Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kalika wrote:Dziewczyny, czy Wasze maluchy płaczą podczas jedzenia? Mój praktycznie zawsze podczas jedzenia płacze. Do połowy karmienia ma się dobrze, a potem zaczyna się wicie, prezenie, marudzenia i płacz. Słyszę że mu się wówczas w brzuszku przelewa, więc wiem, że go boli i to jest przyczyną. Czy któraś ma podobnie?
Mamy identycznie, wspoczuje nam i maluchom
mam tylko nadz ze przejdzie po 3mcu/4 max
nakarmic mala to sukces i stres podczas kazdego karmienia, teraz jeszcze zaczelo sie ulewanie..
Przy przepajaniu woda to samo
nie spi nam w dzien, tylko na spacerze, caly czas by byla na raczkach z powodu boli brzucha i silnych gazow
28 mamy pryw prof pediatre i gastrologa dr Ignas w Poz, bylam juz w szpitalu i u 3 pediatrow , kazdy uspokaja ze jest przyrost wagi i musimy przetrzymac, ze niektore dzieci maja kolki cale dni, masakra
ale juz powoli sie przyzwyczailam, jestesmy na bebilon pepti i kolki mniejsze duzo niz na enfamil 1 czy zero lac za to kupki zle ze sluzem
a dajemy sab simplex max dawki
Zuza jest trudnieszym egzemplarzem niz Lolusia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 15:43
-
Byliśmy u lekarza. Przez utrzymującą się żółtaczkę szczepienie odroczone. Po nowym roku badamy się ponownie i na kontrolę. Eh..
Co do prezentu to my kupujemy matę tiny love plac zabaw. Na grzechotki, gryzaczki i tego typu rzeczy chyba u nas za wcześnie.
Kubuś śpi na płasko bez klina. Na razie gdzie go położę tam go znajduję, czasem tylko trochę pozycję zmieni. -
kalika wrote:I zadowolona z nich jesteś? Maly lubi na nich leżeć, interesuje się nimi?
A ta co my kupiliśmy wesoły samochodzik. To narazie trudni powiedzieć. Kierownica się swieci także na to zwraca uwagę. Jak macha rączkami to Uda mu się czasem zagrzechotac. Mi ogólnie bardzo się podoba. Myśle ze jeszcze ze swą tygodnie i będzie bardziej się interesował. Jeszcze niedawno jak go kładłam na matę to płakał. Dziś leżał już około pol godziny i machał rękami nogami.
Dla mnie jest fajna poczytaj sobie jakie ma zabawki. Jedyny minus to to ze nie ma lusterka tak jak inne maty. Ale ma trzy poziomy tego pałąka. -
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:dziewczyny czy dokonujecie juz powoli wyboru lub macie wybrane krzesełka do karmienia;) ? Bo ja juz mam upatrzone i kupię po nowym roku
Mamy takie jak w tej aukcji http://allegro.pl/praktyczne-krzeselko-stolik-do-karmienia-kidsplay-i5931960814.html -
Sylwusia100 wrote:Wyjmowalyscie już wkładke dla noworodka z nosidelka?
Sarcia, my już mamy, kupiłam przed porodem, bo to zestaw od urodzenia do kilku lat. Najpierw jest leżaczek, który można też zamontować na krzesełko i wówczas noworodek może być na wysokości stołu. Gdy dziecko zacznie siedzieć, to zamienia się ten leżaczek na siedzisko z tacka, a gdy maluch jest już samodzielny, to zostaje wysokie krzesełko na którym może siedzieć przy zwyklym stole. https://www.stokke.com/POL/pl-pl/do-siedzenia/stokke-steps/467200.html
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Próbowaliśmy, ale mały się zapadł i włożylismy ponownie.
Sarcia, my już mamy, kupiłam przed porodem, bo to zestaw od urodzenia do kilku lat. Najpierw jest leżaczek, który można też zamontować na krzesełko i wówczas noworodek może być na wysokości stołu. Gdy dziecko zacznie siedzieć, to zamienia się ten leżaczek na siedzisko z tacka, a gdy maluch jest już samodzielny, to zostaje wysokie krzesełko na którym może siedzieć przy zwyklym stole. https://www.stokke.com/POL/pl-pl/do-siedzenia/stokke-steps/467200.html
Dlaczego mnie to nie dziwijaki macie kolor?
kalika lubi tę wiadomość
-
kalika wrote:Szynszyl, my za to spiworki sobie bardzo chwalimy. Jeden mamy zapinany na szelkach, jak śpiochy, a drugi zasuwany przez środek z odpinanymi długimi rękawami. Maly się nie rozkopuje i ma cieplutko.
Niecierpliwa, jakie macie maty? Też z Fishera? Mąż ma bon z pracy na zabawki i właśnie nie wiem co wybrac, a chyba wezmę coś z Fishera bądź Chicco, bo mają atesty. Doradźcie coś fajnego
Kalika, pierwsza mata, którą Olek dostał była z Fishera taka z żyrafą (którą bardzo lubi tak na marginesie, może zaraz po małpce). Wygląda to tak: http://www.smyk.com/fisher-price-mata-gimnastyczna-przyjaciele-z-lasu-tropikalnego.html
Później kupiliśmy matę Bright Starts, bo Olek uwielbia światełka i światła roznego rodzaju
http://www.smyk.com/bright-starts-dzungla-lallaby-lagoon-mata-edukacyjna.html
Ma więcej światełek od Fishera, ale mniej zabawek i mniej mi się podobają, bo są plastikowe.
No i teraz kupiliśmy ta z Fishera z pianinkiem, bo zauważyłam, że zrobił się bardzo ruchliwy i zaczyna łapać, że jak potrzasnie grzechotką to ona wydaje dźwięk, więc fajnie na tym pianinku sie uczy "konsekwencji". Dzisiaj już komponował swoje melodie
kalika lubi tę wiadomość
-
diewuszka86 wrote:Byliśmy u lekarza. Przez utrzymującą się żółtaczkę szczepienie odroczone. Po nowym roku badamy się ponownie i na kontrolę. Eh..
Co do prezentu to my kupujemy matę tiny love plac zabaw. Na grzechotki, gryzaczki i tego typu rzeczy chyba u nas za wcześnie.
Kubuś śpi na płasko bez klina. Na razie gdzie go położę tam go znajduję, czasem tylko trochę pozycję zmieni.