlaczajac chyba wszystko co jest na liście produktów zakazanych tj. czosnek, hinduskie ostre przyprawy, bigos, tatar, sushi, pomidory, cytrusy, bardzo duże ilości nabiału i słodycze na które mam taką ochotę jak nigdy w życiu, mogłabym cukier z cukiernicy wyjadac, nie wiem co mi się porobiło... brzuszek czasem poboli, ale zazwyczaj po 10-15min idą baki i/lub kupa i po wszystkim. Pare razy sie zdarzylo, że Borys wyl, jak to się mowi, długo i bez powodu, ale mimo wszystko do definicji kolki nie pasowalo i nie myślę aby jedzenie miało z tym coś wspólnego.
    O kurde, to mnie zaskoczyłas swoim menu, a ja s zastanawiam nad.sushi domowej roboty w.sylwestra :-) i czy zjeść 2czy zaszaleć i 3 wafelki :-P

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Karolina, czy ten posiadasz nawilzacz?
    http://allegro.pl/esperanza-nawilzacz-powietrza-hydro-spa-3-5l-i6211709856.html

Wole kupic cos z polecenia niz wyrzucic pieniadze w bloto.

Nie, mamy taki:
    http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-jonizator-2-6l-7-kolorow-led-i6582989458.html

Ten, który wkleiłaś też oglądałam, bo ma wbudowane mierzenie temoeratury i wilgotności, ale zależało mi na pomiarze w dwóch pomieszczeniach, więc kupiliśmy zwykły nawilżacz i osobno stację pogodową.

Taką
    http://allegro.pl/bezp-stacja-pogody-pogodowa-zegar-2-czujniki-2kol-i5794416342.html

Anieńka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was używała kropelek Dicoflor na wzdęcia u maluszka? Zastanawiam się czy podać Małej, bo pręży się płacze i chce jeść co godzinę :/ Już nie mam siły dzisiaj...
    Nie wiem czy probiotyki nie podaje się po skończonym miesiącu ale ja też się zastanawiam czy nie podać bo mała mi się pręży. No a że chce jeść co godzinę to zupełnie normalne ;)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy sukces, nocne usypianie razem z karmieniem trwało 20 min ;-) mam nadzieję, że to nie przypadek, ale ze juz tak będzie.

diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Kai, Eryka, Blu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Nie wiem czy probiotyki nie podaje się po skończonym miesiącu ale ja też się zastanawiam czy nie podać bo mała mi się pręży. No a że chce jeść co godzinę to zupełnie normalne ;)
    Ja podaje od tygodnia zycia. Zielone kupy poszly w sina dal, ale to probiotyk wiec nie jest na wzdecia tylko ochrone zoladka raczej.

• Kai Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podaję dicoflor już od dwoch tugodni. Lekarka mówiła, że mogę. Małemu zdecydowanie lepiej po nim. Zielone kupy robi codziennie po poludniu. Pozostałe kupy żółte. Nie wiem, o co chodzi, nikt mi nie umie odpowiedzieć na to pytanie.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    O kurde, to mnie zaskoczyłas swoim menu, a ja s zastanawiam nad.sushi domowej roboty w.sylwestra :-) i czy zjeść 2czy zaszaleć i 3 wafelki :-P
    Dziecko, dziecku nie równe, na szczęście moje kulinarnie niewybredne :) a sushi jak się boisz to zawsze można z pieczona rybą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 03:19

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie o północy i dopiero teraz znów. Teraz byle do 7 i będzie pięknie.

Eryka lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karm7eniu nr 1 od 23, maly spi przy cycu musze odlozyc i mleko z drugiego cyca sciagnac bo wybuchnie zaraz

w dodatku suszy mnie jak bym kaca miala, jajgorsze jest to ze picie sprawia mi bol przez ta angine ; (

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Dziecko, dziecku nie równe, na szczęście moje kulinarnie niewybredne :) a sushi jak się boisz to zawsze można z pieczona rybą
    Można jeść surowe ryby i mięso. Nawet podczas ewentualnego zarażenia się jakimś paskudztwem to do mleka matki nic się nie przedostaje.

‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ