Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Buuuu, jeszcze bardziej współczuję
Jeśli ma wodnisty, lejacy katar to możesz mu podać też krople do nosa Nasivin 0,01%, one zmniejsza wydzielanie kataru. I włóż mu klin pod materac w okolicy głowy, żeby był lekko pochylony
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Kalika Hania od początku robiła kupy co 3-4 dni, a ostatnio to 6 dni było bez i już pod koniec widziałam, że ją ciśnie, bo się przy karmieniu wierciła i prężyła. Za to jak zrobiła to dwa dni pod rząd i po same pachy i przez dwie warstwy ubrań przeszło
.
kalika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzisiaj po raz pierwszy odciagnelam mleko i mój mąż podał małemu w butelce. Mały krzywil się, protestował, ale już za drugim podejściem załapał o co chodzi i zjadł całe 90ml!!!
Jestem z niego dumna i czuję powiew wolności na horyzoncie
Mam teraz pytanie do mam podajacych własne mleko w butelce: ile Wasze dzieci jedzą za jednym podejściem? Chcę w poniedziałek wyjść do fryzjera i nie wiem, ile muszę odciągnąć, żeby to było realne. Na pewno więcej niż te 90ml, bo zjadł i potem jeszcze wisial dość długo na piersi.kalika, Anoolka, szynszyl lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Chwilka84 wrote:Dzięki Kalika, jak sie przebudzi to podłoże mu mała podusie, a ten katar to bardziej taki zalegajacy, że go słysze, przeszkadza mu a nie chce sie sciagnac.
A próbowałaś psikać roztworem soli morskiej? Bardzo udrożnia nosek przynajmniej u nas się sprawdza. -
kehlana_miyu wrote:
Mam teraz pytanie do mam podajacych własne mleko w butelce: ile Wasze dzieci jedzą za jednym podejściem? Chcę w poniedziałek wyjść do fryzjera i nie wiem, ile muszę odciągnąć, żeby to było realne. Na pewno więcej niż te 90ml, bo zjadł i potem jeszcze wisial dość długo na piersi.
Przyłączam się do pytania. Mam zamiar w przyszłym tygodniu iść na zakupy i męża zostawić z jedzonkiem. Tylko kompletnie nie wiem jaką ilość zabezpieczyć, żeby na gwałt nie wracać do domu. -
Blu sama słodycz. Do schrupania
W ogóle te nasze dzieciaczki śliczne patrzy się na takiego malucha i wszystko to człowiekowi wynagradza. Każdą nieprzespaną noc i zmęczenie. Fajnie być mamą
Ależ mnie na refleksję wzięło hehe.NiecierpliwaKarolina, Blu, Chwilka84, Eryka lubią tę wiadomość
-
Blu wrote:U nas synek używał najpierw smoczka tego najmniejszego, teraz tego 0-3 miesiaca. Tarcza jest większa sam smoczek minimalnie, jeszcze używamy ich zamiennie w zależności który jest pod ręką
mam też ten od3-6 miesiąca i jest już troszkę większy. Skoro Twój synek ma już za chwilę 3 miesiące to kupilBym większy
Borysek jest malutki, mysle, ze ma teraz ok 54cm, wirle maluchow tutaj rodzilo sie wiekszyvh, wiec na pewno i buziaczrk ja troszke mjiejszy od statydtycznego malucha w wieku 2,5msc. Zamowie zstem te 0-3, skoro sa ciut wieksze od tych mini to na najblizszy miesiąc czy poltora powinny byc w sam raz
-
Chwilka84 wrote:Karmienie dziecka z katarem jest czymś strasznym... :@
już nie wiem jak mu pomóc
U nas pomaga bardzo Nasivin soft 0,01% i maść majerankowa.
Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło, bo wiem jakie to męczące dla maluchaChwilka84 lubi tę wiadomość
-
kehlana_miyu wrote:Dziewczyny, dzisiaj po raz pierwszy odciagnelam mleko i mój mąż podał małemu w butelce. Mały krzywil się, protestował, ale już za drugim podejściem załapał o co chodzi i zjadł całe 90ml!!!
Jestem z niego dumna i czuję powiew wolności na horyzoncie
Mam teraz pytanie do mam podajacych własne mleko w butelce: ile Wasze dzieci jedzą za jednym podejściem? Chcę w poniedziałek wyjść do fryzjera i nie wiem, ile muszę odciągnąć, żeby to było realne. Na pewno więcej niż te 90ml, bo zjadł i potem jeszcze wisial dość długo na piersi.
Mój zjada na ten moment max 130 ml. Myślę, że jeśli przygotujesz 150 ml to na jedno karmienie powinno wystarczyc.diewuszka86, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny