Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni@ wrote:Ja na razie używam jeszcze rozka na noc choc jest juz trochę za mały . w ciagu dnia spi pod kocykiem i tez wedruje po lozeczku. Ochraniacz mam od początku założony
Zdrówka dla Mikołaja. Oby do świąt było po wszystkim.Reni@, Anoolka, lena89 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Chwilka84 wrote:Mt jutro też idziemy do pediatry, ja nie wiem gdy to katar, bulgocze mu w tym nosku, biedny nie wie co się dzieje, a nic nie schodzi pomimo kropli,soli i inhalacji.
Pewnie sapka niemowlęca.
Ja nic nie kupuje, bo z zasady nie dajemy sobie prezentów pod choinkę, tylko na Mikolajki. Poza tym nawet gdybyśmy dawali, to póki co Miki nic z tego nie kuma, więc bym sobie darowalaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 23:43
-
A jesli chodzi o spanie w rozku to Borys tez juz jakiś czas temu wykopywal ten dolny trójkąt i był jak hot dog. Bardzo lubię jak śpi w rozku, więc przedluzylam jego życie. Doszylam wstazki tak, ze dolny trojkacik dowiazuje wstazka po zapieciu bokow a nie podkladam pod boczne trójkąty tak jak przy standardowym zawijaniu rozka. Zyskalam ładne kilka centymetrów
kalika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. U nas wczoraj pierwszy dzień od dawna, kiedy mała była cudowną córeczką. W sensie, zawsze jest ale wczesniej była humorzastą córeczką. Nie woem co sie stalo, ze byl lepszy dzien. I najlepsze jest to, ze pierwszy raz od 1,5 miesiąca spała w swoim koszu a nie w wózku. I jak to pojąć? Zadne nowe rzeczy nie byly wprowadzane, nic nie zmienialam...
Jak to nasza pani dr mowi, ten typ tak ma. I chyba ma racje...
Karty czuczu super sprawa, od razu Zosia sie cieszy na ich widok.
U nas pod choinke robi sie prezenty tylko dzieciom. Ale i tak najlepszy hit to list od świętego Mikołaja do mojej siostrzenicy. Wysylam jej juz 2 rok i znow niesamowita frajda i szok skad Mikołaja wie o rzeczach ktore robila w wakacjeAnoolka, Kasik2, szynszyl, Reni@, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chwilka84 wrote:Dziewczyny, co kupujecie swoim Maluszkom pod choinkę, ja nie mam pomysłu, aktualnie niczego nam nie brakuje, a jednak jakiś drobiazg chciałabym Kubusiowi kupić, bo tak smutno,pierwsza jego choinka i bez prezentu.
My kupiliśmy karty czuczu,piszczącą miękką książeczkę,grzechotko gryzak i ubranka na 74
Renia zdrówka dla MikołajkaReni@ lubi tę wiadomość
-
W szpitalu ordynator kazał podnieść materac i do domu dostaliśmy zalecenie aby wkładać klin pod materac. Ja zgłaszalam że w gardle jej harczy i połyka coś od czasu do czasu jakby miała jakąś wydzieline. Może to związane z alergią. Czasem nie może przez to ssać. Połyka tą wydzieline zamiast mleka i płacze.
Dziś w nocy była w rożku ale tak jak piszecie na hotdoga. Nóżki się nie zmieściłytroszkę to ogranicza wędrówki po łóżeczku.
kalika lubi tę wiadomość
-
Ja tez uzywam klinow. W lozeczku i w wozku. Ze względu na obfite ulewanie. Ignas tez tak czasami przelyka i placze. U Mikolaja to bylo nagminne. Tresc zoladkowa sie cofa do przelyku i potem bardzo piecze dlatego dziecko placze
Ja dla Ignasia kupilam tylko ubranka bo z zabawek to co trzeba to ma. Zreszta na tym etapie dziecku i tak nie robi to roznicy -
Chwilka84 wrote:Dziewczyny, co kupujecie swoim Maluszkom pod choinkę, ja nie mam pomysłu, aktualnie niczego nam nie brakuje, a jednak jakiś drobiazg chciałabym Kubusiowi kupić, bo tak smutno,pierwsza jego choinka i bez prezentu.
My stwierdziliśmy, że dostanie masę prezentów, więc zdecydowaliśmy się na drobiazg i kupiliśmy matę z pianinkiem.
http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/Mata-gimnastyczna-z-pianinkiem-niebieska
Chciałam samo pianinko zawieszane na łóżeczko, bo to już trzecia mata Olka, ale nie mogłam znaleźć
-
Renia niech synek zdrowieje!
ja to w ogóle nie miałam rożka, najpierw zawijałam w kocyk a teraz już normalnie przykrywam tylko boki wciskam do pod materac, ale czasem się rozkopuje i tak.
mam śpiworek, ale mąż stwierdził, że ma za ciasno pod szyjką i nie używamy, kiedyś widziałam taki fajny, że dół miał taki długi i na całym dole leżało dziecko a góra taka ucięta tylko tak do pach to by mi się sprawdziło
ja specjalnie pod choinkę niczego nie mam, co rusz kupuję coś nowego i czeka, aż malutka będzie gotowa. zawsze mogę wyciągnąć z szafy i zapakować
Reni@ lubi tę wiadomość
-
Szynszyl, my za to spiworki sobie bardzo chwalimy. Jeden mamy zapinany na szelkach, jak śpiochy, a drugi zasuwany przez środek z odpinanymi długimi rękawami. Maly się nie rozkopuje i ma cieplutko.
Niecierpliwa, jakie macie maty? Też z Fishera? Mąż ma bon z pracy na zabawki i właśnie nie wiem co wybrac, a chyba wezmę coś z Fishera bądź Chicco, bo mają atesty. Doradźcie coś fajnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 12:32
-
nick nieaktualny
-
Sarcia - duży bobas
My drugie szczepienie mamy w srode.
Ja osobiscie uwielbiam spiworki. Mielismy jeden z cool club i tez.mi.sie.wydawalo, ze za ciasny pod szyja,ale to.zapinalam tylko jedna szelke, druga podwijalam.
Rozka nie kupowalam, bo.synek mial i nie uzywalam go jako rozek tylko kolderke.