WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Dziewczyny jednorazowo ściągacie ponad 100ml mleka? To u mnie bida z nędza :-( jak ściągam godzinę po jedzeniu to max 60ml z obu piersi. A Wy sciagacie pomiędzy karmieniami? W jakim odstępie czasu?

ja po karmieniu z dwoch piersi jeszcze sciagne z dobre 200 ml mleka.. az wkurza mnie juz ta mleczarnia!

edit. odpowiadajac na pytanie ja sciagam bezposrednio po kazdym karmieniu ale tylko do uczucia ulgi w piersi coz poradze ze tyle tego jest. bo moj maly z dwoch piersi nie zje jedna oprozni i to nawet nie do konca wiec musze sciagac bo druga chce mi wtenczas wybuchnac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:46

daga88 lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka, współczucia. Też już nie pamiętam, jak to jest mieć okres i jeszcze długo nie chce sobie przypominać... Jak sobie wyobraże polaczenie okresu i konieczności opieki nad dzieckiem, to pot mnie juz oblewa.
    Synek śliczny i juz tak "dorosło" wygląda :)

Kasik2, ja nie kp, a jedynie mlekiem odciagnietym. Odciągam co 2 godziny, zwykle po 80-90 ml. Po nocy mam dużo mleka (około 300 ml) i to stanowi pewien zapas, z którego korzystam w ciągu dnia, żeby Młody miał pełne porcje. Myślę, że Twoje 60 ml na godzinę po kp jest całkiem OK.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, to mata Skip Hop, o taka:
    https://www.mamissima.pl/zabawki/skip_hop_-_mata_edukacyjna_explore_more.html
    Jestem z niej bardzo zadowolona. Tańczący lis jest hitem, młody gada z nim jak najety ;) Cena zabójcza, ale kupiłam z 25% rabatem z okazji Black Friday, więc bolało trochę mniej;) A teraz nie żałuję, bo mały potrafi na niej z 40 minut się sam zabawić.

Ola, na moje oko to kot ;)

Pumpkin, biedna jesteś :( Wierzę, że wyprobowaliscie już wszystkiego, a szczepić codziennie się niestety nie da :/ ;) Jak Zosia reaguje na jazdę samochodem? Nawet to nie jest w stanie jej uśpić? Słyszałas o trenerkach snu dla niemowląt? Zajrzyj na tą stronę, może Cię zainteresuje: http://twojadobranocka.pl

szynszyl lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej cioci mala usypiala tylko w samochodzie. Ciocia jeszcze sobie z nia radzila ale jak wujek musiał z nia zostac sam na noc i ona do polnocy mu spac nie chciala to ja ubral i wzial do samochodu. Troche pojezdzil i mala usnela. Zaniosl do domu i do rana mu spala :-)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin właśnie też pomyślałam o samochodzie. Strasznie Ci współczuję, bo jak człowiek jeszcze dodatkowo sam nie ma czasu o siebie zadbać to zmęczenie się potęguje. Nie wiem czy używasz chusty albo nosidła. Już to nieraz pisałam, u nas Tula sprawdza sie bardzo. Wkładam malego, zapinam, chwilę pochodzę i śpi. Nawet teraz jak ma skok rozwojowy. Moja mama się śmieje że jak Murzynka chodzę z dzieckiem, ale faktycznie zasypia od razu. Powodzenia, będzie lepiej! <3

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika super mata, już na zdjęciu wyglądała ciekawie :) muszę pogadać z mężem na jej temat :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa.
    Z samochodem niestety też jest ciężko... Mała siedzi tyłem z tyłu i niestety ale jak nie jadę (np stoję w korku) to zaczyna się zanosić. I weź wtedy prowadząc traf smoczkiem do buzi. Albo uspokój jakoś. Koszmar...

Liczę na to, że po 3 miesiącu wszystko się unormuje. Jak nie http://twojadobranocka.pl wygląda kusząco, już dodałam do zakładek. Dzięki.

• marlon Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin,
    A moze Zosie cos boli?
    Ja mam w Sulejowku mega rehabilitantke. Moze warto sprobowac?

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia to ładnie Ci się laktacja rozhulala jak karmisz z jednej piersi i młody się najada a w drugiej masz zapas :-) pozazdrościć
    Ja dziś byłam na rehabilitacji i na usg bioderek. Niestety jest dysplazja IIa :-( więc zaczynamy się szeroko pieluchowac.
    Za to z dobrych wiadomości pani rehabilitantka zaczarowala mi dziecko :-) córcia po porannych ćwiczeniach jest dziś spokojna jak nigdy, leży sobie po kilkadziesiąt minut, interesuje się zabawkami albo wodzi za mną wzrokiem jak krzatam się w kuchni. Może dla Was wydaje się to normalne ale my tak jeszcze nigdy nie mieliśmy. Do tej pory cycek, płacz, noszenie na rękach i tak w kółko. Zero czasu dla siebie. Mam nadzieję że ta cudowna przemiana już zostanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 19:49

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, dzieki za podpowiedz, właśnie nei wiedziałam ile trzymac ten katarek przy nosku.

Pumpkin, a hustawka?mnie ona życie uratowała.3 maj sie.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Dziewczyny jednorazowo ściągacie ponad 100ml mleka? To u mnie bida z nędza :-( jak ściągam godzinę po jedzeniu to max 60ml z obu piersi. A Wy sciagacie pomiędzy karmieniami? W jakim odstępie czasu?

Ja tak
    Po karmieniu przeważnie mam jeszcze około 250, z jednej wiecej niż z drugiej, dlatego starsza córka korzysta :) i czasami mrożę na czarna godzinę

A poza tym to dni lecą szybko co chwile cos nowego, nocki w miarę ok. Czasami nawet uda mi sie zrobić drzemkę w ciagu dnia, strasz coraz dłużej sie sama sobą zajmuje takze chyba mogę powiedzieć ze sobie radzę :)
    Pozdrawiam was

Reni@, Kasik2, diewuszka86 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas mojemu synowi cos sie pomylilo w nocy wstawal co 3 godziny o.O usnal o 0.00

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia u nas to praktycznie codzienność ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/7169677/817977/received-1360168980700791.jpg
    My mamy dzisiaj 2 miesiace :-)

Reni@, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Jola1985, szynszyl, kalika, diewuszka86, Eryka, Blu, aneta93, Sylwia91, Anoolka, Jutysia, Limerikowo lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia

To mnie pocieszylas :) ale jak juz ostatnio wspomnilam ze do roku sie do niczego prxyzwyczajam a tym bardziej do godxin spsnia &)

Reni@ lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolaj juz 3 razy dzis wymiotowal :( co zje lub wypije to zwraca. Teraz spi bo jest wykonczony. Jak do jutra nie przejdzie to bedziemy musieli gdzies z nim pojechac. Ciezka noc przed nami
    Mam tylko ogromna nadzieje ze Ignas tego nie złapie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczutuję Was od czasu do czasu :)
    Mój Olaf ma już 2,5 m-ca i waży 6,5 kg! Karmię go piersią, ale jest mega żarłoczkiem. Nosimy rozmiar 68, a jak się urodził miał "tylko" 49 cm :D

Jak czytam o Waszych problemach to współczuję :( Olo już od dawna przesypia całe noce bez budzenia się - zasypia o 22 a wstaje między 5 a 6. Też wciąż przechodzimy przez te wszystkie skoki rozwojowe, ale dzięki temu mały się rozwija: podnosi głowę, przewraca się z brzuszka na boczek, zaczyna łapać przedmioty i oball'a, puszcza bąble ze śliny, bawi się rączkami i kopie nóżkami, głuży :) Jesteśmy po pierwszych szczepieniach + na rota i pneumo.

A to mój Olo :)
    2b172c6fa14a402cmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 18:12

szynszyl, kalika, Reni@, diewuszka86, Blu, Eryka, Sylwia91, Anoolka, Jutysia, Limerikowo lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwia i kalika, dzięki za polecenie kropli do noska, rzeczywiście więcej sciagnelam.
    Dziś Kubuś w nocy pobił swoj rekord snu od 19 do 1, mamusia się wyspala.

Renia, zdrówka życze i spokojnej nocki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 20:20

Jola1985, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Jutysia lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy dziś 2 miesiące:)))

Blu, Reni@, Chwilka84, Sylwia91, Eryka, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Jutysia lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Leon jutro :) boszz jak to leci.

Pumpkin co u Was, lepiej spała Zosia?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ