WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilko, jak moj Mikus mial taki zalegajacy katar, najpierw psikalam mu do nosa wodą morską, potem kladlam go na brzuch (często wtedy płakał) i po kilku minutach odciagalam katarkiem całe kłęby. Katarek trzymalam po 5 sekund przy każdej dziurce i kilka razy przystawialam, bo czasem wydzielina wyskakiwala po czasie.
    Dziewuszko, u nas bilirubina 52 (czyli około 3). Jeszcze nie szczepilam, zobaczymy, co pani doktor powie na ten wynik.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai my wybieramy się do lekarza w poniedziałek, zobaczymy co powie. Położna poradziła glukozę, ale mam opory póki co, chyba że lekarz tak zaleci.
    Kubuś ma coraz większe problemy usnąć wieczorem. Brzuszek go boli ostatnio wieczorami, chyba kupię pestki i będę mu na ciepło przykładała. Ale za to jak już uśnie to coraz ładniej śpi. Dziś karmienie 23 i dopiero teraz kolejne.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    nie zaglądam często bo Zosia niestety nie daje mi szansy :(
    Czytam z zazdrością jak ładnie Wasze maluszki śpią, tymczasem moja wczoraj od 3 rano na nogach, usnęła dopiero po 2 w nocy następnego dnia czyli dziś. Na godzinę. Później zjadła i spała od 3:30 do 7. :/ I już na nogach od tej 7 jesteśmy obie. Czuje się jak wrak człowieka. Włosy brudne, jak śpię to na kanapie w ciuchach dyżurując przy małej bo śpi bardzo niespokojnie i często się wybudza. Nie mam już siły :(
    Lekarz mówi, że trzeba przetrzymać, że niektóre dzieci tak niestety mają... I co poradzić? No nic. Nie śpię, nie jem, nie wychodzę nigdzie. Koszmar... :( Kiedy to się skończy...?

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    To ja też się pochwalę, jak mój Miki dziś pięknie chwycił zawieszke na macie ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e3151e3c137.jpg

Super chłopak :) też mamy tego kota przyczepionego do wózka (bo to chyba kot?)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin strasznie Ci współczuję, nie mam żadnej mądrej rady na takiego nocnego marka :(
    a może spróbuj położyć ją na brzuchu, mój nie lubi, drze się w niebogłosy a potem pada ze zmęczenia.
    Szumy, karuzela, smoczek nie działa?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - wszystko działa. Na chwilę. Próbowałyśmy chyba wszystkiego... Wygibasy na dywanie, kanapie, bujanie góra-dół, przód tył (wersja mechaniczna i manualna), śpiewanie, nucenie, bajki, tv, yt, muzyka, tańczenie, kołysanki dziecięce, pieśni ludowe i patriotyczne, świeże powietrze, balkonowanie, wózek, bujak, ręce, mata, z zabawkami i bez, smoczek, woda, termofor, kocyk, smyranie po nosku - ehh... na brzuchu, na boku lewym, na boku prawym, na plecach... Czy czegoś nie wymieniłam?
    Zamówiłam projektor chicco.
    Brak mi już pomysłów i sił...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Ola - wszystko działa. Na chwilę. Próbowałyśmy chyba wszystkiego... Wygibasy na dywanie, kanapie, bujanie góra-dół, przód tył (wersja mechaniczna i manualna), śpiewanie, nucenie, bajki, tv, yt, muzyka, tańczenie, kołysanki dziecięce, pieśni ludowe i patriotyczne, świeże powietrze, balkonowanie, wózek, bujak, ręce, mata, z zabawkami i bez, smoczek, woda, termofor, kocyk, smyranie po nosku - ehh... na brzuchu, na boku lewym, na boku prawym, na plecach... Czy czegoś nie wymieniłam?
    Zamówiłam projektor chicco.
    Brak mi już pomysłów i sił...
    A szum? Może weź małą do łóżka, może potrzebuje bliskości

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, szum to podstawa ;) A że podstawa to zapomniałam napisać. ;)

A przytulaski - jak ma ochotę to ją biorę ale zazwyczaj się wierci i marudzi leżąc ze mną w łóżku. Na rękach się wtuli we mnie i jest ok ale muszę stać albo chodzić. Siedzenie/leżenie powoduje płacz.
    Taka to mała terrorystka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) moj maly usnal wczoraj przed 22 i wstawalismy o 3,6 i 9 :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin a długo to trwa? Może to skok rozwojowy? Czy od początku takie problemy ze spaniem?

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie im jest starsza tym gorzej. Na początku aniołek, spała ładnie. Później problemy z brzuszkiem, z mlekiem, gazy i napinanie się. I im starsza tym trudniej ją uśpić, uspokoić. Gazy dalej są i problemy z brzuszkiem też ale dużo mniejsze niż wcześniej, więc myślałam że będzie lepiej. A tu co raz gorzej...
    4 dni, które były dobre to 2 dni po szczepieniu 6w1 i 2 dni po szczepienia na pneumo. Spała jak zabita.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj czytałam, że dzieciaczki jak kończą 3 miesiące czyli ten przysłowiowy 4 trymestr to się uspokajają. U Twojej Zosi to juź niedługo, może akurat będzie lepiej. A póki co, życzę dużo siły.

Pumpkin lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    No własnie im jest starsza tym gorzej. Na początku aniołek, spała ładnie. Później problemy z brzuszkiem, z mlekiem, gazy i napinanie się. I im starsza tym trudniej ją uśpić, uspokoić. Gazy dalej są i problemy z brzuszkiem też ale dużo mniejsze niż wcześniej, więc myślałam że będzie lepiej. A tu co raz gorzej...
    4 dni, które były dobre to 2 dni po szczepieniu 6w1 i 2 dni po szczepienia na pneumo. Spała jak zabita.
    A bujaczek lub kołyska? Moja potrafi spac po kilka minut, na szczęście mam kołyskę na kółkach i jak widzę że się budzi to ją bujam, za którymś razem zapada w mocny sen.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91
    Gdzie jestes ? Jak u ciebie ? Bo nie widzialam ostatnio zadnego posta odCiebie a mozetaka ze mnie gapa??

jak Basienka ? Pozdrowionka. Dajcie znac co u was

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słodkie Wasze bobaski ^^

Kalika czuprynka superowa :) a pozwolę sobie zapytać jaką masz matę?? :)

Blu Twój maluszek jak z reklamy :)

u mnie mała z butelki zjadła ok 150 ml jak ją zostawiłam z mężem. Fajnie było wyjść na chwilkę wiedząc, że ma się spokojnie czas :)

Pumpkin nieciekawie u Ciebie ;/ trzymam kciuki, żeby faktycznie po 3 miesiącu się unormowało.

u mnie z kolei coraz lepiej już trzeci dzień z rzędu przesypia nocki :)nie powiem już się zaczynam przyzwyczajać i mam nadzieję, że tego nie zmieni :)
    a jeśli chodzi o kupki to u nas nadal są kilka razy dziennie i już dawno nie było problemów brzuszkowych.

Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin

a moze to skok rozwojowe, ktory nie dlugo minie ? Oby

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl

ja malo optymistycznie ci odpowiem, :) za szybko sie nie przyzwyczajaj bo dziecku to sie sto razy zmieni, bo co chwila jakies skoki rozwojowe beda po drodze :) moj tez juz prawie cale, noce przesypial przez tudzien prawie sie przyzwyczailam a kolejny tydzien tak mi dal popalic ze tera so niczego sie nie przyzwyczajqm do tego roku ciesze,0 sie ze chociaz spi po te 3 godziny czy 4 nie narzekam, nie marudze chociaz chwilami padam ze zmeczenia ale jak sobiempomysle ze niektorzy maja dzieci ktore non stop wrzeszcza bez chwili wytchnienia to twiefdze ze moje dziecko jest super grzeczne :)

Anoolka lubi tę wiadomość

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jednorazowo ściągacie ponad 100ml mleka? To u mnie bida z nędza :-( jak ściągam godzinę po jedzeniu to max 60ml z obu piersi. A Wy sciagacie pomiędzy karmieniami? W jakim odstępie czasu?

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Zdarzyła się tragedia!!!
    Dostałam okresu ;/;/;/;/;/
    Brzuch mnie boli. Już zapomniałam jak to jest.

A to mój Niunio :)

b0d34605fd6699d9med.jpg

szynszyl, Blu, diewuszka86, Reni@, Anoolka, marlon, Eryka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem tego naprostować :)

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ