X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    On pije wiec chociaz tyle dobrze. Zjadl tez pare herbatnikow. Oby tego nie zwrócił
    To dobrze :-) więc może obędzie się bez szpitala

Reni@ lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARLON, KALIKA piękny jest ten zestaw z leżaczkiem i krzesełkiem. Używacie? Jesteście zadowolone? Zastanawiam się czy jest wart swojej ceny. Dodałam do mojej listy zakupowej do rozważenia :)

Co do prezentów pod choinkę, to my robimy - kupujemy dla siebie nawzajem, więc i dla syna. Większość z nich Olo dostał już teraz bo nie mogłam wytrzymać do świąt - czyli karuzelę do łóżeczka, żyrafę Sophie, czeka na niego jeszcze szara mata piankowa SKIP HOP :)

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Pumpkin, a ile lat ma Twoja siostrzenica?
    5lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ja jeszcze wkladki w foteliku nie wyjęłam. Po czym poznać, ze powinnam juz? Zupelnie o tym nie pomyslalam...

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpik ja tez wczoraj o tym pomyslalam. Dzisiaj ja wyjelam i wsadzilam malego i widac ze jest mu wygodniej. W tej wkladce u nas bylo widac ze malemu jest juz za scislo.

Pumpkin lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę przetestować. Akurat jutro szykuje mam się wyjście z jazdą autem. Zobaczymy.

Edit: a głowa nie lata na boki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 19:27

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    U nas dokładnie tak samo :-) pierwsze spanie najdłuższe
    Dlatego ja chodzę spać razem z córką o 21 żeby się wyspać bo później już budzi się co godzinę

U nas dokładnie tak samo i robię identycznie :-)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, my powtarzalismy badania przed szczepionka, mieliśmy 7 i pozwoliła nam się szczepic, a Kubuś przeżył szczepionkę bez żadnych dolegliwości

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka właśnie pamiętam, że tak pisałaś. Może i nic by się nie stało, ale muszę w tej kwestii zaufać lekarzowi. Mam nadzieję, że po nowym roku już będzie ok i zaszczepimy bez problemu.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpik u nas glowa nie lata. Maly o wiele wygodniej teraz, chociaż w tych nosidelkach i tak za wygodnie nie jest.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    MARLON, KALIKA piękny jest ten zestaw z leżaczkiem i krzesełkiem. Używacie? Jesteście zadowolone? Zastanawiam się czy jest wart swojej ceny. Dodałam do mojej listy zakupowej do rozważenia :)

Co do prezentów pod choinkę, to my robimy - kupujemy dla siebie nawzajem, więc i dla syna. Większość z nich Olo dostał już teraz bo nie mogłam wytrzymać do świąt - czyli karuzelę do łóżeczka, żyrafę Sophie, czeka na niego jeszcze szara mata piankowa SKIP HOP :)
    Jola, używamy praktycznie od początku i uważam, że jest to rewelacyjny wynalazek. Maly od początku jest z nami przy stole, obserwuje co robimy, nie nudzi się, uczy się, a przy okazji my mamy wolne ręce i możemy spokojnie zjeść w rodzinnym gronie. Poza tym krzesełko jest bardzo starannie wykonane i do tego, przynajmniej w moim odczuciu, jest ładne. Lubię takie smart rozwiązania-jedno krzesełko dopasowane do różnych potrzeb, na różnych etapach rozwoju. Nie lubię mieć duzo, za to lubię mieć rzeczy dobre jakościowo, ciekawe i ładne.

Olo już się bawi Sophie? Nasza póki co czeka w szufladzie. W sumie mamy 2 bo jedna kupiłam już w ciąży, a druga dostaliśmy.
    Mata Skip Hop też jest na mojej liście zakupowej i chyba niedługo trzeba będzie zrealizować ten zakup, bo Miki zaczyna ładnie leżeć a brzuszku :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KALIKA dzięki za rekomendację! Krzesełko bardzo mi się podoba. Dobrze usłyszeć, że nie tylko na zdjęciach wygląda fantastycznie, ale jest też praktyczne.

Wiesz, moje dziecko jest totalnie antysmoczkowe. Nie toleruje żadnych smoczków, jest karmione piersią a jak ma skoki rozwojowe, albo gorszy dzień to zamiast ciągłego cyca podtykam mu właśnie Sophie i sobie ją "ciumka". To go uspokaja, więc ta żyrafa ma faktycznie jakąś cudowną moc ;). Dopiero zaczyna łapać przedmioty, zatem żyrafą się na razie nie bawi, ale i tak bardzo nam się przydaje. Łapanie przedmiotów ćwiczymy od pewnego czasu z oball'ami.
    Olaf też leży sporo na brzuchu, lubi nawet tak spać. Podnosi dzielnie głowę i zaczyna troszkę odpychać się nogami, więc stwierdziłam, że mata to super rozwiązanie, nawet na tym etapie.

ex2bwn15260327bu.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż z Mikolajem w szpitalu ;( wlasnie wróciłam stamtąd. Juz zdążył sie odwodnic biedny :( mam nadzieje ze szybko go postawią na nogi. Tak stradznie mi go żal :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 23:25

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu, zdrówka,siły i cierpliwość życzę.

Kuba nie może przez tą sapke spać, budzi się co chwila bo nie może powietrza złapać :-( mamy 22 stopnie, okno cały dzień było otwarte, do tego nawilżacz chodzi, ale nicu to nie pomaga.:-(

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Bardzo dużo osób je zachwala, choć słyszałam też, że jest mało stabilne i, o zgrozo, te bardziej sprytne dzieciaczki potrafią wywinac w nim orła.
    Moj synek mial to z ikei krzeselko.i bylo swietne. Teraz tez takie kupimy na pewno :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, jak sie czuje Miki?
    My dwa lata temu tez pojechalismy z malym do szpitala z troska, aby sie nie odwodnil i na szczescie skonczylo sie tylko na kilku kroplowkach, potem bylo juz duzo lepiej. Zdrowk zycze!

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja jestem z Ignasiem w domu. Przed polnoca maz pisal ze zasnął. Mam nadzieje ze Miki szybko wroci do zdrowia. Oby ich do piatku wypuscili

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 03:42

India9 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni dużo zdrówka dla Mikołajka. W szpitalu mu na pewno skutecznie i szybko pomogą i na Święta będziecie już razem. Trzymaj się.

Reni@ lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu

przykro mi :( mam nadzieje ze synek szybko w6zdrowieje i wroci przed ssietami do domkj.trzymajcie sie cieplo

Reni@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cioteczki !!

dzisiaj mamy 3 miesiace :),:) juhuuuu ;)

Przypomnienie.wazymy 7,200 kg immamy 65 cm :)

Pozdrowionka ! :)

India9, Reni@, Eryka, NiecierpliwaKarolina, Pumpkin lubią tę wiadomość

‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ