Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasik2 wrote:Dziewczyny jednorazowo ściągacie ponad 100ml mleka? To u mnie bida z nędza
jak ściągam godzinę po jedzeniu to max 60ml z obu piersi. A Wy sciagacie pomiędzy karmieniami? W jakim odstępie czasu?
ja po karmieniu z dwoch piersi jeszcze sciagne z dobre 200 ml mleka.. az wkurza mnie juz ta mleczarnia!
edit. odpowiadajac na pytanie ja sciagam bezposrednio po kazdym karmieniu ale tylko do uczucia ulgi w piersi coz poradze ze tyle tego jest. bo moj maly z dwoch piersi nie zje jedna oprozni i to nawet nie do konca wiec musze sciagac bo druga chce mi wtenczas wybuchnacWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:46
daga88 lubi tę wiadomość
-
Pielęgniarka, współczucia. Też już nie pamiętam, jak to jest mieć okres i jeszcze długo nie chce sobie przypominać... Jak sobie wyobraże polaczenie okresu i konieczności opieki nad dzieckiem, to pot mnie juz oblewa.
Synek śliczny i juz tak "dorosło" wygląda
Kasik2, ja nie kp, a jedynie mlekiem odciagnietym. Odciągam co 2 godziny, zwykle po 80-90 ml. Po nocy mam dużo mleka (około 300 ml) i to stanowi pewien zapas, z którego korzystam w ciągu dnia, żeby Młody miał pełne porcje. Myślę, że Twoje 60 ml na godzinę po kp jest całkiem OK.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Szynszyl, to mata Skip Hop, o taka:
https://www.mamissima.pl/zabawki/skip_hop_-_mata_edukacyjna_explore_more.html
Jestem z niej bardzo zadowolona. Tańczący lis jest hitem, młody gada z nim jak najetyCena zabójcza, ale kupiłam z 25% rabatem z okazji Black Friday, więc bolało trochę mniej;) A teraz nie żałuję, bo mały potrafi na niej z 40 minut się sam zabawić.
Ola, na moje oko to kot
Pumpkin, biedna jesteśWierzę, że wyprobowaliscie już wszystkiego, a szczepić codziennie się niestety nie da
Jak Zosia reaguje na jazdę samochodem? Nawet to nie jest w stanie jej uśpić? Słyszałas o trenerkach snu dla niemowląt? Zajrzyj na tą stronę, może Cię zainteresuje: http://twojadobranocka.pl
szynszyl lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Mojej cioci mala usypiala tylko w samochodzie. Ciocia jeszcze sobie z nia radzila ale jak wujek musiał z nia zostac sam na noc i ona do polnocy mu spac nie chciala to ja ubral i wzial do samochodu. Troche pojezdzil i mala usnela. Zaniosl do domu i do rana mu spala
-
Pumpkin właśnie też pomyślałam o samochodzie. Strasznie Ci współczuję, bo jak człowiek jeszcze dodatkowo sam nie ma czasu o siebie zadbać to zmęczenie się potęguje. Nie wiem czy używasz chusty albo nosidła. Już to nieraz pisałam, u nas Tula sprawdza sie bardzo. Wkładam malego, zapinam, chwilę pochodzę i śpi. Nawet teraz jak ma skok rozwojowy. Moja mama się śmieje że jak Murzynka chodzę z dzieckiem, ale faktycznie zasypia od razu. Powodzenia, będzie lepiej!
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za dobre słowa.
Z samochodem niestety też jest ciężko... Mała siedzi tyłem z tyłu i niestety ale jak nie jadę (np stoję w korku) to zaczyna się zanosić. I weź wtedy prowadząc traf smoczkiem do buzi. Albo uspokój jakoś. Koszmar...
Liczę na to, że po 3 miesiącu wszystko się unormuje. Jak nie http://twojadobranocka.pl wygląda kusząco, już dodałam do zakładek. Dzięki.
-
Sarcia to ładnie Ci się laktacja rozhulala jak karmisz z jednej piersi i młody się najada a w drugiej masz zapas
pozazdrościć
Ja dziś byłam na rehabilitacji i na usg bioderek. Niestety jest dysplazja IIawięc zaczynamy się szeroko pieluchowac.
Za to z dobrych wiadomości pani rehabilitantka zaczarowala mi dzieckocórcia po porannych ćwiczeniach jest dziś spokojna jak nigdy, leży sobie po kilkadziesiąt minut, interesuje się zabawkami albo wodzi za mną wzrokiem jak krzatam się w kuchni. Może dla Was wydaje się to normalne ale my tak jeszcze nigdy nie mieliśmy. Do tej pory cycek, płacz, noszenie na rękach i tak w kółko. Zero czasu dla siebie. Mam nadzieję że ta cudowna przemiana już zostanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 19:49
-
Kasik2 wrote:Dziewczyny jednorazowo ściągacie ponad 100ml mleka? To u mnie bida z nędza
jak ściągam godzinę po jedzeniu to max 60ml z obu piersi. A Wy sciagacie pomiędzy karmieniami? W jakim odstępie czasu?
Ja tak
Po karmieniu przeważnie mam jeszcze około 250, z jednej wiecej niż z drugiej, dlatego starsza córka korzystai czasami mrożę na czarna godzinę
A poza tym to dni lecą szybko co chwile cos nowego, nocki w miarę ok. Czasami nawet uda mi sie zrobić drzemkę w ciagu dnia, strasz coraz dłużej sie sama sobą zajmuje takze chyba mogę powiedzieć ze sobie radzę
Pozdrawiam wasReni@, Kasik2, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
http://static.pokazywarka.pl/i/7169677/817977/received-1360168980700791.jpg
My mamy dzisiaj 2 miesiaceReni@, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Jola1985, szynszyl, kalika, diewuszka86, Eryka, Blu, aneta93, Sylwia91, Anoolka, Jutysia, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mikolaj juz 3 razy dzis wymiotowal
co zje lub wypije to zwraca. Teraz spi bo jest wykonczony. Jak do jutra nie przejdzie to bedziemy musieli gdzies z nim pojechac. Ciezka noc przed nami
Mam tylko ogromna nadzieje ze Ignas tego nie złapie -
Cześć dziewczyny, podczutuję Was od czasu do czasu
Mój Olaf ma już 2,5 m-ca i waży 6,5 kg! Karmię go piersią, ale jest mega żarłoczkiem. Nosimy rozmiar 68, a jak się urodził miał "tylko" 49 cm
Jak czytam o Waszych problemach to współczujęOlo już od dawna przesypia całe noce bez budzenia się - zasypia o 22 a wstaje między 5 a 6. Też wciąż przechodzimy przez te wszystkie skoki rozwojowe, ale dzięki temu mały się rozwija: podnosi głowę, przewraca się z brzuszka na boczek, zaczyna łapać przedmioty i oball'a, puszcza bąble ze śliny, bawi się rączkami i kopie nóżkami, głuży
Jesteśmy po pierwszych szczepieniach + na rota i pneumo.
A to mój Olo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 18:12
szynszyl, kalika, Reni@, diewuszka86, Blu, Eryka, Sylwia91, Anoolka, Jutysia, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwia i kalika, dzięki za polecenie kropli do noska, rzeczywiście więcej sciagnelam.
Dziś Kubuś w nocy pobił swoj rekord snu od 19 do 1, mamusia się wyspala.
Renia, zdrówka życze i spokojnej nocki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 20:20
Jola1985, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Jutysia lubią tę wiadomość